Hasan Murat Mercan Haberleri

ABD'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurt içinde olduğu gibi yurt dışı temsilciliklerinde de coşkuyla kutlanıyor.

Haber 28-10-2022 09:30

Japonya'da FETÖ tehdidi konusunda beklentilerimiz karşılanmıyor

Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan: - "Japonya'da FETÖ tehdidi konusunda Japon muhataplarımızdan arzu ettiğimiz iş birliği beklentilerimizin karşılandığını söyleyemeyiz" - "Tahminen 3 özel okulları var. Bu konuda en üst düzeyden sürekli girişimlerde bulunuyoruz. Sadece Türkiye değil, Japonya için de hem bir terör örgütü hem de illegal bir yapılanma olduğunu ısrarla söylüyoruz" - "(Türk-Japon Üniversitesi) Ağırlıklı olarak bir araştırma üniversitesi olacak. Dünya çapında araştırma yapabilme kabiliyetleri olan, çok öğrencili olmayan araştırma üniversitesi. Çalışmaları hızlanıyor" - "Ekimde Cumhurbaşkanı Erdoğan, (Japonya İmparatoru) Naruhito'nun resmi taç giyme töreni için Japonya'ya gelecek" - Kadın üniversitelerine ideolojik bakmak yanlış. Bu üniversiteler ihtiyaçtan kurulmuş. Kadın üniversitesine gidip ders verdim. Tıp, mühendislik, sanat, edebiyat bölümleri var. Kadın üniversitelerine gitmek zorunlu değil"

Haber 18-08-2019 11:11

Bakan Pakdemirli Japonya'da

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, G20 Tarım Bakanları Zirvesi'ne katılmak için gittiği Japonya'da ziyaretler yaptı - Pakdemirli, tüm geliri Tokyo Camisi'ne aktarılacak olan Tokyo Cami Helal Market açılışını gerçekleştirdi

Finans 10-05-2019 19:11

Beşiktaş'a Japonya'dan kardeş kulüp

Japonya Basketbol Ligi ekibi San-en NeoPhoenix ile kardeş kulüp anlaşması imzalandı

Spor 15-03-2019 14:00

Japonya’da Şibuya bölgesinde bir FETÖ okulu kapatıldı

Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan: - "(Japonya’da FETÖ okulları) Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin hassasiyetlerini anlatıyoruz. Hatta Şibuya bölgesinin Jingumae şehrinde belediye bünyesinde bir okul kapatıldı" - "Diğer yerlerde okulları devam ediyor. Bizim arzu ettiğimiz düzeyde bir gelişme yok. Bizim hassasiyetlerimizi yeteri kadar anladıkları kanaati bende oluşmadı" - “Türkiye’nin Japonya’da pozitif algısı var”

Haber 15-08-2018 12:02