Karakulak Haberleri

Muğla'da uydu takip cihazı takılan karakulak doğaya salındı

Muğla'da "Ayda" adı verilen ve uydu takip cihazı takılan karakulak doğaya bırakıldı.

Yurthaber 22-02-2024 13:42

Marmaris'te fotokapana yakalandı! 'Ormanın hayat kedisi' karakulak böyle görüntülendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçen yıl meydana gelen yangın felaketi sonrası 4 bin 392 hektara yakın orman küle döndü. Yaban hayatının yok olduğu yangın felaketinin yaşandığı alan, yeniden yeşillenmeye başladı. Doğal hayatın yavaş yavaş normale döndüğü alanda, 'ormanın hayat kedisi' olarak bilinen bir karakulak fotokapanla görüntülendi.

Haber 19-03-2023 17:32

Yoğun ilgi görüyor! Balık 200 lira, kafasındaki taş 1000 lira

Kilosu 200 liradan satılan karakulak, baş bölümündeki iki taşın şifalı olduğuna inananlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Halk arasında böbrek taşını düşürdüğüne inanılan, karakulak balığının başındaki otolit taşının kilosu, tezgahlarda 1000 liradan satılıyor. 'Balık taşı' olarak bilinen, mermer görünümündeki otolit taşı, alışveriş sitelerinde satılırken, aktarda ise tanesi 10 liradan alıcı buluyor.

Finans 31-08-2022 09:55

Antalya'da görüntülendi! Ormanın hayaleti olarak bilinen karakulak, tavuk kümesinde yakalandı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, bir vatandaşa ait tavuk kümesinde, 'ormanın hayaleti' olarak da bilinen nesli tehlike altındaki yabani kedi karakulak (caracal caracal) yakalandı. Karakulakların tavşan, küçük kemirgenler ve çeşitli kuş türlerini kapsayan geniş beslenme alışkanlığı olduğu belirtilirken, kendi ağırlığının 2 ya da 3 katı ağırlığında avları avlayabilmesi bu kedi türünü eşsiz kılıyor.

Haber 06-01-2022 17:28

Karakulak

Karakulak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Karakulak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Balık 70, kafasındaki taş 600 lira

Av yasağının sona ermesiyle tezgahlarda çeşitliliği artan balık türleri arasında yer alan ve kilosu 70 liradan satılan karakulak, baş bölümündeki iki taşın şifalı olduğuna inananlardan yoğun ilgi görüyor. Karakulakın yanı sıra granyoz ve eşkina balığının kafasında yer alan taşın kilosu ise 600 liradan alıcı buluyor. Karakulak taşının, böbrek taşını düşürmeye faydalı olduğuna inanılıyor.

Finans 09-09-2021 09:49

Muğla'da nesli tükenme tehlikesindeki karakulak fotokapanla görüntülendi

Fotokapanı kuran Dr. Yasin İlemin: - "Yabani kedilerin mevcut habitatları, kara yollarıyla parçalanmış durumda. Kısa zaman içinde üç karakulak ve bir vaşak, aynı noktada araç çarpması sonucu öldü" - "Doğa Kuruma ve Milli Parklar ile Kara Yolları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde ilk önlemler için harekete geçtik. Kara yollarına uyarı tabelaları yerleştirilecek"

Yurthaber 18-04-2021 16:53