Kış Çayı Haberleri

Kış çayı faydaları nelerdir? Kış çayı ne işe yarar, öksürüğü keser mi?

Nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar çoğunlukla kış mevsiminde yaygın görülmektedir. Bu hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına bazı şifalı bitkiler ve meyve çeşitleri kullanılmaktadır. Çoğunlukla rezene, ıhlamur, elma, kuşburnu, limon, zerdeçal, zencefil gibi bitki, baharat ve meyve çeşitleri kullanılarak hazırlanan içecek türü, kış çayı olarak adlandırılmaktadır. Peki, kış çayının faydaları nelerdir, ne işe yarar ve öksürüğü keser mi?

Haber 08-03-2024 18:34

Antienflamatuar kış çayı: Üşütmek üzereymiş gibi hissettiğinizde hemen için! Hastalığı başlamadan bitiriyor

Kış aylarında vücudumuzun direnci düşebilir ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara yakalanma riski artar. Doğadan gelen bazı mucizeler sayesinde bu riski azaltabiliriz. Antienflamatuar kış çayı, üşütmek üzereymiş gibi hissettiğinizde hemen içebileceğiniz bir şifa çayıdır. Bu çay, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalığı başlamadan bitirmeye yardımcı olabilir. Antienflamatuar ve bağışıklık destekleyici kış çayı haberimizde.

Haber 17-02-2024 09:39

'Fiyatlar çok yükselmedi' Kilosu 120 TL ama 100 gramı bile uzun süre yetiyor! Havalar soğuyunca herkes ona akın etti...

Soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. Nezle, grip gibi hastalıklara yakalanmak istemeyen vatandaşlar aktarların yolunu tuttu. Eminönü Mısır Çarşısı esnafları, zencefil, adaçayı, tarçın, ıhlamur gibi ürünler bu dönemde daha çok tercih edildiğini belirterek fiyatlara ilişkin bilgi verdi. "Fiyatlar bu sene çok yükselmedi" diyen esnaf, ıhlamurun kilogram fiyatının 120 lira olduğunu, ancak 100 gram alındığında bile uzun süre yettiğini belirtti.

Finans 17-01-2024 15:14

Yıllardır yanlış biliyormuşuz: Uzmanından kış çayı uyarısı!

Havaların soğumasıyla beraber sıklıkla yapılan kış çayları hazırlanırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Çayın faydasından tam verim almak için doğru demleme yöntemlerini bilmenizde fayda var. İşte uzmanından kış çayı uyarısı...

Haber 21-11-2023 20:33

Kış Çayı

Kış Çayı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kış Çayı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Aktarlardan 'kış çayı' önerisi: Soğuk algınlığına karşı birebir! İçinde yok yok

Havaların soğumasıyla birlikte artan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı aktarlardan uyarı geldi. İçerisinde 10 farklı bitkiyi barındıran kış çayını tavsiye eden aktarlar, kullanıldığı takdirde kışa hastalıksız girilebileceğini söyledi.

Haber 05-11-2023 09:33

Kış çayı faydaları nelerdir? Kış çayı nasıl yapılır?

Soğuk kış günlerinde vücudun bağışıklığını güçlendirmek oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin ve ilaçların yanı sıra bitki çaylarından da yararlanılabilir. İçerdiği çeşitli karışımlar ile adeta şifa deposu olan kış çayı, adından da anlaşılabileceği gibi kış aylarında sık tüketilir. Peki, kış çayının faydaları nelerdir?

Haber 21-10-2022 14:28