Karbonhidrat Haberleri

Bu hatadan uzak durun! Vücutta dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyarıyor. Geceleri uykudan uyandırıp hareket kabiliyetini kısıtlayan artrit ağrılarına ilişkin konuşan uzmanlar, bu durumdan muzdarip kişiler için açıklamada bulundu. İşte vücutta dayanılmaz ağrılara sebep olan 4 gıda...

Haber 23-10-2023 14:54

Vücutta dayanılmaz ağrılara neden olan 4 gıda! Bu hatadan uzak durun

Yediğimiz sağlıklı yiyecekler daha enerjik ve zinde olmamızı sağlarken zararlı yiyecekler çeşitli hastalıklara ve ağrılara neden olabiliyor. Uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyarıyor. İşte artrit ağrılarını artıran yiyecekler...

Haber 12-06-2023 17:23

Spordan sonra nasıl beslenmelidir, spordan sonra ne yenir? Spor sonrası beslenme tüyoları ve dikkat edilmesi gerekenler

Doğru beslenme de en az egzersiz kadar önemlidir. Spordan sonra yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmek kas onarımı, yenilenmesi ve büyümesi için gereklidir. Spor sonrası beslenme aynı zamanda kaslardaki glikojen depolarını yeniden doldurarak vücudunuzun enerji ihtiyacını karşılar. Peki, spordan sonra ne yemek gerekir, kas yapmak için spordan sonra ne yemeli?

Haber 08-05-2023 14:05

Karbonhidrat nedir, sağlıklı karbonhidrat kaynakları nelerdir? Sağlıklı ve kalitesiz karbonhidratlar nelerdir, ne farkları var?

Sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olan karbonhidratlar, vücudun enerji ihtiyacını karşılamak için gereklidir. Ancak tüketilen karbonhidratların çoğu işlenmiş ve rafine edilmiş gıdalardan gelmektedir. Bu da sağlık açısından bazı sorunlara yol açabilir. Bu nedenle sağlıklı karbonhidrat kaynaklarına odaklanmak önemlidir. Peki, sağlıklı karbonhidratlar nelerdir, neden sağlıklı karbonhidrat yemeliyiz?

Haber 08-05-2023 14:02

Sağlıklı sanıyorsunuz ama kalp krizi ve felç riskini iki kat artırıyor

Sağlıklı olduğu düşünülen birçok yiyecek ve beslenme stili çeşitli hastalık risklerinin artmasına sebep olabiliyor. Özellikle oldukça sağlıklı sanılan karbonhidrat içeren beslenmeden uzak olan keto diyetinin kalp hastalıkları ve felç riskiyle bağlantılı olabileceği bulundu.

Haber 07-03-2023 09:07

Zararlarını bilseniz asla yemezsiniz! Resmen kansere davetiye çıkartıyor

Lezzetli olduğunu düşünerek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızı tehlikeye atıyor. Yapılan araştırmalar sık sık tüketilen bazı gıdaların kanser, kalp hastalıkları gibi ciddi hastalıkların oluşumunda etkili olduğunu buldu. Özellikle yiyeceklerin daha lezzetli olması için yaptığımız bir hata tükettiğimiz sağlıklı gıdaları bile kimyasal bombaya dönüştürüyor. İşte asla yememeniz gereken akrilamid içeren gıdalar...

Haber 18-01-2023 09:06

Sağlığınızı düşünüyorsanız asla yemezsiniz! Tansiyonu altüst eden en kötü yiyecek

Yüksek tansiyon toplumda sıklıkla görülen sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon kalp krizi, felç ve böbrek rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek tansiyondan korunmak için ve yüksek tansiyon hastalarının bu hastalığı kontrol altında tutması için kaçınmaları gereken yiyecekler vardır. İşte hipertansiyon hastalarının asla yememesi gereken yiyecekler...

Haber 13-12-2022 09:29

Yemeden önce bir kez daha düşünün! Damarları tıkıyor, kalp krizi riskini artırıyor

Damar tıkanıklığı kalp krizi ve felç gibi çok riskli durumların riskini artıran önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Hastalık riskini artıran bir sürü faktör bulunmaktadır. Yenilen zararlı yiyecekler hastalıkların oluşmasında önemli rol oynar. Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda damarların tıkanmasına neden olur. İşte yemeden önce tekrar düşünmeniz gereken o tehlikeli besinler...

Haber 12-12-2022 11:29

Yüzlerce kişi kalp krizi geçirmeden önce aynı hatayı yaptığını belirtti! Kalp krizi riskini dört kat artırıyor

Kalp krizi ve kalp hastalıkları nedeniyle her yıl milyonlarca insan hayatını kaybediyor. Sağlıksız koşulların kalp krizi riskini artırdığı biliniyor. Bu konuda yapılan araştırmalara göre yemek düzeniniz kalp krizi riskini dört kat artırıyor. Kalp krizi geçiren yüzlerce kişi krizden önce aynı şeyi yediklerini itiraf ettiler. İşte sağlığınız için çok dikkat etmeniz gereken o risk faktörü...

Haber 05-12-2022 08:37

Geceleri 5 dakika içinde uyumanızı sağlayacak! Basit yemek tüyosu çok etkili

Uyku, yorgunluğumuzu gidermemizi sağlayan en temel ihtiyacımız olarak görülüyor. Yetersiz uyku çok çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor. Uzmanlar günde yaklaşık 8 saat uyumanız gerektiğini belirtiyor. Ancak uykuya dalmak sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor. Ne yaparsam yapayım uyuyamıyorum diyorsanız basit yemek tüyosunu deneyebilirsiniz.

Haber 01-12-2022 16:12

Mükemmel kaslar için bu karbonhidratlara ihtiyacınız var

Karbonhidrattan çekinmeyin! Kas büyümesi için sağlıklı karbonhidrata ihtiyacınız var. Karbonhidratlar genellikle vücut için kötü olarak lanse edilse de dengeli bir beslenmenin önemli parçasıdır. Etrafınızdan duyduğunuz karbonhidratın kötü olduğuna yönelik sözlere kulaklarınızı tıkayın. Çünkü karbonhidratlar önemlidir. Özellikle kas oluşumu için bu karbonhidratlar önemlidir.

Haber 12-11-2022 21:46

Doğrudan iltihaplanmaya neden olur! Vücudunuzu zehirlemek istemiyorsanız sakın yemeyin

Rafine karbonhidratlar doğrudan iltihaplanmaya neden olur. Vücudunuzun iltihaplanmasını ve bu nedenle ağrımasını istemiyorsanız rafine karbonhidratlardan uzak durmalısınız. Ağrılı artritten kurtulmak istiyorsanız, iltihap önleyici gıdaları tercih etmek sizin için çok daha iyi olacaktır.

Haber 11-10-2022 16:55

Hiç geçmeyen yorgunluğunuzun nedeni bu gıdalar olabilir

Ne kadar uyursanız uyuyun hala yorgun mu hissediyorsunuz? Gün içerisinde çok kolay bir şekilde mi yoruluyorsunuz? Bu hiç geçmeyen yorgunluklar kronik hastalıklardan, uyku düzeninizin bozukluğundan, yaptığınız işlerinden olabildiği gibi yediğiniz yemeklerden de kaynaklanıyor olabilir. Yenilen yemeklerin yorgunluğa oldukça etkisi bulunuyor.

Haber 16-05-2022 15:40

Sağlığınız için sahurda asla yemeyin!

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için ilk olarak sağlıklı beslenmek gerekiyor. Sağlıklı beslenmek özellikle Ramazan ayında çok büyük önem taşıyor. İftarda ve sahurda yenilen yemekler gün boyu vücudunuzun direncini etkiliyor. Uzmanlar sahurda dengeli ve sağlıklı beslenmeniz hakkında uyarılarda bulunuyor. Sahurda beyaz un, beyaz şeker, nişasta gibi gıdalardan uzak durmak gerekiyor.

Haber 25-04-2022 09:08