Hukukçu Haberleri

Veliler isyanda: Özel okulların zam oyununa karşı hukukçular uyardı, Faiziyle geri alabilirsiniz

Özel okullarda erken kayıt dönemi başlarken fahiş zamlar yeniden gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemesi ara sınıfları kapsarken birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflara kayıt yaptıracak velileri yüksek fiyatlar bekliyor. Bazı özel okullar MEB'in ara sınıflardaki fiyat düzenlemesini delmek için yan ödemelere fahiş zamlar yaptı. Hukukçular velileri haklarını hatırlattı, uyarılarda bulundu.

Finans 28-01-2024 10:11

Prof. Dr. Serap Helvacı hayatını kaybetti! 'Hukukçuların büyük hocası'na son veda...

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Serap Helvacı hayatını kaybetti. 'Hukukçuların büyük hocası' olarak da anılan Prof. Dr. Helvacı için TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ile öğrencileri taziye mesajları paylaşırken, yarın saat 10.00'da Marmara Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir veda töreni yapılacağı öğrenildi.

Haber 11-04-2022 12:04

Dünya Hukuk Günü nedir? 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü mesajları ve sözleri...

53 sene önce Cenevre’de ilan edilen ve tüm dünyada kutlanan Dünya Hukuk Günü bu sene de 10 Temmuz Cumartesi günü kutlanmakta. 10 Temmuz 1967 tarihinde resmi hale gelen Dünya Hukuk Günü ayrıntıları özellikle hukukçular ve vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Dünya Hukuk günü nedir? Dünya Hukuk Günü nerede ortaya çıktı, ne anlama gelir? İşte 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü mesajları ve sözleri...

Haber 10-07-2021 13:02

Adli tatil ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Adli tatil kaç gün?

Adli çalışanlar, Temmuz ayında dönemsel olarak bir tatil sürecine giriyor. Bu süreçte adli çalışanlar tatilde olsa bile acil davalar ve nöbetçi mahkemeler halen çalışmaya devam ediyor. Adli çalışanların tatil dönemi olarak bilinen Temmuz ayında, adli tatil ne zaman başlıyor? Temmuz ayında adli tatil kaç gün sürecek? İşte adli tatil tarihi…

Haber 07-07-2021 11:22

Hukukçular PKK'nın kaçırdığı çocukların yasal durumunu değerlendirdi

Silahlı terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan Diyarbakırlı annelerin HDP binası önünde oturma eylemi, örgüt tarafından alıkonulan çocukların ailelerine dönmeleri halinde haklarında uygulanacak yasal süreci gündeme getirdi - Hukukçulara göre PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklar ailelerine dönmeleri halinde aleyhlerinden ceza işlemi uygulanmayacağı gibi alıkonuldukları için mağdur konumunda değerlendirilecekler - Ceza avukatı Mehmet Ali Çerkez: - "PKK tarafından kandırıldığını ya da zorla dağa götürüldüğünü beyan eden kişinin beyanı, doğal hayatın akşına uygunsa, doğru söylediği tespit edilirse kesinlikle bir ceza uygulanmaz. Hatta bu kişi iradesi dışında dağa götürüldüğü için hürriyeti tahdit edilmiştir. Bu durumda mağdur konumundadır. Yani Diyarbakırlı annelerin uğruna eylem yaptıkları çocukları yasal olarak mağdurdur" - "Kaldı ki kendi isteğiyle dağa çıkmış ama sonradan pişmanlık gösterip devlete sığınan örgüt üyeleri hakkında bile yasalar lehte uygulanır. Burada esas olan kişinin samimiyetidir" - Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi Başkanı Avukat Dr. Mehmet Sarı: - "Ceza kanunlarının hem caydırıcılık hem de ıslah edici yönleri söz konusudur. 'Gönüllü vazgeçme', 'örgütü deşifre etme' gibi hukuki müesseseler, kişilerin örgütten sıyrılmaları için önemli bir imkandır. PKK'nın kandırıp dağa götürdüğü çocukların, devlete ve topluma yeniden kazandırılması için geçmişten bugüne bu yasal sistem kullanıldı. Bu şekilde örgütten kaçıp devlete sığınan çok sayıda örgüt mensubu var"

Haber 14-09-2019 11:39

İnsanlığını unutandan hukukçu olmaz

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: - "Hukuk kitabı okuyarak hukukçu olunacağını düşünenler yanılır. Hukuk, merkezine insanı koyan bir meslektir, insanlığını unutandan hukukçu olmaz" - "Uluslararası Barolar Birliği'nin toplantısından geliyorum, orada genel kurulda da söylediğim şu; 'Benden bugünü kötüleyen, eleştiren bir konuşma yapmamı beklerken dünü methetmemi istiyorsunuz. Ben dünü, çete oluşumunu, dünün FETÖ oluşumunu size aklayacak tek cümle etmem.' dedim"

Haber 17-10-2018 19:22

Kaboğlu: Erdoğan 2019 seçimlerini kazanırsa OHAL kalıcı evreye girecek

Kanun hükmünde kararnameyle (KHK) Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Cumhuriyet'te Olaylar ve Görüşler" bölümünde bir yazı kaleme aldı. Kaboğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019'daki seçimleri kazanması durumunda OHAL'in kalıcı olacağını söyledi. Kaboğlu, " 2019 seçimlerini kazanması durumunda ise, tek kişi ‘kalıcı OHAL’i olarak dördüncü evreye girilecek" dedi."

Haber 31-10-2017 09:44

Hukukçuların Mustafa Balbay yorumu

13. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme tahliye kararını oy birliğiyle aldı.İşte bu karar ile ilgili hukukçuların görüşleri:

Haber 10-12-2013 06:45

'Yeni Anayasayı hukukçular yaparsa...'

AK Parti MKYK Üyesi ve Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü Doç. Dr. Osman Can, kendisini dinelemeye...

Haber 29-03-2013 22:25

Burhan Kuzu’dan tartışılacak sözler

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Hukukçular Derneği tarafından düzenlenen Hukuk Okulu Sertifika Töreni'nde konuştu.

Haber 09-03-2013 16:13

Jartiyerli avukat olayında sır dolu detaylar

5 yıldızlı otelde üzerinde transparan gecelik ve jartiyer ile cesedi bulunan Ankara Barosu avukatlarından S.S.'nin odasına giren kişinin masör Mahmut P. olduğu ortaya çıktı.

Haber 01-08-2012 14:50

‘Yunanistan Balyoz’a müdahil olmalı’

Yunan hukukçular, Balyoz davası iddianamesindeki iddialardan ülkelerinin de zarar gördüğünü söyleyerek davaya müdahil olması gerektiğini söylediler

Haber 15-04-2012 03:45

Hukukçular: Başbuğ Yüce Divan’da yargılanmalı

Hukukçular, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un özel yetkili mahkeme tarafından tutuklanmasının yanlış olduğuna dikkat çekti.

Haber 06-01-2012 14:34

Tasarı Fransız hukukçuları birbirine düşürdü

Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olan 1915 olarlarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısı Fransa’da hukukçu ve milletvekillerini de ikiye böldü.

Haber 25-12-2011 05:43

Danıştay'da gözyaşlarıyla anma

Danıştay 5. Daire Başkanı Mustafa Behiç Kılıçhan, Danıştaya yönelik silahlı saldırıda bir hukukçunun bir hukuk kurumunu bastığını hatırlattı.

Haber 17-05-2011 11:41

Deniz Gezmiş'in avukatı Halit Çelenk öldü

Avukat Halit Çelenk hayatını kaybetti.

Haber 05-05-2011 16:49

Hukukçular Birliği Vakfı'ndan evet

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya, halk oylamasına sunulacak Anayasa değişikliği için “Evet” çağrısında bulundu.

Haber 16-08-2010 15:43