Kerkük Haberleri

BBP lideri Destici'den Kerkük açıklaması: Uçaklarımıza 15 dakikalık mesafede

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kerkük'ün kadim bir Türk şehri olduğunu belirterek, "Orada Türk varlığını yok etmeye ya da gücünü kırmaya, etkisizleştirmeye ya da Türkleri baskı altına almaya, geçmişte yaşandığı gibi birtakım katliamlara kadar gidecek süreçleri yaşatmaya çalışanlara asla müsaademiz yoktur." dedi. Destici ayrıca orada Türklere saldırı girişimi olma ihtimaline karşı, "Hiç kimse endişe etmesin uçaklarımıza 15 dakikalık mesafedeler." ifadelerini kullandı.

Haber 03-09-2023 22:51

Kerkük'te ortalık karıştı! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi, Irak Başbakanı'ndan 'operasyon' talimatı

Irak'ın Kerkük kentinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) destekçisi bir grubun, ordu kontrolündeki binanın KDP'ye teslim edilmesine karşı çıkanların kapattığı Erbil-Kerkük kara yolunun açılması talebiyle düzenlediği protesto sonrası kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öte yandan Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kerkük'te olay çıkaranlara karşı güvenlik güçlerinin operasyon başlatması talimatı verdi.

Haber 02-09-2023 20:08

Kerkük’te araca yerleştirilen bomba infilak etti: 4’ü çocuk 7 yaralı

Irak’ın Kerkük şehrinde sivil araca yerleştirilen el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu 4’ü çocuk 7 kişi yaralandı. Irak’ın Kerkük şehrinde bomba paniği yaşandı.

Haber 31-10-2022 10:30

Türkiye'den ilk kez yapıldı! Kerkük'e THY uçağı indi, su takıyla karşılandı...

Türkiye'den Kerkük'e doğrudan ilk uçak seferi gerçekleştirildi. Türk Hava Yolları TK6890 sefer sayılı uçağı İstanbul-Kerkük seferini yaptı. Kerkük Havalimanı'na iniş yapan uçak, ilk sefer olması nedeniyle su takıyla karşılandı.

Haber 27-10-2022 18:59

Kerkük

Kerkük Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kerkük Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Irak karıştı! Türkmen Cephesi Milletvekili Erşat Salihi: Kerkük yiğit Türkmen askerlerimizin kontrolü altında ve güvendedir

Irak’ta patlak veren şiddet olayları sonrası ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Kerkük sokakları sessizliğe büründü. Irak Meclisi Türkmen Grubu Başkanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Erşat Salihi ise, Türkmen askerlerinin Kerkük'te güvenliği sağladığını belirtti. Sosyal medyadan askerlerle birlikte paylaşım yapan Salihi "Bu yiğitleri gören dost sevinsin, düşman korksun. Kerkük, Kerkük Savunma Gücü’müzdeki Türkmen yiğitlerimizin kontrolü altında daha da güvendedir" dedi.

Haber 30-08-2022 00:20

Irak’ta DEAŞ saldırısı: 2 ölü

Irak’ın Kerkük kentinin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 2 peşmerge hayatını kaybetti.

Haber 31-10-2021 00:08

Kerkük'te protesto çatışmaya döndü

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te Türkmen Şiiler, Kerkük'ün Kürdistan'a katılması isteğine karşılık şehir meydanında protesto gösterisi yaptı.

Haber 31-12-2003 11:34

Musul ve Kerkük'te operasyon

ABD askerleri, Musul ve Kerkük'te geniş çaplı operasyon düzenledi.

Haber 30-12-2003 19:58

Irak, Türkmen vatanı

Sözde Kürdistan devletinin anayasa taslağında 'başkent' olarak gösterildiği iddiasıyla gündeme gelen Kerkük, Osmanlı idaresine girmeden önce de Türkmenlerin elinde bulunduğundan "Gökyurt" olarak adlandırılıyordu ve resmi kayıtlara da böyle geçmişti.

Haber 22-10-2002 09:48