Kherson (Herson) Haberleri

Zelenskiy, savaşta kritik gelişmeyi bu sözlerle duyurdu! Bugün tarihi bir gün ve dönüyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’daki Herson kentinden tamamen çekildiğini duyurmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bugün tarihi bir gün ve Herson’a dönüyoruz" dedi.

Haber 11-11-2022 21:53

Rusya Herson'dan çekildi! Ukraynalılar bayraklarını alıp sokağa fırladı

Rusya’nın Ukrayna’daki Herson kentinden tamamen çekildiğini duyurmasının ardından kentte yaşayan Ukraynalılar, Herson’daki Özgürlük Meydanı’nda Ukrayna bayrağı açtı. Ukraynalı yetkililer yaşanan hareketliğin ardından vatandaşlarını Rus birliklerinin şehirden tamamen ayrılana kadar evlerinden ayrılmamaları konusunda uyardı.

Haber 11-11-2022 18:41

İstanbul’daki Ukraynalıların savaş karşıtı eylemleri! Sahte bir referandum yapıp almaya çalışıyorlar

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken ülkelerindeki savaşı protesto etmek isteyen İstanbul'daki Ukraynalılar da bir kez daha Beyoğlu’nda bir araya gelerek eylem yaptı. Eyleme katılan ve babasının Türk, annesinin ise Ukraynalı olduğunu söyleyen bir kişi, "Büyük ihtimalle Kherson’da Kırım’da yaptıkları gibi sahte bir referandum yapıp Kherson’u almaya çalışıyorlar. Biz, öyle yaptıklarını düşünüyoruz." dedi.

Haber 04-03-2022 19:56

Son dakika: Rusya ilk büyük zaferini kazandı! Çok tehlikeli gelişme…

Rusya Ukrayna savaşının sekizinci gününde de bölgeden felaket haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçlerinin Ukrayna’daki ilerleyişi sürerken Kherson şehrinin ele geçirildiği öğrenildi. Rusya, Kherson şehrini ele geçirerek bölgedeki ilk büyük zaferini de elde etmiş oldu. İşte son dakika haberinin detayları…

Haber 03-03-2022 13:45

Kherson nerede? Ukrayna'da ele geçirildi iddiası! Kherson (Herson) kenti nerede, hangi bölgede? İşte konumu!

Rusya Ukrayna Savaşı hız kesmeden devam ederken, Ukrayna’da bazı bölgelerin Rus kontrolüne geçtiği yönünde haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna’nın güney bölgesinde bulunan Kherson ya da Herson kentinde liman ve tren istasyonu kontrolünün Rus ordusuna geçtiği haberleri gündeme geldi. Peki Kherson nerede? Kherson (Herson) kenti hangi bölgede? İşte konumu!

Haber 02-03-2022 17:36