Ito Haberleri

İstanbul'un enflasyonu belli oldu!

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul’da perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 3,93, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,25 arttı. Mart 2024’te perakende fiyatlarda bir önceki aya göre; giyim harcamaları grubunda yüzde 8,96, diğer harcamalar grubunda yüzde 8,66 artış kaydedildi.

Finans 01-04-2024 14:42

İTO Başkanı Avdagiç: Gerçekçi, enflasyonla korelasyon içinde kur istiyoruz

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, döviz kurlarındaki artışa ilişkin olarak, " Gerçekçi, enflasyonla korelasyon içinde kur istiyoruz" değerlendirmesini yaptı. Avdagiç, “Bana göre ‘kur şu kadar’ olmalı söylemi tehlikeli. Dövizin 30 lira olduğu yerde, 40-45 lira olsun demek çok ciddi bir zıplama anlamına geliyor. Hızlı artış da hızlı iniş de sizi çarpar." dedi.

Finans 11-02-2024 10:28

İTO firma sorgulama: İTO firma sorgulama işlemi nasıl, nereden yapılır?

İTO, İstanbul Ticaret Odası’nın kısaltmasıdır. İstanbul Ticaret Odası, dünya çapında en köklü kabul edilen ticaret odaları arasında yer alır. İstanbul ilinde faaliyet gösteren tüm işletmeler, İstanbul Ticaret Odası üyesi olma hakkına sahip olur. Firmanın hangi sektörden olduğu ya da ürünü varsa bu ürünler ile ilgili fuarlara uygun olması gibi bazı üyelik koşulları bulunur. Öte yandan, firmaların İstanbul Ticaret Odası kaydının olup olmadığı da sorgulanabilmektedir.

Haber 05-01-2024 02:28

Herkes asgari ücret için beklerken İTO'dan iki kritik öneri: Gelir vergisi dilimleri ve SGK üst limiti güncellensin

Yeni yıl yaklaşırken herkesin gözü asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşı için yapılacak zamlara çevrildi. İTO da yeni yıl öncesi tüm ücret gruplarını etkileyen iki kalemle ilgili kritik bir öneride bulundu. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Yılbaşında yapılacak düzenlemelerde, tüm ücret gruplarını etkileyen ‘gelir vergisi dilimleri’ ile ‘SGK üst limitinin’ güncellenmesi önemli bir başlık olmalı” dedi. İşte detaylar...

Finans 04-12-2023 10:25

Ito

Ito Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ito Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanlığına seçildi

Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanlığına seçilen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, “120 milyar dolar yıllık hizmet ihracatı hedefine ulaşmak için Prof. Dr. Ahmet Bolat'tan aldığımız bayrağı daha da ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız” dedi.

Finans 13-07-2023 11:17
ito

İTO verileri açıkladı! Enflasyondaki artış devam etti

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre, Haziran'da önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 3,46, toptan fiyatlar 4,32 arttı. Yıllık olarak perakendede yüzde 55,19, toptan fiyatlar da yüzde 64,27 olarak gerçekleşti. En fazla artış kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yaşandı.

Finans 01-07-2023 13:36

İTO'dan asgari ücret resti! Kesinlikle olmaz dedi, 11 bin TL beklentisi için hesaplar karıştı! Dikkat çeken açıklama: Olumsuz bir şey var! Yüzde 40...

Son dakika: Asgari ücret zammı için geri sayım sürerken, iş dünyasından bir açıklama geldi. İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücret zammının TL üzerinden belirlenmesi gerektiğini söyledi. Avdagiç'in çıkışı yeni tartışmalara yol açarken, kamuoyunda ise 11 bin TL'nin üzerinde bir beklenti oluştuğu vurgulandı. Enflasyonun düşmesine sebep olan önemli bir etkinin önümüzdeki aydan itibaren kalkacağına dikkat çeken gazeteci Mehmet Acet ise "Olumsuz bir şey var " dedi. Acet, 'yüzde 40' bandına dikkat çekti.

Finans 09-06-2023 11:15

Fiyatlara yansıyacak mı? Elektriğe yüzde 16 indirim gelmişti! Jet çağrı yaptı 'Doğal gaz fiyatında da...'

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz sanayi elektriğine yüzde 16 indirim yapıldığını duyurdu. Bu önemli gelişmenin ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avgadiç'ten iş dünyasına önemli bir çağrı geldi. Sanayi elektriğine indirim kararı sonrası Avgadiç, 2023 yılı fiyatlamalarını bu indirimi dikkate alarak yapma mesajını verdi. Öte yandan Avgadiç, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatı ile ilgili de beklentisini dile getirdi.

Finans 30-12-2022 16:37

İTO çalışma saatleri nedir? İstanbul Ticaret Odası saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

700 bin üyesi ile son derece köklü ve büyük bir kurum olan İTO, dünya çapında da önemli bir konumdadır. Açılımı İstanbul Ticaret Odası olan bu kurumda ticari kurumlar ile kişilerin ticari işlemleri ile ilgili önemli çalışmalar yapılır. Çalışma saatleri sıkça sorgulanan İTO'da öğle molası verildiği belirtilebilir. Yalnızca yarım saat öğle molası verilen İTO belirli günlerde açıktır. Hafta içi belli gün ve saatler hizmet sunan İstanbul Ticaret Odası saat kaçta açılıyor?

Haber 09-12-2022 16:53

İTO’da başkanlık koltuğu el değiştirmedi: Şekip Avdagiç ile devam

Son dakika: İstanbul Ticaret Odası’nın 24’üncü başkanı belli oldu. Buna göre mevcut başkan Şekib Avdagiç oybirliği ile yeniden seçildi. İTO'nun yeni yönetim kurulu üyeleri listesi de belli oldu. Avdagiç, “Geçen dönem başlattığımız birçok projemizi sizlerle birlikte tamamlayacağız. Yine sizlerle birlikte bu projelerimize yenilerini katacağız. İstanbul iş dünyasını 140 yıldır olduğu gibi en iyi şekilde zirveye taşıyıp, yine zirvede tutacağız” dedi.

Finans 15-11-2022 13:03
ito

İTO’da Meslek Komitesi seçimleri tamamlandı Açık ara kazandık diyerek duyurdu! Vali Yerlikaya da paylaştı

İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) Meslek Komitesi seçimleri tamamlandı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “İTO tarihinin en yüksek katılımlı seçimini yaşadık. 195 meclis üyesi ile açık ara kazandık. Biz şimdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açıyoruz. İnanıyorum ki, yeni Meclis’le İstanbul’a ve Türkiye’ye hizmet yolunda çok önemli şeyler yapacağız” dedi.

Haber 09-11-2022 20:56

İTO yerli otomobil öncesi ’elektrikli araç tamiri’ için eğitim süreci başlattı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), ’elektrikli araç tamiri’ için eğitim süreci başlattı. Program kapsamında belirlenen gruplara CNC torna ve freze, CAD/CAM ve elektrikli araç bakım ve tamir eğitimleri verilmeye başlandı.

Haber 28-10-2022 09:55
ito

İTO Başkanı Avdagiç’ten asgari ücret açıklaması:

"Asgari ücretin alım gücünü telafi edecek bir oranda artmasını, hatta birkaç puan da üzerine eklenecek bir refah payını iş dünyası makul karşılar. Kimseyi rahatsız etmez" - "İş dünyasının asgari ücretle ilgili bir sıkıntısı yok. Ama bununla gelen bazı konularla ilgili beklentileri var" - "SGK üst sınırı memur maaş zammı ya da enflasyon oranında artırılmalı. Gelir vergisi dilimleri asgari ücret artışı nispetinde güncellenmeli. Kıdem tazminatı üst limitinde katlamalı artış olmamalı"

Yurthaber 18-10-2022 11:05

İTO Başkanı Avdagiç: Dünyanın gelişmiş 10 ekonomisinden biri olma hedefine doğru yürümeliyiz

"Hep birlikte başladığımız icraatları tamamlamak, projelerimize yenilerini eklemek, İTO’nun 140 altın yılına sizlerle 4 altın yıl daha ilave etmek için göreve talibim"

Yurthaber 14-10-2022 10:26
ito

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İTO 140. Yıl Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu: (1)

"Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası gayretlerimizde en büyük desteği yine İstanbul'dan ve elbette İstanbul Ticaret Odamızdan bekliyoruz. Artık ülkemize son 20 yılda kazandırdığımız eser ve hizmet altyapısının, demokrasi ve kalkınma hamlelerinin meyvelerini toplama vaktidir" - "Türkiye hangi badirelerden, hangi imtihanlardan, hangi dönüşümlerden geçtiyse İstanbul Ticaret Odası da benzer gelişmeleri yaşamıştır. Ülkemizdeki pek çok kurum gibi İstanbul Ticaret Odası da rahmetli Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın ülkemize kazandırdığı bir değerdir. Vizyonu, ileri görüşlülüğü, dirayeti, sabrı ve becerisiyle Osmanlı'nın son dönemine damgasını vuran Abdülhamit Han'ı rahmetle anmak hepimizin boynunun borcudur"

Yurthaber 25-09-2022 16:45

İstanbul Ticaret Odası, 9 Kasım'da seçime gidiyor

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Avdagiç: -" Oda seçimleri 4 yılda bir, 1 Ekim- 30 Kasım tarihleri arasında yapılıyor. Biz de İstanbul Ticaret Odası olarak seçimlerimizi bu sene 9 Kasım 2022 Çarşamba günü gerçekleştirmeyi planlıyoruz"

Yurthaber 11-08-2022 18:26
ito

Son dakika: İstanbul enflasyonunda 24 yıl sonra bir ilk!

İTO Temmuz ayına ilişkin perakende ve toptan eşya fiyat endekslerini yayımladı. İTO'nun yayımladığı perakende fiyat endeksi Temmuz'da yıllık bazda yüzde 99,11 artış gösterdi. Böylelikle bu endekste yıllık değişim Şubat 1998'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Aylık artış ise yüzde 4,09 oldu. En yüksek artış sağlık ve kişisel bakımda alanında gerçekleşti.

Finans 01-08-2022 12:19