Işsizlik Maaşı Kimler Alabilir? Haberleri

6 ay çalıştım işsizlik maaşı alabilir miyim? Son iş yerinde 6 ay çalışan kişiye işsizlik maaşı verilir mi?

İşsizlik maaşı veya işsizlik sigortası, çalışanlara işlerini kaybettikleri durumlarda geçici bir gelir sağlamak amacıyla hükûmetler veya sosyal güvenlik sistemleri tarafından sunulan bir yardım programıdır. İşsizlik maaşı, işveren tarafından işten çıkarılan veya belirli koşulları sağlayan işçilere verilir. Hizmet akdinin feshinden önce prim günü ödemelerini eksiksiz olarak tamamlayan ve 120 gün çalışmış olma şartını karşılayan işsizler, İŞKUR tarafından ödenek alabilmektedir.

Haber 29-05-2023 16:54

Kendi isteğiyle işten çıkan işsizlik maaşı alabilir mi, anlaşmalı istifa hâlinde işsizlik maaşı ödenir mi? İstifa eden işçiye işsizlik maaşı ödenir mi?

Herhangi bir kusur işlemeden ve kendi isteği dışında hizmet ahdi feshedilen yeni işsizler, İŞKUR tarafından sunulan işsizlik maaşını alabilmektedir. Kişilerin bu ödenekten yararlanmaları için 30 gün içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Ayrıca işsizlik maaşı alabilmek için belirlenmiş şartların da karşılanması gerekmektedir. Yeni işsizler kendi istekleriyle ya da anlaşmalı olarak istifa ettikleri takdirde İŞKUR işsizlik ödeneği alabilir mi?

Haber 08-11-2022 14:57

İşsizlik maaşı kimler alabilir, işsizlik maaşı başvurusu şartları nedir? İşsizlik maaşı hangi hâllerde alınamaz?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içerisinde işsizlik ödeneği başvurusunu tamamlamak isteyen yeni işsizler, İŞKUR tarafından belirlenen şartları karşılamalıdır. Bu doğrultuda sigorta priminin eksiksiz bir şekilde belirtilen süre boyunca ödenmiş olması önemli bir husustur. Prim ödemesi dışında da işsizlik maaşı için bazı şartlar bulunmaktadır. İŞKUR işsizlik ödeneğini kimler alamaz?

Haber 08-11-2022 14:55

İşsizlik maaşı alma şartları nelerdir, kimler işsizlik maaşından yararlanamaz? İşsizlik maaşı almak için hangi şartların sağlanması gerekir?

6, 8 ya da 10 ay boyunca alınabilen işsizlik ödeneğinin İŞKUR tarafından belirlenen 4 temel başvuru şartı bulunmaktadır. Bu şartları karşılayan bireyler, hizmet ahdinin feshinden sonra 30 gün içerisinde işsizlik maaşı başvurusunu gerçekleştirebilmektedir. İşsizlik maaşı için en önemli şartlardan birisi de ödenen prim günü sayısıdır. Peki, kaç gün prim ödendiği takdirde işsizlik maaşı alınabilir, işsizlik maaşı için genel şartlar nedir?

Haber 08-11-2022 14:54

Işsizlik Maaşı Kimler Alabilir?

Işsizlik Maaşı Kimler Alabilir? Hakkındaki Haberler Mynet'te. Işsizlik Maaşı Kimler Alabilir? Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Detaylı işsizlik maaşı rehberi: İşsizlik maaşı başvuru süreci, şartları, süresi ve diğer tüm detaylar

İşsizlik maaşı ya da işsizlik ödeneği, yasalara göre belirlenen şartları karşılamaları durumunda işsiz kalan kişilere verilir. İşsizlik maaşı belirli bir süre için alınan belirli bir miktarda olan maaştır. Bu ödenekten yararlanmak için bazı şartları karşılamak gerekir. Bu koşullar da yasalara göre belirlenmiştir. İşsizlik maaşı nedir, işsizlik maaşı şartları nelerdir?

Haber 19-10-2022 20:52

Evlilik nedeniyle işten ayrılmada işsizlik maaşı alınır mı? Evlilik tazminatı alanlar işsizlik maaşı alabilir mi?

Çalışan kadınların evlilik nedeni ile kıdem tazminatı alma hakları bulunur. Ancak bu kavram, işsizlik maaşı ile karıştırılmamalıdır. Nitekim evlilik nedeni ile işten ayrılan kadın çalışanlar, işsizlik maaşına başvuramaz. İşsizlik maaşı ile evlilik tazminatı arasındaki fark nedir?

Haber 17-10-2022 13:14

Askerden sonra işsizlik maaşı alınır mı? Askerden döndükten sonra işsizlik maaşı alabilir miyim?

Vatan görevini yerine getiren bireyler, askerlikten sonra gerekli şartları karşıladıkları takdirde işsizlik ödeneği alabilir. Ancak bu durum askerlik sürecinde geçerli değildir. Bu hususla ilgili olarak merak edilen soruları, başta; "İŞKUR işsizlik maaşı askerlikte alınabilir mi?" olmak üzere yanıtladık.

Haber 17-10-2022 13:13