Klamidya Haberleri Ve Son Dakika Klamidya Haberleri

Klamidya Haberleri Ve Son Dakika Klamidya Haberleri

Birçok insanın mustarip olduğu ancak adını bilmediği bir rahatsızlıktır. Üreme sistemindeki bakteriyel bir enfeksiyondur. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların başında gelir. Kadın ve erkekde de görülen bu rahatsızlığa her yaşta rastlamak mümkündür. Hastalığın il belirtileri çok hafiftir. Kadınlar da erken doğma neden olabilir gebe kadınlarda bebeğin sağlığını etkileyebilir. Kalmida rahatsızlığından korunmanın yollar ise cinsel ilişki korunma yöntemlerini kullanmaktır. Hatalığn oluşum süresi 2 ila 3 haftayı bulabilir ortaya çıktığında idrar yolu enfeksiyonu gibi birkaç rahatsızlıkla karıştırılabilir. Bu nedenle korunmasız ve riskli cinsel ilişkiye giren tüm kişilerin cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı bilinçli olması ve belirtileri gördüğü anda doktora başvurması oldukça önemlidir. Kadınlarda görülen en belirgin belirtileri İdrar yaparken yanma ve ağrı, Cinsel ilişki sırasında ağrı,Adet dönemi dışında kanamalardır.

Klamidya Haberleri

Boğaz ağrısının nedeni bildiğiniz gibi değil! Cinsel hayatınız tehlikede olabilir

Çoğu sağlık koşulunda olduğu gibi, daha da kötüleştirmemek veya enfeksiyonu daha da fazla yaymamak için enfeksiyon belirtilerini erken tespit etmek iyileşme süreci için önemlidir. Boğazda ve midede yaşanan bazı ağrılar cinsel hastalık olan klamidya nedeniyle olabilir. Olağandışı klamidya belirtileri arasında boğaz ve mide ağrısı da bulunuyor.

Haber 08-11-2022 19:01

Boğaz ağrısıyla başlıyor: Sonrası büyük problem!

Çoğu hastalıkta olduğu gibi bunda da boğazınızda veya midenizdeki bazı belirtiler hastalığın ilk işareti olabilir. Enfeksiyonun daha fazla yayılmaması için erken tespit edip harekete geçmek sağlığınız için en doğru adım olacak. Boğazınızda ve midenizde bulunabilen olağandışı klamidya belirtilerinin farkında olarak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Haber 26-10-2022 17:48

Cinsel hastalık uzmanı belirtiyor: Önce ve sonra kesinlikle sakın yapmayın! Hastalık riski taşıyor

Cinsel ilişki hayatın bir parçası olarak görülüyor. Herkesin cinsel ilişki fikirleri değişim gösteriyor. Bu konunun fazla konuşulmaması cinsel ilişki konusunda bilinçlenmeyi önlüyor. Uzmanlar farklı cinsel ilişkiler arasında bulunan oral seks hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-09-2022 08:56

Tedavi edilmezse kısırlık, işitme veya görme kaybına neden olabilir

En yaygın cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve belirtileri belli oldu. Dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca cinsel yolla bulaşan enfeksiyon teşhisi konuyor. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE) tedavi edilmezse, diğer kronik durumların yanı sıra kısırlığa, pelvik inflamatuar hastalığa ve görme veya işitme kaybına yol açabilir.

Haber 29-06-2022 09:33

Klamidya

Klamidya Hakkındaki Haberler Mynet'te. Klamidya Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hamilelikte geçirilen klamidya enfeksiyonu bebeği nasıl etkiler?

Gebelik döneminde en ufak bir üşütme bile kadınların büyük kabusu olurken Klamidya gibi bir enfeksiyonun gebeyken ortaya çıkması psikolojik açıdan oldukça zor bir durum. Kadın Hastalıkları ve Doğum & Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, gebelik döneminde meydana gelen klamidya enfeksiyonu hakkında oldukça sağlıklı bilgilerde bulundu.

Kadin 22-02-2019 10:16