Kolesterol Belirtileri Haberleri

Ayaklarınızda bu belirti varsa dikkat! O hastalık ölüme neden olabiliyor

Uzmanlar ayaklardaki değişimlerin ölümcül durumlara yol açabilen kolesterolün belirtisi olabileceğini ifade ediyor. Vücudumuz bize sinyaller verir. Dolayısıyla belirtilerin farkında olup bu durumu iyi değerlendirmek gerekir. İşte, yüksek kolesterolün nedenleri...

Haber 26-10-2023 13:18

O hastalar için tehlike arz ediyor! Sonunuzu getirebilir, bu besinleri tüketmeden önce bir daha düşünün

Birçok besin fazla tüketildiği takdirde sağlığa çeşitli zararlar verebiliyor. Yararlı olduğu düşünülerek tüketilen yiyeceklerin bazı hastalar için risk oluşturduğunu belirten uzmanlar, uyarıda bulundu.

Haber 11-09-2023 14:05

Geceleri görülen bu belirtiye dikkat! Yüksek kolesterolün riskli habercisi

Yüksek kolesterol genellikle belirti vermeden ilerleyen ve sağlığı büyük oranda tehlikeye atan hastalıklar arasında yer alıyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol kalp krizi ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar yüksek kolesterolün geceleri görülen riskli belirtisi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 23-05-2023 15:01

Kolesterole ne iyi gelir? Evde kolesterol nasıl düşürülür, kolesterol en hızlı nasıl düşürülür?

Kolesterol herkeste bulunan ve bulunması gereken doğal bir birleşimdir. Kolesterol değerlerinin olması gereken miktardan daha fazla depolanması damar tıkanıklığı gibi bazı önemli rahatsızlıklara sebep olabilir. Sağlıklı beslenme, beyaz ve sebze ağırlıklı bir beslenme programı, kolesterolü düşürmek için oldukça etkilidir. Düzenli egzersiz de kolesterolün dengede olması için oldukça önemlidir. Peki, kolesterol yüksekliği vücutta ne yapar ve kolesterole ne iyi gelir?

Haber 27-02-2023 17:20

Ölüme sürükleyen damar tıkanıklığının ilk belirtisi...

Kolesterol, zamanımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olarak üst sıralarda yer alıyor. Farkında olmadan vücudu sararak bir anda hayatınızı olumsuz anlamda değiştirebilir. Yorgunluk, uyuşukluk gibi basit ve görmeden gelinen belirtileri kolesterole karşı dikkatli takip etmek gerekiyor. Arterleri tıkayarak hayatınızı kabusa çevirecek kolesterolü tehlikeli hale gelmeden yakalamak için belirtileri takip edin ve düzenli olarak doktora gidin.

Haber 26-11-2022 07:00

Sessiz Katilin ilk belirtisi yürürken ortaya çıkıyor! Tedavi edilmezse felç ve kalp krizi riski yüksek

Vücudumuzda gelişen birçok hastalığın farkında olmayabiliyoruz. Sessizce ilerleyen hastalıklar biz teşhis edene kadar çok ciddi sonuçların gelişmesine neden olabiliyor. Kolesterol sessizce ilerleyen ve hayati riskleri bulunan bir hastalık olduğu için 'Sessiz Katil' olarak biliniyor. Yüksek kolesterolün ilk belirtisi yürüyüşte fark edilebiliyor.

Haber 10-11-2022 09:20

Bir numaralı ölüm sebebinin en büyük düşmanı: Kolesterol seviyesini düşürür, kalp hastalıklarına karşı korur, uzun yaşamanızı sağlar

Milyonlarca insan vücudunda yüksek ve tehlikeli kolesterol seviyelerine sahiptir. Bunların üçte birinden fazlası kalp hastalığına yakalanma riski altındadır. Mevcut haliyle, kalp hastalığı bugün dünyada önde gelen ölüm nedenidir ve bu nedenle, daha uzun yaşamak için hastalık riskinizi azaltmanın yollarını bulmaya kesinlikle değer. Bazı besinler sayesinde yüksek kolesterolü düşürerek sağlığınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Haber 12-10-2022 19:09

Atardamarı tıkıyor, teşhis edilemiyor! Yüksek kolesterolün yıkıcı etkileri

Yüksek kolesterol, iyi bir şekilde takip edilmezse vücutta yıkıcı etkilere neden oluyor. Kolesterolün tehlikeli bir şekilde atardamarlarınızı tıkadığının 'ilk göze çarpan' işaretini fark ettiğiniz an harekete geçmelisiniz. Bir sağlık portalı, yüksek kolesterol seviyeleri söz konusu olduğunda kalçalarınızın size ipucu verebileceğini öne sürüyor.

Haber 08-10-2022 17:26

Kalp krizi ve felce neden oluyor! Tehlikeli hastalığı önlemek için her kahvaltıda tüketmeniz yeterli

Kötü kolesterol sağlığımızı doğrudan etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Kolesterol kalp krizi, felç gibi çok tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar kolesterolden korunmak için beslenmenin önemini belirtiyorlar. Doğru beslenme ile kolesterolü önlemek mümkün olabiliyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolü hiç tahmin etmeyeceğimiz seviyede düşürüyor.

Haber 26-09-2022 10:08

Bunları ağzınıza bile sokmayın! Kolesterolü düşürmek istiyorsanız…

Yüksek kolesterol toplumda en sık görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Birçok ciddi hastalığa yol açan kolesterol için uygun beslenmek çok büyük önem taşıyor. Zararlı yiyecekler kolesterolün daha da yükselmesine neden oluyor. Yüksek kolesterol hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Haber 24-08-2022 10:00

Hemen elinizdekini bırakın! Saçınız beklenmedik şekilde beyazlamaya başladıysa doktora koşun

Saçınızın beklenmeyen şekilde beyazlamaya başlaması önemli bir hastalığın ilk belirtisi olabilir. Saçınızdaki değişiklik beslenme rutininizde çok fazla yağlı yemek olduğu anlamına gelebilir. Yüksek kolesterol, tedavi edilmediği takdirde zarar verici ve potansiyel olarak yaşamı tehdit eden rahatsızlıklara neden olabilen yaygın bir hastalıktır.

Haber 06-08-2022 14:14

Kalp krizi veya felç geçirmeden anlaşılmıyor! Gözlerinizdeki ölümcül risk: Yüksek kolesterol nedir, yüksek kolesterol neden olur?

Eğer sağlığınıza dikkat ediyor ve düzenli olarak kontrole gidiyorsanız yüksek kolesterolünüz olup olmadığının farkındasınızdır. Ancak yüksek kolesterolünüz varsa ve farkında değilseniz büyük tehlike altındasınız demektir. Yüksek kolesterol, genellikle belirti göstermez. Hayati riske sahip olan yüksek kolesterol kontrol altına alınmadığında kalp krizi ve felç gibi ciddi sonuçlara neden olabilir. Ancak gözlerinize dikkatli bakarsanız yüksek kolesterolü fark edebilirsiniz...

Haber 30-07-2022 07:08