Kira Sözleşmesi Haberleri

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yargıtay'dan emsal tahliye taahhütnamesi kararı

Yargıtay, hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Ankara'da ev sahibi F.T., kira sözleşmesi yaparken imzalattığı 'tahliye taahhütnamesi' ile kiracısı K.Y.'ye tahliye davası açtı. Kiracı K.Y, tahliye taahhütnamesinin boş olduğunu, sonradan ev sahibi tarafından doldurulduğunu iddia ederek, davanın reddini istedi. Mahkeme, tahliye taahhütnamesini geçerli sayarak, tahliyeye karar verdi. Karar, Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi tarafından da onandı. İşte detaylar...

Haber 30-01-2024 11:59

Kira sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? Kira sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmelidir?

Emlak sektöründe sayısız konut veya iş yeri ilanı bulunmaktadır. Bu ilanların bazıları satılık olarak duyurulurken bazıları ise kiralık olarak duyurulmaktadır. Günümüzde birçok kişi yaşam alanı olarak bir ev tercih ederken kira tutarlarını da göz önünde bulundurmaktadır. Bu noktada kiralayan kişi ile kiraya veren kişi arasında yapılan kira sözleşmesi devreye girer. Peki, kira sözleşmesi nedir, nasıl yapılır ve kira sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmelidir?

Finans 19-01-2024 18:20

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! e-kontrat uygulaması yolda: 'Bunun en büyük avantajı...'

Kira ve ev sahipleri arasında anlaşmazlıklar devam ediyor. Yaşanan tartışmaların altında ise fiyat konusunda anlaşılamaması yatıyor. Anlaşmazlıkların önüne geçmek için yeni bir uygulama hayata geçiyor. Birçok özellik barındıran e-kontrat sistemi ile birlikte eski nesil kira kontratları rafa kalkacak. Uygulamayla yaşanan sorunların önüne geçilmesi hedeflenirken bölge bölge kira haritası da çıkarılacak.

Finans 29-12-2023 07:52

Yüksek kira artışlarına karşı 6 adımlı önlem! Ayrıntılar ortaya çıktı... 5 ve 10 yıllık sözleşmeler, kira desteği, yüzde 25 sınırı, arabulucu...

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Fahiş kiralar pek çok kiracının dile getirdiği konulardan biri olarak gösterilirken her geçen gün açıklanan yeni uygulamalarla bunun önüne geçilmesi planlanıyor. Son olarak başlatılan çalışmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre yüzde 25 tavan uygulamasının süresi uzatılacak, kiraların çok yüksek olduğu illerde memura il ve ilçe bazında kira desteği verilecek. İşte fahiş kiraya yönelik yeni düzenlemenin detayları...

Finans 26-05-2023 10:15

20 bin TL de yetmedi... Sabah dükkanına geldiğinde gözlerine inanamadı! Böylesi ne görüldü ne duyuldu

Kiracı ve mülk sahibi anlaşmazlıklarında yeni haberler gelmeye devam ediyor. Sultanbeyli'de bir dükkan sahibiyle kiracısı arasında yaşananlar ise büyük şaşkınlık yarattı. Dükkan sahibi, sözleşme yenilediği kiracısıyla sözleşmede yazan 7 bin TL'ye rağmen ilk 6 ay 15 bin TL sonraki 6 ay 20 bin TL olacak şekilde yeni bir sözleşme yapmak isteyince tartışma çıktı. Kiracı, dükkan sahibinin kendilerini çıkmaları için tehdit ettiğini söyledi. Dükkan sahibinin dükkanın önüne kum döktürmesi ise şoke etti.

Haber 12-01-2023 11:47

Kiracılar dikkat! Okumadan imzalamayın! Evden çıkarılabilirsiniz...

Konut fiyatlarının fahiş bir şekilde artması kiraların yükselmesine neden oldu. Hükümet fahiş kira artışının önüne geçebilmek adına 1 temmuz 2023 tarihine kadar kira artış oranını yüzde 25 seviyesinde sabitledi. Ancak ev sahipleri şimdi de kiracısını istediği zaman evden çıkarabilmek için tahliye tahliye taahhütnamesi şartı koşuyor. Kiracılar dikkat! Okumadan imzalamayın...

Finans 20-12-2022 15:54

Hem ev sahipleri hem kiracılar bu haber sizi yakından ilgilendiriyor... Artık e-Devlet'ten yapılabilecek

E-Devlet üzerinden yeni hizmet hayata geçiriliyor. Hükümet kayıt dışı ekonomiyle mücadele için yeni adımlar attı. Alınan önlemlerin birisi de kira sözleşmeleriyle ilgili... 2024 sonuna kadar yapılacak düzenlemeye göre kira sözleşmeleri, e-devlet üzerinden düzenlenebilecek.

Finans 19-12-2022 16:36

Bunu yapan ev sahibi yandı! Kiracıyı çıkartayım derken hem ceza hem tazminat Kira sözleşmesinde yazmıyor olabilir ama...

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar uzun süredir Türkiye'nin gündeminde. Kiracılar yüksek kiralardan yakınırken ev sahipleri ise evlerini daha yüksek fiyata kiralamanın, bunun için de mevcut kiracılarını evden çıkartmanın yollarını arıyor. Ev sahiplerinin kiracıları çıkartmak için yeni yöntemleri ise kendi üstlerine olan abonelikleri iptal etmeleri oldu. Ancak uzmanlar bunun yasal olmadığını ve ev sahiplerinin hem ceza alacağını hem de kiracıya tazminat ödeyeceğini söylüyor.

Finans 07-12-2022 18:01

Kira sözleşmelerinin tamamında var Ev sahiplerinden kiracılara yeni şart! Yüzde 25 zam kuralına uymuyorlardı bu sefer de...

İstanbul'da kira fiyatlarındaki artış, kiracılara büyük zorluk yaşatmaya devam ediyor. Özellikle bazı ev sahiplerinin yüzde 25 zam kuralına uymadığı da ifade edilirken ev sahiplerinin kiracılara yeni şartlar koşmaya başladığı da belirtiliyor. Buna göre ev sahipleri kiracılardan kefil istiyor. Hatta bazı ev sahiplerinin biraz daha ileri giderek memur kefil şartı koyduğu aktarılıyor. Peki, bu durum yasaya uygun mu? Avukatlar konuyla ilgili değerlendirmelerini aktardı. İşte detaylar...

Finans 05-12-2022 16:03

Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Yeni yönteme dikkat: Büyük mağduriyet yaşayabilirsiniz

Ev sahiplerini ilgilendiren flaş bir gelişme daha yaşandı. Kira fiyatlarındaki fahiş artış sonrası emlakçıların kullandıkları yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Emlakçılar aracılığıyla kiralanan dairelerin, kiracılar tarafından ticaret siteleri üzerinden üçüncü kişilere daha yüksek ücretlerle kiralandığı yönünde şikayetlerin olduğu belirtildi.

Finans 08-11-2022 11:10

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Bunların yapmadan önce iki kere düşünün, uzmanlardan uyarı geldi

Konut ve kira fiyatlarındaki hareketlilik vatandaşın gündeminden düşmüyor. Son 1 yılda kiralara 2-3 kat zam geldi. Emlak piyasasında artan fiyatlar, kiracı ve ev sahipleri arasında gerginliklere yol açmaya devam ediyor. Uzmanlar kira sözleşmelerinde doğru bilinen yanlışlara dikkat çekti.

Finans 12-10-2022 10:06

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiren karar! O belgeyi imzalamadan önce bir kez daha düşünün

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Kira sözleşmesinin yapılması sırasında tarihleri boş olan ve kiracı tarafından imzalanan tahliye taahhüdünün tarihlerinin sonradan doldurulmasının önemsiz olduğuna dikkat çekti.

Finans 13-06-2022 14:28

SON DAKİKA | Kira zammında 'yüzde 25' sınırı resmen yürürlükte! Bir yıl boyunca geçerli olacak

Son dakika haberi: Konut kiralarındaki yüksek zamlara karşı alınan yeni karar yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeyle birlikte kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırıldı. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar gereçli olacak düzenlemeyle birlikte, ev sahipleri kiracıları zorla çıkaramayacak, tahliye davaları reddedilecek.

Finans 12-06-2022 08:42

Kiracıları ilgilendiren haber! Sözleşmedeki bu maddelere dikkat!

Son günlerde ev fiyatlarının artmasıyla birlikte ev sahipleri kiralara zam yapmaya başladı. Artan kiralarlar birlikte kiracı olamak zorlaştı. Kiracının olarak doğru evi bulması ve haklarını bilmesi için kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken detaylar var. İşte kiracıların bilmesi gereken hususlar...

Finans 11-05-2022 09:34

Kiracılar dikkat! ‘Evde çocuğum oturacak’ diyen ev sahibi tazminat ödeyebilir

Son zamanlarda Türkiye'nin her yerinde, kiraların normal fiyatlarının üstüne çıkması gündemden düşmeyen konulardan birisi oldu. Avukat Doç. Dr. Umut Yeniocak yaptığı açıklamada, ‘Evde çocuğum oturacak’ diyerek kiracıyı çıkarmak isteyen ev sahiplerinin 12 aylık kira bedelinden az olmamak üzere tazminat ödeyebileceğini açıkladı.

Finans 16-09-2021 08:05

Son Dakika: Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu! Temmuz ayı kira zammı nasıl hesaplanır?

Son dakika haberine göre haziran ayı tüketici fiyat endeksinin açıklanmasıyla birlikte temmuz ayı kira artış oranı da belli oldu. Temmuz ayı kira artış oranı yüzde 14,55 oldu.

Finans 05-07-2021 10:19

Kiracı olanlar dikkat! İşte kira kontratında dikkat edilmesi gerekenler…

Türkiye’de özellikle son dönemlerde kirada yaşayan aile sayısı giderek artıyor. Artan ev fiyatlarının yanında bir de kira fiyatları özellikle belirli şehirlerde artış gösteriyor. Milyonlarca kişinin her ay ev sahiplerine kira ödemesi de, kiracıların kendi haklarını bilmeleri konusunda önem arz ediyor. Pandemi sebebiyle birçok insan ev değiştirmeyi bıraktığı için kira fiyatları da bir o kadar yükseldi.

Finans 28-06-2021 13:50

Hazine’nin kira sertifikası ihracına 4 kat talep

İhraca 200'den fazla yatırımcıdan, ihraç tutarının yaklaşık 4 katı talep geldi.

Finans 16-06-2021 12:33

Kiracılar dikkat: Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'nin aldığı bir karar milyonlarca kiracının hayatını etkileyecek. Kararda kiracının, mülkteki kullanımdan meydana gelen eskime ve bozulmadan sorumlu tutulamayacağına hükmedildi.

Finans 12-03-2021 10:11