Gıda Fiyatları Haberleri

Gıda enflasyonu 3 haneli rakamlara ulaştı! Sebze fiyatları yüzde 239 artışla rekor kırarken, Ağustos ayının zam şampiyonu dikkat çekti

Meyve ve sebze fiyatlarındaki yüksek fiyatlar vatandaşları zorlarken; meyve, sebze, et, süt, ekmek, yumurta başta olmak üzere neredeyse fiyatı artmayan ürün kalmadı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu hazırladığı raporda yıllık gıda enflasyonunun yüzde 102 olduğunu belirlerken, özellikle son aylarda yaşanan fiyat artışları dikkat çekti.

Finans 25-08-2023 08:30

'Fiyatlar normal' Mandalina 80, dut 200, muz 90, hurma 100, çilek 150 TL... Tezgahın önünden geçenler gözlerine inanamıyor

Gıda fiyatlarındaki hareketlilik takip edilirken vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet etmeye devam ediyor. Ancak İstanbul'un göbeğinde tezgahlardaki meyve fiyatları görenleri kelimenin tam anlamıyla şaşkına çevirdi. Taksim Talimhane'deki tezgahlarda meyvelere turist tarifesi uygulanırken 1 kilo mandalinanın 80 TL, portakalın 70 TL, muzun 90 TL, dutun 200 TL, hurmanın 100 TL ve çileğin 150 TL olduğu görüldü. Dudak uçuklatan fiyatlar için "Meyve fiyatı şu anda normal. Kiralar yüksek" denildi.

Finans 14-01-2023 10:36

En ucuzunun kilosu 540 TL! 1 diliminin bile fiyatı dudak uçuklattı... Satışları düşüyor

Pek çok gıda ürününe gelen zamlardan sonra vatandaşlar artık alışveriş yaparken belirli aralıklarla tükettikleri ürünlerden vazgeçmeye başlıyor. Pazar kahvaltılarının en özel ürünlerinden olan ve sürekli olmasa da belirli aralıklarla tüketilen pastırmanın fiyatı son haliyle dudak uçuklattı. Pastırmanın kilosunun 540 TL olduğu belirtilirken 1 dilimi ise 13,5 TL'ye denk geldi. Fiyattaki bu artış nedeniyle pastırma satışlarında da düşüş olduğu aktarıldı.

Finans 06-01-2023 11:13

1000 üründe fiyatlar sabitlendi! Pirinç, makarna, bakliyat, un, çay kahve, şeker, sıvı yağ, patates... Zincir marketlerde domino etkisi yaratabilir

Asgari ücret zammı sonrası bazı zincir marketlerin etiket değişimleri vatandaşların tepkisine neden olmuştu. O tepkiler ses getirdi ve bir zincir market Ocak ayı boyunca 1000 üründe fiyatlarını sabitlediğini duyurdu. Pirinçten makarnaya, bakliyattan una, çay kahveden şekere, sıvı yağdan margarine hatta patatesten soğana kadar temel ihtiyaç gıdaları için alınan kararın domino etkisi yaratması bekleniyor.

Finans 02-01-2023 08:06

Asgari ücretten 1-2 gün sonra hemen zam geldi! Etiketlerdeki o detay şoke etti…

Yeni asgari ücretin duyurulduğu günden bu yana marketlerde önemli bir hareketlilik yaşandı. Temizlik ürünlerinden sonra şimdi de gıda ürünleri zamlı fiyatları ile raflardaki yerini aldı. 22 Aralık’ta asgari ücret açıklandı ve zincir marketler de hemen etiketlerini değiştirmeye başladı. Gıda ürünlerine de asgari ücretten sonra zam geldiği öğrenildi. Asgari ücret açıklandıktan sonra etiketlerdeki ani değişim 'pes' dedirtti.

Finans 27-12-2022 08:05

Üst üste 8 aydır düşüyor! İstanbul zirveden geri döndü: En çok domates zamlandı

FAO dünya gıda fiyatları endeksine göre Kasım ayında da gerileme devam etti ve üst üste 8 aydır düşüşünü sürdürdü. Öte yandan Megakent İstanbul’da ise perakende fiyatlar aylık bazda yüzde 3,10 arttı, yıllık artış yüzde 105,55 olarak gerçekleşti. Böylece şehirde enflasyon rekor seviyeden geri geldi. Geçtiğimiz ay en fazla domatesin fiyatı artarken, en fazla düşüş ise muzda oldu.

Finans 02-12-2022 14:53

Canlı yayında ilginç anlar: Oda başkanı gıda fiyatlarındaki artışa böyle isyan etti: ‘Tencere darbesi yapıyorlar…’

Son dönemde gıda fiyatlarında yaşanan artış ‘fahiş fiyat’ tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, ‘çok daha farklı’ uygulamalarla fahiş fiyatların önüne geçilmesi için talimat verdi. Konuk olduğu canlı yayında fahiş fiyatlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir ise çok konuşulacak bir çıkışta bulundu. Demir, patates fiyatının muz fiyatını geçtiğini belirterek, "Tencere darbesi yaparak milleti sokağa dökmeye çalışıyorlar" dedi.

Finans 22-11-2022 13:35

Fiyatı o kadar arttı ki bunun olacağını kimse tahmin bile etmemişti! Bugün itibarıyla fiyatı ilk kez eti solladı! Yeni zam ise kapıda...

Süt ve et fiyatlarındaki artış vatandaşların cebini zorlamaya devam ediyor. Süt fiyatları 1 yılda yüzde 175 artınca kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, bugün itibarıyla tarihte ilk kez etten daha pahalı hale geldi. TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatlarına da yakın zamanda yüzde 30-40 arası zam gelebileceğini öne sürdü.

Finans 19-11-2022 14:36

Bakan Nebati Fiyatlara yansıyacak dedi! Enflasyonla ilgili dikkat çeken sözler: Aralık ayından itibaren...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığın 2023 bütçesi görüşülürken Nebati, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Enflasyonun yüksek olduğuna ilişkin iddialara cevap veren Nebati, yıllık enflasyonun aralık ayından itibaren belirgin bir gerileme kaydedeceğini öngördüklerini söyledi. Öte yandan küresel enerji ve gıda fiyatlarında görülen gevşeme eğiliminin Türkiye’de fiyatlara olumlu yansıyacağını belirtti.

Finans 10-11-2022 22:05

Rusya’nın tahıl kararı sonrası duyuruldu: Ekmek hariç temel gıdaya yeni zam! Yüzde 80’i dolu ama…

Tahıl koridoru anlaşması ile 9 milyon ürünün ihracatının yeniden gerçekleştirilmesi ve piyasanın sakinleşerek fiyatların düşmesi sağlanmıştı. Ancak Rusya’nın sevkiyatı durdurma kararı sonrası fiyatlarla birlikte gıdaya erişim riski de arttı. Türkiye’nin gıda erişim riski olmadığı ifade edilirken, lisanslı depoların yüzde 80’inin dolu olduğu öğrenildi. Rusya’nın kararı ile ekmek hariç diğer temel gıda ürünlerinde fiyat yükselişlerinin görülebileceği belirtiliyor.

Finans 02-11-2022 10:57

Gıda fiyatlarını etkileyecek karar! Perakende işletmelerin işlemlerinde yeni dönem

Perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin tek merkeze yapılmasını ve bu merkezden sonuçlandırılmasını sağlayacak Perakende Bilgi Sistemi'nin (PERBİS) yazılımı hazırlandı.

Finans 26-10-2022 17:08

Gıdada büyük ‘kış’ hazırlığı: 1 Ekim sonrası başlıyor! Fiyatlar artmadan önce…

Kış yaklaşırken hem mevsimsel hem de fahiş fiyat artışının önüne geçilmek için harekete geçiliyor. Konu 1 Ekim’de açılacak Meclis’in öncelikli gündemi olarak masaya yatırılacak. Yeni alınacak kararlar içerisinde ana tedarikçilere destek verme, yeni aktörleri teşvik etme, perakendecilerin kâr marjının daraltılması gibi maddeler bulunuyor. Bu kapsamda Rekabet Kurumu’na da yeni yetkiler verilerek zincir marketlerin rekabeti bozan adımları atmadan önce müdahale edilmesi sağlanacak.

Finans 21-09-2022 07:17

Yüzde 339 zamlanmıştı! Üreticiler duyurdu: Sofralara ucuz patates ve soğan geliyor

Son bir yılda fiyatı yüzde 339 artan patates için üretimin yaklaşık yüzde 50’sininin gerçekleştirildiği Nevşehir, Niğde, Afyonkarahisar, Konya ve Kayseri’den vatandaşları sevindirecek bir açıklama geldi. Patates ve soğanda bu yıl rekoltenin oldukça fazla olduğunu belirten üreticiler depoların tamamen dolmasını bekliyor. 73 ilde yaklaşık 140 bin hektar alanda ekilen patatesin bu yıl sofralara ucuz gelmesi bekleniyor.

Finans 13-09-2022 09:08

‘5 aydır düşüyor’ derken… Yeni zamlar yolda! Bakan tek tek açıkladı…

Küresel gıda fiyatları 5 aydır üst üste gerilerken Ukrayna’dan flaş bir açıklama geldi. Ukrayna Tarım Bakanı Mykola Solskyi tahıl koridoruna rağmen gıda fiyatlarında kış ayları öncesinde büyük artışların görülebileceğini söyledi. Ukraynalı Bakan fiyatların 3 nedenden dolayı yükselebileceğinin altını çizerek, savaşın durdurulması çağrısında bulundu.

Finans 06-09-2022 07:47

Gıdada adım adım yeni krize! Artan fiyatlar bunu da yaptırdı: Gübrenin de sahtesini yaptılar

Tarım emtia fiyatları tüm dünyada artarken kuraklık ve gübre fiyatlarındaki artışın yeni bir krizin kapısını aralamak üzere olduğu ifade edildi. Türkiye’de ise bir yılda yüzde 342 artan gübre fiyatları, dolandırıcı ve sahtekarları da harekete geçirdi. Son dönemde sahte gübre olayları artış gösterirken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, denetimlerin artmasını ve gübrenin yarısını devlet, yarısını da çiftçinin karşılayacağı bir uygulamanın hayata geçirilmesini istedi.

Finans 31-08-2022 10:47

Tarım Kredi marketlerine indirim başladı! Binlerce vatandaş bekliyordu! İşte yeni indirimli etiketler...

Binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren gıda indirimi dün başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası bin 400 markette 30'dan fazla temel ihtiyaç ürünlerinde indirim kararı alınmıştı. Tarım Kooperatif'inde indirim olacağını öğrenen vatandaşlar şubelerde kuyruk oluşturmuştu. Tarım Kredi Kooperatiflerinin sosyal medya hesabından ürünlerin indirimli fiyatları paylaşıldı. İşte indirim haberinin ayrıntıları...

Finans 16-08-2022 09:48

'Kâr amaçlı değil' demişti: Erdoğan, indirim listesini tek tek açıkladı! Tarım Kredi marketlerinde hangi ürünlere indirim gelecek?

Gıda fiyatlarında artış devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki ürünler için ‘indirim’ talimatı gelmişti. Erdoğan bugün yaptığı açıklamasında et, süt, yumurta, Ayçiçek yağı, şeker gibi 30-40 kalem üründe indirim yapılacağını açıkladı. Erdoğan, “Kuşbaşıydı, kıymaydı, biftekti, bunu piyasaya sürdüğümüzde indirim başlayınca, vatandaşım alışveriş yapacak. Bu piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek” dedi.

Finans 11-08-2022 15:35

Küresel gıda fiyatlarında 10 yıl sonra bir ilk! En sert düşüş...

Global gıda fiyatları endeksi Temmuz ayında hızlı bir düşüş gösterdi. Endeks üst üste 4 aydır düşüş gösteriyor. Küresel gıda fiyatları Temmuz ayında yüzde 8,6 düşerek 140.9 olarak gerçekleşti. Böylece, Gıda Fiyatları Endeksi temmuz ayında son 10 yılın en sert aylık düşüşünü gösterdi.

Finans 05-08-2022 13:02

Gıda enflasyonu asgari ücret zammını solladı! Tarla fiyatı 1 senede marketi geçti: ‘Kış ayları daha da zorlu olacak’

Gıda fiyatlarında artış devam ederken TÜİK tarafından açıklanan Tarım-ÜFE rakamları çiftçinin maliyet artışını ortaya koydu. Tarım enflasyonu rekor seviyelere yükselirken, bu yılın tarla fiyatları geçen yılın market etiketlerini bile ikiye katladı. Biber yedi, patates dört kat arttı. Ekonomistler tarladaki bu fiyat artışlarının kış aylarında katlanarak vatandaşın cebine yansıyacağını dile getirdi.

Finans 19-07-2022 08:36

Memur, emekli maaşları ve asgari ücrete zam geliyor! Peki maaşlara zam sonrası fiyatlar artacak mı? İşte cevabı...

'Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Yapılacak zam enflasyonu ve alım gücünü etkiler mi? Zam sonrası fiyatlar yükselir mi?' gibi sorular vatandaşlar tarafından en çok merak edilenlerin başında geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, memur, emekli ve asgari ücretliler için alınacak kararı haftaya açıklayacaklarını duyurmuştu. Peki maaş artışları tüketim fiyatlarına nasıl yansıyacak? İşte detaylar...

Finans 24-06-2022 19:02

Ucuz gıda için harekete geçildi! İşte fiyatları düşürecek hamle! Bakan Kirişçi duyurdu

Gıda fiyatlarındaki artış sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı tarımla ilgili yeni önlemleri devreye sokuyor. Vatandaşın ucuz gıdaya erişimi için kent tarımı desteklenecek. 1 yıl boyunca boş bırakılan tarla devlet aracılığıyla başkasına kiralanacak. Çiftçiye gübre-mazot, besiciye yem desteği ayni olarak verilecek.

Finans 20-06-2022 14:37

Gıda da kıtlık krizi kapıda mı? TMO'dan açıklama geldi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, dünya tahıl krizinden Türkiye’nin etkilenip etkilenmeyeceğine ilişkin sorulara cevap geldi. Güldal, 'Yurt içi üretimimiz bize yetecek. Dünyada da üretimde çok büyük problem yok. Bir miktar artsa da bir miktar azalsa da bazı ürünlerde, 2022 yılında bir kıtlık söz konusu değil. 'açıklamasını yaptı.

Finans 10-06-2022 12:47

Birleşmiş Milletler'den korkutan uyarı! Dünya böylesini görmedi, gıda, enerji, ekonomi...

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada, dünyanın Ukrayna savaşı nedeniyle şimdiye kadarki en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğu uyarısı yapıldı.

Haber 08-06-2022 21:58

Son dakika: Türkiye-Rusya arasında kritik görüşme! Gündem gıda krizi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla telefonda görüştü. Kritik görüşmede Ukrayna'yla savaş ve gıda krizi hususunda tahıl, ayçiçeği ve diğer tarım ürünlerinin güvenli nakli konusunda alınabilecek tedbirler üzerinde duruldu.

Haber 07-06-2022 18:53

Küresel gıda fiyatları frene bastı: Buğday krizinde sona mı gelindi? Türkiye detayı dikkat çekti

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından açıklanan Küresel Gıda Fiyat Endeksi iki aydır üst üste geriledi. FAO Tahıl Fiyat Endeksi, buğday fiyatlarının etkisiyle bir önceki aya göre yüzde 2,2 artarken, Ukrayna kıyılarında bekleyen 20 ton tahıl için flaş bir gelişme yaşandı. Bu kapsamda Türkiye'nin adı ön plana çıkarken söz konusu iki ülkenin İstanbul'da bir araya gelerek yol haritasının detaylarını ele alması bekleniyor.

Finans 03-06-2022 13:28

Mayıs ayında her şey tersine döndü! 3 ay önce rekor kırarken, şimdi en çok ucuzlayan oldu…

Kış aylarında hem hava koşulları hem de maliyetler nedeniyle pazar tezgahları ateş hattı gibiydi. Ancak havaların ısınmasıyla durum tersine döndü. Sebze fiyatları kış aylarındaki zirvesinden uzaklaştı. Rakamlar TÜİK verilerine de yansıdı. Bu ayda patates ve bazı yumru bitkiler hariç sebze yüzde 23,78'lik azalışla en çok ucuzlayan ürün olarak gerçekleşti. Yaz tatili döneminin gelmesiyle de mayıs ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 71,04 ile paket turlar oldu.

Finans 03-06-2022 11:38

Üretici ile market arasındaki fark ağızları açık bıraktırdı! Yüzde 500’ü de geçti

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, “Çiftçinin önümüzdeki yıl tarlada kalabilmesi için 2021 - 2022 döneminde müdahale alım fiyatını üretici maliyetlerini ve dünya fiyatlarını gözeterek açıklamalı” diyerek TMO’ya seslendi. Ayrıca, üretici market arasındaki fiyat farkının yüzde 500’leri aştığı belirtilen açıklamada Bayraktar, “TMO üreticiyi memnun edecek fiyat belirlemezse güvenlik stoku oluşturamaz” diye uyarıda bulundu.

Finans 01-06-2022 10:55

BM Küresel Gıda Krizini Çözmek İçin Devrede

Birleşmiş Milletler sözcüsü Dujarric, üst düzey BM yetkililerinin, Rusya'nın küresel pazarlara tahıl ve gübre ihracatının yeniden başlaması konusunda Moskova'da Birinci Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov ile yapıcı görüşmelerde bulunduğunu söyledi

Haber 31-05-2022 22:40

Açlık ve yoksulluk sınırı 20 bin liraya dayandı! Gıda enflasyonu ise yüzde 100'ü aştı

Türk- İş tarafından her ay açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı bu ay da yükselmeye devam etti. Araştırmaya göre Açlık ve Yoksulluk Sınırı Mayıs araştırmasına göre yoksulluk sınırı da 20 bin TL'ye dayandı. Gıda enflasyonu ise mayısta yıllık yüzde 108 olarak açıklandı.

Finans 27-05-2022 10:52

Bir zam haberi daha! Gıda enflasyonu sonrası yemek fiyatları otomatik artacak

Gıda fiyatlarındaki artış sonrası bir zam haberi daha geldi. Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD)Başkanı Coşkun Dönmez, hazır yemek sektörünün gıda enflasyonu ile başa çıkamaz duruma geldiğini belirterek, fiyatlandırmalarda maliyet artışlarının sözleşme fiyatlarına yansıtılmasını öngören eskalasyon sistemine geçmek zorunda olduklarını söyledi.

Finans 23-05-2022 15:59

Diyarbakır'da ucuza ürün satan pazarcıya tepki: Piyasaya uymak zorundasın!

Gıda fiyatlarındaki artış vatandaşın gündeminden düşmezken Diyarbakır’da yaşananlar 'pes’ dedirtti. Kentteki bir pazarcı, ucuza ürün sattığı için pazarın dernek yetkilisi tarafından “Asgari ücret 4 bin 250 TL, aç mı var bu ülkede, ucuza satıp ortalığı karıştırma" sözleriyle uyarıldı. Bunun üzerine pazarcı ise, “Ben fırsatçı değilim. Benim hakkım 2 lira, beni kurtarıyor. Para kazanıyorum. Sen 8 liraya sat diyorsun” dedi. O anlar pazarda bulunanların kameralarına takıldı. Görüntüler tepki topladı.

Finans 23-05-2022 14:16

Gıda fiyatları: IMF Başkanı finansal kriz tehdidine karşı uyardı, 'Küresel işbirliği şart' dedi

Uluslararası Para Fonu IMF'nin Başkanı Kristalina Georgieva dünya ekonomisinin bir dizi tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi. Birçok ülkenin gıda ticareti ve enerji arzı üzerinde sınırlamalara gitmeye başladığını ifade eden Georgieva, bu durumun yoksul ülkeleri daha da yoksullaştıracağı uyarısında bulundu.

Haber 23-05-2022 13:40

Sri Lanka en kötü günlerini geçiriyor! Gıdasız ölürüz bu da yüzde yüz gerçekleşecek

Sri Lanka'da yaşanan ekonomik kriz her geçen gün daha da artıyor. Petrol sıkıntısıyla gündeme gelen ülkede şimdi de gıdaların yetersizliği tartışılıyor. Tüp kuyruğunun bile günler sürmesi nedeniyle halk isyan ederek, "Gıdasız ölürüz, bu da yüzde de yüz gerçekleşecek." değerlendirmelerinde bulundu. İşte Sri Lanka'da yaşanan olaylar...

Haber 20-05-2022 18:27

'Gıdada kırmızı alarm! 47 milyon insan aç kalabilir'

İklim krizine dikkat çeken IAOM Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, ''Gıdada kırmızı alarm veren tabloyla karşı karşıyayız'' dedi.

Finans 20-05-2022 17:01

İngiltere’de Doymak İçin Kuyruğa Girenlerin Sayısı Arttı

İngiltere’de gıda yardım merkezlerine yoksulların yanısıra eski beyaz yakalı kesimden de yönelenler olduğu belirtiliyor. Artan yaşam maliyeti ve İngilizler'in gıdaya erişimini araştıran İngiltere Gıda Vakfı, geçen ay 2 milyon kişinin parasızlık nedeniyle en az bir gün tamamen aç kaldığını bulguladı

Haber 18-05-2022 19:07

Gıda fiyatları artınca sahtecilik de arttı! Ayçiçek yağı ve süt ürünleri için korkunç iddia…

Gıda fiyatlarının artması ile birlikte gıda sahteciliğinde de artış yaşandığı ortaya çıktı. Ayçiçek yağı, Zeytinyağı ve süt ürünlerindeki sahtecilikle ilgili korkunç iddialar var. Tüketici Başvuru Merkezi Gıda Komisyonu üyesi Nurten Sırma hayat pahalılaştıkça sahteciliğinde mühendisliğinin yapıldığını belirterek gıda sahteciliğinde kullanılan yöntemleri tek tek anlattı.

Finans 10-05-2022 07:57

Beklenen haber geldi! Sebze meyve fiyatları yarı yarıya düştü

Sebze ve meyve fiyatlarında beklenen haber geldi. Meyve ve sebze fiyatlarında yaşanan artış havaların ısınmaya başlamasıyla yerini düşüşe bıraktı.

Finans 09-05-2022 17:20

Geçen ay rekor kırmıştı! Küresel gıda fiyatlarında gerileme

Dünya gıda fiyatları endeksi nisan ayında , geçen ay rekor seviyeyi görmesinin ardından bitkisel yağ ve tahıl fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Nisan'da hafif geriledi.

Finans 06-05-2022 17:16

Domates ve sebze fiyatlarında 7 yılın rekoru! Yüzde 200'e dayandı

Zamlar, sebze ve meyve fiyatlarını son 7 yılın zirvesine taşıdı. Antalya Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada nisan ayında domates fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 198 arttı. Bu artış son 7 yılın nisan ayı, açık ara yükseliş rekoru oldu. Sebze miktar endeksindeki yüzde 8,15’lik azalışa karşılık fiyat endeksi ise yüzde 154,05 arttı

Finans 04-05-2022 12:41

Balkonda sebze yetiştirme dönemi! 5 kiloda 138 lira kâr

Meyve ve sebze fiyatlarındaki artışa karşı vatandaşın çözümü balkon çiftçiliği oldu. Ev ekonomisine katkı sağlamak isteyenlerin tohum ve fide satışlarını arttırdığı ifade edildi. Esnaf 12 liraya alınan 3 biber fidesi ile 5 kilo ürün elde edileceğini söyledi. Ancak fidelerde de geçen seneye oranla yüzde 50’ye yakın zam olduğunu dile getirdiler.

Finans 28-04-2022 15:03

Rusya’ya gönderilemeyen meyve-sebzeye ne oldu? Uzman isim canlı yayında açıkladı

Türkiye'den Rusya'ya savaş nedeniyle gönderilemeyen 100 bin ton meyve ve sebze için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği İstanbul Şube Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Ömer Demir, fiyatları düşürmek istemeyen fırsatçıların tam 100 bin ton ürünü çöpe döktüğünü açıkladı.

Finans 27-04-2022 15:07

Tarım Bakanlığı'ndan dikkat çeken karar! Genetiği değiştirilmiş hayvan yemine onay verdi

Genetiği değiştirilmiş mısır çeşitleri ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılması onaylandı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Ürünlerin belirlenen şartlara uyulması kaydıyla kullanılacağı ifade edilirken, kararın yıl boyunca geçerli olacağı belirtildi.

Finans 27-04-2022 12:15

Meyve ve sebze fiyatları için sevindirici haberi böyle duyurdu: '5 ila 10 lira daha düşecek'

Meyve ve sebze fiyatlarında geçtiğimiz ay görülen yüksek rakamlar havaların ısınmasıyla yerini düşüşe bıraktı. Patlıcan 15, biber 12, maydanoz ise 2 liraya geriledi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, sebze-meyvede arzın arttığını söyleyerek, “Fiyatlar daha da düşecek. Ortalama 5 ila 10 TL arasına kadar gerileyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Finans 27-04-2022 08:13

Artık kiloyla değil gramla satılıyor! Enflasyon ve mazot zammı etiketlere yansıyor

Gıda fiyatlarındaki artış vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Vatandaşlar ve pazarcılar yükselen fiyatlardan şikayetçi. Pazarcılar enflasyonun ve akaryakıt zammının etiketlere yansıdığını ve ürünlerin artık kiloyla değil, gramla satıldığını söylüyor. Vatandaş havaların ısınmasıyla birlikte fiyatların daha düşmesini bekliyor.

Finans 24-04-2022 15:38

Gıdada fahiş fiyata ‘dur’ diyecek hamle! Rakabet Kurumu ‘Tarladan markete fiyatlar arttı’ devrini bitiriyor

Rekabet Kurumu tarafından "Yaş Sebze ve Meyve Sektör İncelemesi Raporu" hazırlandı. Raporda zincir marketlerin alıcı güçlerinin sınırlandırılması için Ticaret Bakanlığı nezdinde haksız ticaret uygulamalarına yönelik tedbirlerin hayata geçirilmesi tavsiye edildi. Böylelikle ürünün çiftçiden alındığı fiyatın 5-10 katına satılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Finans 23-04-2022 16:20

Ne akaryakıt ne gübre maliyeti... Meyve ve sebze fiyatlarındaki artışın arkasındaki neden çok başka çıktı!

Gıdada fahiş fiyatlar için hükümet birçok önlemi uygulamaya soktu. Sırada ise hal yasası var. Üreticilerin dört gözle beklediği kararın yasama yılı sonuna kadar Meclis’e geleceği ifade edildi. Vatandaş meyve-sebze fiyatlarındaki pahalılığın arkasındaki sebepleri sorgularken yapılan açıklamalar akaryakıt ve gübre fiyatlarındaki artışa bağlanmıştı. Ancak fiyatların yükselmesinin arkasındaki asıl neden çok başka çıktı…

Finans 21-04-2022 09:15

Nisan ayında 40 ürünün 29'unda fiyat arttı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazanda fiyatlardaki değişimi değerlendirdi. Bayraktar, bu süreçte fiyatı en fazla artan ürünün, markette beyaz lahana, üreticide marul, fiyatı en fazla düşen ürünün markette karnabahar, üreticide kuru soğan olduğunu aktararak, "Ramazan ortasında markette 40 ürünün 29'unda fiyat artışı, 10'unda fiyat azalışı görülürken sadece bir üründe fiyat değişimi olmadı." ifadesini kullandı.

Finans 15-04-2022 11:20

Gıda fiyatları anlık olarak takip edilecek! Ayçiçek yağı, şeker, sebze fiyatları...

Hükümetten gıda fiyatları için yeni adım geldi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında ürün takibinin anlık olarak yapılmasına imkan sağlayacak yeni bir dijital sistem kurulmasına karar verilmişti. Uygulamaya göre farklı aşamalarda elde edilen sinyallerin hangi ürünlerde hangi boyutta arz eksikliği oluşturacağı tespiti yapılacak. Yeni sistemle üretim deseni verileri oluşturulacak, üretici korunacak, tüketici kollanacak.

Finans 15-04-2022 09:06

Fiyatlar yarı yarıya düştü ama poşetler 250 liraya bile dolmadı

İstanbul’da semt pazarlarında fiyatlar geçen haftaya göre düştü. Ancak vatandaş hala pazar sepetini dolduramamaktan şikayetçi. "5-6 parça ürün aldım. 250 lira harcadım, pazar sepetini henüz dolduramadım" diye isyanda bulunan vatandaş, geçen sene aynı parayla 3 sepet doldurduklarını dile getirdi.

Finans 13-04-2022 14:56