Kemal Kiliçdaroğlu Haberleri Ve Son Dakika Kemal Kiliçdaroğlu Haberleri

Kemal Kiliçdaroğlu Haberleri Ve Son Dakika Kemal Kiliçdaroğlu Haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde tapu memuru Kamer Bey ve ev kadını Yemuş Hanım’ın dördüncü çocuğu olarak 17 Aralık 1948′de doğdu.

Babası ‘Karabulut’ olan soyadını, yaşadıkları köyde herkesin soyadının aynı olması nedeniyle değiştirmiştir. Aile büyük dedesinin lakabı olan ‘Kılıçdaroğlu’ soyadını almıştır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eğitim Hayatı;

Kemal Kılıçdaroğlu, ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu Elazığ Ticaret Lisesi’ni birincilikle bitirdikten sonra Eskişehir ve Ankara akademi sınavlarını kazandı ancak Ankara’yı tercih etti.

Kemal Kılıçdaroğlu Yükseköğrenimini yapmak için girdiği Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) 1971′de mezun oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu 68 kuşağından sol görüşlü bir üniversiteli olarak o dönem kurulan Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonu Bilim Kurulu’nda görev aldı. Toplumsal ve Kültürel Eylemler Derneği Başkanlığı yaptı. Üniversite öğrencisi iken hemen bütün öğrenci eylemlerine katıldı.

Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin önünde bir eyleme katıldıktan sonra iki kişi koluna girdi ve ‘Bizimle geleceksin’ dedi. Numune Hastanesi’nin karşısındaki Ticaret-Turizm Yüksek Öğretmen Okulu’na gittiler. Kimliklerini aldılar, dışarıya çıktılar ve Kültür Bakanlığı’nın arkasında 5-6 kişi tarafından dayak yedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı’nda göreve başladı.

Daha sonra hesap uzmanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, bir yıl Fransa’da kaldı. Hesap uzmanlığını 1983′e kadar sürdürdü ve aynı yıl Gelirler Genel Müdürlüğü’ne atandı. Burada önce daire başkanı olarak görev aldı, daha sonra aynı kurumun genel müdür yardımcılığını yaptı.

1974′te Selvi Gündüz ile evlenen Kemal Kılıçdaroğlu üç çocuk babasıdır.

Kemal Kılıçdaroğlu 1991 yılında Bağ-Kur’a atandı. Burada genel müdürlük yapan Kemal Kılıçdaroğlu, 1992 yılında da Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne geçti. Daha sonra kısa bir süre Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. 1994 yılında Ekonomik Trend dergisi tarafından “Yılın Bürokratı” seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu, 1999′un Ocak ayında kendi isteğiyle Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü’nden emekli oldu.

Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Kayıtdışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonu’na başkanlık eden Kemal Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesi’nde de bir süre ders verdi. Daha sonra Türkiye İş Bankası’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

11 Ocak 1999′da SSK Genel Müdürlüğü’nden ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Demokratik Sol Parti’den 18 Nisan 1999′daki genel ya da yerel seçimlerde aday olmak için istifa ettiği dönemin gazetelerinde belirtildi. Hangi ilden aday gösterileceğinin tercihini partiye bırakacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra 18 Nisan 1999 genel ve yerel seçimlerinde Ecevit tarafından aday gösterilmedi.

Hacettepe Üniversitesi ‘nde ders verdiği dönemde CHP’nin Bilim Kültür Platformu’na davet edildi. Sonra Deniz Baykal’ın davetini kabul edip CHP’ye girdi ve önce Parti Meclisi’ne sonra da MYK’ya seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. dönem için yapılan 3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimleri’yle Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girdi.

22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimleri’ nde de İstanbul’dan 23. dönem milletvekili seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, halen bu görevini sürdürmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Başkanvekilliği görevine 17 Mayıs 2010 tarihine kadar devam etmiştir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ‘yi, Silivri’de bir arsanın imar durumunu değiştirme karşılığında 1 milyon dolarlık iş takibi ücreti talep etmekle suçladı.

Bu iddiasını daha sonra Başbakan Erdoğan’a yönelik bir soru önergesiyle meclise taşıdı. Dişli, iddialar karşısında partisindeki görevinden istifa etti.

Almanya’nın Frankfurt kentinde görülen Deniz Feneri yolsuzluk davasının Türkiye ayağına ilişkin bazı belgeler açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları davanın seyrini değiştirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin aynı marka doğalgaz sayacını İstanbul’a göre 145 Euro daha pahalıya satın aldığını ve böylece 1994-2003 arasında 12.5 milyon Euro’luk bir fark oluştuğunu iddia etti.

Bu iddialar üzerine Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TV’de Uğur Dündar yönetimindeki canlı yayında kozlarını paylaştı.

Hararetli tartışma sonunda istifa eden olmadı ama bütün çevrelere göre takındığı üslupla bu düellonun da galibi Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu 22 Eylül 2008 tarihinde düzenlediği bir basın toplantısında, “Baron” olarak adlandırdığı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat hakkında çeşitli iddialar ortaya attı.

Fırat’ın en büyük ortağı olduğu bir şirketin ürünlerini yurtdışına götüren tırda 89 kilogram eroin yakalandığını ve şirketin hayali ihracat yaptığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez de 25 Eylül günü gazeteci Uğur Dündar tarafından yönetilen tartışmada Dengir Mir Mehmet Fırat ile biraraya geldi. Bu tartışmadan bir süre sonra da Fırat, sağlık durumunu gerekçe göstererek istifa etti.

CHP’NİN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

İstanbul Milletvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu, 2009 yerel seçimlerine CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak katıldı.

Seçimi AK Parti’nin adayı Kadir Topbaş kazandı ancak Kemal Kılıçdaroğlu partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için aldığı oy oranını 2004 yerel seçimlerinin % 25′in üstünde bir oranda artırdı. Seçim kampanyası döneminde medya ve halktan büyük destek alan Kemal Kılıçdaroğlu için özgün müzik sanatçısı Onur Akın bir şarkı da hazırlamıştı.

‘GANDİ KEMAL’ OLARAK ANILMAYA BAŞLADI

Kemal Kılıçdaroğlu, girdiği siyasi düellolarda daima belgeleri ortaya koyarak çalıştı. Sakin yapısıyla siyasetin tansiyonunu hiç yükseltmedi. Sakin ve ikna edici konuşmaları nedeniyle, Hindistan’ın barışçıl, ruhani lideri Gandi ile özdeşleştirildi. “Gandi Kemal” olarak anılan Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiç sinirlenmem” demişti.

CHP Genel Başkanlığı

Aynı zamanda CHP grup başkanvekili iken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada parti olağan kurultayında aday olmayacağını belirtse de daha sonra 17 Mayıs 2010 tarihinde CHP Grup Başkanvekilliği’nden istifa ederek kurultayda aday olacağını açıkladı.

Selvi Kılıçdaroğlu ile evli olan Kemal Kılıçdaroğlu, üç çocuk babasıdır.

Bir yıl Fransa'da görev yapan Kılıçdaroğlu'nun yabancı dili Fransızcadır

2003, 2005 ve 2007 yıllarında verdiği mal bildirimlerini kamuoyuna açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Mart 2009 itibarıyla kendi üzerine 2 konut, 3 kooperatif hissesi ve toplam 2.733 TL değerinde 8 tablo kayıtlıdır.

Kemal Kılıçdaroğlu Haberleri

Saymaz'dan 'Kılıçdaroğlu'ndan milletvekilliği istedi' iddiasına yanıt! Can Atalay detayı dikkat çekti: Randevu vermedi

Gazeteci Tolgahan Erdoğan, İsmail Saymaz'ın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan vekillik istediğini ve bu talebin reddedildiğini iddia etti. Saymaz, kendi hakkındaki iddiaları net bir şekilde yalanlayarak, Kılıçdaroğlu'ndan Can Atalay'ın vekilliği için bir kez randevu talep ettiğini Kılıçdaroğlu'nun da randevu vermediğini belirtti.

Haber 09-03-2024 12:08

Kılıçdaroğlu 'Çukurluk' demişti, Fatih Portakal'dan çok sert yanıt geldi: Operasyon çekme! Entrikacı siyasetçi

Gazeteci Fatih Portakal ile Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki polemik giderek tırmandı. Portakal'ın 'Burcu Köksal'la ilgili iddialarına yanıt veren Kılıçdaroğlu "Ağız dolusu iftira atmak bırak gazeteciliği, insanlık değildir. Kepazeliktir! Çukurluktur!" demişti. Portakal'dan da Kılıçdaroğlu'na çok sert yanıt geldi. Portakal "Kaale bile almıyorum sizi. O sözleri de aynen iade ediyorum. Entrikacı siyasetçi diyorum size" ifadelerini kullandı.

Haber 09-03-2024 08:10

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 08-03-2024 16:56

Fatih Portakal, iddiasıyla Kılıçdaroğlu'nu çileden çıkarttı: Alçakça iftira! Kepazelik, çukurluk!

CHP'li milletvekili Burcu Köksal beklenmedik 'DEM Parti' çıkışıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Gündemi hızla değiştiren sözler, Fatih Portakal'ın "Talimat Kemal Kılıçdaroğlu'ndandır" iddiasıyla devam etti. Kılıçdaroğlu bu iddiayı öfkeyle karşıladı, sessizliğini bozarken açtı ağzını yumdu gözünü! Portakal'a çok sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu "İspatlayamam ama" diyerek ağız dolusu iftira atmak bırak gazeteciliği, insanlık değildir. Kepazeliktir! Çukurluktur!" ifadelerini kullandı.

Haber 08-03-2024 16:13

Portakal'dan gündem olacak çıkış! 'Talimatı Kılıçdaroğlu verdi' dedi, görüntü paylaşıp vurguladı: Bak bu kadar net konuşuyorum

Seçimlere artık sayılı günler kala CHP'de gündem bir anda Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal oldu. DEM Partililerle ilgili sözleri tartışma yaratan Köksal'la ilgili hem Ekrem İmamoğlu hem CHP'den ayrı ayrı açıklamalar geldi. Gazeteci Fatih Portakal'da gündemine Köksal'ı aldı. Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığını vurgulayan Köksal'la ilgili bir görüntü paylaşan Portakal, 'Kanıtlayamam ama talimatı Kılıçdaroğlu'ndan aldığını düşünüyorum' dedi. İşte gündem olan çıkışın detayları...

Haber 08-03-2024 07:08

Fatih Altaylı’dan dikkat çeken Kılıçdaroğlu açıklaması: Kemal Bey benim için ‘gizli AKP’li’ dedi

Cumhurbaşkanı adayı olduğu günden bu yana tartışma yaratan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili gazeteci Fatih Altaylı’dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Altaylı yaptığı açıklamada “En kazanamayacak aday Kılıçdaroğlu idi. Ben bunu söyleyince Kemal Bey benim için ‘gizli AKP’li’ dedi. Kılıçdaroğlu’nun birçok zafiyet noktası vardı. ‘Yok’ demekle bunları kaldıramazsınız. Adaylığı yanlıştı. Mansur Yavaş kazanırdı” dedi.

Haber 07-03-2024 15:04

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Lütfü Savaş' yorumu! Doğru değil diyerek açıkladı

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 31 Mart seçimlerine yönelik dikkat çeken açıklamalar geldi. Aday belirleme sürecinin daha sağlıklı yapılmasını beklediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Aday belirleme sürecinde Lütfü Savaş beyin, bu kadar yıpratılması doğru değil" diye konuştu. Kılıçdaroğlu "Size partiden davetler var. Katılmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna da yanıt verdi.

Haber 29-02-2024 14:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya mitinginde yine CHP’ye yüklendi: Cumhurbaşkanı adayını çiğneyip geçtiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimler öncesinde mitinglerine Sakarya'da devam etti. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı kaybetmesine atıfta bulunan Erdoğan “Kendi çıkarlarından kariyerlerinden başka hiçbir şeyi gözleri görmüyor. Dün cumhurbaşkanı adayı diye çıkardıkları kişiyi çiğneyip geçtiler” ifadelerini kullandı. Yavaş ve İmamoğlu'nun ismini vermeden konuşan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı yardımcısı diye şehir şehir dolaştırdıkları isimlerin yarın ne olacakları belli değil." dedi.

Haber 24-02-2024 14:47

Kılıçdaroğlu önce sahaya indi, şimdi de atağa kalktı! CHP'lilere seslenen Erdoğan'ı yanıtsız bırakmadı

Kemal Kılıçdaroğlu vites artırdı, yerel seçimler yaklaşırken siyasi ataklara yeniden başladı! Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği yanıtla dikkat çekti. Erdoğan, CHP'li ve muhalif seçmene seslenip "Yeise kapılmayın, alternatifsiz değilsiniz" demişti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yanıtında birçok kesime seslenip "Erdoğan'a mecbur değilsiniz" dedi.

Haber 19-02-2024 07:45

Kılıçdaroğlu yeniden sahada! Dikkat çeken o yazı: Bir daha bu yolları...

CHP Genel başkanlığını bıraktıktan sonra genellikle ofisinde olan Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki Yıldız Sanayi Sitesinde görüntülendi. Esnafla bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun arka duvarında yer alan bir yazı ise dikkatlerden kaçmadı. Duvarda "Bir daha bu yolları aynı hevesle öyle bir yürürüm ki şok olursun" yazdığı görüldü.

Haber 16-02-2024 18:06

'Kılıçdaroğlu'nu indirdin, Özel'i de yiyeceksin' CHP'li isimden büyük iddia! İsmail Küçükkaya'dan canlı yayında '1 Nisan' çıkışı...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni açıklanan adayları İsmail Küçükkaya'nın hedefi olunca Eren Erdem'den 1 Nisan tarihi hakkında çok konuşulacak bir iddia geldi. Partinin İzmir ve Çankaya belediye başkan adayları için Küçükkaya, "Beni heyecanlandırmayan halkımı da heyecanlandırmaz" dedi. Erdem'in İmamoğlu ile birlikte Kılıçdaroğlu ve Özel hakkındaki sözleri dikkat çekti.

Haber 14-02-2024 11:25

CHP’de 'Şükran Kütükçü' krizi! Kendini odaya kilitledi, polis odayı kapıyı kırıp boşalttı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu ekiplerinin makam odası makam paylaşımı yüzünden TBMM’de sorun yaşandı. Kurultay sürecinde taraf değiştirerek Özgür Özel’in bulunduğu değişimcilerin tarafında geçen protokol müdürü Şükran Kütükçü, kendini odaya kilitleyip kapıyı açmayınca, polis kapıyı kırıp odayı boşalttı.

Haber 11-02-2024 10:31

Dokunulmazlığı kalkan Kemal Kılıçdaroğlu için hapis talebi! Bilal Erdoğan şikayetçi olmuştu, taraflar uzlaşmadı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle hakaret suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dosyanın uzlaştırmacıya tevdi edildiği bildirilen iddianamede, tarafların uzlaşmadığı kaydedildi. Son seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı kalkmıştı.

Haber 09-02-2024 11:28

Para alışverişi iddiası olay olmuştu! Kılıçdaroğlu, Akşener’in o sözlerini doğruladı: ‘Meral Hanım gerçeği söylemiş’

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'in para alışverişi iddiasıyla ilgili çıkışına yanıt geldi. İYİ Parti grup toplantısında esip gürleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'e seslenerek "Buna cevap vermek zorundalar. Herkes haddini bilecek. Bu işin peşini bırakmayacağım" demişti. Eski genel başkan Kılıçdaroğlu ayrıca seçim sürecine gidilirken hakkında merak edilen bir soruyu daha yanıtladı.

Haber 02-02-2024 08:23

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Özgür Özel'den Can Atalay açıklaması

Türkiye İşçi Partisi'nden aday olan ve Hatay'dan milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Can Atalay hakkındaki karara CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den açıklama geldi.

Haber 30-01-2024 19:11

Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlere tasfiye iddiası CHP'yi karıştırdı! İlgezdi tartışmanın fitili ateşledi, Eren Erdem itiraf diyerek paylaştı

CHP'de sancılı geçen aday belirleme sürecinde Ataşehir kararı verilince Battal İlgezdi isyan edip partisinden istifa etmişti. "Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verenlerin tasfiye edildiğini" öne süren İlgezdi'nin sözlerinin yarattığı tartışmada gerginlik yükseliyor. Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, "itiraf" olarak nitelediği bir paylaşımı alıntılayıp "İnkara gerek yok, dürüstlük iyidir" dedi.

Haber 30-01-2024 14:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iddiası gündem oldu! Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken yanıt: 'İlginç şekilde doğrudur'

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili olarak ortaya attığı iddiaya yanıt verdi. Kılıçdaroğlu "Değerli kardeşlerim, bu zalim yönetim bu aziz millete 1 bardak çayla 1 simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz?" dedi.

Haber 28-01-2024 20:25

Cenazade dikkat çeken anlar! İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun yanına gitti: Ne konuştuklarını açıkladı

CHP'nin eski genel başkanlarından Altan Öymen'in eşi Aysel Öymen İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Törene CHP'nin önemli isimleri katıldı. Cenaze namazı öncesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayaküstü kısa bir görüşme gerçekleştirdi. İmamoğlu görüşmenin detaylarını gazetecilere açıkladı.

Haber 25-01-2024 15:23

Ankara kulislerini hareketlendiren iddia! Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in teklifine sıcak bakmadı

Yerel seçimler öncesi Ankara kulislerindeki hareketlilik devam ederken dikkat çeken bir görüşme daha gerçekleşti. CHP’nin yeni ve eski genel başkanı bir araya geldi. Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan görüşme ile ilgili ise dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Haber 23-01-2024 07:30

Mansur Yavaş ile ortak noktaları Ankaragücü! Turgut Altınok'tan sonra... İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu

Türkiye, iyiden iyiye seçim iklimine girdi. AK Parti, mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş'a karşı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u aday gösterdi. İYİ Parti'nin de Ankara adayı uzun süredir merak ediliyordu. İsmail Saymaz, İYİ Parti'nin Ankara adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu duyurdu. Cengiz Topel ile Mansur Yavaş'ın ortak noktası ise Ankaragücü! İYİ Parti'den de konuyla ilgili açıklama geldi.

Haber 22-01-2024 18:01

Cenazeye Kılıçdaroğlu da katıldı... CHP'li Engin Altay'ın acı günü: Sinop'un en eski partilisi Kazım Altay hayatını kaybetti

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın babası Kazım Altay 95 yaşında yaşamını yitirdi. Altay için Erfelek'te cenaze namazı kılındı. Cenazeye eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Haber 14-01-2024 15:29

AK Parti'ye bir destek de eski Millet İttifakı ortağından! Davutoğlu'nun sözleri çok konuşulur: O kadar iyi aday çıkarırlar ki...

Mart 2024 seçimleri yaklaştıkça siyasi partilerden her geçen gün daha çok konuşulacak çıkışlar geliyor. Bunun son örneği ise Ahmet Davutoğlu'na ait oldu. Dağılan Millet İttifakı'nın ortaklarından olan, genel seçimlere CHP çatısında girip Meclise milletvekilleri katan Gelecek Partisi'nin masasında, tartışmaları da beraberinde getirecek bir AK Parti stratejisi bulunuyor. Söz konusu olasılığın gerçekleşmesi durumunda seçim sonuçlarına nasıl yansıyacağı ise merak konusu...

Haber 25-12-2023 08:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatı Gazzeli çocuklara bağışladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı 65 bin lira manevi tazminatı, Gazzeli yetim çocuklara harcanmak üzere Türk Kızılay'ına bağışladı.

Haber 21-12-2023 11:57

Gereğini yapacağımızı söylemiştik notuyla paylaştı! 'Jahrein' hakkında iddianame hazırlandı

‘Jahrein’ ismiyle bilinen sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç hakkında eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ifadeleri sebebi ile ‘kamu görevlisine hakaret‘ suçundan iddianame hazırlandı.

Magazin 18-12-2023 14:41

Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'seçim' ziyareti! Ankara'daki ofiste görüştüler: Detayları belli oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin içeriğinde yerel seçimlere dair detaylar dikkat çekerken Özel'in bir başka planı daha ortaya çıktı: Yıl sonu yemeği...

Haber 08-12-2023 09:08

Kılıçdaroğlu: Toplumsal zeminde çürüme ve sosyal çözülmeler yaşanıyor

Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de toplumsal zeminde çürüme ve buna bağlı olarak sosyal çözülmeler yaşanıyor. Bunun sorumlusu da ülkeyi yönetenler” dedi.

Haber 07-12-2023 08:56

Son günleri yoğun geçiyor! Ofisine çekilen Kemal Kılıçdaroğlu: CHP'li olmayanlar da geliyor

Kemal Kılıçdaroğlu 13 yıl boyunca yürüttüğü genel başkanlık göreviyle birlikte aktif siyaseti de bıraktı. Ne var ki Kılıçdaroğlu'nu halen siyaset sahnesinde olan isimler ziyaret etmeyi bırakmış değil. Üstelik Kılıçdaroğlu, CHP dışındaki partilerden siyasetçilerin de ziyarete geldiğini açıklayıp kendi ifadesiyle "yoğun geçen" son günlerini anlatırken dikkat çeken mesajlar verdi.

Haber 03-12-2023 09:41

Ümit Özdağ sosyal medyadan paylaştı! Kılıçdaroğlu ile yapılan anlaşmanın ilk kez fotoğrafları ortaya çıktı

Millet İttifakı adayı eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan ittifakın ilk kez fotoğrafları ortaya çıktı. Sosyal medyadan paylaşım yapan Özdağ, "Bu protokolü eleştiren 6’lı masa birleşenlerine ve CHP içinden protokole karşı çıkanlara cevap veriyorum" dedi.

Haber 23-11-2023 11:20

Meral Akşener'in masasına o modelle gidecek! 'İYİ Parti' planının detaylarını canlı yayında anlattı: CHP lideri Özgür Özel vites artırdı

İYİ Parti'de ortalık hayli karışık, istifalar peş peşe geliyor ancak gözler bir yandan da CHP ile yerel seçimde iş birliği yapılıp yapılmayacağında. Daha önce bu konuda sıcak mesajlar veren CHP lideri Özgür Özel vites artırıyor. Özel'in Meral Akşener'den randevu isteyeceği öğrenildi. Üstelik Özel o görüşmeye boş gitmeyecek, Akşener'e sunacağı model de hazır! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da Özgür Özel mesajı geldi.

Haber 21-11-2023 09:12

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurultay sonrası süreç hakkında açıklama: Asla izin vermem

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yi ve delegeleri yıpratmak için iftiralar ortaya atıldığını iddia etti. Bu gruplar hakkında sosyal medyadan açıklamada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Partimizi ve delegelerimizi kimsenin yıpratmasına asla izin vermem." ifadelerini kullandı.

Haber 20-11-2023 21:17

Bir süredir gözden uzak olan Kemal Kılıçdaroğlu Eren Erdem'i ziyaret etti!

CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 38. Olağan Kurultay sonrasında genel başkanlığı Özgür Özel'e kaptırmıştı. Kurultay sonrası Eren Erdem de Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Kılıçdaroğlu Erdem'i ofisinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun takım elbise giymemesi dikkatlerden kaçmadı.

Haber 18-11-2023 19:35

Mansur Yavaş sözleri gündeme damgasını vurur! CHP lideri Özel, Akşener ile aralarındaki ilişki için dikkat çeken ifadeler kullandı

CHP lideri Özgür Özel, partiye dönüp dönmeyeceği bilmecesi devam eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında aldığı 'Kılıçdaroğlu' kararını canlı yayında duyurdu. Bir yandan da CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimde iş birliği olup olmayacağı merak konusu. İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında dikkat çeken ifadeler kullanan Özel'in Mansur Yavaş mesajı ise gündeme damgasını vuracak nitelikte!

Haber 17-11-2023 12:07

Erdoğan'ın bugünkü göndermesine yanıtı gecikmedi! Kılıçdaroğlu'ndan 'mutfak' yanıtı: Hiç merak etme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı 'mutfak' göndermesine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gecikmedi. Kılıçdaroğlu da 'mutfak' vurgusu yaptığı yanıtında Erdoğan'a "Hiç merak etme" diye seslendi.

Haber 15-11-2023 16:16

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bundan sonraki planı belli oldu! İstanbul ve Ankara detayı...

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’de 13 yıl sürdürdüğü genel başkanlık görevine geçtiğimiz hafta veda etti. CHP'de yapılan kurultayla birlikte partinin yeni lideri Özgür Özel oldu. Seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, aktif siyasete devam etme hazırlığında. Yeni yol haritasına göre Kılıçdaroğlu yeni bir vakıf kuracak, ya da var olan bir vakfın yönetimini devralacak. Vakfın hem İstanbul’da hem de Ankara’da birer ofisi bulunacak. Kılıçdaroğlu, çalışmalarına bu ofislerde devam edecek.

Haber 13-11-2023 17:20

Akşener kapıyı kapattı, İmamoğlu'ndan ilk yorum geldi! Twitter'daki 'edit' tartışmasına ses getirecek yanıt: İnanmak dahi istemem

Yerel seçimlere aylar kala İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme damgasını vuran bir çıkışa imza attı. CHP'de değişim hareketinin hedefine ulaşmasının ardından İYİ Parti ile yeniden ittifak kurulup kurulmayacağı tartışılırken Akşener'in "Bizim için değişen hiçbir şey yok" sözleri ittifak kapısını kapattığı şeklinde yorumlandı. Ekrem İmamoğlu Akşener'in sözlerine ses getirecek bir yorum yaparken ayrıca Twitter'daki 'edit' ve 'trol' tartışmalarına da yanıt verdi.

Haber 12-11-2023 09:50

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ardından İmamoğlu'ndan çok konuşulacak 'edit' paylaşımı: Bana trollerin var diyorlar

CHP'de 38. Olağan Kurultay sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ikinci tur öncesinde yarıştan çekileceği iddiaları ortaya atılmıştı. İddialar hakkında Kılıçdaroğlu, bir tweet'in çok ağrırına gittiği ifade etmiş ve seçimden bu yüzden çekilmediğini açıklamıştı. Bugün Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından Ekrem İmamoğlu'ndan çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte sosyal medyada gündem olan o paylaşım...

Haber 08-11-2023 17:49

Kılıçdaroğlu'nun vedasında satır araları dikkat çekti! 'Şimdilik hoşça kalın' diyerek böyle açıkladı: Yeni projelerle toplumun önüne çıkacağız

CHP kurultayında genel başkanlık seçimlerini kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezindeki çalışanlarla vedalaştı. Devir teslim töreni öncesinde personelle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, "Partiyi bırakıp ayrılan değil, partinin bir neferi olarak çalışmaya devam eden bir kişi olarak bu söylemleri öyle algılamanızı isterim. Hepinize şimdilik hoşça kalın diyorum" diye konuştu. Ardından düzenlenen törende Özgür Özel görevi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan teslim aldı.

Haber 08-11-2023 17:00

CHP'de devir teslim günü... Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'nun evinde ziyaret etti

CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel, Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. İki isim ziyaretin başlangıcında birlikte kameralara poz verirken çıkışta Özgür Özel gazetecilere açıklama yaptı. Oradan TBMM'deki makam odasına geçen Özel, mazbatasını teslim aldı.

Haber 08-11-2023 13:31

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 08-11-2023 13:16

Çekilmeme nedeni atılan tweet! Kemal Kılıçdaroğlu 'çok ağırıma gitti' diyerek anlattı! Sesi duyulan o kişiyi de ilk kez açıkladı: Üst üste geldi

CHP'de 13 yıllık genel başkanlık görevi son yapılan kurultayla son bulan Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananları anlattı. Kurultayda ikinci tur öncesi çekilme kararını aldığını ancak sonradan vazgeçtiğini ilk kez anlatan Kılıçdaroğlu, sosyal medyada yapılan bir paylaşımın kararını değiştirmesinde etkili olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu tweet çok ağırıma gitti. Bu beni çok rahatsız etti. İki şey üst üste geldi: O tweet ve bir de 'Ben hakkımı helal etmem' diyen muhtar." ifadelerini kullandı.

Haber 08-11-2023 07:35

Kurultay sonrası ilk! Cenaze töreni sonrası bir vatandaş Kılıçdaroğlu'na böyle seslendi, o anlar dikkat çekti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Hacı Bayram-ı Veli Camisi'ndeki cenaze namazına Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal başta olmak üzere önemli siyasi isimler katıldı. Genel başkanlık seçimini kaybettiği kurultay sonrası ilk kez görüntülenen Kılıçdaroğlu'na, bir vatandaşın seslendiği anlar dikkat çekti.

Haber 07-11-2023 15:14

İmambakır Üküş kimdir, nereli? İmambakır Üküş'ün biyografisi!

İmambakır Üküş vatandaşlar tarafından merak edildi. Sosyal medyanın gündeminde yer alan İmambakır Üküş basında çıkan haberler sonrası internette araştırılıyor. İşte, İmambakır Üküş hakkında merak edilenler...

Haber 07-11-2023 13:30

Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu! Çok çarpıcı detay: ‘Ben de insanım, benim de canım var hep siyaset mi?’

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası ilk kez konuşarak moralinin yüksek olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Özel için de ‘Genel başkanımız’ ifadesini kullanırken başarı dileklerinde bulundu. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’da ikinci turda çekilmek istediği anlarda söylediği bir söz ise ilk kez ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun o anlarda kendisini engelleyenlere ‘Ben de insanım, benim de canım var hep siyaset mi?’ diye tepki gösterdi.

Haber 07-11-2023 07:48

Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım demişti! Barış Yarkadaş canlı yayında açıkladı: Kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum

CHP'de Özgür Özel'in genel başkanlık yarışını kazanmasının ardından gazeteci Barış Yarkadaş'ın sözleri yeniden gündem oldu. "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" ifadelerinin ardından Barış Yarkadaş canlı yayında kararını açıkladı. Yarkadaş "Kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum. Aktif gazeteciliği bırakıyorum" dedi. Yarkadaş, kendisiyle ilgili tweet atan gazeteci Fatih Altaylı'ya eleştirilerde bulundu. Diğer yandan ise CHP lideri Özgür Özel de Yarkadaş ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Haber 07-11-2023 00:09

Kılıçdaroğlu'na Hayır, izin vermiyoruz diye bağıran ismin kim olduğu ortaya çıktı: İmambakır Üküş sosyal medyada gündem oldu! Kurultaydaki görüntüler çok konuşulmuştu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultayında ilk turun ardından iddiaya göre çekilme kararı aldı ancak devam etme yönünde daha sonra ikna edildi. İlk tur sonrası yapılan görüşmenin görüntüleri gündeme damgasını vurdu. O anlarda "Hayır hayır hayır, izin vermiyorum çekilmenize" dediği duyulan ismin İmambakır Üküş olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada Üküş'e çeşitli tepkiler geldi, Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile gizli protokol imzaladığı görüşmede bulunan isimlerden birinin de Üküş olduğu hatırlatıldı.

Haber 06-11-2023 12:58

MYNET ÖZEL | İmamoğlu destekledi Özgür Özel kazandı! Şimdi siyaset kulisleri bunu konuşuyor: CHP - İYİ Parti yerel seçimde ittifak yapacak mı?

Değişim vaadiyle Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına geçen Özgür Özel'in vereceği ilk sınavlardan biri yerel seçimler olacak. Meral Akşener 81 ilde kendi adaylarını çıkarma kararıyla ittifaka kapıyı kapamıştı ancak yeni CHP yönetimiyle yeniden bir diyalog kurulması gündemde. 'İkinci kanalları' işaret ederek "Mutlaka görüşme olacağını tahmin ediyorum" diyen gazeteci Fatih Portakal, Mynet'e özel yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı.

Haber 06-11-2023 11:38

Partisine sert yüklenip çok konuşulmuştu! Fatih Altaylı'dan CHP için dönüm noktası sözleri: Her şey birdenbire aleyhine döndü

Kemal Kılıçdaroğlu'nun son seçimi kaybetmesine gazeteci Fatih Altaylı'dan çarpıcı yorumlar geldi. 10 gün öncesine dek kendisinin de Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını düşünenler arasında olduğunu söyleyen Altaylı, "Birdenbire her şey Kılıçdaroğlu'nun aleyhine döndü" dedi. "Bana göre bu; CHP açısından çok ciddi bir dönüm noktası oldu" değerlendirmesinde bulunan Altaylı, CHP'nin çok konuşulan kongresini işaret etti.

Haber 06-11-2023 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri gündem olmuştu, Özgür Özel'den yanıt geldi! Kılıçdaroğlu açıklaması: 'Telefonda görüştük'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini ifade ederek "Önümüzdeki günlerde, mazbatadan sonra bir devir teslim törenini hep birlikte bütün Türkiye'nin gözü önünde, partimize yakışır bir şekilde yapacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına da yanıt veren Özel, "Erdoğan'ın stresini, içindeki karabasanı anlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nden endişe etmeye devam etsin" dedi. Öte yandan Özel, kurmay ekibini belirlemek için 70 kişilik bir anahtar liste hazırladı.

Haber 06-11-2023 07:18

Kılıçdaroğlu'nun üst üste ikinci mağlubiyeti sonrası Fatih Altaylı'dan çok sert çıkış: Bari rezil olmasaydınız!

Kemal Kılıçdaroğlu 2023'teki ikinci seçim mağlubiyetini alarak CHP genel başkanlığına veda etti. Kılıçdaroğlu ve çevresi hakkında gazeteci Fatih Altaylı'dan çok sert bir çıkış geldi. Altaylı, CHP kurultayında seçimin ikinci tura kalmasına değinerek "Keşke dün önünüze gelen ikinci şansı kullanıp ilk turun sonunda yarıştan onurunuzla çekilip alkışlanarak gitseydiniz" dedi.

Haber 05-11-2023 11:08