Izolatör Haberleri

Deprem anında... O özelliği dikkat çekti! Dört yana 32'şer cm hareket edecek

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesi açılış için gün sayıyor. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti vermeye devam edecek. Bina, sismik izolatörler sayesinde deprem anında dört yana 32'şer santimetre hareket ederek, hasar riskini en aza indirecek.

Haber 01-12-2023 10:36

Kuşadası Belediyesi'nden dikkat çeken 'izolatör' kararı! Artık zorunlu olacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, muhtemel deprem riskine karşı harekete geçen Kuşadası Belediyesi, yeni yapılacak dört kat ve üzeri yapılarda sismik izolatör kullanımını zorunlu hale getiriyor.

Haber 05-03-2023 14:34

Sırf bunun için Japonya'ya gitti döndüğünde ilk iş... 'Dünyada örneği yok' diyerek açıkladı! Görünce çok etkilendim

Deprem felaketinden sonra Türkiye can kayıplarına ağlarken bir yandan da yapıların güvenilirliği tartışmalara konu oldu. Bu noktada depreme en dayanıklı olan sistemler araştırılmaya başlandı. Özellikle hastanelerde kullanılan sismik izolatör sistemi gündemin en çok konuşulan konularından bir tanesi haline geldi. Yapı mühendisi Mehmet Emre Özcanlı sistemle ilgili konuşurken bunun için Japonya'ya gittiği süreci anlattı. Özcanlı, hastanelerde zorunlu olması detayını ve maliyetleri de belirtti.

Finans 20-02-2023 10:19

'7 üzeri depremde bile...' İstanbul'un zemini en sağlam ilçesini işaret etti! Herkesin gözü o sistemde 'Üst katlarda oturanlar...'

Deprem felaketinin ardından yapı güvenliği ve deprem izolatörleri bir kez daha gündeme geldi. Şehir hastanesi, köprü, veri merkezi gibi yüksek öncelikli yapılarda uygulanan deprem izolatörleri, Türkiye’de ilk kez Başakşehir’deki bir konut projesinde kullanıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ilçenin İstanbul'da zemini en sağlam ilçelerden olduğunu söyledi. Ayrıca Kartoğlu, izolatörler sayesinde 7 ve üzeri depremde dahi üst katların sarsıntıyı çok daha düşük hissettiğini aktardı.

Haber 18-02-2023 09:44

Izolatör

Izolatör Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Izolatör Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.