Hisse Senetleri Haberleri

Bedelli sermaye artırımı nedir? Bedelli sermaye artırımı özellikleri ve avantajları nelerdir?

Bedelli sermaye artırımı yaparak şirket sermayenizi artırmanız mümkün. Üstelik bu işlem şirket kasanıza kazandırdığı gibi şirket ortakları için de faydalı olur. Peki nedir bu bedelli sermaye artırımı?

Finans 13-07-2022 17:15

Kıymetli evrak nedir? Kıymetli evrak türleri nelerdir?

Hakkın senetsiz olarak öne sürülemediği ve mutlaka bir senede bağlı olduğu menkul unsurlara kıymetli evrak denilmektedir. Tahvil, çek, poliçe ve bono; kıymetli evrak türleri arasında yer almaktadır. Tedavül ve güvenlik sağlayan kıymetli evrakların devri, senetsiz mümkün olmamaktadır. Kıymetli evrak nedir, kıymetli evrak hangi hakları içerir?

Finans 09-07-2022 17:38

Korelasyon nedir? Ekonomi terimi korelasyon ne demek?

Korelasyon, iki rassal değişken arasındaki ilişkinin gücünü belirten bir ekonomi terimi olarak kullanılır. Korelasyonlar, basit korelasyon ve çoklu korelasyon olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Korelasyon nedir, ekonomide korelasyon ne demek?

Finans 09-07-2022 01:31

Birincil piyasa nedir? Birincil piyasa işlem saatleri nelerdir?

Fon arz edenler ile fon talep edenlerin karşılaştıkları ilk piyasa, birincil piyasa olarak tanımlanmaktadır. Bu piyasada hisse senetleri gibi yatırım araçları, ilk defa satışa sunulmaktadır. Peki, birincil piyasa nedir, borsada birincil işlem piyasası işlem saatleri nelerdir?

Finans 29-06-2022 22:22

Diğer Haber Etiketleri

Emtia Ekonomi Apple Şanghay Osman Bilgin 5 dolar 500 dolar abd doları 10 dolar 100 dolar İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 24 ayar iPhone İsviçre Frangı Şırnak Şırnak Valiliği Kripto para mobil uygulama altın fiyatları petrol fiyatları Hisse senedi Tinder ons altın koronavirüs (Covid-19) Çin Pekin altın ne altın ne kadar altın ons altın ve dolar altın ve döviz altını altının ons fiyatı altının onsu coin piyasası borsa altın borsa endeksi borsa hisseleri bin dolar bir dolar bugün gram altın bist bist 100 euro dolar euro dolar paritesi fiyatı dolar gram altın fiyatı gram altın ne gram altın ne kadar gram altın ons gram fiyatı hisse hisse fiyatları hisse senedi fiyatları altın bugün altın dolar altın fiyatı altın fiyatları düşecek mi altın fiyatları yükselecek mi altın gram altın hisse dolar ons dolar paritesi dolar tl dolar tl kuru dolar ve altın döviz kuru döviz satış dolar fiyatı yen piyasa piyasalar serbest serbest altın serbest altın piyasası sterlin son dakika altın kripto ons ons altın fiyatı ons altın ne kadar ons fiyatı tl kuru piyasalarda son dakika ons altın gram birincil piyasa nedir yatırım yapmak altın fiyatları son borsalar ters repo altın fiyatı dolar hisse senetleri borsa altın ne kadar düşecek altının satış fiyatı serbest piyasada dolar dolar euro son dakika altın fiyatı petrolün varil fiyatı altın ve dolar fiyatı doların satış fiyatı gram satış borsada hisse senetleri likidite spot piyasa nedir altın alımı serbest piyasada döviz alış altın gram altın altının gram son dakika altın dolar fiyatı bugün anlık canlı çeyrek altının dolar yükseldi borsadaki hisse senetleri altının ons stop loss ikincil piyasa hisse fiyatı

Hisse Senetleri

Hisse Senetleri Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Hisse Senetleri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Volatilite nedir? Borsada volatilite ne demek?

Volatilite, her borsada var olan veya var olabilecek bir durumdur. Borsada herhangi bir enstrümana yatırım yaparken karar vermeyi sağlayan volatilite nedir? Borsada volatilite ne anlama gelir?

Finans 28-06-2022 18:16

Golden Cross nedir? Golden Cross (altın kesişim) formasyonu hangi zaman diliminde çalışır?

Doğru analiz yapabilmek için bilinmesi gereken grafik okuma kavramları arasında yer alan Golden Cross nedir? Türkçede 'altın kesişim' olarak adlandırılan Golden Cross, boğa piyasasının işareti olarak değerlendirilir. Golden Cross sadece kripto paralarla ilgili bir durum değildir. Tüm finansal piyasalarda Golden Cross kavramı kullanılır. Golden Cross nedir?

Finans 28-06-2022 16:02

Son dakika: BDDK Başkanı Akben'den dikkat çeken açıklamalar! 'Olumlu katkı sağlayacak'

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Mehmet Ali Akben, cuma günü alınan döviz kararı ile ilgili konuştu. Akben, kararla ilgili "Kredi sisteminin etkin şekilde çalışması ve kredilerin amacına uygun bir şekilde kullanılması için alınmış bir makroihtiyati tedbirdir" ifadelerini kullanırken enflasyonun kontrol altına alınmasına etkisine dikkat çekti.

Finans 27-06-2022 17:03

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan ticari kredilerle ilgili yeni açıklama!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), geçtiğimiz hafta finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar vermiş ve karar sonrası dolar/TL'de sert hareket yaşanmıştı. BDDK, Türk lirası ticari kredilerde getirilen son önlemlerle ilgili yeni bir açıklama yayımladı.

Finans 26-06-2022 22:37

OTC (Tezgah üstü piyasa) nedir? Tezgah üstü piyasalar nelerdir?

İngilizcede açılımı Over- the- counter olan OTC terimi (tezgâh üstü piyasa), borsaların gözetimi olmadan yatırımcıların kendi aralarında yaptıkları anlaşma olarak tanımlanır. Tezgâh üstü piyasa; borsaları merkez olarak kullanmadan iki tarafın arasında karşılıklı yapılan emtia, para ve hisse senedi ticaretini ifade eder. Tezgâh üstü piyasalarda hisse senetleri, standartların üzerinde alınır ve satılır.

Finans 26-06-2022 21:38

Nasdaq nedir? Nasdaq hangi ülkenin borsası?

Global piyasalar arasında en popüler borsalardan biri Nasdaq’tır. Farklı ülkelerde bulunan yatırımcıların işlem yaptığı bir borsadır. Merkezi New York’ta bulunan Nasdaq borsası, bünyesinde barındırdığı dev şirketlerle küresel bağlantı oluşturur. Peki Nasdaq nedir? Nasdaq borsasında nasıl işlem yapılır?

Finans 26-06-2022 13:39

Broker nedir? Broker ne iş yapar?

İki taraf arasında aracı konumda hareket eden kişilere broker denir. Broker, emlak anlaşmazlıkları gibi çeşitli ticari işlemleri kolaylaştıran kimselerdir. Gerçekleştirdikleri satın alma işlemleri ise müşterinin istek ve arzularına göredir. Broker'lar firmalarla çalışmanın yanı sıra bireylerle çalışmayı da tercih edebilirler. Ayrıca yatırım şirketleri, danışmanlık kurumları ya da bankalarda çalışma imkanı da sahiptirler.

Finans 24-06-2022 00:13

Son dakika: Bitcoin'de sert düşüş! Günlük kayıp yüzde 3'ü buldu, uzmanlar korkuttu

Son dakika haberi: Bitcoin'deki son durumu yakından takip eden vatandaşlar ve yatırımcılar yaşanan düşüş sonrası endişeye kapıldı. Yüksek hacimli satış dalgası sonrası serbest düşüşe geçen Bitcoin'de günlük kayıp 850 doları buldu. Ethereum'un günlük kaybı ise yüzde 5'i geçti. Yaşanan sert düşüş sonrası uzmanlar ise endişeleri daha da artırdı.

Finans 12-06-2022 12:05

Altın fiyatları için öyle bir tahminde bulundu ki… “Değerini kaybeden paranız varsa…”

Altın fiyatları bu hafta cuma günü açıklanacak ABD'nin enflasyon verisi ve perşembe günü gerçekleştirilecek Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) toplantısına odaklandı. Gram altın fiyatı dolar/TL kurunun yeni haftaya da rekorla başlamasıyla yükseldi. Ons altın fiyatı içinse analistlerden peş peşe tahminler geldi. Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gainesville Coins değerli metaller uzmanı Everett Millman "Değerini kaybeden paranız varsa..." diyerek yatırımcıyı uyardı.

Finans 06-06-2022 09:26

Yatırım araçları nelerdir? Risksiz yatırım araçları hangileri?

Hisse senedi, gayrimenkul, altın ve döviz gibi varlıklara yatırım aracı denir. Yatırım araçları, gelecekte kar elde etmeye veya zararı önlemeye yönelik kullanılırlar. Belirli oranda birikimi olan kişiler bu birikimleri değerlendirmek için yatırım araçlarına yönelirler. Yatırım araçları, uzun veya kısa vadede gelir elde etmeye yararlar. Temel yatırım araçları hangileri? Risksiz yatırım araçları nelerdir?

Finans 01-06-2022 09:38

Token nedir? Menkul kıymet token'ları nelerdir, neden kullanılır?

Token, son zamanlarda en sık duyduğumuz finans terimlerindendir. Yaratıcısı Rus bilim adamı olan Token nedir?Günümüzde kripto paraların önem bir yatırım aracı olarak görülmeye başlanması ile birlikte hayatımıza girmiştir. Token, kripto para ya da kripto varlık ile teknik açıdan aynı anlamı taşır. Menkul kıymet token'ları nelerdir, neden kullanılır? Menkul kıymet token'ları için kullanılan blockchain özellikleri nelerdir?

Finans 27-05-2022 17:16

Çin'de iPhone imalatı Covid karantinası nedeniyle durdu: Apple'ın üretimi etkilenebilir

Tayvan şirketi Pegatron, Şanghay'daki Covid kapatma önlemleri nedeniyle üretimini durduran imalatçılara katıldı ve Çin'deki iki fabrikasında üretimi geçici olarak durdurdu.

Haber 26-05-2022 20:21

Merkez Bankası faiz kararı öncesinde altın ve dolar kurunda son durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı öncesinde altın, dolar ve borsa hareketlendi. İstanbul serbest piyasada dolar 16,37 liradan, euro 17,53 liradan satılıyor. BIST 100 endeksine dahil hisselerden ise 59'u yükseldi, 36'sı değer kaybetti. İşte piyasalarda son dakika gelişmeleri...

Finans 26-05-2022 13:29

Bedelsiz sermaye artırımı hisseyi nasıl etkiler? Bedelsiz sermaye artırımı hisseye nasıl yansır?

Bedelsiz sermaye artırımı, piyasada bedelsiz bölünme adıyla da bilinmektedir. Şirketin hisse senedine yatırım yapan kişiler, bedelsiz sermaye artırımından olumlu etkilenirler. Çünkü bedelsiz bölünme, hisse senetlerine olumlu yansır. Bedelsiz sermaye artırımı sonrasında aslında şirketin piyasa değeri aynı kalırken borsada hareketlilik meydana gelir. Bedelsiz sermaye artırımı hisseyi nasıl etkiler?

Finans 21-05-2022 23:19

Bedelsiz sermaye artırımı nedir? Bedelsiz sermaye artırımı hesaplama nasıl yapılır?

Bedelsiz sermaye artırımı, şirketlerin hisse senetlerinde likiditasyonu artırmak veya hisse senetlerinin değerini yükseltmek için kullandıkları bir yöntemdir. Bedelsiz sermaye artırımı ile hisse senetlerinde yeniden fiyatlama yapılır, ancak şirketin piyasa değeri korunur. Bir şirketin bedelsiz sermaye artırımına gitmesi piyasalarda değişiklik yarattığı için yatırımcılarını etkiler. Şirketlerin enflasyondan korunmak için de kullandığı bedelsiz sermaye artırımı nedir?

Finans 21-05-2022 21:25

Pandemi döneminin başarılı işletmeleri artık zorlanıyor mu, eğilimler değişiyor mu?

Covid-19 salgını sırasında uygulanan kısıtlamalar ve karantina önlemleri, internet üzerinden verilen hizmetlere talebin artmasına neden oldu. Peki, aradan geçen iki yılda bu eğilim tersine mi döndü?

Haber 17-05-2022 03:56

Şırnak Valisi Osman Bilgin kimdir? Osman Bilgin ne mezunu? Hangi görevlerde bulundu?

Şırnak Valisi Osman Bilgin, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bugün, Resmi Gazete'de bazı Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan atamalar yayımlandı. Çıkan haberlerin ardından Şırnak Valisi Osman Bilgin kimdir? Osman Bilgin ne mezunu? Hangi görevlerde bulundu? soru ve konu başlıkları araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

Haber 12-05-2022 09:03

Swing trading nedir? Swing trading özellikleri ve borsada swing trade

Swaing trade, bir günlük veya bir saatlik grafiklerin incelenmesiyle yapılan bir stratejidir. Yatırım araçlarının alındıktan sonra orta vadede elde tutulmasını ve bu süreçte kar elde edilmesini amaçlayan bir yatırım yoludur. Genellikle hisse senetleri üzerinde yapılan swing trade nedir? Swing trading özellikleri nelerdir?

Finans 06-05-2022 09:25

Çin'de iPhone imalatı Covid karantinası nedeniyle durdu: Apple'ın üretimi etkilenebilir

Tayvan şirketi Pegatron, Şanghay'daki Covid kapatma önlemleri nedeniyle üretimini durduran imalatçılara katıldı ve Çin'deki iki fabrikasında üretimi geçici olarak durdurdu.

Haber 04-05-2022 10:22

Hisse senedi virman nasıl yapılır? Hisse virman kaç günde geçer?

Hisse senetleri taşınabilir yatırım araçlarıdır, yani menkul kıymetler olarak işlem görürler. Hisse senetlerini bir hesaptan diğerine taşımak için iki yol vardır. Bu yollardan biri de virmandır. Virman yapmak, kurumlar arasında talep verilerek yapılan bir işlemdir. Hisse senedi virman nasıl yapılır?

Finans 30-04-2022 23:11

Hisse maliyet hesaplama: Hisse senedi ortalama maliyet hesaplama nasıl yapılır?

Hisse senedi alıp satarken önemli olan noktalardan biri de ortalama maliyettir. Ortalama maliyet bir hisse senedinin ne kadar maliyetle alındığını ifade eder. Bir hisse senedi değeri düştüğünde tekrar alınırsa ortalama maliyet düşer. Ortalama maliyet ne kadar düşük olursa bu hisse senedinden o kadar kar elde etmek mümkün olur.

Finans 30-04-2022 14:21

Hisse senedi nasıl alınır? Hisse senedi nedir, nereden alınır?

Hisse senetleri yatırım yapmanın yöntemlerinden biridir. Hisse senetleri alıp satarken şirket bilgileri incelenerek risk oranının belirlenmesi ve daha güvenli bir yatırımın yapılması mümkündür. Bu nedenle pek çok kişi geleneksel borsada işlem yaparak hisse senetleri alır ve kendi portföyünü oluşturur. Yatırım varlıklarının en yaygınlarından biri olan hisse senedi nasıl alınır? Borsada hisse senetleri nasıl satılır?

Finans 29-04-2022 14:48

Hisse senedi alırken nelere dikkat edilmeli? Hisse senedi nasıl seçilir?

Hisse senedi alıp satmak yatırım tercihlerinden bir tanesidir. Hisse senedi alıp satarken risk analizi yapmak, riske bağlı olarak az veya çok kazanç elde etmek mümkündür. Hisse senedi alırken şirket hakkında araştırma yapıldığında, teknik analizlerle değerlendirme yapıldığında bu yatırımın barındırdığı riskler ortaya çıkar. Hisse senedi alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Finans 29-04-2022 11:27

Pekin’de tam kapanma endişesi

Şanghay’da dört haftadır devam eden tam kapanma tedbirinin Çin’in başkenti Pekin’de de alınacağı endişesi halkta paniğe yol açtı.

Haber 25-04-2022 13:10

Altın fiyatları 1 ayın zirvesini gördü! Piyasalarda büyük telaş! Gözler ABD enflasyon rakamlarına çevrildi

Altın, ABD Merkez Bankası Fed’in 50 baz puanlık hareket potansiyelini fiyatlamaya başladı. Ayrıca ülkede bugün açıklanacak enflasyon rakamları da yatırımcıların gündemine yerleşti. Bu gelişmelerle altın fiyatları son bir ayın zirvesini görürken analistlerden ‘rekor’ tahmini geldi. Gram altın fiyatı da yükselişe geçti. "Bugün gram altın, ons altın ne kadar? Düşecek mi, yükselecek mi?” İşte piyasalara ilişkin anlık, canlı, güncel rakamlar ve son dakika gelişmeleri...

Finans 12-04-2022 08:32

Temettü alma şartları nelerdir? Temettüden sonra maliyet düşer mi?

Temettü, bir şirketin dönem kârından şirket hisselerine sahip olan kişilere pay dağıtması olarak tanımlanır. Temettü, şirket paydaşlarına belli şartlarla dağıtılır. Bu nedenle yatırımcılar için temettü alma şartları nelerdir sorusunun yanıtı önemlidir. Temettü şartları yerine getirildikten sonra pay sahiplerine ne kadar kâr payı dağıtılacağı belirlenir. Ancak temettü dağıtımı, şirketin pazar değerini etkiler. Bu nedenle sonrasında yaşanacak hisse senedi alım satımları şirket için önem taşır.

Finans 11-04-2022 15:41

Nominal piyasa nedir? Piyasa değeri ve nominal değer arasındaki fark nedir?

Nominal piyasa, enflasyon gibi dış etkenleri hesaba katmadan nominal değerlere bakılarak hesaplanır. Nominal değer ise hisse senetlerinde şirketlerin sermayelerinin tespit edilmesi ve kayıt altına alınması için önemli bir veridir. İlk piyasa satışları, nominal değer olarak kabul edilir.

Finans 11-04-2022 15:38

Brüt takas uygulaması nedir, hisseyi nasıl etkiler? Brüt takas hisse nasıl satılır?

Brüt takas yatırımcıları korumak amacıyla geliştirilen bir çeşit tedbir işlemidir. Yatırımcıların zor durumda kalmasına neden olabilen netleştirme uygulamasının yerine getirilir. Bu uygulamada amaç, piyasadaki olağan dışı fiyat hareketlerinin önüne geçmektir. Brüt takas nedir ve nasıl yapılır?

Finans 11-04-2022 15:23

Anonim şirket kaç kişi ile kurulur? Anonim şirketlerin kuruluş aşamaları nelerdir?

Anonim şirket belli bir miktarda sermaye gerektiren, gerçek veya tüzel kişiler ile kurulabilen şirket türüdür. Bu şirket türü genellikle işlem hacmi fazla ve geliri yüksek kuruluşlar tarafından tercih edilir. Bankaların nezdinde itibarı yüksek olan anonim şirket kaç kişi ile kurulur?

Finans 11-04-2022 10:44

Altın fiyatları için bu rakamları telaffuz ettiler: Wall Street'ten dikkat çeken tahmin!

Altın fiyatları üzerinde Fed'in şahinleşen politika duruşu ana unsur oluyor. Öte yandan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ve tüm dünyada enflasyona dair yaşanan gelişmeler altın fiyatları üzerinde etkisini sürdürüyor. Analistlerden fiyatlar için ‘rekor’ yorumu yapılırken, 11 Nisan Pazartesi günü yatırımcılar "Bugün gram altın, ons altın ne kadar? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?” sorularını araştırıyor. İşte piyasalara ilişkin anlık, canlı, güncel rakamlar ve son dakika gelişmeleri…

Finans 11-04-2022 07:39

Nominal değer nedir? Nominal değer hesaplama nasıl yapılır?

Nominal değer, bir menkul kıymetin görünen değeridir. Bu miktar, menkul kıymetleri alınırken açıkça gösterilmektedir. Nominal değer nedir ve nasıl hesaplanır?

Finans 10-04-2022 21:55

Altın ve dolar performansı ile üzdü! Borsada kapanış rekoru

Altın ve dolar yatırımcıları için üzücü bir hafta olurken, borsa yatırımcılarının yüzü güldü. Bu hafta yatırım araçlarında dolar ve altın kaybettirirken, borsadan kapanış rekoru geldi. İşte piyasalara ilişkin son dakika gelişmeleri ve haftanın kazandıranları ile kaybettirenleri…

Finans 02-04-2022 09:11

Spekülatör nedir? Borsa spekülatörü kime denir?

Spekülasyon yapmak, spekülatör gibi kavramlar yatırım dünyasında sıkça duyulmaktadır. Bu kavramlar, borsadaki belirli dalgalanmaları ve bu değişimleri yaratan kişileri ve eylemlerini tanımlar. Spekülasyon nedir? Borsa spekülatörü kime denir?

Finans 01-04-2022 13:53

Altın, dolar, borsa... Bu hafta parasını buna yatıran sevindi!

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 3,17, altının gram satış fiyatı yüzde 4,87, dolar/TL yüzde 3,25, euro/TL yüzde 3,79 değer kazandı.

Finans 12-03-2022 11:26

Son dakika: Altın fiyatlarında hareketlilik! Dev bankadan önemli tahmin: Ralli tersine dönecek

Son dakika: Altın, dolar ve petrol fiyatları Ukrayna-Rusya savaşının 15. Gününde hareketliliğine devam ediyor. Yatırımcılar bugün Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü görüşmesinden çıkabilecek sonuçları takip edecek. Altına yatırım yapanlar "10 Mart Perşembe ons altın, gram altın ne kadar? sorularına da yanıt ararken ABD'li banka devi Citi'den altın fiyatları için kritik tahmin geldi.

Finans 10-03-2022 09:37

Yatırım Gurusu Mark Mobius'dan dikkat çeken 'Türkiye' açıklaması

Türkiye'ye uzun yıllardır yatırım yapan ünlü yatırımcı Mark Mobius Rusya Ukrayna krizi değerlendirdi. Mobius, "Ukrayna Krizi Türkiye gibi ülkelerin yatırım değeri açısından öne çıkmasına sebep olacak" yorumunu yaptı.

Finans 04-03-2022 15:01

Apple CEO'su Tim Cook'un 99 milyon dolarlık ikramiyesine yatırımcılardan tepki: 'Bonusun yarısı performans kriterlerinden yoksun'

Apple CEO'su Tim Cook'un geçtiğimiz yıl kazandığı 99 milyon dolarlık ikramiye, yatırımcılardan tepki aldı. İkramiye paketinin performans kriterlerinden yoksun olduğunu düşünen yatırımcılar, paketin reddedilmesi için çağrıda bulundu.

Haber 17-02-2022 18:19

Hiç biri bunun kadar kazandırmadı! Yatırımcısının yüzü gülüyor

Bu hafta, yatırım araçlarından altın ve döviz kazandırırken, borsa kaybettirdi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama yüzde 1,99 kayıpla tamamladı.

Finans 05-02-2022 12:53

Dolar mı altın mı? Parasını buna yatıran kazandı

Hem dünyada hem Türkiye'de piyasalar oldukça hareketli günler geçirirken altın, dolar ve borsa gibi yatırım araçları daha çok önem kazanmaya başladı. Vatandaşın merakla takip ettiği yatırım araçlarından bu hafta dolar kazandırırken, borsa ve altın kaybettirdi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama yüzde 1,39 kayıpla tamamladı.

Finans 29-01-2022 13:28

Apple, piyasa değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket oldu

Amerikan teknoloji devi Apple, hisse senedi değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket oldu. Şirketin hisse senedi fiyatları, ortak kurucu ve eski genel direktör Steve Jobs'ın ilk iPhone'u 2007'de kamuoyuna tanıtmasından bu yana % 5800 yükseldi.

Haber 23-01-2022 13:57

Tinder'ın sahibi Match, uygulamanın kurucularına 441 milyon dolarlık tazminat ödeyecek

Tinder'ın sahibi Match Group, online çöpçatanlık uygulamasının kurucularına 441 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Haber 12-01-2022 03:03

Parasını buna yatıran servetine servet kattı

Bu hafta, yatırım araçlarından borsa, altın ve döviz kazandırdı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama yüzde 9,46 kazançla tamamladı.

Finans 08-01-2022 11:16

Apple, piyasa değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket oldu

Amerikan teknoloji devi Apple, hisse senedi değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket oldu. Şirketin hisse senedi fiyatları, ortak kurucu ve eski genel direktör Steve Jobs'ın ilk iPhone'u 2007'de kamuoyuna tanıtmasından bu yana % 5800 yükseldi.

Haber 04-01-2022 07:47

Tinder'ın sahibi Match, uygulamanın kurucularına 441 milyon dolarlık tazminat ödeyecek

Tinder'ın sahibi Match Group, online çöpçatanlık uygulamasının kurucularına 441 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Haber 22-12-2021 18:58

JP Morgan'ın Türk Lirası ile algoritmik işlemlerini sonlandırması ne anlama geliyor?

Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Türk Lirası ile algoritmik işlem yapılmasına aracılık hizmeti vermeyi sona erdirdi. Türk Lirası'nın son dönemde dolara karşı tarihi bir düşüş yaşaması ve kurdaki oynaklık, uzmanların TL cinsi işlemlerin uluslararası piyasalarda gerçekleştirilmesinde sorunların yaşanabileceği uyarısı yapmasına neden oluyordu.

Haber 19-12-2021 16:28