Ibb Haberleri

İBB Meclisindeki LGBT tartışması ortalığı karıştırdı! AK Parti'li ve CHP'li üyeler birbirlerinin üzerine yürüdü

İBB Meclisinde LGBT konusu konuşulurken tartışma yaşandı. AK Parti'li Şeyma Aktaa'nın "LGBT çalışmalarının Türkiye'deki siyasi koruyucusu ve uygulayıcısı CHP ve DEM belediyeleridir." sözleri CHP'lileri kızdırdı. Aktaa'nın konuşmasını kesen Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan, suçlamaların kabul edilemeyeceğini söyleyerek, "Kastını aşan ifadeler var. Tabii ki demokrasi var ama bir yere kadar." dedi. AK Parti'li ve CHP'li üyeler birbirlerinin üzerine yürüyünce oturuma ara verildi.

Haber

İBB burs başvurusu nasıl yapılır? İBB burs başvuru şartları nelerdir?

Öğrenciler için sağlanan ve ilerleyen çeşitli imkan ve destekler vardır. Bunların bazıları özel kurumlar bazıları bizzat devlet tarafından bazıları da belediyeler tarafından takip edilir. Çeşitli koşullara sahip olan kişiler, bu imkanlardan faydalanma hakkı kazanır.

Haber

Valilikten Eda Nur'un ölümüne ilişkin İBB'deki 3 memur için soruşturma izni

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan 3 memur hakkında soruşturma izni verdi.

Haber

Eski İBB adayından korkunç cinayet! Babasını öldürdü, annesini de yaraladı

2014 yılında Rize'nin Pazar ilçesinden, 2019 yılında ise İBB'den bağımsız belediye başkan adayı olan M.A.C., babasını bıçaklayarak öldürdü, annesini ise yaraladı. Direklere yapıştırdığı ilginç evlilik ilanı ile de gündeme gelen M.A.C., 5 Ağustos'ta sosyal medya hesabından akli dengesinin yerinde olmadığına dair rapor aldığını paylaşmıştı. M.A.C. bu olayı ise "Siyonizmin gladyosu aleyhimde delilik raporu hazırlatmıştır" ifadeleri ile aktarmıştı.

Haber

Ibb

Ibb Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ibb Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu adliye bahçesinden seslendi: 'Ahmak Davası' darbe girişimidir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlilerine hakaretten yargılandığı dava özelinde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu yaptığı açıklamada, "'Ahmak davası' darbe girişimidir. Dava hukuki değil siyasi bir davadır. Millet İmamoğlu'nun nerede görmek isterse İmamoğlu orada olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Haber

Ekrem İmamoğlu 'Siyasi Yasak' iddiaları sonrası konuştu! 'Savcı ve hakimlerin tarihi görevleri var'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hapis cezası ve siyasi yasak istendiği dava ile ilgili açıklama yaptı. "Savcı ve hakimlerin tarihi görevleri var" diyen İmamoğlu, "İhtiyaç duyduğumuz yargının tesis edilmesidir. Toplum kararını vermiş umarım yargı mensupları bir hata yapmaz" diye konuştu.

Haber

Yavaş'tan dikkat çeken çıkış! Hepimiz görevi bırakıp dünyaya mesaj verelim

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan davanın siyasi bir dava olduğunun altını çizen Yavaş, "Adaylık tartışmalarını bilerek çıkarıyorlar. Arayı bozmak istiyorlar. Her zaman söylüyoruz; partimiz aday gösterirse aday oluruz." dedi. Yavaş ayrıca İmamoğlu'na siyasi yasak çıkarsa tepkilerinin ne olacağı hakkında da önemli ifadelerde bulundu.

Haber

Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayacak mı? Ekrem İmamoğlu ilk kez yanıt verdi

Son günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak geleceği iddiası gündem olmuştu. İmamoğlu kararın çıkması durumunda halkın ayaklanacağını ifade etmişti. İmamoğlu, kulislerde gündem olan yeni bir iddiaya yanıt verdi. O iddiaya göre siyasi yasak çıkarsa İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilecek. Katıldığı açılışta konuşan İmamoğlu söz konusu iddiaya yanıt verdi.

Haber

Kaymakamlık, Beyoğlu Belediyesi'ni binadan çıkardı! İmamoğlu sert tepki gösterdi: 'Bu bile bir iktidarın gitmesine sebeptir'

İstanbul'da Beyoğlu Kaymakamlığı'nın Beyoğlu Belediyesi'ni ortak kullanılan binadan çıkarmasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tepki gösterdi. "Vali de kaymakam da utansın" diyen İmamoğlu, "15 gündür gece gündüz 'Bugün geleceğiz, yarın geleceğiz. Çıkın terk edin' diyorlar. Bu bile bir iktidarın gitmesine sebeptir" dedi.

Haber

İBB Meclisi'nden cemevi kararı: İbadethane olarak kabul edildi

İBB Meclisinin onayıyla Mayıs ayında kurulan Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün görev ve çalışma yönetmeliği teklifi, İBB Meclisinin dünkü oturumunda oy çokluğuyla kabul edildi. İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar, “Başkanımızın Alevi vatandaşlarımıza söylediği hep buydu. ‘Cemevleri ibadethanedir, nokta’ demiştir. Ekrem Başkanın iradesiyle de mecliste oy çokluğuyla geçti” dedi.

Haber

Spor İstanbul'a yüzde 500'e varan zam geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Eylül ayı toplantısını dün gerçekleştirdi. İBB Gençlik Hizmetler Müdürlüğü Spor Tesisleri’nde 200’den fazla hizmete yüzde 50’den yüzde 500’e varan oranda zam yapıldı.

Finans

E-TUHİM nedir, nasıl üye olunur? E-TUHİM'e nasıl giriş yapılır? E-TUHİM giriş

E-TUHİM (Elektronik Tuhim) İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan bir platformdur. TUHİM, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. E TUHİM sistemine giriş yapmak için ise önce üyelik işlemlerinin tamamlanması gerekir.

Haber

İBB duyurdu! İstanbul’da 7'den 70’e toplu taşıma ücretsiz olacak

9 Eylül Pazartesi günü okullar açılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 9 Eylül Pazartesi 06.00-16.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu.

Haber

İstanbullunun taksi düğümü çözülüyor! Bakan Uraloğlu duyurdu: Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız!

İstanbullunun kabusu haline gelen taksi çilesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bakanlığın konuya el atacağı ve taksi sayısının 18 binden 31 binin üzerine çıkacağı iddiası bir anda gündem olurken, İBB'nin bugün yapılacak UKOME toplantısı için hazırladığı teklif kulislere sızdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacaklarını sosyal medya hesabından duyurdu.

Finans

İstanbul'da taksi sorunu için İBB'de harekete geçti! Yarını işaret etti...

Bugün hükümetin İstanbul'daki taksi sorununu çözmek için adım attığı haberleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da açıklama geldi. İmamoğlu, yarın gerçekleştirilecek olan UKOME toplantısını işaret ederek, "Hayırlı kararların çıkacağını ümit ediyorum" dedi.

Finans

İstanbul'a binlerce yeni taksi yolda! Hükümet düğmeye bastı: Her 500 kişiye bir tane düşecek

İstanbul'un kronik sorunu taksilerle ilgili yeni bir dönemin kapısı aralandı. Daha önce taksi sayısının artırılmasıyla ilgili öneriler İBB meclisinden geçmemişti. Şimdiyse hükümet harekete geçti, yeni yasa teklifi hazırlandı. Teklifle taksi sayısının yüzde 73 oranında artması hedefleniyor. Yani 13 bin yeni taksi İstanbullular için yolda.

Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis’te İBB’yi hedef aldı: ‘Para babalarına peşkeş çekiyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis’te katıldığı toplu açılış törenindeki konuşmasında İstanbul Boğazı sırtlarındaki kaçak villa hakkında İBB yönetimini topa tuttu. Erdoğan açıklamasında “Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul’un en nadide hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar” dedi. Erdoğan daha sonraki konuşmasında ise "Bu topraklardaki varlığımızı hala hazmedemeyenleri, hala ham hayaller peşinde koşanları bekleyen, büyük bir bozgundur" mesajını verdi.

Haber

İstanbulkart'ta öğrenci indirimine '30 yaş sınırı' ile ilgili yeni detay! AK Parti dava açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, 30 yaşından gün almış öğrencilerin ulaşımda "Öğrenci İstanbulkartı"ndan yararlanamayacak olmasına yol açan İBB Meclisi kararının iptali için dava açtıklarını duyurdu.

Haber

İstanbul Boğazı'nda kaçak inşaat! 'Çivi bile çakılamaz' deniliyordu ama... Bakanlık soruşturma başlattı, inşaat durduruldu

'Çivi bile çakılamaz' denilen İstanbul Boğazı'nda yer alan bir inşaatın görüntüsü gündem yarattı. Üsküdar Vaniköy'deki kaçak villa inşaatı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB’ye uyarı yazısı gönderildiğini açıkladı. İBB'den yapılan açıklamada ise kaçak inşaatın 16 Ağustos günü belediye ekipleri tarafından mühürlendiği bildirildi. Bakanlık ekipleri, inşaat alanında inceleme başlatırken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Haber

İBB'den dar gelirliye kentsel dönüşüm desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile iştirak şirketi KİPTAŞ arasında, riskli yapılarını yenilemek isteyen düşük gelirli hak sahipleri için kentsel dönüşüm mali destek paketi protokolü imzalandı.

Finans

17 Ağustos'un 25. yıl dönümü öncesi İstanbul'da korkutan rakam! 300'den fazla bina deprem olmadan bile yıkılabilir, çoğu test bile yaptırmadı

Deprem konusunda acı hatıralar biriktirdiğimiz ülkemizde 17 Ağustos felaketinin yıl dönümüne günler kala İstanbul'da test yapılan binaların son durumu bir kez daha korkuttu. İnceleme için ziyaret edilen 114 bin binanın mülk sahipleri izin vermediği için sadece 35 binine test yapılabildi. 300'den fazla binanın kendi kendine çökme riski bulunurken binden fazla binanın deprem güvenliği olmadığı belirlendi.

Haber

İBB çalışanları resmi araçla eşkıyalığa çıktı! Önünü kesti, ablasının yanında böyle darp etti...

İstanbul Ümraniye'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanları, resmi araçla bir otomobilin önünü kesti. Ablasıyla seyir halinde olan Ö.D.'yi araçtan çıkartarak darp eden belediye çalışanlarının genç şahsa yaşattığı korku dolu anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber

Günlüğü 300 bin euroluk İstanbul Evi iddiası! Fransa'daki görüntüler çok konuşulmuştu... İBB'den açıklama geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2036 Olimpiyatları için İstanbul'un tanıtımı amacıyla Paris'te kiralanan ev gündem yarattı. Günlüğü 300 bin euro olduğu iddia edilen evin kirası tartışmaları beraberinde getirirken, açılış sonrası düzenlenen organizasyon da çok konuşuldu. İBB Başkanı İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, yaptığı açıklamada “Evin haftalık kirası 249 bin Euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır” dedi.

Manşet

İmamoğlu'ndan bakanlığa tepki! 'Büyük bir zavallılık' olarak niteleyerek yüklendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, itfaiye eri alımı için onay çıkmaması üzerine Çevre - Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na tepki gösterdi. Personel alım süreçleriyle ilgili olarak bir imzanın esirgendiğini belirten İmamoğlu olayı "büyük bir gariplik büyük bir zavallılık olarak" niteledi.

Haber

Bakan Işıkhan'ın o sözlerinin ardından... İBB'den SGK borcu açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ya 3,3 milyar lira borcu olduğunu duyurmuştu. Bakan Işıkhan'ın bu açıklamasının ardından İBB'den de açıklama geldi. Söz konusu açıklamada, İBB şirketlerinin SGK borcunun 2,4 milyar TL olduğu ifade edildi.

Haber

İBB’den ‘metrobüs durağı’ açıklaması: Geçici olarak kullanıma kapatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs yolunun Cennet Durağı'nın (Söğütlüçeşme Yönü) geçici olarak kapatıldığını duyururken, kullanıma açılacağı tarihi de açıkladı.

Haber

İşte SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye! Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü grup toplantısında CHP'li belediyeleri hedef alarak SGK'ya olan borçlarının altını çizerek en yakın zamanda bu borçların ödenmesi gerektiğini belirtmişti. CHP lideri de Özgür Özel bu bu söyleme yanıt vererek, 'Önce kendi belediyelerine baksınlar' çıkışında bulunmuştu. SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye belli oldu!

Finans

'Andımız' paylaşımıyla gündem olmuş Sudan'a atanmıştı! Eski Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İBB Zabıta Müdürü oldu

Trabzon İl Emniyet Müdürü iken 'Andımız' paylaşımıyla gündem olan ve ardından Sudan'a atanan emekli polis Metin Alper, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başladı. Ekrem İmamoğlu'nun göreve verdiği Alper, İBB Zabıta Müdürlüğüne getirildi. Alper'in özel harekat polislerine yaptığı veda konuşmasında da 'Öğrenci Andı'na yer verdiği görüntüler çok konuşulmuştu.

Haber

Toplu taşımadan ücretsiz yararlanacaklar! İstanbul'da uygulama bugün başladı: 3 aylık hak tanındı

İstanbul'da iş arayanlar için ücretsiz ulaşım uygulaması başladı. İBB Bölgesel İstihdam Ofislerine iş başvurusunda bulunanlar ücretsiz ulaşım hakkına sahip olacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da açıklama geldi.

Finans

İstanbul'un taksi sorunu için yeni adım! O formül İBB UKOME gündeminde!

İstanbul'un taksi sorunu gündemdeki yerini korurken İstanbul’da ulaşıma yönelik düzenlemelerin ele alınacağı UKOME Alt Komisyon toplantısında, paylaşımlı yolculuk (uygulama bazlı ulaşım sistemi) konusu da masaya yatırılacak. İBB Ulaşım Dairesi’nin koordinasyonunda, konu üzerine önemli adımlar atılması planlanıyor.

Finans

İBB'den 'indirimli öğrenci kartı'nın ardından bir zam haberi daha! 1200 liradan 2 bin 500 liraya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden indirimli öğrenci kartı hamlesinin ardından bir zam kararı daha geldi. İBB'ye ait kreşlere büyük zam geldi. Yeni tarife belli oldu. Kreşlerin ücreti artık 2500 liraya yükseltildi.

Finans

Türkan Saylan'ın ismi Beşiktaş'ta yaşadığı sokağa verildi! AK Parti grubundan itiraz geldi

İBB Meclisi Temmuz ayı üçüncü oturumunda Türkan Saylan isminin Beşiktaş’ta evinin bulunduğu sokağa verilmesi meclisten oy çoğunluğuyla kabul edildi. AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise "Sayın belediye başkanı burada hukuksuzca yaptığı işlemi savunuyor. Yarın biz Meclis'te çoğunluğu aldığımızda biz de ismi değiştireceğiz" dedi.

Haber

İstanbulkart'ta öğrenci indirimine yaş sınırı! Yüzde 10'a düşürüldü

İstanbulkart ile ilgili dikkat çeken bir karar alındı. 30 yaş ve üstü öğrenciler için indirim oranı hakkı yüzde 10’a düşürüldü. AK Partili Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, "Kararı çok yanlış buluyoruz" dedi. Öte yandan iş arayanlara özel İstanbulkart teklifi onaylandı. Böylece 3 ay süreyle günde 4 sefer ücretsiz olacak.

Manşet

İBB'nin taksi kararına karşı harekete geçmişlerdi! Mahkeme kararını verdi

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen 803 minibüsün taksiye dönüştürülmesi kararının iptali için açılan davada karar verildi. Mahkeme, İBB'yi haklı buldu.

Finans

İBB Tülay Makbule Garipoğlu'na indirimli ev mi sattı? İddialar olay oldu, Avukat Dr. Epözdemir'den tepki geldi: Umarım doğru değildir!

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu'yla ilgili ortaya atılan iddia olay oldu. Türkiye'yi sarsan cinayet sonrası 3 yıl hapis cezası alan anne Garipoğlu'na İBB'nin 'özel kampanya' dahilinde ev sattığı iddia edildi. Söz konusu haberlere isyan eden Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir "Umut ediyorum ki bu haber doğru değildir. Tek kelimeyle sözün bittiği yerdeyiz. Yazık..." ifadelerini kullandı.

Haber

Cumhur İttifakı süreyi uzatmıştı, İBB bir bir geri alıyor: Tahsislerin iptalleri bu ay masada!

Son yerel seçimle CHP'nin çoğunluğu kazandığı İBB Meclisi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nin bakanlığa tahsis edilmesi kararının iptaline hazırlanıyor. Kültür merkezinin tahsis süresi 2023'te dolmuş, AK Parti-MHP oylarıyla süre 5 yıl daha uzatılmıştı. Yine birçok tahsisin iptali kararı da meclisin gündeminde; aralarında Ekrem İmamoğlu'nun vetosuna karşın verilen ısrar kararının iptali de var.

Haber

Bakan Şimşek'in paylaşımını küfürlü şekilde paylaşmışlardı! İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan açıklama: 'Siber saldırıya uğradık'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bir paylaşımı, İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın resmi hesabı tarafından küfürlü bir şekilde alıntılandı. Tepki çeken olay sonrası yapılan açıklamada hesabın siber saldırıya uğradığı ifade edildi. Öte yandan paylaşımla ilgili soruşturma başlatıldı.

Manşet

Adalar'da minibüs polemiği! Polis ile vatandaşlar arasında gerginlik: Gözaltılar var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Adalar'a gönderilen 13 adet elektrikli minibüse tepki gösteren Adalar sakinleri bugün eylem yaptı. Adalar'ın SİT alanı ve 'Yaya Bölgesi' olduğunu belirten vatandaşlar Büyükada'da bulanan Çınar Meydanı'nda ve İETT Garajı'nın bulunduğu Kurşunburnu Mevkii'nde eylem yaptı.

Haber

İBB'den öğrencileri üzecek karar: Yurtlara yüzde 50 zam geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinden öğrencileri üzecek karar çıktı. Yükseköğrenim öğrenci yurtlarına yüzde 50 zam yapılması kararlaştırıldı. Zamla birlikte yurt ücreti 1950 lira oldu. Zam 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak.

Finans

İmamoğlu Kapımızda bekleyen bir durum diyerek açıkladı! 40-50 yılda bitiremeyiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de çöken 3 katlı bina enkazından incelemelerde bulundu. İmamoğlu incelemelerinin ardından çöken binanın önünde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu açıklamasında yeni bir yapılanmayı sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti.

Haber

İstanbul'da heyecanlandıran keşif! 125 metrelik tünelin gizemi çözülüyor: İçinde başka kanallar olabilir

İBB Miras ekiplerinin 2021 yılından bu yana restorasyonuna devam ettiği Rumeli Hisarı’nda, hisarın sahil kısmından başlayan ve dikine şekilde devam eden 125 metrelik bir tünel bulundu. İstanbul’un fetih günü bulunduğunu söyleyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "İçeride başka kanallar ve kollarla ayrıldığını tahmin ettiğimiz bir yeraltı geçidinin buluntularını görmüş oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Haber

Tartışmalı Roma seyahatinin merak edilen detayı Murat Ongun'a soruldu! Ruşen Çakır'a verdi veriştirdi: 'Bunlar artık gazetecilik yapamaz'

Ekrem İmamoğlu'nun İtalya gezisiyle ilgili tartışmaların yankıları devam ediyor. Yüksek maliyeti nedeniyle tepki çeken geziye katılan isimlerden biri de Murat Ongun olmuştu. Faruk Bildirici, Ongun'a "Davet ettiğiniz gazetecilerin harcamalarını İBB mi karşıladı?" sorusunu yöneltip aldığı yanıtı paylaştı ve "Ongun’un görüşlerine katılamıyorum" diye ekledi. Öte yandan gazeteci Enver Aysever, geziye eşiyle katılan Ruşen Çakır'a verdi veriştirdi, "Bunlar artık gazetecilik yapamaz" dedi.

Manşet

Rahim ağzı kanserini yüzde 90 önlüyor 'Haberler umut verici' deyip açıkladılar: Ölümcül hastalığı ortadan kaldırabilir! İBB'nin ücretsiz HPS aşısı uygulaması da başladı

HPV aşısı son dönemin en çok araştırılan sağlık konularından. Araştırmalara göre rahim ağzı kanseri vakalarını önemli oranda azalttığı ortaya konan HPV aşısına dair, uzmanlar dikkat çeken bilgiler veriyor. Özellikle İngiltere, HPV aşısını yaygınlaştırma ve rahim ağzı kanseri vakalarını azaltma konusunda önemli adımlar atıyor. Ayrıca bu öldürücü hastalığın tamamen ortadan kaldırılabileceği konuşuluyor. Diğer yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duyurduğu ücretsiz HPV aşısı uygulaması da başladı.

Manşet

İGDAŞ, İSPARK, Halk Ekmek… 10 milyar dolarlık adım! İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden halka arz hamlesi

Yıllar önce planlanan ama hayata geçirilemeyen İGDAŞ’ın halka arzında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar dolar değerlemeyle halka arzını planladıklarını açıkladı. Bunun yanında İSPARK ve Hamidiye ve Halk Ekmek’in de satış için potansiyel varlıklar arasında olduğunu dile getirdi.

Finans

Ekrem İmamoğlu ‘köfte’ polemiğini unutamıyor! Yaptığı son paylaşım yine olay oldu: ‘Köfte deyip geçmeyin!’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından son yaptığı paylaşım dikkat çekti. İBB iştiraklerinden olan BELTUR'da satılan köftelerle ilgili videoyu paylaşan İBB Başkanı İmamoğlu, "Köfte deyip geçmeyin" ifadelerine yer verdi. İmamoğlu'nun paylaşımı 31 Mart'taki seçim döneminde AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum'la yaşadığı 'köfte' polemiğini getirdi.

Haber

Son dakika! Edanur'un ölümüyle ilgili yeni gelişme: 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı

Son dakika: 5 yaşındaki Edanur'un çukura düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi. 3 kişi yakalandı.

Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden şehir içi ulaşım açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1 Mayıs nedeniyle kapalı olan bazı hatların açıldığını, bazı hatlarının ise henüz kapalı olduğunu duyurdu.

Haber

Küçükçekmece'de feci kaza! Su birikintisine düşen 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Haber

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier İstanbul'da! İlk olarak İmamoğlu ile görüştü

Alman Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, üç günlük Türkiye ziyareti kapsamında İstanbul'a geldi. İstanbul Valisi Davut Gül'ün karşıladığı Steinmeier, İstanbul'daki ilk ziyaretini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yaptı. İkili birlikte Almanya'ya Türk işçilerin göçünü konu alan 'Gurbette Hasret' isimli sergiyi ziyaret etti. Steinmeier sergi sırasında bir grup tarafından protesto edildi. Protestoculardan bazıları gözaltına alındı.

Haber