Hulusi Kentmen Haberleri Ve Son Dakika Hulusi Kentmen Haberleri

Hulusi Kentmen Haberleri Ve Son Dakika Hulusi Kentmen Haberleri

Eski Yeşilçam filmlerinin unutulmaz isimlerinden birisi olan Hulusi Kentmen 20 Ocak 1912 doğumludur. Bulgaristan'da dünyaya gelen oyuncu çocukluk yıllarını İzmit Körfezi’nde geçirmiştir. Oyunculuktan önce deniz astsubayı olarak görev almıştır. Bu görevi sırasında da tiyatro oyunlarında yer almıştır. 1961 yılında astsubaylık görevi sona erdikten sonra sanatsal çalışmalara ağırlık vermiştir. Hulusi Kentmen’in sinemada görüldüğü ilk film Adolf Körner’in yönetmenliğini yaptığı dram ağırlıklı ‘’Sürtük’’ olmuştur. Kentmen, sinema kariyeri ile tiyatro oyunlarını bir arada ilerletmiştir. Refika Kentmen ile olan evliliğinden 1 çocukları bulunmaktadır. Neredeyse 500’e yakın filmde yer alan Hulusi Kentmen tarihler 20 Aralık 1993’ü gösterdiğinde hayata gözlerini kapamıştır. Sanatçının İzmit’te yer alan evinin bir kısmı müzeye çevrilmiştir.

Hulusi Kentmen Haberleri

Google, Yeşilçam efsanesi Hulusi Kentmen'i unutmadı

Google, Yeşilçam'ın duayen ismi Hulusi Kentmen'e ana sayfasında yer verdi.

Haber 01-11-2022 15:04

Google’dan Hulusi Kentmen için özel doodle! Yeşilçam'ın tonton dedesi Hulusi Kentmen kimdir, kaç yaşındaydı, ne zaman öldü?

Google, 1 Kasım Salı günü Hulusi Kentmen için özel doodle hazırladı. Ah Nerede, Oh Olsun, Sev Kardeşim, Yalancı Yarim, Delisin, Kezban gibi filmlerde sergilediği oyunculuk performansıyla bilinen ve tonton dede olarak anılan Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Google arama motorunda doodle olarak yer aldı. Usta oyuncu askerlik görevini yaparken "Hisse-i Şayia" oyununda sahne almıştır. Peki, Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Hulusi Kentmen kimdir, kaç yaşındaydı? Hulusi Kentmen ne zaman öldü?

Magazin 01-11-2022 10:26

Google'dan Hulusi Kentmen sürprizi! Vefatından 29 yıl sonra özel Doodle hazırladı! Yeşilçam'ın babacan oyuncusu Hulusi Kentmen ne zaman vefat etti, hangi filmlerde oynadı? İşte Hulusi Kentmen'in hayatı

Google, Hulusi Kentmen'i özel olarak hazırladığı Doodle ile andı. Google arama motoruna girenler sinemanın beyaz perdesinde usta oyuncu Hulusi Kentmen'i gördü. Türk sinemasının babacan tavırlarıyla bilinen Hulusi Kentmen, 20 Aralık 1993 yılında İstanbul'da hayatını kaybetmişti. Yeşilçam'da yüzlerce filmde rol alan unutulmaz oyuncu Hulusi Kentmen, Akçakoca'daki bir tiyatroyla oyunculuğa çocuk yaşta ilk adımını attığını açıklamıştı. Peki Hulusi Kentmen kimdir? Hangi filmlerde oynadı?

Magazin 01-11-2022 02:11

Hulusi Kentmen’in çocukluğunun geçtiği ev restore edilecek!

Yeşilçam'ın babacan karakteri Hulusi Kentmen'in Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan evinin restore edilmesi için protokol imzalandı. Protokol imzala törenine katılarak dedesinin evini ziyaret eden Melek Kentmen ise projenin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Magazin 28-10-2020 22:12

Hulusi Kentmen

Hulusi Kentmen Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hulusi Kentmen Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hulusi Kentmen’in evine restorasyon

Yeşilçam’ın tatlı sert, babacan karakteri Hulusi Kentmen’in İzmit’te bulunan evi için restorasyon çalışması başlatıldı.

Magazin 24-10-2020 17:38

Yeşilçam'ın Tonton Amcası: Hulusi Kentmen

Pala bıyıkları kadar tatlı sert ve babacan yapısıyla seyircinin gönlünü kazanan Hulusi Kentmen, vefatının 26. yılında anılıyor

Magazin 19-12-2019 13:47

Hulusi Kentmen bir rol modeldi

Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Süleyman Turan: - "Her zaman vazgeçilmez bir karakter, vazgeçilmez bir kişi. Bu yüzden de seyirci onu çok sevdi. Kötü alışkanlıklar noktasında da yol gösterici birisiydi, rol modeldi. Yani her şeyiyle nevi şahsına münhasırdı" - Sinema yazarı Suat Köçer: - "Kentmen'in önemli bir sembole dönüştüğünü düşünüyorum. Çünkü Hulusi Kentmen'in toplumla kurduğu ilişki sadece bir oyuncu ilişkisi değil, çok duygusal bir ilişkidir"

Haber 20-12-2018 18:21

Bakan Ersoy'dan anma mesajları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, oyuncular Hulusi Kentmen ve Savaş Dinçel, besteci Nazife Güran ile Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez'i vefat yıl dönümlerinde andı

Haber 20-12-2018 13:48

Yeşilçam'ın yufka yürekli oyuncusu: Hulusi Kentmen

Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Hulusi Kentmen'in vefatının üzerinden 25 yıl geçti.

Trend 19-12-2018 13:08

Yeşilçam'ın yufka yürekli oyuncusu: Hulusi Kentmen

Pala bıyıkları kadar tatlı sert ve babacan yapısıyla seyircinin gönlünü kazanan Hulusi Kentmen, vefatının 25. yılında anılıyor

Haber 19-12-2018 12:22