Kiralık Konut Haberleri

Deprem sonrası kiralık ev ilanları depremzedeler için ücretsiz ilana dönüştü! Duygulandıran sözler: 'Dert etmeyin, çekinmeyin'

Türkiye'yi sarsan deprem sonrasında, herkes depremzedeler için elinden geleni yapmak için seferber oldu. Depremde evsiz kalan insanlar için, yurdun dört bir yanında kiralık evler depremzedelere açıldı. Ülke genelinde birçok kiralık ev ilanlarının yayınlandığı internet sitelerinde, ev sahipleri kiralık ibarelerini kaldırdığı ilanları 'Depremzedeler için ücretsiz' olarak değiştirdi. İlanlara yazılan 'Dert etmeyin, çekinmeyin, Allah ne verdiyse beraber yer içeriz' sözleri ise duygulandırdı.

Haber 10-02-2023 11:45

Kimse ilandaki kiraya da inanamayacak! Kiralık evlerde akılalmaz ‘yeni dönem’ Yarışa döndürdüler! Açık artırmayla fiyat yükseltiyorlar

Son dönemde ev sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklara dair çok sayıda olay yaşanıyor. Bazı ev sahiplerinin kiraları artırmak ya da kiracıları evden çıkarmak için başvurduğu yöntemler akıllara durgunluk verirken bu kez uygulanan yeni bir yöntem 'Pes' dedirtti. Ev sahiplerinin kiracılar arasında adeta yarışa dönüştürdüğü bu oyunda kiralık evlerde açık artırma yapılmaya başlandığı öğrenildi. Ev sahiplerinin ilandaki fiyattan daha fazla veren var diyerek fiyatı artırdığı belirtildi.

Finans 27-01-2023 12:10

Kiralık konut fiyatlarını duyanlar inanamadı! Bir yılda 4'e katlandı

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında kira anlaşmazlığı yaşanıyor. Fahiş kira artışları gündemden düşmüyor. Türkiye genelinde kiralık konut fiyatları bir yılda yüzde 168, satılık konut fiyatları ise yüzde 174 artış kaydetti. Bu fiyatları duyanlar inanamıyor...

Finans 26-12-2022 16:59

Kiracılar ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Tahliye kararında ‘usulsüz tebligat’ kararı: O detay her şeyi değiştirdi

Antalya'da, yasal üst sınır olan yüzde 25 kira artışını kabul etmeyen ev sahibinin yaklaşık bir yıl önceki kontrat ile eş zamanlı imzalanan tahliye taahhütnamesine dayanarak gönderdiği tebligat, yasal itiraz süresi aşılsa da kiracının eline geçmediği gerekçesiyle "usulsüz" kabul edilerek iptal edildi. Kesinleşen kararda ise o detay, mahkemenin hamlesini değiştirdi.

Finans 20-12-2022 15:31

Kiralık ev fiyatlarında şaşırtan rapor: Emekli ve asgari ücretliler dikkat! İstanbul’un en uzak noktası göründü…

Asgari ücret ve en düşük emekli maaşları son günlerde sadece yeni yıl zamları ile gündeme gelse de yayımlanan bir raporda dikkat çeken veriler ortaya konuldu. Bu kapsamda emekli ve asgari ücretlinin İstanbul’un merkezi bölgelerinde ev kiralayabilmesi giderek zorlaştı. Asgari ücretli çalışan için kiralık ev bulma şansı en fazla Arnavutköy ve Çatalca’da olurken, emekli aylığıyla Türkiye genelinde ev kiralanabilecek iller arasında Tunceli, Hakkari, Bingöl, Kars ve Muş öne çıktı.

Finans 22-11-2022 07:56

Yok böyle fırsatçılık! Kiracıların yaptığı bu kadar da olmaz dedirtti... Ev sahibinden bile çok kazanan var

Fahiş kira bedelleriyle birlikte ortaya çıkan ve her geçen gün artan kiracı-ev sahibi sorunlarına bir yenisi eklendi. Sorunlarda genellikle yüksek kira talep eden ya da fahiş artış yapmak isteyen ev sahiplerinden çıkarken bu kez tersi oldu. Kiracısını mağdur etmek istemeyen ve kirayı düşük tutan ev sahipleri, uyanık kiracılar nedeniyle zor duruma düştü. Çevresine göre daha az kira veren kiracılar, bu kez odaları başkasına kiraladı ve ev sahibinden fazla kazandı...

Finans 12-11-2022 08:25

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında yeni perde! Türkiye Avrupa’yı solladı: Konut fiyatlarındaki artış raporlara böyle yansıdı!

AB İstatistik Ofisi (Eurostat) 2021 ile 2022 ilk çeyrekleri arasında konut ve kira fiyatlarının yıllık ne kadar yükseldiğini açıkladı. Satılık ev fiyatlarındaki artış ile Avrupa’da zirveye oturan Türkiye, kiralık konutta da üçüncü sırada yer aldı. İnşaat maliyetlerinde yaşanan artış ise fahiş artışın tek sebebinin arz açığı olmadığını ortaya koydu. Öte yandan fahiş kiralar nedeniyle birçok kişi kirasını geciktirirken ev sahipleri ile tahliye davaları sayısında bu nedenle artış yaşandı.

Finans 14-07-2022 10:18

Son dakika: Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte yeni kira düzenlemesine ilişkin tüm detaylar

Son dakika haberi: Yüksek kira bedelleri ve fahiş zamların önüne geçmek için getirilen düzenleme ile kira artışı yüzde 25 ile sınırlandırıldı. Tartışma yaratan düzenlemenin kiracıları koruduğu yorumları yapılırken, ev sahipleri açısından ise çok sağlıklı olmadığı ifade edildi. 11 Haziran'da yürürlüğe giren ve henüz çok yeni olan düzenlemeye ilişkin kafalarda pek çok soru da var. Örneğin, TÜFE, yüzde 25'ten düşük çıkarsa ne olacak? İşte kira düzenlemesine ilişkin tüm merak edilenler...

Finans 23-06-2022 08:37

Kira artış oranı ne kadar 2022? Kiralara ne kadar zam yapılacak? İşte Haziran 2022 kira artış oranı hesaplama!

Kira artış oranı ne kadar? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuya ilişkin 8 Haziran'da açıklamada bulunmasının ardından konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kiracı ve ev sahipleri konuya ilişkin araştırma yapmayı sürdürüyor. Peki Kira artış oranı ne kadar? İşte detaylar...

Finans 14-06-2022 15:18

Yeni ucuz konut hamlesi: Arazi kamudan, ev vatandaştan! İşte yeni modelin detayları

Konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan fahiş artışlara karşı ilgili bakanlıklar yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da bu konuda yeni bir adım atmak için hazırlanıyor. Bakanlık, sosyal konutun yanında altyapılı konut arsaları satışı yapmak için kolları sıvadı. Bakan Murat Kurum, Hazine arazilerini vatandaşın kendisi için konut yapması adına uygun şartlarda satışa çıkaracaklarını açıkladı. İşte yeni modelin detayları!

Finans 29-05-2022 10:01

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Konut alan içindeki kiracıyı çıkarabilir...

Kiralık ve satılık ev fiyatlarındaki sert artışlar beraberinde şikayetleri de getirdi. Tahliye taahhüdü, beş yılı doldurmadan kiracıyı çıkarmak ya da satışın tapudan dönmesi gibi sorunlar son dönemde katlandı. Bu durum dikkatleri kiracı ve ev sahibi haklarına çevirdi. İşte konut alırken ya da kiralarken bilmeniz gerekenler...

Finans 25-04-2022 11:51

Son dakika | Antalya'da ev kiraları 3'e katlandı! Ara kat dairenin aylık kirası 16 bin TL

Son dakika haberi: Antalya'da ev kiralarındaki artış şaşkına çeviriyor. Rusya'nın işgali nedeniyle ülkesinden kaçan Ukraynalıların Antalya'ya gelmesini fırsata çevirmek isten bazı ev sahipleri mevcut kiracılarını çıkartıyor. 1 yıllık peşin ödeme karşılığı evlerini yabancılara kiralayan fırsatçı ev sahipleri fiyatları 3 kat artırdı. Konyaaltı'ndaki binada deniz görmeyen bir ara kat dairenin kirası aylık 16 bin liraya geldi.

Finans 25-03-2022 08:39

'Doğa manzaralı' diye kiraya verdiği daire görenleri şaşkına çevirdi

Kadıköy'de bir emlakçı, 5 katlı binanın bodrumundaki, 1 odalı 12 metrekarelik daireyi, 'Doğa manzaralı' diyerek aylık 1250 liraya kiralıyor. Penceresi olmayan, güneş görmeyen harabe dairenin doğayla ilişkisi, holünden çıkan akasya ağacı ve duvarlardaki örümcek ağları.

Haber 26-10-2021 11:37

“Ev kiraları, yeni konut üretimi olmadığı için artıyor”

İnşaat, gayrimenkul ve otomotiv sektörlerinde çeşitli yatırımları bulunan Hamit Can Sarıoğlu, gündemde önemli bir yer işgal eden yüksek ev kiralarının sebeplerine dair açıklamalarda bulundu. Sarıoğlu, artışlarla ilgili olarak, “Ev kiraları yeni konut üretimi olmadığı için artıyor” dedi.

Finans 06-10-2021 10:06

Türkiye'nin gözde turizm kenti! Bodrum'da kışın kiralar 2 bin lira, yazın ise 10 bin lira

Türkiye’nin çoğu şehrinde yaşanan kiralık ev bulma sorunu, Muğla’nın Bodrum ilçesinde büyük bir krize dönüştü. Bodrum’da 12 ay boyunca yaşayan yerlilerin kiralık ev bulmaları imkânsız hale geldi. Öte yandan bazı ev sahipleri ilçede yaz sezonunda artan kiralar nedeniyle kira kontratlarını mayıs ayında sona erecek şekilde yapmak istiyor. Böylelikle kışın 2 bin TL olan daireyi yaz sezonunda 10 bin TL’ye kiralamak istiyorlar. Bazısı kışın boş kalmasını da göze alıyor.

Finans 04-10-2021 15:31

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Yargıtay’dan dikkat çeken karar

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, milyonlarca kiracı ve es sahibini yakından ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; kira sözleşmesinin, kiralayanın ölümü ile sona ermeyeceğini, mülk sahibinin ölümü durumunda tüm mirasçıların kendiliğinden kiralayan sıfatını kazandığını ve kira sözleşmesi devam edeceğine hükmetti.

Haber 30-09-2021 09:55

2 yıldır boş boş bekleyen evler 2 bin liradan kiraya veriliyor

Adana'da pandemi yüzünden durgun geçen kiralama dönemi, konut yetersizliği ve üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasıyla hareketlendi. Sıfır dairelerini satamayan müteahhitlerin de kiraya yönelmesiyle fiyatlar bir ayda 2 kattan fazla arttı. Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, aylık bin lira karşılığında kiraya veremedikleri için 2 yıl boş kalan evlerin şu an 2 bin liraya rahatlıkla verildiğini söyledi.

Finans 24-09-2021 16:31

'Ucuz ev cenneti' olarak biliniyordu! Kiralar Rus personelden dolayı tavan...

Son resmi verilere göre 250 binin üzerinde Suriyelinin olduğu ve yurt içinden de sürekli göç alan, uzun yıllar 'ucuz ev cenneti' olarak bilinen Mersin’de ev kiraları tavan yaptı. 3 bin olan Rus personel sayısının 10 bine çıkmasının da kira artışlarında bir başka etken olduğu ifade edildi.

Finans 21-09-2021 14:19

Ev sahiplerinin yeni fırsatçılığı: Tahliye ya da kira tespit davası açarak evi yüksek kiraya başkasına vermek

Başta İstanbul olmak üzere kiralık ev fiyatlarında yaşanan artışlar, kiracıları zor duruma sokarken ev sahiplerinin ise iştahını kabartıyor. Mevcutta kiracısı olan evi boşaltıp yeni kiracıya çok daha yüksek fiyattan kiraya vermek isteyen fırsatçı ev sahipleri, mahkemenin yolunu tutarak tahliye ya da "kira tespit" davası açıyor. Öte yandan emlak uzmanları iki yıl sonra fiyatların düşebileceğini ve kiracının da ev sahibine "kira tespit davası" açma hakkını olabileceğini belirtiyor.

Finans 08-09-2021 09:45