Kan Şekeri Yüksekliği Haberleri

Araştırma sonuçları şaşırtıcı! Bu içecek kan şekerini 30 dakikada düşürüyor

Kan şekerinin yükselmesine hiperglisemi deniliyor. Yükselen kan şekerine müdahale etmemek kalp, böbrek ve göz gibi organların ciddi hasar almasına sebep olabiliyor. Yükselen kan şekerini düşürmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Yapılan araştırmalar kan şekerini düşüren oldukça etkili bir içeceği tespit etti.

Haber 14-03-2023 13:50

Bu yiyecekleri her gün yiyoruz ama büyük tehlike taşıyorlar! Kan şekerini bir anda yükselterek hastalıklara yol açıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız için büyük önem taşıyor. Bazı yiyecekler sağlık için oldukça fayda sağlasa da bazıları çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturabiliyor. Özellikle kan şekerini yükselten gıdalar en sık yediklerimiz yiyecekler olarak görülüyor. Bu yiyecekler kan şekerinin bir anda yükselmesine neden olarak ciddi hastalıklara yol açabiliyor.

Haber 05-10-2022 07:49

Sakın yemeyin! Kan şekerini yükselten 5 tehlikeli gıda

Diyabet en sık görülen hastalıklardandır. Böbrekleri, kalbi ve çeşitli organları oldukça tehlikeye atan diyabetten korunmak için beslenmeye dikkat etmek gerekir. Kan şekerinin yükselmesi çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kan şekerinin yükselmemesi için kesinlikle uzak durulması gereken bazı gıdalar vardır.

Haber 08-09-2022 17:00

Kan şekeri yüksekliğine dikkat edin! Çok ciddi sonuçları var

Yüksek kan şekeri (hiperglisemi) diyabete yol açan nedenler arasında bulunmaktadır. Tekrarlayan durumlarda ciddi sonuçlara yol açan kan şekerinin yükselmesini önceden teşhis etmek ve tedaviye erkenden başlamak oldukça önemlidir. Yüksek kan şekeri belirtileri toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklardandır. Eğer ki bu belirtileriniz varsa mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Haber 30-08-2022 09:23

Diğer Haber Etiketleri

Yemekten hemen sonra için! Kan şekerini anında düşürüyor

En sık görülen tip 2 diyabet, özellikle en çok 40 yaş üstündeki kişilerde görülüyor. Tip 2 diyabet, pankreasın yeterli miktarda insülin salgılayamaması veya salgılanan insülinin yeterli derecede kullanılmaması nedeniyle kan şekerinin yükselmesi durumudur. Tip 2 diyabet dikkat edilmediğinde uzun yıllar belirti vermeyebilir. İngiliz medyasında yer alan bir habere göre; yemekten hemen sonra birkaç yudum alacağınız altın değerindeki içecekle yüksek kan şekerini düşürebilirsiniz.

Haber 13-07-2022 09:41

Kan şekerini dengeler, tansiyonu anında düşürür... Sadece 3 baharata ihtiyacınız var

Yüksek tansiyon ve kan şekeri rahatsızlıkları inanılmaz bir hızda artıyor. Dünyada her 11 kişiden 1’ i şeker, her 7 kişiden 1’ i ise tansiyon hastası. Yaş ortalamalarının yeni doğanlara kadar düştüğü öne sürülüyor. Sağlıksız beslenme, stres ve yaşam tarzının etkili olduğu kan şekeri ve yüksek tansiyon için alabileceğiniz bazı önlemler var. Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzını benimseyerek ilk adımı atabilirsiniz. Doğanın verdiği iyileştirici güçleri olan baharatları da deneyebilirsiniz.

Haber 28-06-2022 09:30