Hasan Saltık Haberleri Ve Son Dakika Hasan Saltık Haberleri

Hasan Saltık Haberleri Ve Son Dakika Hasan Saltık Haberleri

1964 Hozat, Tunceli doğumlu Hasan Saltık, müzik yapımcısı idi. İlk öğretimini Tunceli’de tamamladıktan sonra eğitimine İstanbul’da devam etmiştir. İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda obua eğitimi almaya başlamış ancak ekonomik nedenlerle eğitimine bir süre ara verdikten sonra Suadiye Lisesi’ne devam edebilmiştir. Müzik piyasasına adım atışı amcası Rahmi Saltuk’ın plak şirketinde çalışmaya başlaması ile olmuştur. 1992 yılında Kalan Müzik’i kuran Saltık, kariyeri boyunca Türkiye'nin zengin kültür potansiyelini ortaya çıkarmaya dönük dokuzyüzü aşkın proje gerçekleştirdi. MÜYAP yönetim kurulu üyeliği de yapan ve Time dergisi tarafından "Türkiye'nin müzik antropologu" olarak tanımlanan Hasan Saltık 2 Haziran 2021’de hayatını kaybetmiştir.

Hasan Saltık Haberleri

Demokrasinin unutulmayan kara lekesi: 12 Eylül darbesi

12 Eylül 1980 darbesi sürecinde, 650 bin kişi gözaltına alındı, açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı, 7 binden fazla kişi için idam cezası istendi - 517 kişinin ölüm cezasına çarptırıldığı süreçte, 50 kişi darağacına gönderildi - 14 bin kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıldı, 30 bin kişi "sakıncalı" olduğu iddiasıyla işinden edildi - Darbeden 32 yıl sonra hakim karşısına çıkan darbeci generaller Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya yargılama sürecinde öldükleri için dava düşürüldü

Yurthaber 11-09-2022 11:01

Müzik yapımcısı Hasan Saltık'ın ismi Sonsuz Şükran Köyü'nde yaşatılacak

Müzik yapımcısı Hasan Saltık'ın ismi Sonsuz Şükran Köyü'nde yaşatılacak

Yurthaber 12-06-2021 20:23

Kenan İmirzalıoğlu gözyaşlarını tutamadı

Müzik camiasının önemli isimlerinden Hasan Saltık, Kartal Cemevi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kenan İmirzalıoğlu, cenazede gözyaşlarına hâkim olamadı.

Magazin 05-06-2021 02:05

Müzik dünyasının efsane ismi Hasan Saltık'a veda

Müzik camiasının efsane ismi Hasan Saltık, Kartal Cemevi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Magazin 04-06-2021 14:01

Hasan Saltık

Hasan Saltık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hasan Saltık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bodrum'da hayatını kaybeden yapımcı Hasan Saltık'ın cenazesi İstanbul'a gönderildi

Bodrum'da hayatını kaybeden yapımcı Hasan Saltık'ın cenazesi İstanbul'a gönderildi

Yurthaber 03-06-2021 15:48

Türkiye'nin müzik antropologu Hasan Saltık’ın son röportajı

Kalan Müzik sahibi Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye’deki müzikal zenginliği dünyaya tanıtan Hasan Saltık, 30 yıldır müzik piyasasında önemli çalışmalara imzasını atmış bir isimdi. Hasan Saltık’ın ölümünden kısa bir süre önce Anadolu Ajansı ile gerçekleştirdiği söyleşi yeniden gündem oldu.

Magazin 03-06-2021 15:05

Sanat dünyasını yasa boğuldu! İşte ünlülerden duygusal Hasan Saltık paylaşımları

Onlarca albüme yapımcılık yapan Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 57 yaşında dünyaya gözlerini yuman Saltık, birçok sanatçı ile çalışmalar yürütmüştü. Saltık'ın ölüm haberini alan sanat camiası yasa boğuldu. Birbirinden ünlü isimler duygularını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ile dile getirdi.

Magazin 03-06-2021 12:05