Kira Artışı Haberleri

Türkiye zamda Avrupa'nın zirvesinde! İkinci sıradaki ülkeyi de 10’a katladı!

Türkiye'de kira artışında yüzde 25 sınırının kalkmasına günler kala dikkat çeken bir araştırma sonucu yayımlandı. Araştırmaya göre Türkiye kira artışında Avrupa'nın zirvesinde yer alırken kendisini ikinci sırada takip eden Macaristan'ı ise 10'a katladı. Kiracılar ev sahiplerinin yüzde 25 zam sınırını uygulamamasından ve fahiş kiralardan şikayetçi.

Finans

Kirada yüzde 25 sınırı kalksa bile... 'O artışları yapamazlar' diyerek açıkladı! Sözleşmedeki detaya dikkat çekti

Konutta yüzde 25 kira sınırının uzatılmayacak olması kiracıları düşündürdü. Avukat Ali Onar kiracıların paniğe kapılmaması gerektiğini, ev sahiplerinin kafasına göre artış yapamayacağını söyledi. Onar eskisi gibi yıllık enflasyon ortalamasına göre tavan artışın belirleneceğini belirtip “Yüzde 100 - 200 gibi artışlar yapılamaz. Kira sözleşmelerinde böyle hüküm olsa dahi bu sözleşme geçersiz. Bir tavan miktarı belirlenmiştir. Yasa, kiracıyla ev sahibi arasında makul denge sağlamak istemekte” dedi.

Finans

'1+1 evden farkı yok' Kira artışları yüzünden orada yaşamaya başladılar! Satışları hızla artmıştı

Son yıllarda ilginin giderek arttığı ve satışların yükseldiği karavanlar; bazılarının tam zamanlı evi olmaya başladı. Deprem, pandemi ve yüksek kira gibi nedenlerle alternatif yaşam şekilleri araştıran vatandaşların bir kısmı karavanlara yöneldi. İzmir Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Mustafa Yokuş, tatil için karavanı tercih edenlerin yanı sıra karavan sahiplerinin yüzde 20'sinin yılın 12 ayı karavanda yaşadığını söyledi. Karavan için '1+1 evde yaşamaktan farkı yok' diyen var.

Finans

OSB'lerin kira artışı yüzde 100'ü aştı

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ, OSB'ler özelinde yaptığı araştırmanın sonucunu açıkladı. OSB'lerde kira artışı yüzde 100'ü aştı.

Finans

Kira Artışı

Kira Artışı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kira Artışı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kiralarda 4 yıl sonra ilk! Yüzde 67'nin gerisinde kaldı!

Konut krizi gündemdeyken kira artışlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin raporuna göre kiralar 4 yıl sonra ilk kez reel olarak düştü.

Finans

Yüksek kira artışlarına karşı 6 adımlı önlem! Ayrıntılar ortaya çıktı... 5 ve 10 yıllık sözleşmeler, kira desteği, yüzde 25 sınırı, arabulucu...

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Fahiş kiralar pek çok kiracının dile getirdiği konulardan biri olarak gösterilirken her geçen gün açıklanan yeni uygulamalarla bunun önüne geçilmesi planlanıyor. Son olarak başlatılan çalışmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre yüzde 25 tavan uygulamasının süresi uzatılacak, kiraların çok yüksek olduğu illerde memura il ve ilçe bazında kira desteği verilecek. İşte fahiş kiraya yönelik yeni düzenlemenin detayları...

Finans

'Kiracının fazla ödediği bedeli...' Yüzde 25 sınırına uymayan ev sahiplerini neler bekliyor? 'Kira tespit davalarında...' İşte arabulucu süreciyle ilgili tüm detaylar

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklara dair yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Temmuz ayında bitmesi beklenen kira artışında yüzde 25 sınırlamasının yeniden uzatılacağı yönündeki açıklamaların ardından ev sahiplerine uygulanacak yaptırımlar merak ediliyor. Ayrıca yeni dönemde anlaşmazlıkların arabulucu süreciyle çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Peki, kira zammına ilişkin o detaylarda neler var? Kirada yüzde 25 sınırına uyulmadığında ne olacak? Arabulucu süreci nasıl olacak?

Finans

'3 alternatif' sözlerinden sonra... Kirada yüzde 25 sınırına uymayan ev sahiplerini neler bekliyor? En fazla 1 ayda… Hangi konular arabulucu kapsamında? Başvuru nasıl olacak?

Kira artışında yüzde 25 sınırı şartının 1 Temmuz'da sona ermesi bekleniyordu. Ancak düzenlemenin devam edileceği yönündeki açıklamaların ardından ev sahipleri ve kiracılar, kira artışı ile ilgili gelişmelere kilitlendi. Diğer yandan kiracı ve ev sahipleri arasında anlaşmazlıklar arabulucuyla çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği merak ediliyor. Peki, kira zammında yüzde 25 sınırına uymayan ev sahiplerini bekleyenler neler? Arabulucu süreci ne kadar sürecek, nasıl başvurulacak?

Finans

Kirayı 5 bin liraya çıkaran ev sahibi gözaltına alındı! Kiracı şikayetçi oldu polis harekete geçti

Kiralardaki yüksek fiyat artışları herkesin gündeminde. Kiracılar ile ev sahibi anlaşmazlıklarına ilişkin her geçen gün yeni bir olay yaşanıyor. Son olarak Adana'da aylık 833 TL olan kirayı 5 bin TL'ye çıkardığı öne sürülen ev sahibi gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Kiracı, ev sahibinin elektrik ve suyu kapattırdığını da iddia ederek polise şikayetçi oldu ve polis harekete geçti. İşte olayın detayları...

Haber

Konut aidatları kiralarla yarışıyor! Kat malikleri dikkat! Dava açabilirsiniz

Konut sahipleri ve site yönetimini zaman zaman karşı karşıya getiren konuların başında konut aidatları yer alıyor. Son günlerde yapılan zamlarla birlikte aidatlar neredeyse kiralarla yarışıyor. Bir gayrimenkul şirketinin verilerine göre, aidatların en yüksek olduğu ilçelerin başında Beşiktaş, Şişli ve Sarıyer geliyor. Bu ilçelerde aidatlar 15 bin TL'ye kadar çıkıyor. Ancak kat malikleri dikkat... Yüksek konut aidatına karşı dava açma hakkınız var. İşte tüm detaylar...

Finans

Ev kiralarındaki yüzde 25 sınırından sonra... Dükkanlara da mı gelecek? Dikkat çeken çıkış! Kantinleri işaret etti

Konut kiralarındaki artış oranının yüzde 25 ile sınırlandırılmasının ardından bu kez de dükkan kiralarıyla ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dükkan ve iş yeri kiralarının artış oranının konutlardaki gibi sınırlandırılmasını talep etti. Palandöken açıklamasında kantin kiralarına da işaret etti ve "Milli Eğitim Bakanlığı, kantin kiralarını yüzde 25 oranıyla sınırlandırdı" dedi.

Finans

'18 bin TL'den aşağıya yok' Kiralar onu da etkiledi durma noktasına geldi! Daha çok kazanmak isteyenler...

Yüksek kiralar kentsel dönüşümü olumsuz etkiledi. Kentsel dönüşüm, ev kiralarındaki artış nedeniyle adeta durma noktasına geldi. Hem evini kiraya verip daha çok gelir elde etmek isteyenler anlaşmaya yanaşmazken hem de yüksek kiralar sebebiyle mülk sahipleri kiralık ev bulamayacaklarından endişe ediyor. Bu durum da deprem korkusuna rağmen kentsel dönüşümü yavaşlattı. Kimi vatandaşlar 18 bin TL'den aşağıya kiralık ev olmadığını söylerken kimileriyse kentsel dönüşümün akıl işi olmadığını belirtti.

Finans

Çok Güzel Hareketler 2 oyuncusu Metin Pıhlıs'ın ev sahibi 3750 TL olan kirayı bakın kaç TL'ye çıkarmak istedi

Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’nin oyuncusu Metin Pıhlıs yeni kira talebini duyunca şoke oldu. 52 yıllık bir binada oturan oyuncunun ev sahibi 3750 TL olan kiraya öyle bir zam yapmak istedi ki duyanlar şaştı kaldı. Metin Pıhlıs da şokunu sosyal medyada paylaştı.

Magazin