Karaciğer Kanseri Haberleri

Karaciğer kanseri belirtileri: Karaciğer kanseri olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kanser dünya genelinde ciddi bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor ve farklı organlarda ortaya çıkabilir. Bu hastalığın bir türü olan karaciğer kanseri özellikle endişe verici bir durum oluşturuyor. Karaciğer vücudumuzdaki birçok önemli işlevi yerine getiren hayati bir organdır. Ancak genetik faktörler, viral enfeksiyonlar, alkol tüketimi ve karaciğer sirozu gibi çeşitli etkenler karaciğer kanserinin gelişimine katkıda bulunabilir.

Haber 21-11-2023 22:51

Erken teşhis hayat kurtarıyor! Sakın görmezden gelmeyin, kanserin bu belirtilerine dikkat!

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında üst sırada yer alıyor. Karaciğer kanserine dair uyarıda bulunan uzmanlar, erken teşhisin oldukça önemli olduğunu vurgulayıp 3 belirtiye dikkat çekti. İşte o semptomlar...

Haber 12-11-2023 13:36

Sakın göz ardı etmeyin! Kanserin uyarı veren 3 belirtisine dikkat

Karaciğer kanseri karaciğerde bulunan hücrelerin kontrolsüz ve anormal şekilde büyümeleri sonucunda oluşur. Hayati risk taşıyan karaciğer kanserini erken teşhis etmek oldukça önem taşıyor. Uzmanlar karaciğer kanserinin başka rahatsızlıklarla karıştırılan belirtilerini açıklayarak bu belirtilere karşı bilinçli olunması gerektiğini paylaşıyor.

Haber 18-05-2023 09:05

Karaciğer kanserinin bilinmeyen belirtisi! Özellikle geceleri artış görülüyor...

Karaciğer kanseri dünyada en sık görülen kanser türleri arasında bulunuyor. Erken evrelerinde fazla belirti vermeyen ve sinsice ilerleyen karaciğer kanserinin bilinmeyen işaretleri bulunuyor. Yayınlanan bir kanser vakasında 52 yaşındaki hasta kadının yaşadığı karaciğer kanseri belirtileri açıklandı. Bu belirtiler hakkında bilinçli olmak ve hastalığı erken teşhis etmek hayat kurtarıyor.

Haber 03-05-2023 16:49

Yemekte görülen bu durumu görmezden gelmeyin! Sinsice ilerleyen kanserin ilk belirtisi

Kanser, çağımızın en tehlikeli hastalığı olarak biliniyor. Birçok farklı türü bulunan kanserin belirtileri vücutta bulunduğu yere göre değişim gösterebiliyor. Sinsice ilerleyen kanser türlerinden olan karaciğer kanserinin ilk belirtisinin yemek sırasında yaşanan ve genellikle göz ardı edilen bir sağlık sorunu olduğu öğrenildi.

Haber 27-04-2023 09:02

Soda içerek geçiştirmeyin! Kanserin önemli belirtisine dikkat

Çağımızın hastalığı olan kanser, insan vücudunda sessiz sedasız ilerleyebiliyor. Bir anda ortaya çıkabilen ya da hepatit, siroz gibi nedenlere bağlı olarak yıllar içinde gelişebilen karaciğer yetmezliği de tedavi edilmediğinde kişinin yaşamını tehdit edebiliyor. Karında şişlik olarak belirti gösterebilen hastalık, ilk etapta anlaşılmıyor. Ani kilo kaybı veya karında şişlik şikayetleriniz varsa doktora başvurmanızda fayda var.

Haber 21-03-2023 12:14

Basit bir hıçkırık diyerek geçmeyin! Tehlikeli hastalığın erken uyarıcı işareti olabilir

Günlük hayatta yaşadığımız birçok sağlık problemi önemsiz görülerek geçiştirilebiliyor. Ancak en basit durumlar bile riskli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Sıklıkla yaşanan hıçkırık krizlerinin iki ölümcül olabilecek hastalığın belirtisi olabileceği öğrenildi.

Haber 24-02-2023 09:12

Mutfaktaki gizli tehlike: Milyonlarca zehir içeriyor! Vücuda verdiği zarar inanılmaz

Sağlıksız beslenmenin hastalıklara yol açtığı biliniyor. Ancak hastalıklara neden olan tek etken sağlıksız beslenmek değil. Yapılan yemeklerde kullanılan mutfak eşyaları da büyük tehlike oluşturuyor. Uzmanlar mutfakta sıklıkla kullanılan bir ürünün milyonlarca zehirli kimyasal oluşturduğunu belirtiyor. Bu kimyasallar kansere neden olabiliyor.

Haber 11-11-2022 09:14

Kanser hastalarına umut ışığı olacak! Yeni ilaç çalışmaları için iş birliğinin temelleri atıldı

Kanser en riskli hastalıklar arasında bulunuyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan kanseri tedavi etmek için etkili çalışmalar yapılıyor. Türkiye'deki karaciğer, pankreas ve mide kanseri gibi hastalıklara sahip kişiler için ilaçlara daha kolay ulaşabilmesi için iş birliği adımının temeli atıldı.

Haber 03-10-2022 12:27

Bu hastalığa sahip kişilerin yarısı farkında bile değil! Hepatit C hayati önem taşıyor

Bazı hastalıklar ilk aşamadan itibaren belirti gösterirken bazıları oldukça geç belirti veriyor. Sinsice ilerleyen hastalıklar hayatımızı riske atıyor. Hepatit C de belirtileri göz ardı edilen, fark edilmeyen hastalıklar arasında bulunuyor. Hepatit C belirtileri hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor. Tedavi edilmeyen Hepatit C karaciğer hastalığına yol açıyor.

Haber 02-10-2022 15:22

Erzurum'da doktorlar karaciğer kanseri ve tedavideki gelişmeleri değerlendirdi

Erzurum'da doktorlar karaciğer kanseri ve tedavideki gelişmeleri değerlendirdi

Yurthaber 17-09-2022 13:30

İSKİ'nin 'musluk suyu' çağrısı kafaları karıştırmıştı! Kesinlikle diyerek anlattı: Aşırı oranda arttı

Son zamanlarda su kaynaklarında riski giderek artan bir tehlike ortaya çıktı. Çoğalarak suyun yüzeyine alg patlaması olarak çıkan siyanobakteriler, tüm canlıların sağlığını tehdit ediyor. Bu durum İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa'nın İstanbullulara musluk suyu içme çağrısını anımsatırken siyanobakteri tehlikesiyle ilgili uyarılar Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici'den geldi. Kesici, aşırı siyanobakteri yüklü sular sonucu oluşabilecek hastalıklara karşı uyarıyor.

Haber 24-08-2022 10:15

Radyofrekans ablasyon tedavisi nedir? Nasıl uygulanır?

Radyofrekans ablasyon tedavisi, girişimsel onkolojik ve girişimsel radyolojik tedavi yöntemlerinden biridir. Karaciğer kanseri, böbrek kanseri, akciğer kanseri, tiroid nodülleri gibi tümörlere uygulanmaktadır.

Haber 23-08-2022 15:05

Karaciğer kanserinin tedavisinde kemoembolizasyon yöntemi nedir?

Karaciğer kanserinde veya karaciğer metastazlarında kemoembolizasyon (transarteryel kemoembolizasyon) girişimsel onkolojik ve girişimsel radyolojik tedavi yöntemleri içerisindedir. Kemoembolizasyon yönteminin önemi; milimetreden küçük olan mikrokürelerin içerisinde kemoterapi ilaçları mevcuttur.

Haber 23-08-2022 14:59

Hemen çöpe atın: Karaciğer kanserini dörde katlıyor! Ölüm saçıyorlar, her yerdeler

Mutfağınızdaki ölümcül mutfak eşyalarına dikkat edin. Yapışmaz tavalar başta olmak üzere en sık ve yemek pişirirken kullanılan ürünlerde kullanılan kimyasalların karaciğer riskini dörde katlayabileceği ortaya çıktı. Yapılan çalışmada birçok ev eşyasının aynı riski taşıdığı da görüldü. Bu ürünleri çok sık kullananlar da ise bu oranın 4,5 kattan daha fazla olduğu belirtildi.

Haber 10-08-2022 07:00