Kan Basıncı Haberleri

Yemeden önce tekrar düşünün! Tansiyonun yükselmesine neden oluyor

Yüksek tansiyon farkında olmasak da en tehlikeli hastalıklar arasında yer alıyor. Sinsice yükselen tansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıkların gelişmesine sebep olabiliyor. Hipertansiyon risk faktörleri arasında bulunan bazı yiyecekler bilinçsizce tüketilirse sağlığı derinden etkiliyor. Günlük hayatta sık sık tüketilen bazı yiyecekler tansiyon için büyük risk oluşturuyor.

Haber 08-03-2023 09:09

Her gün yediğimiz o gıda kan basıncını uçurabiliyor! Tansiyonu yükselten tehlike...

Yüksek tansiyon sağlığımız için büyük risk oluşturabiliyor. Toplumda birçok insan yüksek tansiyon hastası olduğunu bilmiyor. Tedavi edilmeyen tansiyon kalp krizi, felç gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Günlük hayatta severek tükettiğimiz birçok besin tansiyonu yükseltebiliyor.

Haber 01-02-2023 09:12

Sadece 2 kaşığı bile tüm vücudu yeniliyor! İltihabı silip süpürüyor

Vücudumuzun daha dinç ve sağlıklı olması için çeşitli besinler tüketiyoruz. Özellikle kış aylarında giderek artan hastalıklardan korunmak için yenilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bir gıda var ki resmen şifa dağıtıyor. Vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor.

Haber 23-12-2022 11:05

İçmeden önce tekrar düşünün: Hipertansiyona dikkat! Ölüm riskini ikiye katlıyor

Kahve ve çay tüketimi toplumumuzda önemli bir yere sahip. En sık tercih edilen sıcak içeceklerden olan kahvenin faydaları bulunsa da şaşırtan zararları da göz korkutabiliyor. Yapılan araştırmalara göre günde 2 tane kahve içmek belirli hastalıklara sahip kişilerin ölüm riskini 2 kat artırıyor.

Haber 22-12-2022 09:46

Seks yapmamanın etkileri şaşırtacak! Yol açtığı hastalık...

Cinsel ilişkiye girmek temel ihtiyaçlar arasında bulunmasa da birçok kişi için büyük önem taşıyor. Bazı kişiler seksi diğer ihtiyaçlarının önüne koyuyor. Seks yapmanın çok çeşitli faydaları olduğu biliniyor. Bu konuda yapılan araştırmalarda seks yapmamanın sağlık üzerinde çeşitli yan etkileri olduğu bulundu. İşte seksi bırakırsanız ne olur sorusunun cevabı...

Haber 06-12-2022 09:48

En güçlü probiyotiklerden: Düzenli olarak içenler kışın hastalık yüzü görmüyor

Kış aylarında artış gösteren grip, nezle, soğuk algınlığı ve Covid-19 hastalıklarından korunmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Grip olmak tüm yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Gripten korunmak için evde yapabileceğiniz çok güçlü bir probiyotik bulunuyor. Üstelik bu içecek sadece gribe değil birçok hastalığa şifa dağıtıyor.

Haber 25-11-2022 08:30

Sadece bir gece yapmak bile büyük hasara yol açabiliyor! Beyni mahvediyor, ölümcül sonuçlar doğuruyor

Sağlığımızı korumak adına beslenme, uyku ve hareket düzenimize dikkat etmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Uyku alışkanlıkları kişiden kişiye göre değişiyor. Yapılan araştırmalar uykunun ideal seviyede uzaklaşmasının beyinde iltihaplanmaya yol açtığını belirtiyor.

Haber 13-10-2022 10:31

İbn-i Sina 1000 yıl önce önerdi: Nar suyunun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Nar şurubu her derde deva oluyor

İslam âlimi olan İbni Sina yaşadığı zamanlardan günümüze kadar birçok alanda ışık tutan isimler arasında bulunuyor. Tıp konusunda yaptığı kürler ve öneriler tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor ve okullarda okutuluyor. İbni Sina yıllar önce verdiği bilgiler ile birçok hastalık için çözüm önerileri sunuyor. İbni Sina'nın nar şurubu doğal antioksidan özelliği ile şifa dağıtıyor. Cennet meyvesi olarak görülen narın şurubunun faydalarına şaşıracaksınız.

Haber 04-10-2022 07:17

Hiç aklınıza gelmez! Düşürmek için mutlaka yapın

Kan basıncının sürekli olarak yükselmesi kalp krizi gibi ciddi hastalıklara neden olmaktadır. Kan basıncının yükselmesi önemli görülmese de mutlaka doktora başvurmak gerekir. Yüksek tansiyon olarak bilinen kan basıncının yükselmesini önlemek için doğru beslenmek önem taşıyor.

Haber 22-08-2022 15:50

Faydalarını duyunca her gün içmek isteyeceksiniz

Daha sağlıklı olmak için beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Beslenme düzeninde meyve ve sebzelere ağırlık vermek çok daha zinde ve sağlıklı olmamızı sağlıyor. En faydalı meyveler arasında bulunan narın da sağlığa karşı öyle etkileri var ki duyanları şaşırtıyor. Günde sadece bir bardak nar suyu içmenin faydaları saymakla bitmiyor.

Yemek 16-06-2022 10:12

Bu akıllı saat tansiyon ölçebilecek!

Yapılan bir sızıntı, HarmonyOS destekli Huawei Watch D'nin tansiyon ölçebileceğini ortaya koydu. Peki Huawei Watch D ne zaman çıkacak? İşte ayrıntılar.

Haber 13-12-2021 12:27

Hipertansiyon belirtilerine dikkat! Ne iyi gelir diye merak ediyorsanız işte cevabı

Kan basıncının yükselerek kontrol altına alınamadığı durumlarda ortaya çıkan hipertansiyon, beyin ve böbrek başta olmak üzere çeşitli doku ve damarlarda patolojik olaylara sebebiyet verir. Ciddi riskler barındıran hipertansiyon belirtileri iyi bilinmesi gereken bir rahatsızlıktır. Hipertansiyonu kontrol altına almak için ne iyi gelir sorusunun cevaplayan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, hipertansiyon belirtileri ve tedavisi için iyi gelecek yöntemleri anlattı.

Haber 10-06-2021 12:26

Tansiyon ölçebilen Huawei akıllı saat geliyor!

Tansiyon ölçebilen akıllı saatler gerçek oluyor. Bir Huawei yetkilisi, şirketin tansiyon ölçebilen akıllı saatinin tıbbi testlerden geçtiğini söyleyerek, bu yeteneğe sahip Huawei markalı akıllı saat için tarih de verdi.

Haber 17-05-2021 16:11

Gelecekteki Huawei akıllı saatleri tansiyon ve şeker ölçümü yapabilir!

Huawei Watch GT akıllı saat modelleriyle pazarda yer alsa da yakında bu akıllı saatlerin yeni modellerinin tanıtılması bekleniyor. Bazı söylentilere göre ise Huawei, gelecekteki Huawei akıllı saatlerine sağlık konusunda birkaç yetenek daha eklemeye hazırlanıyor.

Haber 21-04-2021 15:41

Adı: Şeytan ayakkabısı! İçinde insan kanı var!

Rapçi Lil Nas X, MSCHF isimli bir sanat kolektifi ile birlikte, üzerinde bir damla insan kanı olan Satan Shoes (Şeytan Ayakkabılar) isimli spor ayakkabılar çıkardı. Gerçek insan kanı barındıran ayakkabılar sosyal medya üzerinde tepki çekmeye devam ederken, Güney Dakota Valisi de rapçiye savaş açtı.

Haber 29-03-2021 16:39

Samsung Galaxy Watch EKG desteğini genişletiyor

Samsung Galaxy Watch 3 ve Galaxy Watch Active 2 için EKG ve kan basıncı izleme desteği geldi. İşte detaylar.

Haber 28-01-2021 09:30

Kirli hava uyarısı! Hamilelikte maruz kalırsanız...

Hamilelik sırasında maruz kalınan kirli havanın çocukların kan basıncını etkilediği ortaya çıktı. Yayınlanan rapora göre, bebeğin doğduktan sonraki yaşadığı ortam, çevre, trafik, hava ve gürültü kirliliği gibi çeşitli faktörler de çocukların kan basıncını etkiliyor. İşte araştırmanın detayları...

Haber 13-11-2020 17:51

Samsung Galaxy Watch Active 2 artık tansiyon ölçecek!

Samsung akıllı saati Galaxy Watch Active 2'ye yeni bir özellik daha kazandırdı. Samsung Galaxy Watch Active 2 kan basıncı yani tansiyon ölçmeye başladı. Ancak bunun için de belirli şartlar var. İşte Galaxy Watch Active 2'nin tansiyon ölçme yeteneği...

Haber 21-04-2020 16:47

Hipertansiyona bağlı 100 milyon ölümü önlemek mümkün

Avrupa Endokrinoloji Derneği Yöneticisi Prof. Dr. Yıldız: - "Dünyada hipertansif hastalarda kan basıncı kontrol oranının yüzde 14'ten yüzde 50'ye çıkarılması, toplumların sodyum tüketiminin yüzde 30 oranında azaltılması ve gıdalarda endüstriyel trans yağların tamamen kaldırılması durumunda önümüzdeki 30 yıl içinde 100 milyondan fazla ölümün önlenebileceği öngörülmekte" - "Gelişmiş ülkelerde hipertansiyon tedavisindeki başarıyla, son 50 yıl içinde kalp damar hastalıklarına bağlı ölümlerde yüzde 60, tüm nedenlere bağlı ölümlerde yüzde 75'e varan oranlarda azalma sağlandı" - "Hipertansiyona bağlı her gün 25 binden fazla insan hayatını kaybetmektedir"

Haber 16-04-2018 11:13

Tuzu azaltmak için 9 önemli neden!

Hiç kuşkusuz, tuz içerdiği minerallerle vücudumuzun yaşamsal fonksiyonlarını devam ettirebilmesinde son derece önemli bir role sahip. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre; günde ortalama 5 gram tuz (bir silme çay kaşığı) almamız vücudumuz için yeterli geliyor. Ancak yapılan araştırmalar gösteriyor ki Türkiye’de tuz tüketimi maalesef 16-18 gramı buluyor. Son yıllarda yapılan kısıtlamalarla bu miktarın 14,8 grama düşürüldüğü belirtiliyor.

Haber 09-03-2018 17:32

Şaşırtıcı ama gerçek! Uykusuz kalmak böbreklerin düşmanı

Böbreklerimiz bizi sağlıklı tutmak için her gün pek çok yaşamsal görev üstleniyorlar. Vücudumuzdaki atıkları ve fazla sıvıyı uzaklaştırmak için adeta bir filtre işlevi görüyorlar. Ancak maalesef birçok hayati önem taşıyan fonksiyonu olan böbreklerimiz çeşitli etkenler nedeniyle hasar görüp işlev yapamaz hale gelebiliyor.

Haber 19-02-2018 16:24

Erken yaşta hipertansiyona dikkat!

Hipertansiyon, yani kan basıncı yüksekliği genelde genetik ve 40'lı yaşlardan sonra ortaya çıkan bir hastalıktır.

Haber 21-12-2017 10:58