Göbek Fıtığı Haberleri

Bebeklerde göbek fıtığı neden olur, belirtileri nedir? Bebeklerde göbek fıtığı tedavi yöntemleri nelerdir, ne iyi gelir?

Bebeklerde göbek fıtığı, doğum sonrası en sık görülen sorunlardan biridir. Bebeğin göbek deliği bölgesindeki kaslar yeterince güçlenmediği için bağırsaklar veya karın zarı bu bölgeden dışarı çıkabilmektedir. Göbek fıtığı genellikle bebeğin karın bölgesinde şişkinlik ve çıkıntı şeklinde belirtiler gösterir. Bu durum genellikle zararsız olsa da nadir durumlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yeni doğan bebeklerde göbek fıtığı ne zaman olur?

Kadin 30-03-2023 17:23

Göbek fıtığı neden oluşur, belirtileri ve tedavisi nedir? Şişlik yattığınızda kayboluyorsa...

Göbek fıtığı, deri altında oluşan şişkinlikle kendini belli eder. Gözle görülebilir büyüklükteki şiş görüntü, şekil bozukluğunun yanı sıra baskı hissini beraberinde getirir. Bu şişlik, içeriye doğru itilebilir. Göbek fıtığı belirtileri görülmesi durumunda tedavi için doğru yolu izlemek önemlidir. Peki göbek fıtığı ameliyatı hangi durumlarda gerekir? Göbek fıtığı tekrarlar mı? İşte tüm bu soruların yanıtı...

Haber 06-09-2021 09:39

Göbek fıtığı ameliyatı ne zaman gerekir? Bu belirtiler varsa...

Göbek deliğinden veya göbek deliği çevresinden çıkan fıtıklara göbek fıtığı denir. Göbek bölgesinde doğumsal olarak gelen zayıf nokta, anne karnında bulunan bağın geçtiği yerdeki deliktir. Göbek fıtıkları, bir küçük fındıktan büyük bir portakal büyüklüğüne kadar ulaşabilir. Göbek fıtıkları daha çok kadınlarda görülür. Tedavisi cerrahidir, yamayla onarılması gerekir.

Haber 01-02-2021 11:39

Göbek fıtığı yüzünden ayakta duramıyordu! Fıtık ameliyatı sonrası hayatı değişti

Göbek fıtığı dolayısıyla ayakta duramaz hale gelen 57 yaşındaki Mehmet Parlakkılıç, ameliyat olmak için hayatını sürdürdüğü ABD'deki hastaneler yerine Türkiye'ye gelmeyi tercih etti. Ordu'da tedavi gören Parlakkılıç, gerçekleştirilen 1 saatlik kapalı göbek fıtığı ameliyatı sonrası sağlığına kavuştu.

Haber 02-01-2020 14:15

Diğer Haber Etiketleri

Göbek Fıtığı

Göbek Fıtığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Göbek Fıtığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Göbek fıtığı şüphesiyle hastaneye gitti, siroz çıktı

Antalya'da 2 yıldır karaciğer nakli bekleyen Süleyman Yalçın (44), kadavradan nakledilen organla yaşama tutundu. 2 yıl önce fıtık şüphesiyle hastaneye gittiğini söyleyen Yalçın, "Karaciğer sirozu olduğumu öğrendim. Organ bağışıyla ölümden döndüm" dedi.

Trend 09-12-2019 09:50