Göktürkler Haberleri

Mukan Kağan kimdir, kimin oğlu? Mukan Kağan hangi devletin hükümdarıdır?

Tarihte kurulan devletlerde yer alan hükümdarlar; halkı yönetmek, savaş ve barış kararlarına imza atmak, ordu kurmak ve idare etmek gibi birçok görevi üstlenmişlerdir. Ordunun başında göreve çıkan hükümdarlar; yönettikleri ülkelerin sınırlarını genişletmeyi ve halkın yeni kaynaklara ulaşmasını kolaylaştırmayı amaçlamıştır. İyi bir devlet adamı ve komutan olan Mukan Kağan’da, Göktürk Devleti’nin önemli hükümdarlarından birisidir. Mukan Kağan kimin oğlu?

Egitim 20-04-2023 09:45

Türk ismini kullanan ilk Türk devleti kimdir? Tarihte Türk ismiyle kurulan Türk devletleri ve özellikleri nelerdir?

Orta Asya coğrafyası, birçok Türk devletine ev sahipliği yapmıştır. Türkler tarih boyunca; Asya, Afrika ve Avrupa bölgelerinde kurdukları devletlerle de dikkat çekmiştir. Savaş mücadelelerinde üst düzey başarı gösteren Türk toplumları, Dünya tarihinin şekillenmesinde önemli roller üstlenmiştir. Ayrıca Türkler, göçebe yaşam tarzları sonrasında yerleşik hayata geçerek, bulundukları coğrafyada söz sahibi olmuşlarıdır. Türk ismini kullanan ilk Türk devleti kimdir?

Egitim 10-04-2023 14:02

Bumin Kağan kimdir, hangi devleti kurdu? Bumin Kağan'ın hayatı nasıldı, diğer adı nedir?

Göktürk Devleti’nin kurulmasında rol oynayan Bumin Kağan, tarihte büyük başarılarıyla bilinir. Aşina sülalesinin ve diğer Türk boylarının önderliğini sürdürmüş olan Bumin Kağan, Çin üzerinde egemenlik kurmaya başlayan Tabgaç Devleti’nin sınırlarını işgal etmesiyle dikkat çekmiştir. Türk tarihinde önemli yere sahip Bumin Kağan, Cücenlere karşı savaşarak, Çin ile olumlu ilişkiler kurmuştur. Göktürklerin Orta Asya’da geniş sınırlara ulaşmasına öncülük etmiştir. Bumin Kağan kimdir?

Egitim 10-04-2023 14:01

Göktürkler

Göktürkler Hakkındaki Haberler Mynet'te. Göktürkler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.