İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Haberleri

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Nuri Aydın kimdir? Nuri Aydın ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Nuri Aydın, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 4 Ağustos 2022 Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 3 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Peki İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Nuri Aydın kimdir? Nuri Aydın ne mezunu? Hangi görevlerde bulundu? İşte İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa rektörü ile ilgili merak edilenler...

Haber 04-08-2022 08:27

Binlerce kız, erkek olmak için sıra bekliyor sözleri gündeme oturmuştu! Çarpıcı iddialarla ilgili açıklama

Binlerce kadının erkek olmak için sıra beklediği iddiaları sosyal medyanın gündemine oturmuştu. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın yaptığı açıklamada, Cerrahpaşa'da 4 bin kızın, Zeynep Kamil'de ise 2 bin 700 erkeğin cinsiyet değiştirmek için sıra beklediğini öne sürmüştü. Açıklamalar bir anda gündem olurken, Cerrahpaşa'dan konuya ilişkin açıklama geldi. "Cinsiyet değiştirme sırası" iddialarını yalanlayan hastane, sayıların abartılı olduğunu belirtti..

Haber 16-06-2022 15:50

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde doktora saldıran Selim Duman tutuklandı 'Karımın canını yaktın' deyip...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi sırasında eşi Çiğdem Duman'ın canını acıttığını iddia eden Selim Duman, D.D.A isimli doktoru darp etti. Şikayet üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, saldırgan Selim Duman'ı gözaltına aldı. Duman, 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı. Hastaneden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Hastalarına şifa dağıtmaktan başka bir amaçları bulunmayan doktorlarımıza yapılan bu çirkin saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz'' denildi.

Haber 26-02-2022 15:08

Doktorlar bir gecede 4 kez saldırıya uğradı! İsyan etti: Size bakacak hekim bulamayacaksınız

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Acil Servisi'nde görev yapan sağlık çalışanları dün gece 4 kez sözlü saldırı ve ölüm tehditlerine maruz kaldı. Saldırıya uğrayan sağlık çalışanları adına açıklama yapan Prof. Dr. Haluk Çokuğraş yaşananlara tepki göstererek, "Korkarım bir süre sonra hasta olduğunuzda size bakacak hekim bulamayacaksınız" dedi.

Haber 08-12-2021 14:50

Koronavirüsten sonra 65 yaş üstü için yeni tehlike! Kırık vakalarında yüzde 50 artış var

Pandeminin başından beri risk grubu olan 65 yaş ve üzeri kesim, koronavirüsten korunmak için aylarca evde kaldı, öncelikli olarak aşılandı. Koronavirüs riskini büyük ölçüde atlatan yaşlıların şimdi de uzun süre evde kalmaya bağlı kırıklarla başı dertte. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizceli, Türkiye genelinde bu yaş grubunda kırığa bağlı acil başvurularında yaz boyunca yüzde 50 artış yaşandığını söyledi.

Haber 19-09-2021 14:35

Ultrasonografi nedir? Karaciğer kanseri cerrahisinde ultrasonografi başarıyı artırıyor

Kanser kaynaklı ölümlerde dördüncü sırada yer alan karaciğer kanseri cerrahisinde başarılı sonuçlar alınmasında en önemli faktörlerden biri de kullanılan görüntüleme yöntemleri oluyor.

Haber 04-09-2021 12:38

Koronavirüs yoğun bakımında ECMO arıza yaptı, doktorların 2 saatlik elle müdahalesi hayat kurtardı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Covid yoğun bakımında tedavi gören 41 yaşındaki Ahmet Toptaş’ın tedavisi sırasında ECMO cihazı arıza verince devreye Cerrahpaşa’nın kahraman ekibi girdi. Durumu kritik olan hastanın yaşaması için hayati önem taşıyan cihazın durduğunu gören ekip, cihazı elleriyle dönüşümlü olarak çalıştırmaya devam ederek hastanın hayatta kalmasını sağladı. Doktorların hastayı hayatta tutma çabası kameralara da yansıdı.

Haber 23-08-2021 10:29

Uzmanlardan çok ciddi uyarı: Yoğun bakımda yatanların tamamı aşısız! Bir pik olacaksa...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen ile Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlker İnanç Balkan, hastane başvuruları ve pozitiflik oranlarının arttığını vurgulayarak önemli uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Balkan, aşılanmış olsa da kanser hastası gibi bağışıklığı düşük, riskli gruptaki hastaların, "aşısız yakınları" yüzünden Kovid'e yakalandığına işaret etti. Gönen ise ''Yoğun bakımda yatanların tamamı aşısız. Bir pik yaşanacaksa bu aşısızların piki olacak gibi görünüyor'' dedi.

Haber 29-07-2021 12:40

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde koronavirüs araştırması: Hastaların yüzde 30'unda görüldü

Cerrahpaşa'da Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, saç dökülmesi problemi yaşayan yaklaşık binin üzerinde hastayı taradıklarını belirterek, “Çalışmamız hala devam ediyor ancak ilk verilere göre koronavirüs geçirenlerin yüzde 25 ila 30'unda saç dökülmesi görülüyor" dedi. Kutlubay, bu dökülmelerin kalıcı olmadığı hastalıktan sonraki 8'inci aydan sonra dökülen saçların çıkmaya başladığını belirtti.

Haber 07-07-2021 11:43

Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte hayat hikâyesi…

Aslen Kayserili olan Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer, liseyi birincilikle bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Askerlik görevini de dâhiliye uzmanı olarak ifa eden Mehmet Murat Tuncer, Kanada’da önemli çalışmalarda bulundu.

Haber 17-05-2021 01:35

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta kimdir? Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta kaç yaşında? Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta nereli?

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, katıldığı programlarda yaptığı açıklamalarla izleyicilerin tanıdığı bir isim. 2008 yılında emekli olduktan sonra kendi özel muayenehanesinde çalışmaya başlayan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, aynı zamanda yazarlık da yapmaktadır. Birçok kitabı bulunan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, 1981 yılında evlenmiş ve iki çocuğu olmuştur.

Haber 28-04-2021 08:56

Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer kimdir? Demet ve Alişan ile Sabah Sabah konuğu Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer kimdir, kaç yaşında?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi ile YÖK Genel Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer Star TV'nin sevilen gündüz kuşağı programı olan Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oluyor. Mehmet Murat Tuncer'in değerli bilgilerini paylaşacağı program sonrasında ünlü uzmanın hayatı araştırılıyor. Peki, Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer kimdir? Demet ve Alişan ile Sabah Sabah konuğu: Prof. Dr. Mehmet Murat Tuncer kaç yaşında, biyografisi nedir ?

Magazin 08-04-2021 11:33

Türkiye'de dikkat çeken koronavirüs araştırması: Çin ve Uzak Doğu'dan 2 kat fazla

Koronavirüsle ilgili yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de Kovid’e bağlı koku veya tat alma bozukluklarının Çin ve Uzak Doğu'ya göre 2 kat fazla olduğu ortaya çıktı. Araştırmayı yürüten Doç. Dr. Ayşegül Batıoğlu Karaaltın, "Nedeni tam olarak bilinmese de bu bölgedekilerin, Uzak Doğu’dakinden farklı virüs suşları (farklı nesil virüs) ile enfekte olması bir neden olarak düşünülebilir" diye konuştu.

Haber 04-04-2021 13:47

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? İşte hayat hikâyesi…

Televizyon programlarında yaptığı yorumlar ve bazı gazete ile internet sitelerinde yazdığı yazılarla tanınan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, 2008’de emekli olduktan sonra özel muayenehanesinde çalışan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, aslen Kayserilidir…

Haber 31-03-2021 09:37

Prof. Dr. Murat Aksoy kimdir? Prof. Dr. Murat Aksoy kaç yaşında? Prof. Dr. Murat Aksoy nereli?

Prof. Dr. Murat Aksoy yurtiçinde ve yurt dışında faaliyet gösteren birçok damar cerrahisi derneklerinde görev almıştır. Prof. Dr. Murat Aksoy Fleboloji Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği, Saymanlık ve Genel Sekreterlik görevlerini yerine getirmiştir. Aksoy, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Genel Cerrahi uzmanlık eğitimini ise yine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır.

Haber 24-03-2021 10:17

Cerrahpaşa'dan korkutan uyarı! Prof. Dr. İkizeli: Başvuru sayısı 100'leri buldu, geçen hafta 10-15'ti

Artan vaka sayılarının ardından yoğun bakım servisi ve acil servislerdeki başvuru sayısında artış yaşandı. Türk Yoğun Bakım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oktay Demirkıran geçen haftaya göre yatan hasta sayısının hastalık azaldığından bu yana yüzde 50 artış gösterdiğini söylerken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim İkizeli ise "Bu hafta içerisinde Kovid nedeniyle başvuru sayısı 100'leri buldu. Geçen hafta bu sayı 15'ti. 4-5 kat artış var" dedi.

Haber 23-03-2021 16:15

Resmi Gazete'de yayınlandı: Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne onlarca hasta bakıcı alınacak

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne 30 hasta bakıcı alınacağı bildirildi. Hasta iletişim biriminde görev alacak hasta bakıcıların 10'undan İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça ve Boşnakça dillerinden en az birini iyi derecede bilme şartı arandı.

Finans 02-03-2021 10:23

Oyun hamuruyla ilgili şikayetler arttı! 'Çocuğumun eline bulaşan boya günlerdir çıkmadı'

Çocukların ince motor gelişimi için sıkça kullanılan renk renk oyun hamurları tehlike saçıyor. İçerisinde bulunan kimyasallar nedeniyle astımdan, alerjiye kadar pek çok hastalığa davetiye çıkaran oyun hamurlarına karşı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Barut, "Yiyeceğimiz ne kadar sağlıklı, kaliteli olmak durumundaysa çocuklarımıza aldığımız oyuncaklar, giysiler, oyun hamurları da kaliteli olmak durumunda" uyarısında bulundu.

Haber 27-02-2021 16:03

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyatların yapılamadığı iddiası

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi: - "Yazılı basında çıkan 'Cerrahpaşa'da ameliyatların birçoğu durduruldu' şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" - "Sağlık hizmetlerinin sunumu gereğince yeni başvuran hastalar ve aciliyet durumundaki öncelikler nedeniyle ameliyat planlamalarında değişiklikler olabilmektedir. Hastanemiz bünyesinde ameliyatlar gerektiği şekilde gerçekleştirilmektedir"

Haber 20-12-2018 12:58

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tetkiklerin yapılmadığı iddiası

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi: - "Bugün yazılı ve görsel basında çıkan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tetkiklerin yapılamadığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır" - "Hastanemizde sağlık hizmetlerinin gerçekleştirilmesi sırasında gerekli görülen tetkiklerin büyük bir kısmı hastanemiz laboratuvarlarında gerçekleştirilmekte olup, çok az bir kısmı hizmet alımı yöntemiyle dış laboratuvarlarda gerçekleştirilip, hekimlerimizin bilgisine sunulmaktadır"

Haber 11-12-2018 17:09

Prof. Dr. Agop Kotoğyan vefat etti

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli dermatoloji uzmanları arasında gösterilen ve tek kolu olmadığı için "Kolsuz Agop" olarak da tanınan Prof. Dr. Kotoğyan, 79 yaşında yaşamını yitirdi

Haber 13-02-2018 10:33

Vücut ısısı hakkında bilinmesi gerekenler

Gün içinde değişiklikler gösteren vücut ısımız sabahın erken saatlerinde en düşük, akşam üzeri ise en yüksek değerlerine ulaşır. Buna göre, dil altından ölçülen vücut ısısının sabah 6' da 37.2 dereceden, akşam üzeri 4' de 37.7 dereceden daha fazla olması ateş yüksekliği veya kısaca ateş olarak tanımlanır.

Haber 04-02-2005 05:49

Öksürük tipinize göre hastalığınızı anlayın

Bugünlerde bir çok insan öksürüyor. Astım, bronşit, sinüzit, grip, zatürree, tüberküloz, kulak iltihabı gibi öksürüğe neden olabilecek pek çok hastalık var. Ancak, her hastalıkta farklı özellikte öksürük oluyor

Haber 01-02-2005 12:01