Gut Haberleri

Sağlıklı diye yiyoruz ama şiddetli ağrılara neden oluyor! Gut nöbeti geçirenlerin aynı yiyeceği yediği görüldü

Yaşanan şiddetli ağrılar oldukça zorlayıcı olabiliyor. Özelikle gut ağrısı çeken insanlar bu sağlık probleminin ne kadar ciddi sonuçlara yol açtığını sık sık paylaşıyor. Yediğimiz yiyecekler yaşadığımız sağlık problemleri üzerinde önemli rol oynayabiliyor. Gut nöbetleri geçiren insanlar günler önce aynı üç yiyeceği yediklerini bildirdiler.

Haber

Sanıldığı kadar masum değil! En sık tüketilen meyvenin suyu haftalarca ağrı çekmenize yol açabilir

Sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzelerin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ağırlık vermek gerekiyor. Ancak bazı meyve ve sebzeler var ki vücudumuzda ters etki yaratabiliyor. Özellikle kış aylarında en sık tüketilen iki meyvenin suyu artrit ataklarına sebep olabiliyor. İşte ağrılara neden olan o tehlikeli meyveler...

Haber

Gut hastalığı nedir? Gut hastalığı nasıl tedavi edilir? Gut hastaları hangi besinleri tüketmemeli?

Gut hastalığı halk arasında kralların ya da zenginlerin hastalığı olarak biliniyor. Romatizmal hastalıklar kategorisinde yer alan gut hastalığı, eklemlerde şişkinlik ve ağrı olarak kendisini gösteriyor. Peki gut hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Haber

Et yemeyi sevenlerin dikkatine! Bu hastalıklara yakalanmamak için...

Et her ne kadar beslenmemiz için elzem olsa da fazlası vücutta çeşitli hastalıkların oluşmasına neden oluyor. "Zehir olmayan madde yoktur, zehir ile ilacı ayıran dozdur" diyen Paracelsus, yaşadığı yüzyılda vücuda alınan her şeyde ölçülü olunması gerektiğini belirtmiş. Gelin; birlikte fazla et tüketmek hangi hastalıklara yol açıyor, inceleyelim.

Haber

Gut hastalığı nedir? Gut hastalığında beslenme ve immünoterapinin önemi nedir?

Ayak başparmağında şişlik, kızarıklık ve şiddetli ağrı ile kendini gösteren Gut hastalığı ile ilgili tüm bilinmesi gerekenleri İç Hastalıkları ve İmmünoterapi uzmanı Dr. Ülkü Görmez anlattı.

Trend

Gut hastalığını önlemede önemli etken diyet

Dahiliye-Romatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gürler, gut hastalığının önlenmesinde en önemli etkenin diyet olduğunu söyledi.

Haber

Etin alkolle birlikte tüketilmesi gut'a neden oluyor

Kurban bayramı ve yılbaşının aynı zamana denk gelmesiyle beraber et ve et ürünlerinin alkolle birlikte tüketilmesi sonucunda kişilerde gut hastalığı görülebileceği uyarısı yapıldı.

Haber