Hamas Haberleri

Karamollaoğlu'ndan Hamas liderine başsağlığı mesajı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İsrail'in son saldırılarında çocuklarını ve torunlarını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniyye'ye başsağlığı dileklerini iletti.

Haber 11-04-2024 15:30

Hamas lideri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme anı böyle görüntülendi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torunu yaşamını yitirdi. Bu saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi arayarak başsağlığı diledi. O anların görüntüleri de yayınlandı.

Haber 11-04-2024 07:41

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı! Hamas lideri İsmail Heniyye'nin 3 oğlu hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve torunlarından bazıları hayatını kaybetti.

Haber 10-04-2024 18:18

Orta Doğu'da tansiyon tavan: ABD teyakkuza geçti! Yetkili isim tarih verdi ve kaçınılmaz diyerek duyurdu

Orta Doğu'daki cadı kazanı kaynamaya devam ediyor. Bölgede yaşanan her gelişme kutupların daha da radikalleşmesine yol açarken, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğu'nu vurması ABD ve İsrail'in muhtemel bir İran saldırısına "kaçınılmaz" gözle bakmasına yol açtı. ABD'li yetkilinin tarih vererek yaptığı açıklamada İran'ın misilleme yapma ihtimalinin kesin olduğu aktarıldı. ABD'li isim savaşı bölgesel mahiyete taşıyacak en kötü senaryoyu açıkladı. İşte tüm detaylar!

Haber 06-04-2024 10:03

Hamas

Hamas Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hamas Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

ABD doğruladı! İsrail, Hamas’ın üç numaralı ismi Marwan Issa'yı öldürdü

ABD, İsrail’in hafta başında düzenlediği bir saldırıda Hamas'ın üç numaralı askeri yetkilisi olan Marwan Issa’yı öldürdüğünü doğruladı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "Diğer üst düzey liderler muhtemelen Hamas'ın tünel ağının derinliklerinde saklanıyorlar ve adalet onlar için de gelecek. Bunu sağlamaya yardımcı oluyoruz” dedi.

Haber 19-03-2024 09:30

Hamas'ın 2 numarası gölge adam öldürüldü! İddiayla ilgili peş peşe açıklamalar... Aslan lakaplı milli futbolcu da bombardımanda can verdi

İsrail güçlerinin gözünden kolayca kaçabiliyor, hatta bu nedenle "gölge adam" olarak anılıyordu... 7 Ekim saldırısının arkasındaki isim olduğu belirtilen ve Hamas'ın 2 numaralı ismi olarak bilinen Mervan İsa'nın öldürüldüğü haberi Hamas'ta endişe yarattı. Öte yandan İsrail'in saldırılarında "aslan" lakaplı Filistinli futbolcu Muhammed Berekat öldürüldü.

Haber 12-03-2024 15:38

Gazze için kritik saatler! Hamas heyeti Kahire'ye geldi: Ateşkes umutları yeşerdi

Gazze'de süren savaşta Ramazan öncesi ateşkes sağlanması için peş peşe adımlar atılıyor. Son olarak Hamas heyeti Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi. Bir Hamas yetkilisi, Gazze'de 24 ila 48 saat içinde ateşkesin sağlanabileceğini ifade etti.

Haber 03-03-2024 13:12

Hamas'tan İsrail'e gözdağı! Görüşmeleri havaya uçurur

Üst düzey bir Hamas yetkilisinin bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'ta bir kara saldırısı gerçekleştirmesinin rehine takası görüşmelerini "havaya uçuracağını" ifade etti.

Haber 11-02-2024 13:47

Hamas: Esir değişimi ve ateşkese dair cevabımızı Mısır ve Katar'a ilettik

Hamas, esir değişimi ve ateşkes teklifinin "çerçeve anlaşmasına" dair cevabını Mısır ve Katar'a ilettiğini ve "olumlu" yanıt verdiğini duyurdu.

Haber 06-02-2024 21:50

Hastanede suikast! Doktor, hemşire ve hasta kılığında girmişler... Görüntüler ortaya çıktı: Susturucularla öldürdüler

Batı Şeria'daki bir hastanede yaşanan suikast görüntüleri gündem yarattı. İsrail özel kuvvetleri, sabah saatlerinde hasta ve doktor kılığında girdikleri hastanede 3 Filistinliyi öldürdü. Susturucu silahlarla düzenlenen suikast anlarına ait kamera görüntüleri de ortaya çıkarken, İsrail Ordusu'ndan ise 'Hamas' iddiası geldi.

Haber 30-01-2024 11:27

Hamas ile İsrail arasında yeni anlaşma! İlk açıklama Katar’dan geldi…

İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü saldırıları devam ederken önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Katar, İsrail ile Hamas arasında Gazze'deki esirlere ilaç teslimi karşılığında, bölgedeki sivillere ilaç ve insani yardım girişini içeren bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ofisi ise Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlere ilaç dağıtımının bugünden itibaren başlayacağını açıkladı.

Haber 17-01-2024 07:31

Gol sevinci nedeniyle eleştirilerin odağındaydı! İsrailli oyuncu Jehezkel için sınır dışı kararı... İlk ifadesinde kendini böyle savundu

Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel'in gol attıktan sonra 'Davud'un yıldızı' olarak da bilinen Siyon yıldızı işaretinin ve "7 Ekim saldırısının 100'üncü günü" göndermeli bilekliğini kameralara göstermesi tartışmaları beraberinde getirdi. Kadro dışı bırakılıp gözaltına alınan futbolcunun ilk ifadesi ortaya çıktı. Jehezkel'in bu hareketi kimilerince tepki görürken bir futbolcunun daha paylaşımı gündem oldu. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Jehezkel sınır dışı edildi.

Spor 15-01-2024 10:56

29 yıldır En çok arananlar listesinin tepesinde! Hamas'ın 'gölge' lideri Muhammed Deif böyle görüntülendi!

İsrail'in 1995 yılından beri "en çok arananlar" listesinin tepesinde yer alan Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın "gölge lideri" Muhammed Deif'in yeni görüntüleri yayınlandı. İsrail'in Deif'i yakalamak için defalarca kez özel operasyon düzenlediği biliniyor.

Haber 07-01-2024 10:51

Yeni savaşın ayak sesleri! İsrail '3. aşama' dedi, suikast sonrası olay misilleme iddiası olay: Her gün 1500 İsrailli ölür

Lübnan'ın başkenti Beyrut ve İran'ın Kirman şehrindeki saldırılar sonrası 'bölgesel savaş' tehdidi iyiden iyiye konuşulmaya başladı. Uzmanlar söz konusu saldırı ve suikastin yeni savaşın ayak sesleri olduğu görüşünü bildirirken, taraflardan da peş peşe açıklamalar geliyor. İsrail devlet televizyonu Gazze'de 'savaşın üçüncü aşaması'na geçildiğini duyururken, El Meyadin televizyonun ise Hizbullah'ın günde 6 bin roket ateşlemek için plan hazırladığını iddia etti.

Haber 04-01-2024 14:35

İsrailli tarihçiden itiraf gibi açıklama: Siyonizm başarısız oldu

İsrailli tarihçi Moshe Zimmermann, İsrail merkezli Haaretz gazetesine verdiği özel mülakatta siyonizm ideolojisinin başarısız olduğunu ifade etti. Zimmermann saçma olarak nitelese de iki devletli çözüm planının artık gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Haber 30-12-2023 16:54

İran'ın casus kadınları İsrail askerlerini tuzağına düşürdü: Bilgi karşılığında müstehcen videolar ve fotoğraflar...

İran'da Devrim Muhafızları Birliği tarafından eğitilen ve iyi derecede İbranice konuşan kadınlar İsrail askerlerine sosyal medyadan müstehcen fotoğraf ve video yollayarak bilgi elde etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Elde edilen bilgilerin Hamas'a aktarıldığı ifade ediliyor.

Haber 21-12-2023 16:04

İsrail tarafından yanlışlıkla öldürülen esirin babasından Netanyahu hükümetine çok sert tepki: Onlar bizim liderimiz değil

İsrail'in "yanlışlıkla öldürdüğü 3 tutsaktan biri olan Alon Shamriz'in babası Avi Shamriz, Binyamin Netanyahu hükümetini yerden yere vurdu. Baba Shamriz, Netanyahu hükümetini kastederek, "Onlar bizim liderlerimiz değil, Ülke olarak bizi hak etmiyorlar" dedi.

Haber 20-12-2023 11:11

İsrail yanlışlıkla öldürdüklerini duyurmuştu! Çarpıcı detay: Yemek artıklarıyla yardım istemişler

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken cuma günü yanlışlıkla 3 rehineyi öldürdüklerini açıklamıştı. İsrail ordusu yaptığı yeni açıklamada rehinelerin acil yardım çağrısı yaptıkları ve yemek artıklarını kullanarak yardım istediklerini kaydettikleri bir pankart yazdıkları belirtildi. İsrail yetkililileri, beyaz bayrak taşıyan rehinelerin öldürülmelerinin, "angajman kurallarının" ihlali olduğunu kabul etti.

Haber 18-12-2023 11:37

İsrail'in Gazze planı devreye girdi! Hamas'ın tünellerine deniz suyu pompalamaya başladılar

İsrail ordusunun Gazze'deki tünellere yönelik planını devreye soktuğu iddia edildi. ABD'li yayın organı Wall Street Journal'da yer alan habere göre; İsrail ordusu, Hamas'ın kontrolündeki Gazze'deki tünellere deniz suyu pompalamaya başladı.

Haber 13-12-2023 11:53

İsrail medyası paylaştı: Dünyayı dehşete düşüren kare!

İsrail'in Filistin zulmü hız kesmeden devam ediyor. Son olarak bir İsrail televizyonunun yayınladığı fotoğrafta yüzlerce Filistinliye aynı kıyafet giydirilerek gözaltına alındığı görülüyor.

Haber 13-12-2023 10:38

Akılalmaz Gazze planı devreye girdi! İsrail ordusu, Hamas'ın tünellerine deniz suyu pompalamaya başladı

İsrail'in Gazze'deki tünellere yönelik planını devreye soktuğu iddia edildi. ABD'li yayın organı Wall Street Journal'da yer alan habere göre; İsrail ordusu, Hamas'ın kontrolündeki Gazze'deki tünellere deniz suyu pompalamaya başladı.

Haber 12-12-2023 22:48

'Hamas silah bırakıyor' videosu kurgu çıktı: İsrail'in yalanı ortaya çıktı

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir video bomba etkisi yaratmıştı. Hamas üyelerinin silah bıraktığı anlara dair olduğu iddia edilen videoda, onlarca kişi çırıl çıplak şekilde soyulmuş ve gözaltına alındığı iddia edilmişti. Büyük tepki uyandıran görüntüler sonrası İsrail'in bu kişilerin Hamas militanı olduğunu ve silah bıraktıklarını iddia ettikleri senaryo yalan çıktı.

Haber 11-12-2023 11:52

Murat Bardakçı'nın Hamas - Kuvayi Milliye benzetmesi gündem oldu; 'Öyle bir yerleşim bizde de olsaydı biz de sivil öldürürdük' dedi

Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube'da yaptığı Teke Tek Bilim programına konuk olarak katılan gazeteci ve yazar Murat Bardakçı'nın Hamas'la ilgili sözleri gündem yarattı. Hamas'a terör örgütü demenin Kuvayi Milliye'ye demekten farkı olmadığını savunan Bardakçı, Fatih Altaylı'nın karşı çıkarak 'Kuvayi Milliye sivil öldürdü mü?' sorusuna verdiği yanıtla dikkat çekti.

Magazin 10-12-2023 14:45

Batı'dan İsrail'e ilk ve net uyarı! Savaş suçu değerlendirilecek

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden (UCM) İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki sivillere ulaştırılması planlanan yardımları engellemesinin savaş suçu sayılabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Haber 07-12-2023 09:16

Tünelin ucunda artık ışık görünmüyor: İsrail'in vahşi planı hayata geçti! İlk görüntüler sosyal medyaya düştü

İsrail, Gazze'deki katliamı dünyanın gözü önünde bambaşka bir boyuta taşıyor. Uluslararası basında gündeme gelen tünel planının hayata geçtiğini gösteren görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Ordunun deniz suyu pompalamaya başladığı öne sürülüyor.

Haber 06-12-2023 16:40

ABD'den Netanyahu'yu kızdıracak karar! Yeni politikayı duyurdu: Kısıtlama getirilecek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde şiddet olaylarından sorumlu aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimcilere vize kısıtlaması getirileceğini açıkladı. Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun esir düşenlerin ailelerine "Şu anda herkesi eve getirme imkanı yok" dediği aktartıldı.

Haber 06-12-2023 06:36

İsrail'in akılalmaz Gazze planı! Deniz suyu pompalayacaklar

Wall Street Journal'ın ABD'li kaynaklara dayandırdığı habere göre İsrail, Hamas'ın Gazze'deki tünellerine Akdeniz'den su pompalayacak.

Haber 05-12-2023 14:19

İsrail, çatışma anlarına ilişkin görüntüleri paylaştı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken İsrail askerlerinin Hamas ile çatışma anlarına ilişkin görüntüleri paylaşıldı.

Haber 05-12-2023 11:59

Sosyal medyadan dehşeti anlattı! DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'tan Derhal ateşkes çıkışı

İsrail ile Hamas 4 günlük 'insani ara'nın ardından çatışmalara kaldığı yerden devam ediyor. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus İsrail'in Gazze'de katliamına çok sert tepki gösterdi. Endişelerini ifade edecek kelime bulamayan Ghebreyesus, "Derhal ateşkes" dedi.

Haber 03-12-2023 12:22

İsrail'in Gazze'deki zulmü yeniden başladı! Yardımlar durduruldu, hava bombardımanı başladı, sağlık sistemi felce uğradı...

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği operasyonlar 4 günlük "insani ara"nın ardından 3 gün daha uzatılmıştı. Mutabakata varılan esir takası çerçevesinde 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakılmıştı. İsrail bu sabah "insani aranın" sona erdiğini ve Gazze'ye yönelik saldırıların başladığını duyurmuştu. Saldırılarda bir AA kameramanı hayatını kaybetti. Gazze'de insani yardım tırları durduruldu. Dünya Sağlık Örgütü ise sağlık sisteminin "felç" olduğunu duyurdu...

Haber 01-12-2023 17:49

SON DAKİKA | Savaş yeniden başladı! Mısır 'Ateşkes uzadı' demişti, İsrail Hamas'ı gerekçe gösterdi: Gazze yine ateş altında...

Son dakika haberine göre Hamas ve İsrail arasında ateşkes ve esir takası için anlaşmaya varılmıştı. Dün ikinci kez uzatılan ateşkes ile ilgili olarak Mısır yeni bir açıklama yaptı. Mısırlı yetkililer, İsrail ve Hamas'ın ateşkesi bir gün daha uzattığını duyurdu. Ancak son olarak İsrail'den gelen açıklama insani aranın sona erdiği, savaşın yeniden başladığı yönünde. İsrail, Hamas'ın ateşkesi bozmasını gerekçe gösterdi.

Haber 01-12-2023 06:41

Son dakika: Hamas 2 rehineyi daha serbest bıraktı

Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 7’nci gününde Hamas, 2 İsrailli esiri daha serbest bıraktı. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, "Önümüzdeki saatlerde başka İsrailli rehinelerin de Kızılhaç'a teslim edilmesi bekleniyor" denildi.

Haber 30-11-2023 18:12

Son dakika: Hamas, iki Rus rehineyi serbest bıraktı!

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, 2 Rus esirin serbest bırakıldığı duyuruldu.

Haber 29-11-2023 18:38

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 29-11-2023 15:36

Elon Musk'ın İsrail ziyaretinde bu görüntüler gündem oldu! Yanına gelen kişinin kim olduğunu görünce ne yapacağını şaşırdı

Elon Musk, İsrail'e ziyaret gerçekleştirdi. Geniş yankı uyandıran ziyaret sırasında yanına gelen bir kişiyle fotoğraf çektiren Musk, bu kişinin kim olduğunu öğrenince apar topar uzaklaştı. Musk'la fotoğraf çekilen kişinin "Gazze'yi yakalım" diyen İsrailli milletvekili olduğu öğrenildi.

Haber 29-11-2023 11:51

Esir takasından görüntüler yayınlandı! Köpek detayı dikkat çekti

Hamas dün 12 İsrailli rehineyi serbest bırakmıştı. Serbest bırakılan rehinelerin görüntüleri paylaşıldı. Rehinelerden birisinin elindeki köpek dikkat çekti.

Haber 29-11-2023 11:15

Geçici ateşkeste 5. takas! 10 İsrailli esir daha yetkililere teslim edildi

Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de bulunan 10 İsrailli esirin ülkelerine getirilmek üzere Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini duyurdu. Öte yandan serbest bırakılacak 30 Filistinli esirin isim listesi yayımlandı.

Haber 28-11-2023 21:49

İsrail, 33 Filistinli çocuk ve kadın esiri serbest bırakıldı

Hamas ile İsrail arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanelerinden Filistinli 30'u kadın, 3'ü çocuk 33 esir salıverildi. Hamas ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında Gazze Şeridi'nden 50 İsrailli kadın ve çocuk esir, İsrail hapishanelerinden de 150 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest kalmış oldu.

Haber 28-11-2023 06:49

Son dakika: Gazze'de ateşkes 2 gün daha uzatıldı

Son dakika haberine göre, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilen 4 günlük "insani aranın" dördüncü ve son gününde yeni bir gelişme yaşandı. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari, arabuluculuk çalışmaları kapsamında Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Haber 27-11-2023 19:18

SON DAKİKA | 'Anlaşmaya yakınız' diyerek duyurdular! Mısır'dan önemli açıklama: Gazze'de ateşkesin 2 gün daha uzatılması...

Son dakika haberi: Mısır'dan yapılan açıklamada "Gazze'de ateşkesin 2 gün daha uzatılması için taraflarla anlaşmaya yakınız" denildi. Öte yandan açıklamada "Bugün 11 İsrailli ve 33 Filistinli rehinenin serbest bırakılması için görüşmelerimiz sürüyor" ifadeleri yer aldı.

Haber 27-11-2023 17:41

Elon Musk'ın bunu nasıl açıklayacağı merak konusu! İsrail'e gitti, anlaşma tamam... Gazze'ye Starlink sözünde ipler Netanyahu'nun elinde

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda X'in (Twitter) ve uydu internet sistemi Starlink'in sahibi Elon Musk da devrede. İsrail'in Gazze'de iletişim hizmetlerini tamamen kesmesi üzerine ünlü milyarder Starlink'in Gazze'de hizmete gireceğini duyurmuştu. Musk bugün İsrail'i ziyaret etti, işin rengi değişti. Starlink'in hem İsrail hem de Gazze'de kullanımıyla ilgili anlaşma sağlandı. Gözler Elon Musk'tan gelecek ilk açıklamada...

Haber 27-11-2023 16:45

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten İsrail ve Hamas'a çağrı: 'Ateşkes uzatılmalı'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsrail ve Hamas arasında geçtiğimiz cuma günü başlayan ateşkesin uzatılması çağrısı yaptı.

Haber 27-11-2023 14:19

Netanyahu'dan açıklama: Her 10 İsrailli esir için insani ara bir gün uzatabiliriz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın bırakacağı her 10 İsrailli esire karşılık, çatışmalara verilen "insani ara"nın birer gün uzatılmasını "olumlu bulduğunu" açıkladı.

Haber 27-11-2023 00:24

İsrail ile Hamas arasındaki 3. rehine takası gerçekleşti

Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan'ın teslim edilecek kişilerin isimlerini içeren listeyi aldıklarını açıklamıştı. Mısır medyasında yer alan habere göre, 14 İsrailli ve 3 yabancı Kızılhaç tarafından teslim alındı. İsrail ise Hamas’ın 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esiri bırakmasının üzerine 39 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.

Haber 26-11-2023 18:46

İsrail'le Hamas arasındaki rehine takası krizi Katar arabulucuğunda aşıldı!

Kassam Tugayları yaptığı açıklamada, İsrail'in, esirlerin serbest bırakılması ve insani yardım mutabakatına uymadığını ifade ederek esir takasının ertelendiğini duyurmuştu. Katar'ın arabuluculuğuyla İsrail ile Hamas arasındaki engeller kaldırıldı ve rehine krizi sona erdi. Kriz sonrası Hamas, 13 İsrailli ve 7 yabancı rehineyi Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslim ettiğini belirtti.

Haber 25-11-2023 19:22

Dünya onu golf arabasındaki görüntüsüyle tanımıştı! Geçici ateşkeste ilk rehine takasında serbest bırakılanlar arasında yer aldı

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası anlaşması kapsamındaki 4 günlük insani ara başlatılırken iki taraf arasında esir takası da yapıldı. Hamas tarafından esir tutulan 13 İsrailli ile İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 39 Filistinli serbest bırakıldı. Savaşın ilk günlerinde golf aracıyla kaçırılan 85 yaşındaki Yafa Adar, serbest bırakılan esirler arasında yer aldı.

Trend 25-11-2023 14:31

Biden, dünyaya böyle duyurdu! Ateşkes açıklaması: 'Böyle bir ihtimal var'

İsrail ve Hamas arasında dün sabah itibarıyla ateşkes ilan edilmiş ve akşam saatlerinde ilk esir takası yapılmıştı. ABD Başkanı Joe Biden, ateşkesin uzatılması yönünde bir soruya "Böyle bir ihtimal var" yanıtını verdi.

Haber 25-11-2023 11:32

39 kişiyi serbest bıraktılar, aralarında o isim de var! İsrail'den akılalmaz yasaklar, uymayana...

İsrail ve Hamas arasında yapılan mutabakat kapsamında Tel Aviv yönetimi, 39 Filistinliyi serbest bıraktı. Serbest bırakılanlar arasında 15 yaşında gözaltına alınıp tutuklanan sembol isim Merah Bekir de vardı. Filistinli genç kadın, “Serbest bırakılmamız Gazze’deki şehitlerimizin kanıyla oldu" dedi. Öte yandan İsrail, serbest bıraktığı Filistinlilere bazı yasaklar getirdi.

Haber 25-11-2023 07:48

SON DAKİKA | İsrail ve Hamas arasında ateşkes bu sabah başlamıştı! İsrail ordusu Filistinlilere ateş açtı: Çok sayıda yaralı var, bölgeden sıcak görüntüler

Son dakika: İsrail ve Hamas arasında ateşkes bu sabah saat 08.00'de başladı. Ateşkes öncesi İsrail saldırılarını sürdürürken, gözler bugün saat 17.00'de yapılacak esir takasına çevrildi. İlk gün aynı ailelerden kadın ve çocuklardan oluşan 13 kişinin serbest bırakılacağı, 4 günlük arada toplam 50 esirin serbest kalmasının planlandığı aktarılmıştı. Öte yandan İsrail ordusunun Filistinlilere ateş açması sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilirken, bölgeden o ana ait görüntüler geldi.

Haber 24-11-2023 08:04