Kara Mantar Hastalığı Haberleri Ve Son Dakika Kara Mantar Hastalığı Haberleri

Kara Mantar Hastalığı Haberleri Ve Son Dakika Kara Mantar Hastalığı Haberleri

Kara mantar hastalığı ya da latince adıyla Mukormikoz tehlikeli bir mantar enfeksiyonudur. Hastalığın nedeni mukor küfüdür. Bu küf türü özellikle toprak, çürüyen sebze ve meyveler, hübre ve gene çürümüş tahtada görülmektedir. Söz konusu mantarın tophumlarına maruz kalan kişilerde mantar dokuları yemeye başlıyor ve kara mantar hastalığı ilerliyor. Erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğu hastalıkta tedavinin gecikmesi hastanın ölümüne yol açabiliyor. Kara mantar hastalığı özellikle ılık ve nemli iklimlerde yaygın görülüyor. Söz konusu mantar insanlara genellikle nefes ve deri yoluyla bulaşıyor. Enfeksiyon 5 farklı kara mantar hastalığına yol açar. Hastalığın türleri sinüs ve beyin, akciğer, sindirim sistemi ve deriyi ayrıca disemine adı verilen türü kan dolaşımıyla vücudun diğer yerlerini etkiliyor.

Kara Mantar Hastalığı Haberleri

Hindistan’da tespit edilen kara mantar vakası sayısı 40 bini aştı

Hindistan Sağlık Bakanlığı, ülkede bugüne kadar 40 bin 800’den fazla kişide kara mantar (mukormikoz) hastalığının görüldüğünü açıkladı. Öte yandan AIIMS diyabet hastası kişilerin kara mantara daha büyük risk altında olduklarını belirtti.

Haber 28-06-2021 20:56

Arjantin'de ilk kez kara mantar hastalığı görüldü! Duymada problem yaşayınca fark etti

Arjantin Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'dan taburcu olan bir kişinin ‘Kara Mantar’ olarak bilinen mukormikoz hastalığına yakalandığını doğruladı. Kara Mantar vakasının, Arjantin'de ilk vaka olduğu belirtildi.

Haber 22-06-2021 07:20

Dünyada yeni salgın paniği! 'Kara mantar' bir ülkede daha görüldü

Arjantin Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'dan taburcu olan bir kişinin ‘Kara Mantar’ olarak bilinen mukormikoz hastalığına yakalandığını doğruladı. Kara Mantar vakasının, Arjantin'de ilk vaka olduğu belirtildi.

Haber 20-06-2021 12:38

Hindistan'da kara mantardan sonra yeşil mantar da görüldü! Doğrudan akciğeri etkiliyor

Kovid-19 salgını nedeniyle çok zor günler geçiren Hindistan'da işler hiç iyi gitmiyor. Özellikle koronavirüs hastalarında iyileştikten bir süre sonra görülmeye başlanan ve diyabeti de olanlar için ölümcül tehlike arz eden kara mantar hastalığının farklı türlerinin ortaya çıktığı öğrenildi.

Haber 17-06-2021 13:54

Kara Mantar Hastalığı

Kara Mantar Hastalığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kara Mantar Hastalığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hindistan’da tespit edilen kara mantar vakaları 28 bini aştı

Hindistan Sağlık Bakanlığı, ülkede bugüne kadar 28 bin 200’den fazla kişide kara mantar (mukormikoz) hastalığının görüldüğünü açıkladı. Vaka sayılarının koronavirüsün ilk günlerindeki gibi gün geçtikçe yükselmesi ülkedeki tedirginliği arttırıyor.

Haber 07-06-2021 22:42

Hindistan'daki kara mantar hastalığı nedir? İşte kara mantar (mukormikoz) hastalığı belirtileri

Koronavirüsün ardından tüm dünya hastalıklardan korkar oldu. Bir korkutucu hastalık da Hindistan’dan geldi. Mukormikoz adı verilen kara mantar hastalığı şimdiden 200’den fazla can aldı.

Haber 07-06-2021 12:17

Ameliyathaneden paylaşıldı! Kara mantar ameliyatı böyle yapılıyor

Hindistan'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tetiklediği düşünülen "kara mantar" olarak bilinen mukormikoz hastaları, Uttar Pradeş eyaletine bağlı Ghaziabad'daki Harsh ENT (Kulak-Burun-Boğaz) Hastanesi'nde tedavi görüyor. KBB uzmanı doktor BP Tyagi'nin, kara mantar hastalarını ameliyat ettiği anların fotoğrafları paylaşıldı.

Haber 04-06-2021 07:37

Kara mantar hastalığı Meksika’ya da sıçradı

İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan, geçtiğimiz günlerde Mısır ve Irak’ta da görülen kara mantar hastalığı Meksika’ya da sıçradı.

Haber 03-06-2021 22:42

Kara mantar hastalığı nedir? Türkiye'de var mı? İşte kara mantar belirtileri...

Kara mantar hastalığı Hindistan'da 200'den fazla insanın ölmesine neden oldu. Uzmanlar bu hastalığın koronavirüs ile ilgisinin olduğunu söylüyor. Peki kara mantar hastalığı nedir? Türkiye'de var mı? İşte kara mantar belirtileri...

Haber 02-06-2021 11:09

Diyabetliler için 'kara mantar' tehlikesi! Tek çaresi gözleri oymak

Yeni tip koronavirüs pandemisinin sert vurduğu Hindistan'da, ülkeyi kasıp kavuran diğer bir salgın olan 'kara mantar' hastalığı Irak ve Mısır'a da sıçradı. Irak ilk ölümü bildirdi. Kara mantar hastalığına yakalananların yüzde 85'inin diyabet hastası olduğu tespit edildi. Mukormikoz olarak da bilinen enfeksiyonun öldürücülük oranının yüzde 50 olduğunu açıklayan yetkililer, hastaların yaşamlarını kurtarmak için doktorların bazı insanların gözlerini çıkarmak zorunda kaldığını aktardı.

Haber 02-06-2021 09:45

Hindistan'dan sonra şimdi de Irak! Kara mantar hastalığı sınıra kadar geldi

İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan kara mantar hastalığı Mısır ve Irak'ta da kendini gösterdi. Mısır'da henüz bu nedenle ölen kişi olmazken, Irak'ta kara mantar hastalığına bağlı ilk ölüm kayıtlara geçti. Söz konusu enfeksiyonun, hayatını kaybeden kişinin ölüm belgesinin düzenlenmesi sırasında tesadüfen tespit edildiği kaydedildi.

Haber 01-06-2021 13:34

Kara mantar: Hindistan'da 9000'e yakın mukormikoz vakası görüldü, hastalığın 'salgın ilan edilmesi' çağrısı yapılıyor

Hindistan, ülkede giderek yayılan ölümcül 'kara mantar' hastalığıyla bağlantılı 8.800'den fazla vaka görüldüğünü duyurdu. Nadir görülen ve mukormikoz olarak bilinen bu enfeksiyonda ölüm oranı yüzde 50, bazı hastalar ancak tek gözleri alınırsa iyileşebiliyor.

Haber 24-05-2021 07:20