Genel Sağlık Sigortası Haberleri

Süre 30 Nisan'a kadar uzatıldı: Bakan Işıkhan 'katılım payı alınmayacaktır' diyerek duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, afet bölgesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "Afet bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız için sağlığa erişimde yapılan uygulamaların süresi 30 Nisan 2024'e kadar uzatıldı" ifadelerini kullandı.

Finans 05-12-2023 10:02

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir? Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar?

Sigorta, kişilerin, sağlıklarını ya da sahip oldukları taşınır ya da taşınmaz malları garanti altına alan bir sistemdir. Hem çalışanlar hem de çalışmayan kişiler için farklı türlerde sigortalar bulunur. Çalışanlar için olan sigortalar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kontrol edilen 4A, 4B ya da 4C sigorta türleri geçerlidir. Bunun dışında dışarıdan ayrıca ödenen primlerle yaptırılabilen özel sağlık sigortaları da bulunur.

Haber 15-11-2023 23:40

Son dakika: Bakan Işıkhan duyurdu! Deprem bölgelerinde o süre 30 Kasım'a kadar uzatıldı

Son dakika haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Deprem bölgesi illerimizden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerimizde, Genel Sağlık Sigortası kapsamında yapılan düzenlemelerin süresini 30 Kasım'a kadar uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 28-07-2023 19:23

GSS PRİM BORCU 2023: Asgari ücret zammı sonrası Genel Sağlık Sigortası primi ne kadar oldu? Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?

GSS prim borcu ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün yapıldı. Ocak ayında gelen zam sonrası 8 bin 506 TL'ye yükselen asgari ücrete temmuz ayında artış yapılması planlanıyor. Zam Genel Sağlık Sigortası primini de etkileyecek. Peki, son asgari ücret zammı sonrası GSS primi ne kadar oldu? Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?

Finans 13-06-2023 15:39

Genel Sağlık Sigortası

Genel Sağlık Sigortası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Genel Sağlık Sigortası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İhtiyaç sahipleri dikkat! GSS prim borçlarınız devlet tarafından ödenebilir! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan GSS desteği

Eğitimini tamamlayan gençlerin anne babaları üzerinden sağlık hizmeti alma hakkı sona eriyor. Genel sağlık sigortası (GSS) primi ödemekle yükümlü oluyorlar. Ödeme gücü olmayanların GSS primini devlet karşılıyor.

Finans 06-04-2023 22:59

SGK’dan ‘gözlük’ kararı: Genel Sağlık Sigortası kapsamında ödemeler değişti: Yüzde 200 artış…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası çerçevesinde gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarların yüzde 39 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda artırıldığını duyurdu.

Finans 17-03-2023 14:31

Genel sağlık sigortası ameliyatı karşılar mı? GSS neleri kapsar, GSS borçluları hastanede muayene olabilir mi?

Genel sağlık sigortası, ücretsiz bir şekilde muayene ve tedavi olma hakkından yararlanma imkanı sunan bir sistemdir. Bu sigorta türünün en önemli avantajı, herhangi bir sağlık güvencesi ya da sigortasına sahip olmayan kişilerin de sağlık hizmetinden yararlanmasını sağlamaktır. Peki, GSS’ye sahip olanlar hangi hizmetlerden yararlanabilir?

Haber 02-02-2023 16:07

Genel sağlık sigortası ilaçları karşılar mı, ücretsiz ilaç alınabilir mi? GSS borcu olanlar ilaç alabilir mi?

Genel sağlık sigortası aktif olarak çalışmayan ve dolayısıyla SGK’sı bulunmayan kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için geliştirilmiş bir sistemdir. Her vatandaşın, sigortalı olup olmamasına bakılmaksızın bu hizmetlere erişebilmesini sağlar. Genel sağlık sigortası kapsamı içinde ilaç masraflarının olup olmadığı merak edilen bir konudur. Aynı şekilde GSS borcu olanlar ilaç alabilir mi sorusu da araştırılır. Peki, genel sağlık sigortası ilaçları karşılar mı?

Haber 02-02-2023 14:56

Genel sağlık sigortası belgesi nereden alınır ve nasıl başvurulur? Genel sağlık sigortası durumunu gösteren belge nasıl alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan genel sağlık sigortası, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının muayene ve tedavi gibi sağlık hizmetlerinden faydalanmasına olanak sağlayan sistemdir. 2012 yılından itibaren zorunlu hâle gelen GSS ile ilgili işlemler birçok kişi tarafından merak ediliyor. Genel sağlık sigortası (GSS) belgesi nereden alınır ve GSS başvurusu nasıl yapılır?

Haber 09-01-2023 16:25

Genel sağlık sigortası işten ayrıldıktan sonra devam eder mi? İşten ayrılan kişinin GSS borcu ne zaman başlar?

Herhangi bir iş yerinde çalışan kişiler için sağlık hizmetlerinden yararlanma koşulları da en az alınan maaş kadar önemlidir. Sağlık sorunlarının ne zaman ortaya çıkacağı belli olmadığından işten ayrılma durumunda sağlık sigortası hakkının ne olduğu oldukça merak edilen bir konudur. Peki, genel sağlık sigortası işten ayrıldıktan sonra devam eder mi, işten ayrılanların GSS borcu ne zaman başlar?

Haber 09-01-2023 16:24

Yurt dışında ikamet edenler genel sağlık sigortası kapsamına dâhil edilir mi? Yurt dışında ikamet edenlerin GSS borçlarına ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kapsayan kanuna göre kişi herhangi bir sigortalı işte çalışmıyorsa ve başkasının sigortasından yararlanmıyorsa otomatik olarak genel sağlık sigortalı sayılır. Türkiye vatandaşlarını kapsayan sistem denince merak edilen bir diğer konu ise yurtdışında çalışan veya ikamet edenlerin sigortalılık durumudur. Peki, yurt dışında ikamet edenler genel sağlık sigortası kapsamına dâhil edilir mi ve GSS borçları silinir mi?

Haber 09-01-2023 16:23

Genel sağlık sigortası kimleri ve neleri kapsar, tüm aileyi kapsar mı? Genel sağlık sigortasından yararlanma şartları nelerdir?

Genel sağlık sigortası (GSS), Türk vatandaşlarının ekonomik ve sigorta durumuna bakmadan kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan bir hizmettir. GSS, sağlık sorunu yaşayan kişilerin, sağlık kurumlarına başvurması durumunda muayene ve tedavi masraflarını karşılar. Bununla birlikte kişi, tedavi için alması gereken ilaçları indirimli bir şekilde alır. Peki, genel sağlık sigortası tüm aileyi kapsar mı?

Haber 09-01-2023 16:22

Genel sağlık sigortası nasıl iptal edilir, iptali nereden yapılır? GSS iptal ettirme işlemleri nelerdir, işe başlayınca GSS iptal olur mu?

Genel sağlık sigortası kaydı, kaza ve sağlık sorunlarına karşı kişinin yararınadır. GSS yaptırırken hastanın, hastane ve tedavi masrafları gibi tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanır. Zorunlu olarak yapılan bu sigortanın iptal edilebilmesi için belirli şartların sağlanması ve gerekli beyanların yapılması gerekir. Kişinin isteğine bırakılmadığı için sistem üzerinden sigortadan çıkış yapılamaz. Peki, işe başlayınca GSS iptal olur mu?

Haber 09-01-2023 16:20

SON DAKİKA | Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Asgari ücrete gelen zamla birlikte hangi kalemler değişecek?

Uzun süredir Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olan asgari ücret zammında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün üçüncü kez pazarlık masasına oturdu. Türk-İş Genel Başkanı'ndan 9 bin liralık teklif geldi. Ancak toplantı sonunda uzlaşmaya varılamadı. Asgari ücrete gelen zam ile çok sayıda kalemde de artış yaşanacak. Kıdem tazminatı, GSS primi, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı ile ilgili merak edilenler...

Finans 21-12-2022 12:38

GSS borcu olanlar dikkat! Bu tarih kritik, borçlar silinecek

GSS borçları olanları yakından ilgilendiren yeni gelişme yaşandı. Yüz binlerce kişiyi kapsıyor, detaylar belli oldu. Meclis'e gönderilen teklif ile 31 Aralık 2012 tarihinden önceki döneme ait GSS prim borçları tümüyle silinecek.

Finans 13-12-2022 12:20