Hisse Haberleri

Küresel piyasalar şirketlerin zayıf karlılığıyla yön arayışında

Küresel piyasalar, ABD'nin büyük şirketlerinin açıkladıkları bilançolarda şirket karlılıklarının beklentilerin altında kalmasıyla artan satış baskısı sonrası negatif seyrediyor.

Finans

Dünya genelinde sistemler çöktü, piyasalar böyle hareketlendi! Satış baskısı arttı, hisselerde düşüş var! Kayıp yüzde 18'i buldu

Dünya genelinde internet sistemlerinde yaşanan yazılım arızası küresel piyasaları da etkiledi. Küresel iletişim kesintisinin ardından küresel piyasalarda satış baskısı arttı. Yazılım sistemi arızalanan Microsoft'un hisselerinde de yüzde 2'yi aşan düşüşler görüldü.

Finans

Borsada halka arz rüzgarı devam ediyor! Gong bu kez Efor Çay için çaldı

Borsa İstanbul'da halka arzlar devam ediyor. Efor Çay, bugün düzenlenen gong töreninin ardından şirket hisseleri bugün itibarıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da, #EFORC koduyla işlem görmeye başladı.

Finans

Yurt dışı yerleşikler hissede satış yaptı

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 21 Haziran haftasında 227,8 milyon dolar net hisse satışı yaptı.

Finans

Hisse

Hisse Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hisse Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yatırımcılar dikkat! İki hisseye kredili işlem yasağı geldi

Vergi haberlerinin ardından dün çakılan, bugünse güne yükselişle başlayan borsada yatırımcıları ilgilendiren haber... Borsa İstanbul, iki hissenin paylarına kredili işlem önlemi aldığın duyurdu. İşlem yasağı 1 Ağustos 2024 tarihine kadar sürecek.

Finans

Yabancılar 439,2 milyon dolarlık hisse sattı

Yurt dışı yerleşiklerin hisse satışları sürüyor. Yurt dışındaki yerleşik kişilerin geçen haftaki net hisse satışı 439,2 milyon dolar oldu. Son beş haftada toplam hisse satışları ise 1,74 milyar dolara yükseldi.

Finans

Peş peşe ek vergi kararı sarstı! Hisseleri değer kaybetti

Çin otomotiv firmalarının hisseleri, Türkiye ve ABD'nin ardından AB ülkelerinin de Çin'de üretilen elektrikli otomobillere yönelik gümrük vergilerini artırma kararı alacağı endişesiyle sert düştü. Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören Çin elektrikli otomobil üreticilerinin hisseleri ciddi ölçüde geriledi.

Finans

Borsa İstanbul'da üç hisseye kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul'da üç hisseye kredili işle getirildi. Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret, Link Bilgisayar Sistemleri Yazılım ve Donanım Sanayi ve Ticaret ile Uşak Seramik Sanayi olmak üzere üç hissenin paylarına 11 Temmuz tarihine kadar açığa kredili işlem yasağı geldi.

Finans

Yurt dışı yerleşikler hissede satış yaptı

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 31 Mayıs haftasında 528,8 milyon dolar net hisse satışı yaptı.

Finans

Apple'ı geride bıraktı, dünyanın en değerli ikinci şirketi: İşte Nvidia'nın piyasa değeri

Dünyanın önemli çip üreticilerinden Nvidia, 3,011 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Apple'ı geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu.

Finans

Yatırımcısını sevindirdi: Borsada yıllık yüzde 315 kazandıran hisse belli oldu

Bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı olan Borsa İstanbul'a yatırımcı ilgisi de sürüyor. Yatırımcılar yükselişteki ve düşüşteki hisseleri takip ediyor. Borsada yatırımcısına yıllık yüzde 315 kazandıran hisse belli oldu.

Finans

Halka arzı geçtiğimiz hafta gerçekleşmişti! Koç Metalurji payları bugünden itibaren Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak

9-10 Mayıs tarihleri arasında halka arzı gerçekleşen Koç Metalurji payları bugünden itibaren Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.

Finans

Üç yılın ardından en yüksek seviye! Yabancılardan tarihin en güçlü ikinci DİBS alımı

Yurt dışında yerleşik kişiler, 10 Mayıs haftasında net 2 milyar 832,6 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi, 84,7 milyon dolarlık hisse senedi ve 17,6 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senedi aldı - Yabancıların DİBS stokları, Eylül 2021'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Finans

Borsa İstanbul'da beş hisseye kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında hisseye kredi işlem yasağı getirildi.

Finans

3 yılın ardından GameStop yeniden sahalarda! Bir paylaşım sonrası hisseleri bir günde yüzde 74.4 değer kazandı

3 yıl önce 3 haftada yaşadığı yüzde 1746'lık yükseliş ve açığa satış yapmasıyla gündem olan Gamestop yeniden sahalara döndü. GameStop hisselerinde olağanüstü hareketlilik yaşandı. Hisseler bir günde yüzde 74.4 değer kazandı.

Finans

Yatırımcıları şokta: O hisse çakılmaya devam ediyor! Tarihi zirveden sonra 13 gündür aralıksız düşüyor! Değer kaybı yüzde 74'e ulaştı

Borsa İstanbul'da Beşiktaş hisselerindeki düşüş gündem olmaya devam ediyor. 13. günde de hisseler çakıldı. Beşiktaş'ın hissesi bugün 22.82 liraya kadar geriledi.

Finans

Talepler toplandı! Borsa İstanbul'da gong bu kez Koton için çaldı, halka arzın büyüklüğü 4,17 milyar lira

Borsa İstanbul'da gong bu kez Koton için çaldı. Düzenlenen törenin ardından Koton hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Pay fiyatının 30,50 lira olarak belirlendiği halka arza ilişkin talep toplama sürecinde yurt içi bireysel yatırımcılar ve şirket çalışanlarından 1,4 kat, yurt içi kurumsal yatırımcılardan ise 4,8 kat talep toplandı.

Finans

Tarihi zirvenin ardından çok sert çakıldı: Herkes o hisseyi konuşuyor! 12 günde yüzde 72 düştü

Borsa İstanbul'da Beşiktaş hisseleri, 12. işlem gününde de taban oldu. Bugün 25,34 TL'ye kadar gerileyen hisseler, bu süreçte yaklaşık yüzde 72 değer kaybetti.

Finans

Yatırımcıların radarındalar: İşte borsadaki yükselişteki ve düşüşteki hisseler

Zirvesini 10 bin puanın üzerine taşıyan Borsa İstanbul'daki hisseler yatırımcıların odağında. Hangi hisseler düşüşte, hangilerinde ibre yukarı yönlü? İşte detaylar...

Finans

Günün önemli şirket haberleri (6 Mayıs 2024 Pazartesi)

Piyasaların nabzını tutacak şirket haberleriyle güne başlayın! Bugünün öne çıkan başlıkları arasında şirketlerin stratejik ortaklıkları, büyüme planları ve yatırım projeleri yer alıyor. Sermaye artırımları, iş anlaşmaları ve yapılan değişimler, iş dünyasının gündemindeki önemli konular arasında.

Finans

Yatırımcısının yüzünü güldürdü! Bir yılda yüzde 604 kazandıran hisse belli oldu

Borsada yatırım yapanlar dikkat! Bir yılda yüzde 604 kazandıran hisse belli oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,28 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 1,25 değer kazandı. İşte kazandıran ve kaybettiren hisseler

Finans

Aralıktan bu yana en güçlü alım! Yabancıdan 3 haftada 1 milyar dolarlık hisse alımı

Yabancı yatırımcılar, 5 Nisan haftasında 362,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Son 3 haftadaki alımlar son üç ayın en yüksek seviyesi olarak ölçüldü.

Finans

Bir şirket daha halka arzda talep toplamaya başladı, hisse bedeli belli oldu

Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin halka arzında talep toplama başladı. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 80'i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara ayrıldı.

Finans

Borsada bir şirket için daha gong çaldı! Hisse açılış fiyatı belli oldu

Bir şirket daha Borsa İstanbul'da yerini aldı. Bugün gerçekleştirilen gong törenin ardından IC Enterra Yenilenebilir Enerji borsada işlem görmeye başladı. Şirketin hisse açılış fiyatları da belli oldu.

Finans

Yatırımcılar dikkat! Borsa tahtını devretti, en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Geçtiğimiz hafta yatırımcısına kazandıran Borsa İstanbul bu hafta yüzde 3.57 puan değer kaybetti. Bu hafta rekor üstüne rekor kıran altın ve dolar kazandırdı.

Finans

Kurban Bayramı'nda hisse yerine bozuk et ve salam dağıttıkları iddia edilen sanıklar yargılanıyor

Bursa'da, geçen yıl Kurban Bayramı'nda işlettikleri et restoranından büyükbaş kurban hissesi alanlara bozuk kıyma ve et ile salam dağıtıldığı iddiasıyla haklarında dava açılan 3 sanığın yargılandığı dava, müştekilerin dinlenmesiyle devam etti.

Yurthaber

SPK'dan bir şirketin daha halka arzına onay, hisse bedeli belli oldu

Sermaye Piyasası Kurulu bir şirketin daha halka arzına onay verdi. Şirketin hisse bedeli de belli oldu. Kurul aynı zamanda Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 46 milyon 200 bin liralık bedelsiz sermaye artırımını da onayladı.

Finans

Hisselerinin satışa çıkarıldığı iddia edilmişti: BOTAŞ'tan açıklama geldi

OTAŞ, adı, logosu ve unvanını kullanarak şirketin hisselerinin satışa çıkarıldığını öne süren içeriklerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada herhangi bir hisse satışının olmadığı altı çizilirken yatırımcılar da dolandırıcılığa karşı uyardı.

Finans

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne düşüşle başladı. Bankacılık ve holding endekslerinde düşüş kaydedildi.

Finans

Papara T-Bank'ı satın almak üzere anlaştı

Papara T-Bank'ı satın almak üzere anlaştı, satış sözleşmesi imzalandı. Papara Üst Yöneticisi (CEO) Emre Kenci, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Rekabet Kurulu’nun onayları sonrasında devir işlemlerinin tamamlanacağını belirtti.

Finans

Borsanın 10 yıllık mart ayı performansı: Endekslerde...

BIST 100 endeksi, son 10 yılın en iyi mart performansını yüzde 14,8'lik değer kazancıyla 2022'de sergilerken, en kötü performansını ise yüzde 15,4'lük gerilemeyle 2020'de gösterdi.

Finans

Yabancılar geçen hafta 98 milyon liralık hisse sattı

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta 98 milyon dolarlık hisse senedi sattı.

Finans

Borsa İstanbul’da üç hisseye tedbir

Borsa İstanbul, yapılan incelemeler neticesinde 3 hisse hakkında önleyici tedbir uygulanmasını kararlaştırdı.

Finans

Küresel piyasalarda teknoloji rüzgarı: Zirveler yenilendi

Küresel piyasalarda teknoloji rüzgarı esiyor. Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın son çeyrekte beklentilerin üzerinde kar açıklamasının ardından şirketin hisse fiyatı dün yüzde 16 artışla günü tamamladı.

Finans

Yabancıdan 5 haftada 535 milyon dolarlık net hisse alımı

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta 36,8 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku, 2 milyar 767,8 milyon dolardan 2 milyar 766,7 milyon dolara geriledi.

Finans

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Küresel piyasalarda teknoloji hisseleri öncülüğünde pozitif bir seyir izleniyor. Yatırımcılar bugün yoğun veri gündemini takip ediyor.

Finans

Yabancı hisse aldı, tahvil sattı

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta 132,8 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Son dört haftada 500 milyon dolarlık hisse alan yabancının tahvilde satışı sürdü.

Finans

Yabancı yatırımcıların hisse alımı sürdü: 62,5 milyon dolar...

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta 62,5 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Aynı dönemde yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku, 2 milyar 880,8 milyon dolardan 2 milyar 754,6 milyon dolara gerilerken, ŞBS stokları 26 Ocak haftasında 89,3 milyon dolardan 92,7 milyon dolara yükseldi.

Finans

Borsa günün ilk yarısında yükseldi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0.52 yükseldi. Bankacılık ve holding endeksleri değer kazandı.

Finans

Yabancılar 157,4 milyon dolarlık hisse senedi aldı

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta 157,4 milyon dolarlık hisse senedi aldı. DİBS stoku,18 Şubat 2022 haftasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Finans

Borsa günün ilk yarısında geriledi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,20 değer kaybederek 8.015,89 puana indi.

Finans

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,24 yükselişle 8.063,12 puandan başladı. Bankacılık ve holding endekslerinde artış kaydedildi.

Finans

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 4,69, altının gramı yüzde 1,43, dolar/TL yüzde 0,85, euro/TL yüzde 1,18 değer kazandı.

Finans

Borsa günün ilk yarısında geriledi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,83 değer kaybederek 7.830,23 puana geriledi. Hangi endekslerde düşüş yaşandı?

Finans

Yabancılar geçtiğimiz hafta hisse sattı

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta 299,7 milyon dolarlık hisse senedi sattı.

Finans

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,40 yükselişle 7.905,35 puandan başladı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran ticaret oldu.

Finans

Sayı 1 milyona yaklaştı, borsadan kaçışın perde arkası: Ortak özellikleri...

Halka arzların durması, borsada yıl sonunda yoğunlaşan satışlar, risksiz getiride yükselen avantaj borsa yatırımcısının çıkışını hızlandırdı. Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısında son 4 haftada düşüş bir milyon kişiye yaklaştı. En çok hesap kapatma ise 1000 lira ile 5000 bin lira parası olan yatırımcılarda görüldü.

Finans

Borsa güne yatay seyirle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yatay seyirle 7.733,72 puandan başladı. Bugün bankacılık endeksi azalırken holding endeksinde artış kaydedildi.

Finans

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,53 yükselişle 7.860,16 puandan başladı. En fazla kazandıran bankacılık oldu.

Finans