Kasık Fıtığı Haberleri

Göz ardı etmek organların çürümesine yol açıyor! Her şey bu belirti ile başlıyor

Karında görülen şişlikler, ağrılar sık sık yaşanıyor. Bu nedenle bu ağrıların önemsiz olduğu düşünülüyor. Ancak geçmeyen ağrıların altında çok ciddi hastalıklar yatıyor. Kasık fıtığı da önemsiz görülen ciddi hastalıklar arasında yer alıyor. Kasık fıtığının tedavisinin aksatılması geri dönülmez sonuçlara yol açabiliyor.

Haber 19-09-2022 08:44

Dikkat! Tedavi edilmezse tehlikeli olabilir, Fıtık nedir? Fıtık belirtileri nelerdir?

Fıtık her yaştan insanda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Birçok farklı çeşidi bulunan fıtığın özellikle çocuklarda ortaya çıkması tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor. Fıtıkların göz ardı edilmeyip tedavi ettirilmesi gerekiyor.

Haber 16-08-2022 09:52

Erkeklerde 3 kat daha sık görülüyor: Kasık fıtığı nedir? Kasık fıtığı ölümcül mü? Kasık fıtığı belirtileri

Kasık bölgesinde yer alan halka şeklindeki anatomik bir yapının doğuştan açık kalması ya da o halkanın veya o bölgedeki kas dokusunun zamanla zayıflaması sonucu oradan bağırsak ya da bağırsak çevresindeki yağ dokusunun dışarı doğru çıkmasıdır. Kasıkta şişlik ve ağrı ile kendini belli eder. Hangi yaşta olursa olsun tek tedavisi cerrahidir.

Haber 13-07-2022 12:20

Vaktinde tedavi edilmezde organların çürümesine yol açabiliyor

Erkeklerde 7 kat daha fazla görülen, yaş ile doğru orantılı olarak görülme sıklığı artan kasık fıtığı, genellikle kasık bölgesinde şişliğin oluşması ile tespit ediliyor. Uzmanlar, kasık fıtığı erken tedavi edilmediğinde organların çürümesine yol açabileceği yönünde uyarılarda bulunuyor. Özellikle KOAH, astık ya da kronik hastalığı olanlarda kasık fıtığı görülme oranının daha yüksek olduğu belirtildi.

Haber 29-06-2022 08:27

Kasık Fıtığı

Kasık Fıtığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kasık Fıtığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kasık fıtığı nedenleri arasında bilinçsiz spor da var!

Kasık fıtığının bir nedeninin de bilinçsiz spor olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çetin Altunal, kasıkta şişlik ve ağrı yaşanmasının kasık fıtığı belirtisi olabileceğine dikkat çekti. Kasık fıtığı tedavisi ile ilgili bilgi de veren Altunal, sorunun çözümünün cerrahi müdahaleyle mümkün olduğunu söyledi.

Haber 30-11-2021 15:59

Günlük hayatı zorlaştıran yaygın bir hastalık: Kasık fıtığı

Oldukça yaygın bir problem olan kasık fıtığı halk arasında genellikle detaylı olarak bilinmemektedir. Kasık fıtığı bu problemi yaşamakta olan kişileri günlük hayatta zorlamaktadır. Kasık fıtığı nedir ve kasık fıtığı belirtisi nelerdir gibi soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Haber 21-12-2020 10:20

Bebeklerdeki kasık şişkinliği fıtık belirtisi olabilir!

Kasık fıtığı anne karnındayken olabileceği gibi çocuk doğduktan sonra bazı tetikleyici faktörler de bunun ortaya çıkmasında rol oynayabilir. Kasık fıtığı belirtileri arasında en net olanı kasık bölgesindeki şişlik olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Nadir Tosyalı bu şişlik görüldüğünde yapılması gerekenleri anlattı.

Haber 10-03-2020 12:00

Bebeklerde kapalı kasık fıtığı ameliyatının yararları

Kasık fıtığı yani inguinal herni, bazı çocuklarda doğuştan görülen bir sağlık sorunu. Kapanması gereken kasık kanalının açık kalmasıyla ortaya çıkan kasık fıtığı her 100 bebekten 3'ünde, prematüre bebeklerin ise yüzde 30'unda görülebiliyor. Erkek çocuklarda daha fazla rastlanan bir sağlık sorunu olan kasık fıtığı kapalı ameliyatlarla hastaya iyileşme sürecinde fazlaca kolaylık sağlıyor.

Haber 18-02-2020 11:35

Fıtık nedir? Fıtık ameliyatı nasıl olur? Fıtık tedavisi ve fıtık belirtileri nelerdir? Kasık fıtığı nedir? Kasık fıtığı nasıl ortaya çıkar?

En çok görülen hastalıklardan biri olan fıtık nedir? Fıtık tedavisi sadece fıtık ameliyatı ile mi olur? Fıtık belirtileri ile fark edilen hastalıklar başında geliyor. Uzmanlarsa ağır kaldırma gibi durumlar dışında ağır sporun da fıtık oluşumuna neden olduğunu söyledi. Fıtık çeşitleri içinde en sık rastlananın kasık fıtığı olduğuna değinen uzmanlar, fıtık oluşumunu engellemek için konu ile ilgili bilinçlenmeye gidilmesi gerektiği görüşünde. İşte fıtık ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 02-10-2018 16:24