Gss Haberleri

GSS, Bağkur borçluları dikkat: SGK uzmanından gündem olacak prim kulisi! Yüzde 3'e dikkat çekti, yapılandırma mı geliyor?

Prim borçlularını ilgilendiren karar dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre SGK prim ve diğer alacakları için gecikme faizi yükseltildi. SGK uzmanından özellikle Bağkurluları etkileyecek kulis bilgisi geldi. Yapılandırma mı geliyor?

Finans 13-03-2024 09:41

Asgari ücretle beraber o rakamlar da değişti! Maaşlar, borçlar, ödenekler, yapılandırmalar...

Uzun süredir beklenen 2024 asgari ücreti açıklandı. Milyonların gözü yeni asgari ücretle beraber değişecek rakamlara çevrildi. Sadece asgari ücret değil askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı da değişti. İşte detaylar...

Finans 28-12-2023 08:04

Asgari ücret zammı kadar artacaktı: GSS borçlarına af geliyor! 80 maddelik torba yasaya girdi

Meclis'e sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi içerisinde GSS prim borçlarının düzenlenmesine ilişkin bir madde de yer aldı. Teklifin onaylanması halinde GSS prim borçlularına af gelecek.

Finans 30-11-2023 08:55
GSS

GSS prim ödemeleri belli oldu! SGK üzerinden sağlık hizmeti alamayabilirsiniz: 31 Aralık 2023’e kadar...

Sigortalı bir işte çalışmayan ve eşi, anne ya da babası üzerinden sağlık hizmeti alamayanların ödeyeceği genel sağlık sigortası primleri temmuz ayından itibaren zamlandı. Peki GSS primi ne kadar oldu? GSS primi ödenmezse ne olur? İşte haberin detayları…

Finans 18-07-2023 14:20
GSS

Gss

Gss Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gss Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

GSS prim borçları için zaman daralıyor: 31 Temmuz’a kadar SGK’ya başvurun! Asgari ücretin 3’te 1’inin altındaki borçlar silinecek…

GSS prim borcu silinecek mi? sorusu Temmuz ayının gelmesi ile gündemdeki sıcaklığını artırmış durumda. GSS prim borcunu sildirmek isteyenler için şartlar belli oldu. SGK’ya 31 Temmuz tarihine kadar başvurmak gerekiyor. Hane içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olanın borcu silinecek. Üzerinde olanlar anaparayı 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemeleri halinde ise, Aralık 2022 ve öncesindeki tahakkuk edilen gecikme cezası ve gecikme zammını ödemeyecek.

Finans 13-07-2023 10:34
GSS

GSS primler, icra ve haciz işlemleri... SGK yeni 'deprem' tedbirlerini açıkladı: Borçlara erteleme

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde işveren ve emeklilerin hak ve alacakları üzerindeki haciz işlemlerini kaldırdı. GSS prim borçları da 31 Ağustos tarihine ertelendi.

Finans 28-02-2023 11:27

GSS prim borcu olanlar dikkat! Haziran ayına kadar süresi var: Borç da faiz de silinecek…

Meclis, çalışmalarına yarın yeniden başlayacak. EYT düzenlemesinin yanı sıra borcu olan milyonlarca kişi en büyük yapılandırma paketinin de yasalaşmasını bekleniyor. TBMM gündemine gelecek olan yasa ile kamuya olan tüm borçlar yapılandırılırken Genel Sağlık Sigortası borçları da silinecek. 2 bin liranın altındaki GSS prim borçları silinecek; bunun üzerindekiler içinse 48 ay taksit imkanı getirilecek. Kritik tarih ise Haziran 2023! İşte borç yapılandırma paketine ilişkin tüm detaylar…

Finans 27-02-2023 08:22
GSS

Genel sağlık sigortası ameliyatı karşılar mı? GSS neleri kapsar, GSS borçluları hastanede muayene olabilir mi?

Genel sağlık sigortası, ücretsiz bir şekilde muayene ve tedavi olma hakkından yararlanma imkanı sunan bir sistemdir. Bu sigorta türünün en önemli avantajı, herhangi bir sağlık güvencesi ya da sigortasına sahip olmayan kişilerin de sağlık hizmetinden yararlanmasını sağlamaktır. Peki, GSS’ye sahip olanlar hangi hizmetlerden yararlanabilir?

Haber 02-02-2023 16:07

Genel sağlık sigortası ilaçları karşılar mı, ücretsiz ilaç alınabilir mi? GSS borcu olanlar ilaç alabilir mi?

Genel sağlık sigortası aktif olarak çalışmayan ve dolayısıyla SGK’sı bulunmayan kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için geliştirilmiş bir sistemdir. Her vatandaşın, sigortalı olup olmamasına bakılmaksızın bu hizmetlere erişebilmesini sağlar. Genel sağlık sigortası kapsamı içinde ilaç masraflarının olup olmadığı merak edilen bir konudur. Aynı şekilde GSS borcu olanlar ilaç alabilir mi sorusu da araştırılır. Peki, genel sağlık sigortası ilaçları karşılar mı?

Haber 02-02-2023 14:56

Yurt dışında ikamet edenler genel sağlık sigortası kapsamına dâhil edilir mi? Yurt dışında ikamet edenlerin GSS borçlarına ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kapsayan kanuna göre kişi herhangi bir sigortalı işte çalışmıyorsa ve başkasının sigortasından yararlanmıyorsa otomatik olarak genel sağlık sigortalı sayılır. Türkiye vatandaşlarını kapsayan sistem denince merak edilen bir diğer konu ise yurtdışında çalışan veya ikamet edenlerin sigortalılık durumudur. Peki, yurt dışında ikamet edenler genel sağlık sigortası kapsamına dâhil edilir mi ve GSS borçları silinir mi?

Haber 09-01-2023 16:23

Genel sağlık sigortası nasıl iptal edilir, iptali nereden yapılır? GSS iptal ettirme işlemleri nelerdir, işe başlayınca GSS iptal olur mu?

Genel sağlık sigortası kaydı, kaza ve sağlık sorunlarına karşı kişinin yararınadır. GSS yaptırırken hastanın, hastane ve tedavi masrafları gibi tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanır. Zorunlu olarak yapılan bu sigortanın iptal edilebilmesi için belirli şartların sağlanması ve gerekli beyanların yapılması gerekir. Kişinin isteğine bırakılmadığı için sistem üzerinden sigortadan çıkış yapılamaz. Peki, işe başlayınca GSS iptal olur mu?

Haber 09-01-2023 16:20

GSS prim borçları ile ilgili önemli gelişme! 2023 yılına kadar uzatıldı…

Asgari ücret ve EYT haberlerinin peş peşe gelmesinin ardından gözler diğer kalemlerde yapılan ödemelere çevrildi. Gelen son dakika haberine göre Genel sağlık sigortası (GSS) ve Bağ-Kur prim borçlularına halen sunulmakta olan sağlık hizmetinin 2023 yılı sonuna kadar devam etmesine karar verildi. İşte detaylar…

Finans 29-12-2022 14:33

GSS borcu olanlar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı! 10 bin liranın altındaki...

GSS borçları olanları yakından ilgilendiren son dakika gelişmesi yaşandı. Sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarını iyileştiren teklif Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, 31 Aralık 2021 tarihine kadar tahsil edilememiş alacak tutarları 10 bin lira ve altındaysa tamamı resen, alacak tutarının yarısının 10 bin liranın altında olması halinde 10 bin lira terkin edilerek, bakiye kısım tahsil edilecek.. İşte GSS borcu hakkında merak edilenler…

Finans 23-06-2022 09:28

Son dakika: Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar dikkat! 5 bin TL'nin altındaki borçlar silinecek

GSS borcu olanları yakından ilgilendiren son dakika gelişmesi yaşandı. Meclis'e gönderilen torba kanun teklifi ile Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının bir kısmı silinecek. 5 bin TL'nin altındaki borçların silinmesine karar verilirken 5 bin liranın üzerindeki borçların yüzde 50'si peşin ya da taksitle ödenirse kalan miktar silinecek. İşte tüm detaylar...

Finans 16-06-2022 12:13

GSS borcu olanlar bu haberi bekliyordu: 10 bin liraya kadar olan borçlar siliniyor!

GSS borçları olanları yakından ilgilendiren son dakika gelişmesi yaşandı. Yüz binlerce kişiyi kapsıyor, detaylar belli oldu. 10 bin liraya kadar tüm borçlar silinecek. Bu sınırın altındaki borçlar silinecek, 10 bin liranın üzerinde olan borçların ise yarısının ödenmesi durumunda, kalan kısmı terkin edilecek. İşte GSS borcu hakkında merak edilenler…

Finans 13-06-2022 15:43
GSS

SGK'dan flaş açıklama! Yüzde 99,5’e yükseldi

Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada 2002 yılında yüzde 70 olan genel sağlık sigortasından yararlanma oranının 2022 yılı itibarıyla yüzde 99,5’e yükseldiğini kaydetti.

Finans 16-05-2022 15:26

SGK'den Genel Sağlık Sigortasına ilişkin açıklama:

"Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar, ayda 150,12 lira Genel Sağlık Sigortası primi ödeyerek kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor"

Yurthaber 14-01-2022 09:51

GSS borcu olanları ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanların yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilmesi için karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece GSS borcu olanlar için Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile üniversite hastanelerinde 31 Aralık 2022'ye kadar sağlık hizmeti verilecek.

Finans 11-01-2022 07:57
GSS

GSS primi ne kadar olacak? 2022 GSS prim hesaplaması!

Asgari ücretin yükselmesiyle 2022 yılında ödenecek GSS prim ücretleri de artacak. Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim hesaplaması, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı ile birlikte netlik kazanacak. GSS, vatandaşların sağlık hizmetlerinden eşit şartlarda yararlanması için oluşturulmuş bir sistemdir.

Finans 15-12-2021 14:42
GSS

Borcu olanlar dikkat! Son gün 30 Kasım...

Sosyal Güvenlik Kurumu ihtiyacı olanlara çeşitli destekler sağlamaktadır. Bu desteklerden biri de GSS borcudur. GSS borcundan muaf olmak isteyenlerin 30 Kasım tarihine kadar gelir testi yaptırması gerekiyor.

Finans 25-11-2021 12:37

Fırsat için son günler yaklaşıyor! SGK otomatik yapıyor

Gelir testi yaptıranlar, SGK’ya herhangi bir başvuru yapmaksızın GSS borçlarını otomatik olarak sildirebilir. Ancak bu işlem için testin tamamlanması gerekiyor. Son başvuru tarihini sakın kaçırmayın.

Finans 20-11-2021 15:39

Borçların tümünü devlet silecek! 31 Aralık'a dikkat, hemen başvurun

Ülkemizde geçim sıkıntısı çekenlere çeşitli yardımlar uygulanmaktadır. Bunlardan birisi ise Genel Sağlık Sigortası’nı (GSS) ödeme gücü olmayanlar için yapılan destektir. Borcunuzun silinmesi için 30 Kasım’a kadar gelir testi yaptırmanız gerekiyor.

Finans 19-11-2021 09:31
GSS

GSS prim borcu olanlar ne yapacak? GSS prim borcu için yapılandırma yapamayanlar ne yapmalı?

Bu sene vergi ve SGK prim borçlarının tekrar yapılandırılarak peşin veya taksitle ödenmesine ilişkin başvuru süresi 30 Eylül'de bitmişti. Peki GSS prim borcu olanlar ne yapacak? GSS prim borcu için yapılandırma yapamayanlar ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Finans 21-10-2021 15:03

Tüp bebek desteği devletten! Şartlar tek tek sıralandı

Geçim sıkıntısı nedeniyle tüp bebek tedavisi olamayanlara müjde! Devlet, şartları sağladığınız takdirde son derece pahalı olan bu yöntemi karşılıyor. Başvuru için gereken şartları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Finans 14-08-2021 17:09

GSS borçları silinecek mi? GSS borcu nasıl öğrenilir?

Yapılandırma yasası pek çok vatandaşın yüzünü güldürdü. Borçları ödemede kolaylık sağlanırken, GSS borcu olanlar için de önemli bir fırsat doğdu. 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuruda bulunan kişiler yapılandırma yasasından yararlanarak borcunun yüzde 90’ını sildirebilecek.

Finans 24-06-2021 11:48

GSS prim borcu nasıl ödenir? 2021 GSS prim borcu sorgulama sayfası

Genel Sağlık Sigortası (GSS) vatandaşların yararlandığı bir sağlık hizmetidir. Bu kapsamda GSS, sigortalı olarak çalışan veya sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsünde bulunan kişiler dışındaki herkes, GSS ile sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Ancak GSS için de aylık olarak bir miktar ödenmesi gerekiyor. Birçok kişinin GSS borcu olması sebebiyle ise vatandaşlar borçlarını nasıl ödeyeceklerini araştırıyor.

Finans 10-06-2021 22:53

GSS borçları siliniyor! İşte sağlanan tüm imkânlar...

Meclis’ten geçmesinin ardından yasalaşan yeni kanun ile birlikte Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan vatandaşların, yapılandırma ile birlikte büyük bir yükten kurtulmuş olacak. Yapılacak gelir testi ile birlikte GSS borçlarının faizleri silinecek.

Finans 09-06-2021 14:36

GSS prim borçlarına yapılandırma gelecek mi? Gözler Meclis’te…

Kovid-19 nedeniyle işini kaybeden pek çok vatandaş GSS prim borçlarına yapılandırılma gelip gelmeyeceğine ilişki olarak gözünü kulağını TBMM’den gelecek karara dikti. 2020 yılının çıkan kanun ile yapılandırılmaya gidilmişti.

Finans 02-06-2021 11:35

İtiraz edenin borcu siliniyor! Siz de vakit kaybetmeden başvuru yapın

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu Türkiye'deki pek çok insanın sıkıntı çektiği konulardan biri. Prim borcu yüzünden sağlık hizmetlerinden yararlanamayan yurttaşlar, bu borçlardan nasıl kurtulabileceklerini merak ediyor. Peki bu borçtan kurtulmak mümkün mü? GSS prim borcu olanlar ne yapmalı? İşte detaylar...

Finans 25-05-2021 15:16

Gelir Testi nedir? Gelir Testi nasıl yaptırılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet kapsamında bulunan ve 18 yaşından büyükler için zorunlu kılınan Genel Sağlık Sigortası’na (GSS) dair bir uygulama olarak yapılıyor. Gelir testi genel anlamı ile; bir işe sahip olmayan veya olamayan; harp ya da vazife malullüğü, işsizlik ödeneği ve 65 yaş aylığı gibi herhangi bir gelire sahip olmayan vatandaşlar için sağlanan bir sağlık hizmetidir.

Finans 25-05-2021 12:04

GSS borcu olanların gecikme faizi ve cezaları siliniyor! Teste gir, borcu bitir!

Genel Sağlık Sigortası (GSS), 18 yaşını geçen her birey için devlet tarafından zorunlu kılınan bir sigortadır. Bu kapsamda geçtiğimiz senelerde bu borçtan haberi olmayan ve SSK sigortası biten birçok gencin GSS borçlarının silinmesi kararı alınmıştı. Meclise sunulan torba yasa ile beraber, Nisan ayı ve öncesine ait GSS borcu olanların borcunun belirli şartlar altında silinmesi kararı alındı.

Finans 25-05-2021 11:49