Gıda Alerjisi Haberleri

FODMAP beslenme nedir? FODMAP beslenme diyeti nasıl yapılır?

Modern yaşamın hızlı tempolu doğasında, sindirim sorunları gün geçtikçe daha fazla kişiyi etkilemekte ve bu durum, bireylerin beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmelerine neden olmaktadır. Bu bağlamda, FODMAP beslenme, bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyen bir yaklaşım olarak ön plana çıkmaktadır. FODMAP beslenme, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler sağlayan ve bireylere kişisel ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen bir yaklaşımdır.

Haber 31-10-2023 23:28

Diliniz şişer, kusmaya ve kurdeşen dökmeye başlarsınız: Hayatınız tehlike altında olabilir! Alerjiniz olduğunu nasıl anlarsınız?

Milyonlarca insan gıda alerjisine sahip. Gıda alerjisi olup farkında olmayanların da sayısının bir hayli yüksek olduğu tahmin ediliyor. Çoğu alerji çocuk yaşlarında ortaya çıksa da alerjiye bağlı semptomlar genellikle 18 yaşından sonra fark edilebiliyor. Gıda alerjisine sahip olduğunuzu talihsiz şekilde öğrenebilirsiniz. Az önce yediklerinize alerjiniz olup olmadığını belirlemek için ilk adım, gıda alerjisi ile gıda intoleransı arasındaki farkı anlamaktır.

Haber 15-10-2022 16:39

Dikkat! Gıda alerjileri son 10 yılda 2 kat attı

Son 10 yıl içerisinde gıda alerjisinde 2 kata yakın bir artış olduğunu ifade eden İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, en şiddetli artışın ise kırmızı ete olan alerjide görüldüğünü, arı sokmaları sonrasında da kırmızı et alerjisinin başlayabileceğini söyledi.

Haber 30-01-2021 13:52

Gıda alerjilerinin görülme sıklığında neden artış görülüyor?

Çocuklarda gıda alerjisi görülme sıklığı ciddi oranda yükselmeye devam ediyor. Dünya genelinde yaşanan bu durumun nedeni ne? Bilim insanları gıda alerji vakalarındaki artışın nedenini kesin olarak söylemenin güç olduğu görüşünde. Ancak gıda alerjisi vakasıyla mücadele etmek amacıyla yöntemler geliştirmek için sürdürülen çalışmalar da hızla devam ediyor.

Haber 04-12-2018 09:20

Besin alerjisi reflü ve astıma neden olabilir

Çocuklarda görülen gıda alerjilerinin yüzde 90 nedeni; inek sütü, yumurta, buğday unu, fındık, fıstık ve deniz ürünleri olduğuna dikkat çekiliyor.

Haber 03-12-2013 13:59

Katkı maddeli gıdalardan uzak durun

Tüketici Hakları Derneği Samsun Şube Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, katkı maddeli gıdalardan uzak durulması gerektiğini bildirdi.

Haber 22-09-2005 15:26

Yaz mevsiminde gıdalara dikkat

Özellikle yaz aylarında tüketimi artan soğuk ve asitli içeceklerin yanında, dondurma tüketimindeki artışın sağlığı tehdit edebileceği, bu nedenle dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

Haber 30-11-1999 00:00