Herpes Haberleri

Genital uçuk nedir, neden olur? Genital uçuk tedavisi nasıl yapılır, belirtileri nelerdir?

Halk arasında genital uçuk, tıpta ise genital herpes olarak bilinen rahatsızlık, kadınlarda ya da erkeklerde içi dolu kabarcıkların oluşması ile karakterizedir. Bu rahatsızlığa sahip olan kadınlarda vajina dudakları ile çevresinde lezyonlar oluşur. Genital uçuğa sahip olan erkek bireylerin ise daha çok penis başı ve gövdesinde içi dolu kabarcıkların oluştuğu söylenebilir. Herpes simplex adlı virüsün yol açtığı bu rahatsızlıkta tedavi süreci ilaçlarla yürütülür. Genital uçuk belirtileri nelerdir?

Kadin 24-03-2023 17:36

Cinsel hastalık uzmanı belirtiyor: Önce ve sonra kesinlikle sakın yapmayın! Hastalık riski taşıyor

Cinsel ilişki hayatın bir parçası olarak görülüyor. Herkesin cinsel ilişki fikirleri değişim gösteriyor. Bu konunun fazla konuşulmaması cinsel ilişki konusunda bilinçlenmeyi önlüyor. Uzmanlar farklı cinsel ilişkiler arasında bulunan oral seks hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-09-2022 08:56

Tedavi edilmezse kısırlık, işitme veya görme kaybına neden olabilir

En yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve belirtileri belli oldu. Dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca cinsel yolla bulaşan enfeksiyon teşhisi konuyor. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) tedavi edilmezse, diğer kronik durumların yanı sıra kısırlığa, pelvik inflamatuar hastalığa ve görme veya işitme kaybına yol açabilir.

Haber 29-06-2022 09:33

Uçuk neden çıkar, kaç günde geçer, bulaşıcı mıdır? İşte uçuk tedavisi için yöntemler

Uçuk, bağışıklığın düşmesi nedeniyle çıkar. Herpes isimli virüsle meydana gelen bir enfeksiyon olan uçuk bulaşıcı mıdır? Uçuğun meydana geldikten sonra bulaşıcılığının devam ettiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Vefa Gönenç, genelde yakın temas sonrası ortaya çıktığına dikkat çekti. Peki uçuk çıkacağını önceden anlamamız mümkün mü? Bazı belirtileri ile dikkat çeken uçuk, çıktıktan krem ile tedavi edilebilir. Peki uçuk kremi dışında başka tedavi yöntemleri var mıdır? İşte detaylar...

Haber 23-06-2021 08:21

Uzmanlardan genital uçuk uyarısı: Cinsel ilişkiyle bulaşıyor

Herpes adı verilen virüsün, genital bölgeye yerleşmesiyle ortaya çıkan hastalığa genital uçuk adı verilir. Genital uçuk, vücudun cinsel bölgelerine cinsel temas sonrası bulaşma riski gösteren son derece sıkıntılı bir enfeksiyondur. Yerleştiği bölgede bir ömür boyu kalır ve tekrarlayan enfeksiyonlara neden olur. Kadınlar için vajinal, erkekler için de penis bölgesinde ani gelişen kızarıklıklar bu kızarıklığın üzerinde içi su dolu minik kabartıların gelişmesiyle seyreder. Bazen ağrılı da olabilir.

Kadin 08-03-2021 16:23

Genital uçuğa dikkat! Seks sırasında hızla yayılabilir, prezervatif kullanmak işe yarayabilir ama...

Genital herpes, herpes simpleks virüsünün neden olduğu yaygın bir cinsel yolla bulaşan enfeksiyondur. Cinsel temas, virüsün yayılmasının birincil yoludur. İlk enfeksiyondan sonra virüs vücudunuzda uykuda kalır ve yılda birkaç kez yeniden aktive olabilir. Genital uçuk, genital bölgenizde ağrı, kaşıntı ve yaralara neden olabilir. Peki kuru ortamda 72, klozet çevresinde 2-3 saat yaşayabilen bu virüs nasıl bulaşıyor, tedavisi nasıl yapılıyor?

Haber 22-02-2021 12:01

Genital uçuk nedir? Tedavisi nasıldır?

Genital uçuk ya da diğer adıyla genital herpes, herpes simpleks virüsünün (HSV) neden olduğu bir enfeksiyondur ve virüsün yayılmasına yol açan birincil etken cinsel temastır.

Haber 24-06-2020 10:28

Beyninde çıkan uçuk hayatını değiştirdi

İzmir'de beyninde ortaya çıkan uçuk nedeniyle hafızasının bir bölümünü ve konuşma yeteneğini kaybeden 30 yaşındaki Tuğçe Tunay, yaşadığı zorlu günlere dönmemek için önceki işini bıraktı, hayalindeki mobilya ressamlığına başladı - Tuğçe Tunay: "Hastalığı atlattıktan sonra hayatımda değişikliğe gittim. Uçuğun tekrarlamaması için stresten uzak kalmaya çalıştım. Bu yüzden çocukluğumdan beri hayalini kurduğum mobilya ressamlığına yöneldim" - Prof. Dr. Sertaç İşlekel: "Tuğçe şu anda iyi ancak uçuk tekrar edebilir. O yüzden hayata hep pozitif bakmalı, sağlıklı beslenmeli, stresten kaçınmalı. Bunları yerine getirmezse yakın dönemde tekrar etme ihtimali de var"

Haber 02-11-2018 11:12

Küçük kızı ailesi dudağından öptü: Etleri canlı canlı 'yeniyor'

3 yaşındaki küçük kız, bir aile üyesinin kendisini 'dudağından öpmesi' yüzünden 'yüzünde, özellikle ağız çevresinde etlerini resmen canlı canlı yiyen bir virüsle yaşamak zorunda!

Haber 18-11-2016 15:50