Gr Haberleri

Saanen keçisi yetiştiriciliği nasıl yapılır, karlı mı devlet teşviki var mı? Saanen nasıl yetiştirilir?

Saanen, yüksek süt ve döl verimiyle tercih edilen İsviçre kökenli bir keçi ırkı. Renkleri kremden beyaza doğru değişen bu sevimli hayvanların yetiştiriciliği ülkemizde 1959 yılından beri yapılıyor. Bu ırk, farklı iklim koşullarına uyma özelliğinden dolayı dünyanın birçok yerinde tercih ediliyor. Saanen keçisi yetiştiriciliği nasıl yapılır? İşte detaylar...

Finans 15-07-2022 15:18
gr

Mide yanmasına ne iyi gelir? Mide yanması doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Mide yanmasına iyi gelen besinler!

Mide yanması birçok insanın başına gelmiştir. Midede bir ağırlık varmış hissi yaratır, mideden kalbe doğru yayılan bir yanma hissi olur. Ağızda ekşi bir tat bırakır. Mide yanması sorunu yaşayan kişiler internette bu soruna çözüm yolları aramaktalar. Peki mide yanmasına neler sebep olur, nelere dikkat etmeliyiz? İşte mide yanmasına iyi gelen etkenler.

Haber 13-07-2022 16:26

Bahçeli'ye hediye edilen haritaya tepkiler artıyor! Almanya söz aldı: Kabul edilemez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Ülkü Ocakları tarafından hediye edilen, birçok Yunan adasının Türkiye'ye ait gösterildiği harita Yunan kamuoyunu ve basınını ayağa kaldırmış, Başbakan Kiryakos Miçotakis de tepkisini sert sözlerle dile getirmişti. Almanya'nın Yunanistan Büyükelçisi Ernst Reichel tartışmaya dahil olarak "Almanya'nın tutumu net" dedi.

Haber 12-07-2022 15:18

Bahçeli'ye verilen harita Yunanistan'ı ayağa kaldırdı! 'Adalar' detayı dikkat çekti, Miçotakis küplere bindi

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege'deki adalar üzerinden tartışmalar yaşanmaya devam ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye verilen bir harita Yunanistan'da infial yarattı. Bahçeli'ye Ülkü Ocakları tarafından hazırlanıp sunulan çalışmada birçok Yunan adasının Türkiye sınırı dahilinde bulunması tepkilere yol açtı. Sosyal medya hesabından Bahçeli'nin de bulunduğu fotoğrafı paylaşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de paylaşımında öfkeli sözlere yer verdi.

Haber 11-07-2022 10:40

Gr

Gr Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Gr Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Stranger Things 4. Sezondan makyaj ve saç tüyolarını sizin için derledik

Netflix yapımı Stranger Things, yine ortalığı kasıp kavurdu. Bir kere izleyince insanı âdeta kendisine bağımlı hâle getiren dizi, 27 Mayıs'ta dördüncü sezonunu yayınladı. Son sezonuyla yine büyük beğeni toplayan Stranger Things, sevenlerini ekran başına kilitlemeyi başardı. Oyuncuların saç ve makyajları da dizinin içeriği kadar ilgi çekti. Siz de Stranger Things'in saç ve makyaj sırlarını merak ediyorsanız okumaya devam edin!

Haber 05-07-2022 17:06

Çabuk kirlenmesine rağmen beyaz ayakkabıdan vazgeçemeyenler için en iyi ayakkabı temizlik ürünleri

Beyaz ayakkabı giymeyi çok sevenlerden misiniz? Beyaz ayakkabılar hemen her kombine uyum sağlar ve özellikle yaz günlerinde psikolojimizi de olumlu etkiler. Fakat çok kolay kirlenirler. Yağışlı havalarda ne kadar dikkat etsek de bunu engelleyemeyiz. Tabii kirli ayakkabıların temizliği de her zaman kolay olmaz ancak üzülmenize gerek yok. Kirli beyaz ayakkabılarınızı kolayca temizlemenizi sağlayacak ürünler için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Haber 05-07-2022 13:40

Şişli'deki müzisyen cinayetinde yeni detaylar! Evden çıkanlar şoke etti

İstanbul'da eski kız arkadaşı Beril Varol ve onun ev arkadaşı akademisyen Ömer Akın'ı öldürdükten sonra intihar eden müzisyen Yavuz Selim Bektaş'ın işlediği cinayette yeni detaylar ortaya çıktı. Kan donduran cinayete ilişkin Fulya'daki evde yapılan incelemede silah, farklı türde uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Evden toplanan delillerle birlikte maktullerin tırnaklarından alınan DNA örnekleri de inceleme altına alındı. İşte kan donduran olayla ilgili yeni detaylar!

Haber 26-06-2022 09:35

Tiroid hastalığına mucize gibi çözüm: Ceviz kürü! Ceviz kürü nasıl yapılır?

Tiroid, günümüzde çoğu kişide olan çoğu kişinin de geç fark ettiği hastalıklardan biridir. Temel görevlerinden biri vücut metabolizmasını ayarlayan T3 ve T4 hormonlarını salgılamaktır. Tiroid bezinin normal düzeyden az ya da aşırı hormon salgılamasına bağlı olarak, diğer organlar da hızlı ya da yavaş çalışır. Vücudu baştan aşağıya etkileyen tiroid hastalığına karşı ceviz kürünü deneyebilirsiniz.

Haber 25-06-2022 07:59

İstanbul’da ekmek fiyatı 5 TL mi oldu? İstanbul’da halk ekmeğe zam yapılacak mı, ekmek ne kadar olacak?

İstanbul’da ekmek fiyatı 5 TL mi oldu? Megakent İstanbul'da bazı yerlerde ekmeğe zam geldiğinin açıklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin unlu mamuller üreten şirketi Halk Ekmek'te fiyatların değişip değişmeyeceği merak konusu oldu. Peki İstanbul’da halk ekmeğe zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar..

Haber 21-06-2022 13:19

Okuldan davetlere her türlü mekana hazırlanabilmenizi sağlayacak en iyi saç şekillendiriciler

Saçlarınızın, istediğiniz gibi şekillenmesi her zaman mümkün olmuyor değil mi? Hele kuaföre gitmek için vaktiniz de yoksa işte, o zaman pek fena! Böyle durumlar için elinizin altında mutlaka kullanışlı ve pratik bir saç şekillendiricisi bulundurmalısınız. "En iyi saç şekillendirici hangisi?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Merak etmeyin! Sizin için en iyi saç şekillendiricilerini özenle inceledik. Haydi, detaylara geçelim.

Haber 14-06-2022 15:12

Tiktok'ta keşfedilmiş ve babalarınızın çok seveceği hediye önerileri

Babalar günü yaklaşırken ne hediye alacağınıza karar veremediniz mi? Sosyal medya aracılığıyla güzel ürünler arıyor fakat bir türlü bulamıyorsanız hiç merak etmeyin! Sizin için TikTok'un altını üstüne getirdik ve babanızın beğeneceği hediyelerin yer aldığı bir liste hazırladık. Gelin, bu harika ürünleri birlikte inceleyelim.

Haber 10-06-2022 09:48

İçişleri duyurdu! Çeşitli suçlardan aranan 1523 kişi yakalandı

İçişleri Bakanlığı, yurt genelinde eş zamanlı “Türkiye Güven Huzur” uygulaması gerçekleştirildiğini duyurdu. 49 bin 616 personelin görev aldığı Güven Huzur uygulamasında, 6 bin 974 metruk bina ve 17 bin 21 umuma açık yer denetlendi. Uygulama kapsamında çeşitli suçlardan aranan bin 523 şahıs yakalandı.

Haber 04-06-2022 12:35

2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedeli ne kadar oldu? Diyanet kurban kesim bedelini açıkladı

2022 yılı vekaletle kurban kesim bedelinin ne kadar olduğu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptığı açıklamayla birlikte, 2022 yılı vekaletle kurban kesim bedelinin ne kadar olduğunu açıkladı. Peki, vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar oldu? İşte detaylar...

Finans 01-06-2022 12:15
gr

Yıldızların altında uyumayı sevenler için en iyi kamp matı çeşitleri

Çok eşyaya gerek duymayıp sırt çantasıyla gezmeyi ve kamp yapmayı sevenler burada mı? Yıldızların altında uyurken ihtiyacınız olan eşyalardan birisi kamp matları! Birbirinden konforlu ve kaliteli kamp matlarını bulabileceğiniz harika bir liste hazırladık. Hazırladığımız listede "En iyi kamp matı nasıl seçilir?", "En iyi kamp markaları neler?", "Kamp matı nasıl kullanılır?", "Kamp matı seçimi nasıl yapılır?", "Kamp matı kaç mm olmalı?" gibi soruların cevaplarını da kolayca öğrenebileceksiniz.

Haber 31-05-2022 18:08

İçişleri'nden Muş'ta yeni operasyon! Yüzlerce personel katılıyor

İçişleri Bakanlığınca Muş’ta 565 personelin katılımıyla Eren Abluka-13 Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Operasyonu başlatıldı.

Haber 28-05-2022 13:20

Tansiyon hastaları dikkat! Sakın kullanmayın…

Tansiyon toplumda en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Tansiyon hastalığının önemsenmemesi ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Tansiyon hastalarının yemek düzenlerine ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Yenilen yanlış yiyecekler tansiyon hastalığının çeşitli durumlara yol açmasına sebep oluyor.

Haber 28-05-2022 11:15

Lavabonuzu ilk günkü hâle getirecek en iyi lavabo açıcı çeşitleri

Tıkalı lavabo, küvet, klozet ve diğer giderler ile başınız dertte mi? Evde doğal lavabo açıcılar hazırlıyorsunuz fakat giderlerinizin açılmasını sağlamıyor mu? Giderleriniz çeşitli katı atıklar nedeniyle tıkanabilir. Bu atıkları ancak kimyasal olarak üretilen lavabo açıcılar ile açabilirsiniz. Lavabo açıcılar granül, jel ve sıvı formda üretiliyor. Peki, en etkili lavabo açıcı hangisi?

Haber 25-05-2022 10:31

17 MAYIS ALTIN FİYATLARI! Çeyrek altın bugün ne kadar? 17 Mayıs altın fiyatı ne kadar?

17 Mayıs altın fiyatları merak ediliyor. Altın fiyatları yükselişe geçti. Altın fiyatlarıyla ilgili beklenmedik gelişme yatırımcıları ve vatandaşları şaşırttı. Geçtiğimiz güne 1811 dolardan başlayan ons altın 1822 dolara kadar yükseldikten sonra 1824 dolar seviyesinden kapandı. İşte 17 Mayıs altın fiyatları, çeyrek altın, gram altın fiyatı canlı son durum!

Finans 17-05-2022 21:41

Kurban Bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor? 2022 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün sorusunun yanıtı Mayıs ayının ortalarına gelinmesiyle birlikte sorgulanmaya başladı. Bu yıl yine yaz aylarına denk gelecek olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Yılın ikinci bayramı olan Kurban Bayramı tarihi ve tatil takvimi belli oldu. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor? 2022 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Haber 17-05-2022 12:58

Yedikten sonra olacaklara hazır olun! Libidoyu harekete geçirir

Doğada yer alan binlerce sebze, meyve ve bitkilerin insan vücuduna farklı farklı etkileri olabiliyor. Bazı besinleri yediğiniz zaman size güç verir basıları ise zehirleyebilir. Cinselliği kuvvetlendiren besinler veya cildinizin rengini değiştiren besinlerle yedikten sonra olacaklara hazır mısınız? Bazı besinler ise zararsız olmasına rağmen vücuda garip etkiler bırakabilir.

Haber 07-05-2022 12:14

Parasının her kuruşuna değecek hem sağlam hem kullanışlı 500 TL altı oyuncu ekipmanları

Klavye, mouse, mouse pad, kulaklık, notebook soğutucu ve gamepad gibi oyuncu ekipmanları, gamerların oyun anlarını taçlandırıp oyun keyfini üst seviyelere çıkarıyor. Böylelikle oyun deneyimleri eğlenceli anlara dönüşüyor. Gelin, birçok oyuncunun rüyalarını süsleyen, performanslı ve kaliteli kullanımlarıyla öne çıkan 500 TL altı en iyi oyuncu ekipmanı çeşitlerine beraber göz atalım.

Haber 06-05-2022 11:38

Metrolarda yanınıza alıp istediğiniz zaman sürebileceğiniz taşınabilir, katlanabilir bisikletler

Bisikletli hayat ne kolay, değil mi? Hem beden sağlığına iyi geliyor hem yol ücretinden sizi kurtararak bütçenize destek oluyor. Tabii uzak mesafelere bisikletle gitmek her zaman mümkün olmuyor. Böyle zamanlarda toplu taşımaları kullanarak bisikletle gidilecek mesafeyi kısaltabilir, gittiğiniz yerde de bisikletinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer böyle bir yaşam tarzını benimsediyseniz toplu taşımalarda rahatlıkla yanınıza alabileceğiniz katlanır bisiklet modellerini incelemeden geçmeyin!

Haber 03-05-2022 09:48

ZEKAT HESAPLAMA 2022! Zekat nasıl hesaplanır? Diyanet zekat hesaplama nasıl yapılır?

Zekat hesaplama, Ramazan Ayı'nın ardından kutlanmaya başlayan Ramazan Bayramı'nın dolayısıyla merak konusu oldu. Zekat, İslamiyete göre zenginlik ölçüsü kabul edilen miktarda mala sahip olan kişiler tarafından verilmektedir. Peki Zekat nasıl hesaplanır? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ve konuya ilişkin detaylar...

Haber 02-05-2022 08:53

Enerji verir hem kalp hem de sinirim sistemini korur

Nerdeyse herkesin severek tükettiği muzun faydalarını hiç merak ettiniz mi? Muz, B6 vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra, iyi bir C vitamini, diyet lifi ve manganez kaynağıdır. Muz ayrıca yağsız, kolesterolsüz ve neredeyse sodyumsuzdur! Peki bunlar sağlığınız için ne anlama geliyor?

Haber 28-04-2022 10:19

Vücudu toksinlerden temizleyen 5 etkili besin

Yaz ayları yaklaştıkça alınan fazla kiloların verilmesi ve vücuttaki ödemin atılması gündem konusu oluyor. Yaz aylarına fit girmek isteyenler bu dönemlerde diyet yapmaya başlıyorlar. Fakat bu diyetlerin birçoğu istenilen etkiyi yaratmıyor. Diyet yaparken kullanılan besinlere dikkat etmek gerekiyor. İşte kilo atmanıza yardımcı olacak 5 etkili besin…

Haber 26-04-2022 09:24

'Salmonella' tehlikesi... Toplanan Kinder Surprise çikolatalarına ilişkin İngiltere'den yeni karar!

İngiltere'de Kinder Sürpriz yumurta çikolataları ile bağlantılı çoğu çocuk 63 kişide salmonella vakasına rastlanması üzerine, çikolataların bir kısmı geri çağrıldı. Ülkede salmonella hastalığı ile bağlantılı olarak toplanan Kinder Surprise çikolatalara ise yenileri eklendi. Peki salmonella belirtileri nelerdir?

Haber 25-04-2022 05:53

Baharın gelmesiyle dolaba kaldırıp saklayacağınız kışlık parçalarınız için yardımcı ürünler

Mevsim değişikliklerinde kıyafetleri kaldırmak oldukça yorucu bir iş olabiliyor. Isınan havalarda kışlık kıyafetleri kaldırmak için doğru ürünleri tercih etmek önemli. Mevsim geçişlerinde işinizi kolay hâle getirecek birçok ürün var! Bu ürünler kıyafetleri koymak için yer bulamama sorununa son verirken evinizin daha düzenli olmasına da yardım ediyor. "Peki, nedir bu pratik ürünler?" diye düşünüyorsanız okumaya devam edin!

Haber 18-04-2022 09:43

İlaç almadan önce bunları deneyin! Tansiyonu düşürmek için mutlaka bunları tüketin

Tansiyon sorunu ülkemizde çok sık rastlanan rahatsızlıklardan biridir. Yaygın olarak yaşam tarzı alışkanlıklarından kaynaklanan hipertansiyonu önlemede beslenme son derece önemlidir ve bazı besinlerin özellikle tüketilmesi, tansiyonu dengelemeye yardımcı olabilir. Yüksek tansiyon yani hipertansiyonu düşürmek için bol bol tüketmeniz gereken yiyecekler...

Haber 16-04-2022 10:43

Bu bahar arka bahçesini, terasını yeniden dekore etmek isteyenler için en güzel mobilya parçaları

Kullanışlı ve konforlu ürünlerle teras ya da bahçenizi atıl durumda olmaktan kurtarabilirsiniz. Isınan havalarda sevdiklerinizle vakit geçirmek için terasınızı konforlu bir hâle dönüştürmeye ne dersiniz? Rahat koltuk takımı, sandalye, ampul ve daha birçok mobilya ile modern tarzı kolayca yakalayabilir, konforlu bir alan oluşturabilirsiniz. "Peki, hangi mobilyaları kullanmam gerekiyor?" diye düşünüyorsanız incelediğimiz ürünlere göz atabilirsiniz!

Haber 13-04-2022 16:37

Kalp sağlığı için bu önerilere dikkat!

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, sigara… Son yıllarda yaşa bakmaksızın yaygınlaşan ve ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarının yaşam tarzı ile doğrudan ilişkili olduğunu biliyor muydunuz? İşte kalp sağlığını olumsuz etkileten 9 hatalı alışkanlık...

Haber 13-04-2022 12:21

Bilgisayar oyunları olmadan asla diyen oyun tutkunlarına özel yardımcı ürünler

Oyun tutkunları için oyun oynamak neredeyse bir yaşam biçimi. Bilgisayar oyunlarında zaferden zafere koşmak isteyen oyun tutkunlarını hem memnun edecek hem oyun performanslarına olumlu etki sunacak birbirinden başarılı ve bol özellikli yardımcı ürünler üretiliyor. Böylece oyun oynamak çok daha keyifli bir hâle dönüşüyor. Gelin, oyun tutkunlarının beğenisini kazanacak en iyi oyuncu ürünlerine beraber göz atalım!

Haber 13-04-2022 10:18

Zekat ne zaman, kimlere verilir? Zekat kardeş, torun veya akrabaya verilir mi?

Zekat ne zaman, kimlere verilir? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar Ramazan ayı devam ederken konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. Zekat, İslamiyete göre zenginlik ölçüsü kabul edilen miktarda mala sahip olan kişiler tarafından verilir. Peki Zekat ne zaman, kimlere verilir? Kardeşe ve toruna zekat verilir mi? İşte detaylar...

Haber 11-04-2022 14:37

İbn-i Sina susuzluğa karşı öneriyor, Osmanlı mutfağından eksik olmazdı! Ramazan'da bol bol için!

Tıp adamı, astronom, yazar ve filozof İbn-i Sina, kaleme aldığı mucize şifalara yer verdiği kitabında aldığı notlar dikkat çekiyor. İnsan vücuduna yarayan bitkileri reçete eden alimlerin alimi İbn-i Sina, susuzluğa karşı önerdiği besinle dikkat çekti. Osmanlı mutfağında hem şerbeti hem de çayı yapılan bu besin susuzluğu gidererek Ramazan ayında rahat bir oruç tutmanızı sağlayabilir.

Haber 06-04-2022 11:31

Doğal müshil ilacı! Artık tuvalette uzun kalmayacaksınız

Kabızlık milyonlarca insanın en çok çektiği rahatsızlıkların başında geliyor. Kabızlık sorununa sebep olan en büyük nedenlerden biri sağlıksız beslenmedir. Kabızlık sorunu yaşıyorsanız öncelikle beslenme düzenini gözden geçirmelisiniz. Yeme alışkanlıklarınıza ekleyeceğiniz bazı besinlerle kabızlık sorununa veda edebilirsiniz.

Haber 06-04-2022 11:25

Pide fiyatları ne kadar, kaç TL? İstanbul ve Ankara Ramazan pidesi fiyatları 2022!

Pide fiyatları ne kadar, kaç TL? sorusunun yanıtı Ramazan ayı dolayısıyla merak konusu oldu. Söz konusu fiyatlar şehirlere göre farklılık gösteriyor. Bu kapsamda Pide fiyatları ne kadar, kaç TL? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar internette araştırma yapıyor. İstanbul ve Ankara Ramazan pidesi fiyatları ve detaylar haberimizde...

Haber 02-04-2022 10:42

Ramazan'da zekat verilir mi? Zekat ne zaman, kimlere verilir?

Ramazan'da zekat verilir mi? sorusunun yanıtı öğrenmek isteyen vatandaşlar Ramazan ayı için geri sayım sürerken konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. Her sene olduğu gibi bu sene de İslam aleminin gündeminde olan konuya ilişkin Ramazan'da zekat verilir mi? Zekat ne zaman, kimlere verilir? sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haber 31-03-2022 10:10

Mide rahatsızlıklarını azaltan doğal bir ağrı kesici: Öpüşmek! İşte öpüşmenin faydaları...

Öpüşmek çiftleri mutlu etmekle kalmıyor sevgi ve güven duygusunu da güçlendiriyor. Ayrıca bu romantik eylemin insan vücuduna, muhtemelen daha önce duymadığınız birçok faydası bulunuyor. Uzmanlar, her sabah eşini öperek uğurlayanların, diğerlerine göre 5 yıl daha fazla yaşadığını ifade ediyor.

Haber 29-03-2022 00:30

Bu çaylar tığ gibi yapıyor! İşte zayıflatan mucizevi 7 çay...

Hareketsiz yaşam, stres ve hızlı yemek tüketiminin artması milyonlarca kişiyi kilo problemleriyle baş başa bıraktı. Kilo vermenin yolu sağlıklı beslenme ve spordan geçerken aynı zamanda zayıflatıcı etkisi bulunan çayları içerek bu süreci hızlandırabilirsiniz.

Haber 23-03-2022 00:37

Tabletinde hem iş hem eğlenceyi bir arada isteyenlere: iPad 9. Nesil özellikleri & inceleme

Her yere rahatça taşınabilen tabletler, hem iş hem eğlence için kullanılabilen teknoloji harikası ürünler. Tabii tablet dendiği zaman öne çıkan birkaç marka ve model var. iPad 9. Nesil de bu ürünlerin başında yer alıyor. Tam da bu sebeple Apple kalitesinden vazgeçemeyenler için iPad 9. Nesil incelemesiyle karşınızdayız! Kalitesiyle rakiplerinin önüne geçen modele göz atmaya ne dersiniz?

Haber 22-03-2022 11:11

İBB duyurdu: Pidenin fiyatı belli oldu

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte pide fiyatları da belli olmaya başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan Halk Ekmek'te pidenin 3 TL'den satılacağını duyurdu.

Finans 16-03-2022 13:03
gr

Ritminize sesindeki ahenkle eşlik edecek en iyi darbuka markaları

İnsanların içini kıpır kıpır yapan darbuka, pek çok müzik tarzı için vazgeçilmez çalgılardan biri. Bu müzik aletini çalmayı öğrenmek de artık hiç zor değil. Darbuka çalmayı kolaylaştırmak için birçok eğitici kitap ve video bulmak mümkün. En önemlisi tabii ki kaliteli darbuka sahibi olmak. Peki ama en iyi darbuka hangisidir ve darbuka seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Bu soruların cevaplarını öğrenmek, darbuka özelliklerini keşfetmek için yazımızı mutlaka sonuna kadar okumalısınız.

Haber 16-03-2022 12:22

Et yemek böbrek taşına neden olur mu? Böbrek taşı eritilebilir mi?

Böbrek taşı görülme sıklığı dünyanın farklı bölgelerinde farklı istatistiklerle seyreden bir sorun. Özellikle ülkemiz gibi sıcak iklime sahip ülkelerde daha fazla rastlanıyor. Kişinin yaşam kalitesi üzerinde ciddi olumsuz etkileri olan bu sorun yaygın olmakla birlikte hala doğru zannedilen birçok bilgiyle yaşanıyor.

Haber 16-03-2022 10:36

Bunu yapmayanlar: İdrar yolu enfeksiyonuna yakalanma riskiniz yüksek!

İdrar yolu enfeksiyonuna hem kadınlarda hem de erkeklerde sıklıkla rastlanıyor. Eğer düzenli olarak su içmiyorsanız idrar yolu enfeksiyonuna yakalanma riskiniz çok daha yüksek. İdrar yolu enfeksiyonu sık idrara çıkma ihtiyacı ve alt karında ağrı belirtileriyle meydana geliyor. Düzenli su içerek idrar yolu enfeksiyonlarından korunabilirsiniz.

Haber 15-03-2022 15:06

Yüzünüzdeki istenmeyen beyaz küçük noktalardan sizi kurtaracak ürünler

Küçük beyaz noktalar olarak bilinen milialar, güneş ışınlarına fazla maruz kalmaktan ve makyaj kalıntılarının ciltte birikmesi nedeniyle oluşuyor. Her yaşta ve cilt tipinde çıkabilen noktalar kötü ve rahatsız edici bir görüntü yaratabilir. Beyaz noktaları sıkmak daha kötü hale getirebilir. Milialardan kurtulmak için cilt yenilenmesini destekleyen ve içeriğinde retinol ya da glikolik asit bulunduran ürünleri tercih etmelisiniz. Bu ürünler hangileri diye merak ediyorsanız birlikte inceleyelim.

Haber 11-03-2022 11:09

Faydalarını öğrenince daha sık yiyeceksiniz! Soğuk algınlığına bire bir

Daha çok turşularda kullanılan lahana hem çiğ hem de yemek olarak tüketilebilir. Mikropları öldüren doğal bir antiseptik olan lahana aynı zamanda birçok hastalığa karşı çok etkili. Lahana çok önemli bir A, B, C vitaminleri ve özellikle K vitamini, selüloz, fosfor, kalsiyum, magnezyum, çinko ve kükürt kaynağıdır. Bu nedenle taze olarak veya turşu şeklinde yılın tüm aylarında tüketilmesi tavsiye edilir.

Haber 05-03-2022 14:01

Evinde hobi olarak üretmek isteyenlerin ihtiyacı olan araçlar

Boş vakitleri daha kaliteli hale getirmek için farklı hobilerle uğraşmak çok moda. Ahşap boyamak, takı yapmak, polimer kilden çeşitli objeler üretmek gibi hobiler hem para kazanmak hem boş vakitleri değerlendirmek için yapılabilecek en iyi uğraşlardan. Bu hobilerin en zorlu kısmı ise kaliteli malzeme seçimi. Siz de hobileriniz için doğru araçları bulamıyorsanız ihtiyacınız olabilecek ürünlerin yer aldığı listemizi incelemeye ne dersiniz?

Haber 04-03-2022 14:05

Sadece meyve ve sebze yiyerek gerekli vitaminleri alabilir miyiz? Vitamin kullanımında en sık yapılan yanlışlar nelerdir?

İki yılın aşkın bir süre önce ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran Covid-19 (koronavirüs) virüsü kişisel hijyen kadar vitaminlerin de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Hastalıktan uzak, sağlıklı bir yaşam için vitaminler önemli rol oynuyor. Ancak kontrolsüz vitamin kullanımının faydası kadar zararı ortaya çıkabilir. Fonksiyonel Tıp çalışmaları yürüten Uzman Dr. Aynur Ketene, Mynet okurları için vitamin kullanımı hakkında önemli detaylar verdi.

Haber 04-03-2022 09:44

Doğru uygulandığında bir haftada yedi kilo verebilirsiniz! Göbek yağlarına kesin çözüm

Hızlı şekilde kilo vermek isteyenler için hem besleyici hem de doğru uygulandığında kesin çözüm veren mükemmel bir diyet önerisi var: Hurma diyeti. Hurma diyeti, 1 haftada 3 ila 5 kilo yağ eritmenizi sağlar. Dr. Ender Saraç tarafından önerilen Hurma diyeti sayesinde yağdan kilo vererek kısa sürede hayalini kurduğunuz fit görünüme kavuşabilirsiniz. Hurma diyeti nasıl yapılır? Hurma diyeti bitince ne yapılır? Hurma diyeti hangi hurmayla yapılır?

Haber 26-02-2022 08:06

81 ilde uygulama! 25 organizatör yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele edilebilmesi amacıyla 10 bin 945 noktada uygulama yaptı. 37 binden fazla personelin katıldığı uygulamada 3’ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 25 organizatör gözaltına alındı.

Haber 25-02-2022 14:28