İbrahim Adnan Saraçoğlu kimdir?

İbrahim Adnan Saraçoğlu kimdir?

11 Nisan 1949 yılı Mersin'de doğmuştur. aslen Safranbolu'ludur. Türk kimyager, biyoteknoloji, akademisyen,mikrobiyoloji uzmanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Dr. İbrahim Saraçoğlu, Mersin İleri İlkokulu'nda, İstanbul Avuturya Lisesi'nde ve Mersin Akdeniz Koleji'nde okudu. 1973 yılında Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nde Kimya Mühendisliği bölümünü tamamlamıştır.1982 yılında yüksek lisans ve doktora çalışmasını Avusturya Graz Teknik Üniversitesi'nde Fizikokimya Kürsüsü'nde mastır ve doktora olarak eğitimini bitirmiştir. 1987 yılında Doçentlik, 1994 yılında Profesör olarak kendini geliştirdi. Bitkilerin doğal hallerinden faydalanılması gerektiği konusunda patentli çalışmaları bulunur. birçok sağlık sorununu için önleyici ve koruyucu kürleri geliştirerek kitaplar basmış ve yurt dışı ünüversiteleri de bu kürler ile ilgili olarak kendi araştırmalarını yapmaktadırlar. 27 Ocak 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı başdanışmanlığına atanmıştır.

İbrahim Adnan Saraçoğlu Haberleri

Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel yollardan nasıl geçer? Balgamlı öksürüğü kesmek için ne yapılır?

Özellikle soğuk kış aylarında günlük hayatı olumsuz etkileyen bir sağlık sorunu olan balgamlı öksürük, kronik bir hal aldığı zaman farklı sorunları da beraberinde getirebilir. Koyu kıvamlı ve sarımsı renkteki balgamın öksürük sırasında ağza gelmesi olarak da tanımlanan balgamlı öksürük, birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilir. Balgamlı öksürük nasıl geçer? Boğazın arkasında tıkanmışlık hissi veren ve yaş öksürük olarak da ifade edilen balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?

Haber 09-10-2022 12:43

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarifi verdi: Damar tıkanıklıklarını açıyor

Lavantanın bir türü olan karabaş otu toplum tarafından fazla bilinmemektedir. Oysa ki karabaş otunun sağlık üzerinde saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu damar tıkanıklıkları için karabaş otu tarifini verdi. İşte karabaş otunun saymakla bitmeyen faydaları…

Haber 30-08-2022 10:04

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu önerdi: Egzamayı geçirecek tarif, Egzama nedir, Nasıl geçer?

Egzama birçok kişide görülen deri hastalığıdır. Her yaştan kişide görülebilen egzamanın tedavisinin aksatılmaması gerekmektedir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu egzama tedavisi için yapılabilecek doğal kürlerin tarifini verdi. Eğer geçmeyen egzama şikayetiniz varsa doktora başvurabilirsiniz.

Haber 15-08-2022 09:00

Akciğer kanserine birebir, cinsel gücü, sperm sayısını artırıyor, enfeksiyonu önlüyor! Cumhurbaşkanı başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’ndan mucize kür!

Akciğer sağlığını korumanın birçok yolu var. Bunlardan ilki ve en önemlisi sigara tüketmemek ve sigara dumanına maruz kalmamaktır. Vücudun temel organlarından biri olan akciğeri koruyarak genel sağlığınızı da koruma altına alabilirsiniz. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun tarifini verdiği mucize kür ile akciğerinizi toksinlerden arındırarak temizleyebilirsiniz.

Haber 29-06-2022 11:46

Yok böyle baharat! Migren ağrısına, açlık krizlerine bire bir: Boy uzatıyor, kansere karşı koruyor...

Biberiye, faydaları saymakla bitmeyen her yerde yetişebilen özellikle migren gibi baş ağrılarını dindiren bitkilerin başında gelir. Biberiyenin ağrı kesici özelliği dışında kilo vermek isteyenlerin sıklıkla karşılaştığı açlık krizlerini de yatıştırdığı biliniyor. Cumhurbaşkanı başdanışmanı olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun da önerdiği biberiyenin faydalarını öğrendikçe sürekli elinizin altında tutmak isteyeceksiniz.

Haber 29-04-2022 15:13

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu önerdi! Prostatit ve Polistikover için...

Sağlığımızı tehlikeye atan çok çeşitli hastalıklar bulunuyor. Bu hastalıkların iyileşmesi için tıbbi tedaviler bulunsa da bazı bitkisel kürler de hastalıkların iyileşmesinde çok etkili sonuçlar verebiliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun soğan kürü tarifi ile prostatit, polikistikover gibi hastalıklarınızı tedavi edebilir ve çok kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Haber 26-04-2022 11:09

Cumhurbaşkanı başdanışmanından çarpıcı soğan açıklaması: Yanınızda bulundurun

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, verdiği sağlık önerileri ile herkesin takip ettiği isimlerin başında geliyor. Beslenme ve tedavi önerilerinin yanı sıra doğal bitkiler hakkında verdiği bilgilerle dikkat çekici açıklamalar yapan İbrahim Saraçoğlu, doğal antibiyotik olarak anılan soğan hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Uzman isim özellikle soğanı kesip başucumuza koyduğumuzda neler olacağını anlattı.

Haber 21-04-2022 07:49

Dünya Miras Kentinin Kırmızı Altını Safran konferansı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Adnan Saraçoğlu: - "Türkiye'de bitkilerin değeri bilinmiyor, çer çöp diye ilgi duyulmuyor. 1950'li yıllarda Harlan isminde Amerikalı, bütün tohumları kaçırdı. 1984-1986 yılları arasında da Davis isimli bir İngiliz Anadolu'dan 60 bin bitki örneğini topladı"

Haber 16-10-2018 18:16

Dünya Miras Kentinin Kırmızı Altını Safran konferansı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Adnan Saraçoğlu: - "Türkiye'de bitkilerin değeri bilinmiyor, çer çöp diye ilgi duyulmuyor. 1950'li yıllarda Harlan isminde Amerikalı, bütün tohumları kaçırdı. 1984-1986 yılları arasında da Davis isimli bir İngiliz Anadolu'dan 60 bin bitki örneğini topladı"

Yurthaber 16-10-2018 18:16

İbrahim Adnan Saraçoğlu, Erdoğan'ın başdanışmanı oldu

Fuat Avni'nin bir iddiası daha doğru çıktı. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun Erdoğan'a başdanışman olacağı iddiası gerçek çıktı.

Haber 28-01-2015 16:10