Joseph Borrell Haberleri

AB'den Bucha'da dikkat çeken mesaj! Sizin kavganız bizim kavgamızdır

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna'nın Buça kenti ile başkenti Kiev'i ziyaret ettiklerini duyurdu. Von der Leyen, "Ukrayna halkına mesajım: Vahşetlerin sorumluları adalete teslim edilecek. Sizin kavganız bizim kavgamızdır." dedi.

Haber 08-04-2022 20:07

Nükleer Müzakerelerde Anlaşma Çok Yakın

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yaptırımların kaldırılması karşılığında Tahran'ın nükleer programını durduracak olan 2015 nükleer anlaşmasını yeniden canlandırma konusunda, İran ve dünya güçlerinin anlaşmaya "çok yakın" olduklarını söyledi

Haber 26-03-2022 19:07

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den dikkat çeken açıklama! Türkiye'nin AB sürecinde zorluklar yaşadık, AB engelleri aşmaya hazır

AB Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Türkiye'ye geldi. CNN Türk'e konuşan Borrell, önemli açıklamalarda bulundu. Rusya-Ukrayna krizindeki temasları için Türkiye'ye övgülerde bulunan Borrell, "Türkiye çok kilit bir rol oynuyor." dedi. Öte yandan Türkiye'nin AB üyelik süreci ile ilgili de konuşan Borrell, "Türkiye'nin AB sürecinde zorluklar yaşadık. AB bu engelleri aşmaya hazır." ifadelerini kullandı.

Haber 12-03-2022 20:07

AB Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell’in açıklamasına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell'in açıklamalarına tepki göstererek, "Borrell'in yaptığı açıklama AB’nin Kıbrıs konusunda gerçeklerden ne kadar kopuk olduğunun yeni bir kanıtıdır." dedi.

Haber 20-07-2021 23:53

AB, Rusya'ya karşı Ukrayna ile tam dayanışma mesajı verdi

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanları, Rusya'nın Ukrayna sınırında ve Kırım'da askeri varlığını artırmasının ardından Kiev yönetimiyle tam dayanışma içinde olduklarını ancak bu nedenle Rusya'ya yeni yaptırım uygulanmayacağını bildirdi.

Haber 19-04-2021 17:40