Kılçık Haberleri

Yıllardır yanlış tüketiyormuşuz! Şifa deposunun en önemli yeri çöpe atılıyor

Omega 3 kaynağı balıklar kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Sevilerek tüketilen balıkların vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Ancak balığın faydaları hakkında yapılan açıklamalarda balığın en önemli kısmını çöpe attığımız ortaya çıktı. İşte balığın tüm faydalarından yararlanmamız için doğru tüketimi...

Haber 23-01-2023 17:05

Kılçığı boğazınızda kalmasın: Pratik hamsi temizleme yöntemi! Hamsi nasıl ayıklanır?

Balık sağlığımız için en önemli gıdalar arasında bulunuyor. Sonbahar aylarıyla birlikte pazarda ve balık tezgahlarında satılmaya başlayan taze balıklar her hafta sofralarda yer buluyor. Balık ayıklama oldukça zorlayıcı olabiliyor. Ancak sağlık için balığın iyice temizlenmesi gerekiyor. Özellikle hamsi gibi küçük balıkları temizlemek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Yemek 25-10-2022 14:02

Assos Antik Kenti'nde heyecanlandıran keşif! Çöplükte bulundu: Tam 1600 yıllık

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü sınırları içinde bulunan Assos Antik Kenti'nde heyecanlandıran bir keşfe imza atıldı. Kazı yapan bilim insanları, önceki çağlarda çöplük olarak kullanıldığı tespit edilen bir alanda bulduğu amforada, 1600 yıllık kılçık kalıntılarına ulaştı. Yapılan kontrollerde kılçığın orkinos balığına ait olduğu belirlendi.

Haber 17-10-2022 20:05

Balıkta gözden kaçan ölümcül tehlike! Öksürük tuttuğu an...

Uzmanlar, bereketli geçen balık sezonu için önemli uyarılarda bulundu. Dikkatsiz şekilde ayıklanan veya yenen balıkların kılçıkları zor durumda bırakabilir. Boğaza kılçık takılması sırasında yanlış müdahale edildiğinde ölümle bile sonuçlanabiliyor. Balık yerken boğaza kılçık kaçmaması için öncelikle dikkatli olunmasını öneren uzmanlar, kılçık öksürükle çıkmıyorsa mutlaka doktora başvurulması gerektiğini tavsiye ediyor.

Haber 23-09-2022 19:06

Kılçık

Kılçık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kılçık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.