Işsizlik Ödeneği Haberleri

İŞSİZLİK MAAŞI 2024: Asgari ücret ile işsizlik maaşı ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek? Zam oranına göre belli olacak!

İşsizlik maaşının 2024 Ocak ayı itibarıyla ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu olurken vatandaşın gözü asgari ücret 3. toplantısı için yapılması beklenen açıklamaya çevrildi. Bilindiği üzere işsizlik maaşında sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları baz alınıyor. Bu ödenek en düşük brüt asgari ücretin yüzde 40’ı, en yüksek de brüt asgari ücretin yüzde 80’i kadar olabiliyor. İşte 2024 işsizlik maaşı zammında son durum...

Finans 25-12-2023 07:39

Emekli maaşı, işsizlik ödeneği, kısa çalışma, prim borçları... O tarihler belli oldu! Deprem bölgesi için harekete geçildi 31 Ağustos'a kadar...

Emekli maaşı, raporlu ilaç, kısa çalışma, işsizlik ödeneği ve prim borçları. Hepsi için tek tek harekete geçildi. Deprem bölgesi için yapılan çalışmalar kapsamında Bakanlık, çeşitli tedbirleri uygulamaya koydu. Kronik hastalığı olanlar raporlu ilaçlarını reçetesiz alabilecek. SGK'ya verilmesi gereken beyannameler ertelendi. Emekli maaşı ödemeleri öne çekilirken, işsizlik ödeme tarihleri belli oldu. Prim borçları ertelenirken ödeme süresi dolmuş prim borçları da 31 Ağustos’a ertelendi.

Finans 20-02-2023 09:31

İşsizlik Ödeneği ve Yarım Çalışma Ödeneği ödemeleri 15 Şubat tarihinde yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İşsizlik Ödeneği ve Yarım Çalışma Ödeneği ödemeleri 15 Şubat'ta yapılacağı açıklandı.

Finans 11-02-2023 18:34

Ücretsiz izinde işsizlik maaşı alınır mı? Ücretsiz izin işsizlik maaşını etkiler mi, rapor alan kişi işsizlik maaşı alabilir mi?

Koşullara bağlı olarak çalışma süreleri çeşitli etkenlerle durdurulabilir. İşçiler doğum izni, raporlu izin ve ücretsiz izin gibi düzenlemelerle, zorunlu hâllerde çalışmaya ara vermek zorunda kalabilir. Bu izin süreleri boyunca herhangi bir ekonomik mağduriyet yaşamamak için çözüm yolları ararlar. Bu çözüm yollarından biri de İş Kanunu’nda belirtilmiş düzenlemelerdir. Peki bu düzenlemelere göre ücretsiz izinde işsizlik maaşı alınır mı? Ücretsiz izin işsizlik maaşını etkiler mi?

Haber 08-11-2022 15:24

Işsizlik Ödeneği

Işsizlik Ödeneği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Işsizlik Ödeneği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İşsizlik maaşı alırken işe başlamak mümkün mü? İşsizlik maaşı alırken sigortalı işe başlarsam, maaş almaya devam edebilir miyim?

İşsizlik maaşı mevcut iş akdinde çalışırken hiçbir kasıt ve kusur bulunmaksızın istek ve sağlığı yerindeyken işsiz kalan sigortalı çalışanlar için ödenen bir maaştır. İşsizlik maaşı işsiz kalan kişilerin gelir kaybını önlemek üzere düzenlenir. Sigortalı olarak çalışan her işçinin işsizlik sigortası primi ve çalışma süresiyle kazandığı bir haktır. Bu ödenek bazı durumlarda kesilmektedir. Peki, işsizlik maaşı alırken sigortalı işe başlarsam ödeme almaya devam edebilir miyim?

Haber 08-11-2022 14:16