Gülistan Doku Haberleri

Gülistan Doku dosyasında yeni gelişme! O isim hakkında suç duyurusu

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun (21) ailesi, dosyanın baş şüphelisi ve adli kontrolle serbest bırakılan Zeinal A.’nın tutuklanması ve o dönem dosyayı yürüten asayiş biriminde görevli olan, ardından görevden ihraç edilen polis memuru babası E.Y.’nin şüpheli sıfatıyla dosyaya girmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi. Dönemin valisi Tuncay Sonel hakkında da görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulundu. İşte detaylar...

Haber 26-01-2024 11:59

Gülistan Doku aylardır kayıp! Son görüştüğü kişi sırra kadem bastı

Tunceli'de kaybolan Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den beri haber alınamıyor. Gülistan Doku'nun kaybolmadan önce son görüştüğü kişi olan erkek arkadaşı Zeinal A. ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Zeinal A.'nın, adli kontrol şartı kararının, adreslerinde olmadığı ve telefonlarına ulaşılamadığı gerekçesiyle 6 ay 15 gün boyunca tebliğ edilemediği öğrenildi.

Haber 13-10-2022 07:22

Gülistan Doku'nun sır kaybında yeni gelişme! 3,5 saatlik kamera kaydı ortaya çıktı: Akıbeti anlaşılacak

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili soruşturmada sıcak bir gelişme yaşandı. Doku’nun telefon sinyalinin en son tespit edildiği Sarı Saltuk viyadüğünü gören ve yola uzaklığı nedeniyle net olmayan 3,5 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü, netleştirme için Ulusal Kriminal Büro'ya gönderildi. Ailenin avukatı, 'Bu görüntüler iyileştirilirse Gülistan’ın oradan ayrılıp ayrılmadığı ve akıbeti anlaşılacaktır' dedi.

Haber 28-06-2022 10:52

Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal: 'Korkuyorum' diye mesaj attı

5 Ocak 2020 yılından beridir haber alınamayan Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal A. gözaltına alınımş, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Sorgusunda ilk önce avukat istemeyen ama daha sonra sorgu uzayınca talep eden Zeinal, Gülistan'ın kaybolmadan önce 4 Ocak'ta gece geç saatte kendisine 'korkuyorum' diye mesaj attığını, hangi amaçla attığını bilmediğini söyledi.

Haber 18-03-2022 15:30

Gülistan Doku'nun kaybolmasıyla ilgili dün gözaltına alınan Zayinal Abarakov serbest bırakıldı

Gülistan Doku'nun kaybolması olayı ile ilgili baş şüpheli Zainal Abarakov dün gözaltına alındı ve ardından adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Haber 17-03-2022 17:47

SON DAKİKA! Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı gözaltına alındı

Son dakika haberine göre Tunceli’de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin erkek arkadaşı Zeynal A., Antalya' nın Alanya ilçesi'nde gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesine başvurulan Zeynel A., adli kontrolle serbest bırakıldı.

Haber 17-03-2022 15:01

CHP heyeti Gülistan Doku'nun kaybolması olayına ilişkin rapor hazırlayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: - "Genel Başkan'ımız Gülistan Doku'nun ailesinin iddiaları ve yaklaşık 800 gündür yapılan hukuki süreç çalışmaları hakkında inceleme yapılması, yetkililerden alınacak bilgiler doğrultusunda hazırlanacak kendisine sunularak kamuoyuna paylaşılmasını istedi"

Yurthaber 03-03-2022 13:18

İçişleri Bakanı Soylu'dan kayıp Gülistan Doku'ya ilişkin açıklama:

"(Kılıçdaroğlu, Akşener ve Buldan'ın açıklamaları) Gerçeklikten ve hakkaniyetten uzak değerlendirmeler, ölüm üzerinden yaptıkları istismar, siyasi rant adına siyaset sorumluluğundan ve insani değerlerden ne denli uzaklaşıldığının; ilgili tüm birimleriyle yapılması gereken ne varsa yapan devletimize karşı bitmeyen bir öç alma duygusunun açık bir tezahürüdür" - "Bu elim hadise, ilk anından bugüne kadar her aşamasında bizzat Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takibinde olmuştur. Kendileri aile ile hem telefonla hem de Elazığ ziyareti sırasında bizzat yüz yüze görüşmüştür"

Yurthaber 23-02-2022 18:58

Son Dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Gülistan Doku paylaşımı! 261 gün süren...

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolmasının ardından 261 gün süren arama kurtarma çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Soylu açıklamasında, "Gülistan Doku'nun ailesinin yapılan çalışmalarla alakalı bilgilendirilmediğine dair yapılan açıklamalar da tamamen yalandır." ifadelerini kullandı.

Haber 23-02-2022 17:37

Gülistan Doku'nun kişisel verilerini ele geçirip, sosyal medyada paylaşmıştı! Cezası belli oldu

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana, kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Doku'nun Rus uyruklu eski erkek arkadaşı Z.A.'nın polislikten ihraç edilen üvey babası Engin Yücel hakkında, Doku ile ilgili gizli kalması gereken kişisel bilgileri sosyal medyadan ifşa ettiği gerekçesiyle açılan davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, Yücel’i kişisel verileri ele geçirip, yaydığı gerekçesiyle 2,5 yıl hapse çarptırdı. İşte olayın detayları!

Haber 20-01-2022 15:45

Gülistan Doku'nun annesi Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana ulaşılamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için ailesi, kızlarının akıbetini öğrenmek için adliye binası önünde oturma eylemi başlattı. Anne Bedriye Doku, "Kadınlar artık ölmesin. Benim kızım ölmüşse eğer cansız bedenini bana verin. Onu bulana kadar burada oturacağım” dedi.

Haber 02-01-2022 22:12

Gülistan Doku'nun ablası: 700 gündür gözümüze uyku girmiyor, artık kardeşimi bulun

Tunceli'de 5 Ocak 2020’den bu yana ulaşılamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili soruşturmada 700 gündür sonuç alınamadı. Kadınların katledildiğini gördükçe kardeşine dair korkularının arttığını söyleyen Aygül Doku, "Bu ülkede kadına karşı çok acımasızca davranılıyor ve katlediliyor. Biri metronun ortasında bıçakla biri kılıçla diğeri kadını öldürüp üzerine beton döküyor. Bir başkası çöp konteynerine atıyor. Bu durumları gördüğümde, Gülistan konusunda daha da çok korkuyorum” dedi.

Haber 04-12-2021 10:58

Kayıp Doku soruşturmasına ilişkin bilgileri yaydığı iddia edilen eski polis için yakalama kararı

Kayıp Doku soruşturmasına ilişkin bilgileri yaydığı iddia edilen eski polis için yakalama kararı

Yurthaber 14-10-2021 17:05

649 gündür kayıp! Gülistan Doku'nun erkek arkadaşının üvey babası hakkında yakalama kararı

Tunceli'de, 649 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun Rus uyruklu erkek arkadaşı Z.A.'nın, polislikten ihraç edilen üvey babası E.Y. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haber 14-10-2021 15:43

Gülistan Doku dosyasında yeni gelişme! 81 ile talimat yazısı gönderildi

Tunceli'de 5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun dosyasında önemli bir gelişme yaşandı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, 81 il Cumhuriyet başsavcılıklarına, emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarına talimat yazısı göndererek, illerinde 5 Ocak 2020 tarihinden itibaren kimliği tespit edilemeyen kadın cesetlerinin araştırılmasını ve bir müracaat ya da soruşturma kaydının olup olmadığı bilgisinin paylaşılmasını talep etti.

Haber 27-08-2021 12:46

Azra Gülendam Haytaoğlu ve Gülistan Doku'nun ablalarının mesajları Türkiye'yi ağlattı

Ölümüyle Türkiye'yi kahreden Azra Gülendam Haytaoğlu'nun ablası Ezgi Haytaoğlu'nun Gülistan Doku'nun ablasına gönderdiği mesaj herkesi ağlattı. Sosyal medyada gündem olan mesajda Haytaoğlu "Ben Azra'nın ablasıyım. Kardeşimi 19 gün önce kaybettim. Ne zaman konuşmak istersen buradayım" ifadelerini kullandı. Gülistan Doku'nun ablası ise "Keşke bizi bir araya getiren yüreğimizde hiç bitmeyecek olan bu acı olmasaydı, çok öfkeliyim" yanıtını verdi.

Haber 20-08-2021 14:54