Işsizlik Maaşı Alma Şartları Haberleri

İşsizlik maaşı (işsizlik ödeneği) nasıl alınır, şartları nelerdir? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Kanunlar doğrultusunda ve 4477 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun kapsamında belirtilmiş olan bütün şartlara uygun olduğu belirlenen kişiler işsiz kaldıkları durumlarda bir ödenek alma hakkına sahip olur. İşsiz kalan kişilere devlet desteği verildiği bu süreçte kişilere işsizlik maaşı bağlanır. Ancak bir kişinin işsizlik maaşı alabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir.

Haber 05-02-2024 17:16

İŞSİZLİK MAAŞI 2024 ne kadar oldu, asgari ücret ile yüzde kaç zam geldi? İşsizlik maaşı alma şartları ve başvuru koşulları!

İşsizlik maaşı 2024 asgari ücret zammının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. İşsizlik maaşında sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları baz alınıyor. Bu ödenek en düşük brüt asgari ücretin yüzde 40’ı, en yüksek de brüt asgari ücretin yüzde 80’i kadar olabiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücret maaşının 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini belirtti. Peki, 2024 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte işsizlik maaşı alma şartları...

Finans 28-12-2023 12:03

İŞSİZLİK MAAŞI 2024: Asgari ücret ile en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı ne kadar olacak, kaç TL olur? Zam sonrası fiyat güncellenecek

İşsizlik maaşı 2024 Ocak ayı itibarıyla zamlı olarak hesaplara yatacak. İşsizlik maaşı şu an için en düşük 5 bin 325 TL, en fazla 10 bin 650 TL olarak ödeniyor. 7 milyon vatandaşı doğrudan toplumun genelini ise dolaylı yoldan etkileyecek olan asgari ücret için refah payı konusunun ise Kabine Toplantısı'nda gündeme gelmesi bekleniyor. Birçok kişi, internette "İşsizlik maaşı 2024 ne kadar olacak?" sorusuna yanıt arıyor. Asgari ücret zammı ile en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı kaç TL olur?

Finans 26-12-2023 07:53

6 ay çalıştım işsizlik maaşı alabilir miyim? Son iş yerinde 6 ay çalışan kişiye işsizlik maaşı verilir mi?

İşsizlik maaşı veya işsizlik sigortası, çalışanlara işlerini kaybettikleri durumlarda geçici bir gelir sağlamak amacıyla hükûmetler veya sosyal güvenlik sistemleri tarafından sunulan bir yardım programıdır. İşsizlik maaşı, işveren tarafından işten çıkarılan veya belirli koşulları sağlayan işçilere verilir. Hizmet akdinin feshinden önce prim günü ödemelerini eksiksiz olarak tamamlayan ve 120 gün çalışmış olma şartını karşılayan işsizler, İŞKUR tarafından ödenek alabilmektedir.

Haber 29-05-2023 16:54

Işsizlik Maaşı Alma Şartları

İşsizlik Maaşı Alma Şartları Hakkındaki Haberler Mynet'te. İşsizlik Maaşı Alma Şartları Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ücretsiz izinde işsizlik maaşı alınır mı? Ücretsiz izin işsizlik maaşını etkiler mi, rapor alan kişi işsizlik maaşı alabilir mi?

Koşullara bağlı olarak çalışma süreleri çeşitli etkenlerle durdurulabilir. İşçiler doğum izni, raporlu izin ve ücretsiz izin gibi düzenlemelerle, zorunlu hâllerde çalışmaya ara vermek zorunda kalabilir. Bu izin süreleri boyunca herhangi bir ekonomik mağduriyet yaşamamak için çözüm yolları ararlar. Bu çözüm yollarından biri de İş Kanunu’nda belirtilmiş düzenlemelerdir. Peki bu düzenlemelere göre ücretsiz izinde işsizlik maaşı alınır mı? Ücretsiz izin işsizlik maaşını etkiler mi?

Haber 08-11-2022 15:24

Kendi isteğiyle işten çıkan işsizlik maaşı alabilir mi, anlaşmalı istifa hâlinde işsizlik maaşı ödenir mi? İstifa eden işçiye işsizlik maaşı ödenir mi?

Herhangi bir kusur işlemeden ve kendi isteği dışında hizmet ahdi feshedilen yeni işsizler, İŞKUR tarafından sunulan işsizlik maaşını alabilmektedir. Kişilerin bu ödenekten yararlanmaları için 30 gün içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Ayrıca işsizlik maaşı alabilmek için belirlenmiş şartların da karşılanması gerekmektedir. Yeni işsizler kendi istekleriyle ya da anlaşmalı olarak istifa ettikleri takdirde İŞKUR işsizlik ödeneği alabilir mi?

Haber 08-11-2022 14:57

İşsizlik maaşı kimler alabilir, işsizlik maaşı başvurusu şartları nedir? İşsizlik maaşı hangi hâllerde alınamaz?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içerisinde işsizlik ödeneği başvurusunu tamamlamak isteyen yeni işsizler, İŞKUR tarafından belirlenen şartları karşılamalıdır. Bu doğrultuda sigorta priminin eksiksiz bir şekilde belirtilen süre boyunca ödenmiş olması önemli bir husustur. Prim ödemesi dışında da işsizlik maaşı için bazı şartlar bulunmaktadır. İŞKUR işsizlik ödeneğini kimler alamaz?

Haber 08-11-2022 14:55

İşsizlik maaşı alma şartları nelerdir, kimler işsizlik maaşından yararlanamaz? İşsizlik maaşı almak için hangi şartların sağlanması gerekir?

6, 8 ya da 10 ay boyunca alınabilen işsizlik ödeneğinin İŞKUR tarafından belirlenen 4 temel başvuru şartı bulunmaktadır. Bu şartları karşılayan bireyler, hizmet ahdinin feshinden sonra 30 gün içerisinde işsizlik maaşı başvurusunu gerçekleştirebilmektedir. İşsizlik maaşı için en önemli şartlardan birisi de ödenen prim günü sayısıdır. Peki, kaç gün prim ödendiği takdirde işsizlik maaşı alınabilir, işsizlik maaşı için genel şartlar nedir?

Haber 08-11-2022 14:54

Emekliler işsizlik maaşı alabilir mi, malulen emekliler işsizlik maaşı alabilir mi? İşsizlik maaşı emekli maaşını etkiler mi?

İşsizlik, sosyal ve ekonomik risk faktörleri arasında oldukça önemli bir yeri kapsamaktadır. Bir sosyal devlet olan Türkiye’de İşsizlik Fonu ile bu risklere karşı çalışanların ya da çalışmaya devam etmek isteyen kişilerin ekonomik sıkıntılarını bir nebzede olsa yatıştırabilecek bir uygulama yürürlüğe girmiştir. Bu noktada hâlihazırda emekli olmuş ya da olacak olan kişilerin aklına takılan sorular bulunmaktadır. Emekliler işsizlik maaşı alabilir mi, işsizlik maaşı emekli maaşını etkiler mi?

Haber 31-10-2022 18:02

İşsizlik maaşı hakediş hesaplama ve sorgulama nasıl yapılır? İşsizlik maaşı hakediş şartları nelerdir, nasıl alınır?

Yeni işsiz kişilerin hizmet akdinin feshinden sonra İŞKUR işsizlik maaşı başvurusu gerçekleştirir. İş yerinden ayrılmadan önce en az 120 gün çalışmış olan bireyler, diğer işsizlik maaşı şartlarını karşıladıkları takdirde bu ödeneği almaya hak kazanmaktadır. e-Devlet işsizlik maaşı hakediş sorgulaması yapılır mı? İşsizlik maaşı hakediş şartları nelerdir?

Haber 25-10-2022 09:25

Detaylı işsizlik maaşı rehberi: İşsizlik maaşı başvuru süreci, şartları, süresi ve diğer tüm detaylar

İşsizlik maaşı ya da işsizlik ödeneği, yasalara göre belirlenen şartları karşılamaları durumunda işsiz kalan kişilere verilir. İşsizlik maaşı belirli bir süre için alınan belirli bir miktarda olan maaştır. Bu ödenekten yararlanmak için bazı şartları karşılamak gerekir. Bu koşullar da yasalara göre belirlenmiştir. İşsizlik maaşı nedir, işsizlik maaşı şartları nelerdir?

Haber 19-10-2022 20:52

İşsizlik maaşı almak için ne kadar çalışmak gerekir? İşsizlik maaşı hakkı kazanmak için kaç ay, prim günü çalışmak gerekli?

Ödenen prim gününe bağlı olarak belli bir süre boyunca alınabilen işsizlik maaşı için çalışma günü şartı bulunur. Kişilerin işsizlik maaşı alabilmeleri için hizmet ahdinin feshinden önce belli bir gün boyunca çalışmış olmaları gerekir. İşsizlik maaşı alabilmek için kaç gün çalışmak gerekir?

Haber 17-10-2022 13:22

İşsizlik maaşı için gerekli evraklar nelerdir? İŞKUR işsizlik maaşı başvurusu için gerekli belgeler listesi

Birçok kişinin başvuruda bulunduğu İŞKUR işsizlik ödeneği, belli şartları karşılayan işsiz bireylerin haklarını almalarını sağlamaktadır. Başvuruları online veya ilgili birimlere gidilerek gerçekleştirilebilen işsizlik maaşı, işten ayrıldıktan sonra 30 gün içerisinde İŞKUR’a durumunu bildiren kişiler tarafından alınabilmektedir. İşsizlik maaşı başvurusu nereden yapılır?

Haber 17-10-2022 13:18

Evlilik nedeniyle işten ayrılmada işsizlik maaşı alınır mı? Evlilik tazminatı alanlar işsizlik maaşı alabilir mi?

Çalışan kadınların evlilik nedeni ile kıdem tazminatı alma hakları bulunur. Ancak bu kavram, işsizlik maaşı ile karıştırılmamalıdır. Nitekim evlilik nedeni ile işten ayrılan kadın çalışanlar, işsizlik maaşına başvuramaz. İşsizlik maaşı ile evlilik tazminatı arasındaki fark nedir?

Haber 17-10-2022 13:14

Askerden sonra işsizlik maaşı alınır mı? Askerden döndükten sonra işsizlik maaşı alabilir miyim?

Vatan görevini yerine getiren bireyler, askerlikten sonra gerekli şartları karşıladıkları takdirde işsizlik ödeneği alabilir. Ancak bu durum askerlik sürecinde geçerli değildir. Bu hususla ilgili olarak merak edilen soruları, başta; "İŞKUR işsizlik maaşı askerlikte alınabilir mi?" olmak üzere yanıtladık.

Haber 17-10-2022 13:13

İşsizlik maaşı için nereye ve nasıl başvurulur? İşsizlik maaşı başvurusu İŞKUR'a mı yapılır?

Hizmet akdinin işveren tarafından feshedilmesi ile birlikte İŞKUR’a başvurmak isteyen kişiler, işsizlik maaşı alma şartlarını araştırmaya başlamaktadır. Ayrıca işsizlik maaşı başvurusunun hangi birimlerden yapılabildiği de bu bağlamda sıkça sorgulanan hususlardandır. İŞKUR işsizlik ödeneği başvurusu nereden yapılır?

Haber 14-10-2022 10:11