Konjonktivit (Kırmızı Göz Hastalığı) Haberleri

Bulaşıcı kırmızı göz hastalığı alarma geçirdi! Hızla yayılıyor: Vaka sayısı 7 bin 500'ü geçti

Uganda'da son 3 haftada bulaşıcı "kırmızı göz" (konjonktivit) hastalığına yakalananların sayısının 7 bin 500'ü geçtiği bildirildi.

Haber 16-04-2024 11:36

Kışın artan bu salgına dikkat! Belirtiler bir anda başlıyor... 'Görme kaybına neden olabiliyor' diyerek uyardı

Kışın kapalı alanlarda geçirilen sürenin artmasıyla birlikte kırmızı göz hastalığının görülme sıklığının arttığını belirten Op. Dr. Tuncer Güney, “Viral konjonktivitler; toplu taşıma, okul-kreş, hastane, yurt gibi yerlerde hızla yayılabilen önemli bir halk sağlığı problemidir. Gözlerde kızarıklık, kanlanma, göz kapaklarında şişlik, sulanma, çapaklanma, yanma, batma, ağrı, kirpiklere yapışan iltihap, beyaz zar oluşumu, ışığa karşı hassasiyet, gece boyunca gözden akıntı gelmesi görülebilir” dedi.

Haber 09-02-2024 09:55

Vakalar patladı, okullar tatil edildi! Okulu ziyaret eden bakan da dehşete düştü: Pakistan'da 'kırmızı göz' alarmı

Vaka sayıları patlak verdi, özellikle de çocuklarda görülen 'kırmızı göz' hastalığı bir ülkeyi fena etkisi altına aldı. Pakistan'ın Pencap Eyaleti'nde bir günde 13 bin vaka tespit edildi. Sayı bir haftada 40 bini aşarken bir aylık toplam vaka sayısı ise durumun vahametini ortaya koydu. Bakan Mohsin Naqvi, bir okula yaptığı ziyaretin ardından durumu "şoke edici" olarak niteledi.

Haber 29-09-2023 13:24

Herkesin yaptığı hata! Önce enfeksiyon başlıyor sonra...

Halk arasında kırmızı veya pembe göz hastalığı olarak bilinen konjonktivit hem çocuklarda hem de yetişkinlerde en yaygın görülen göz hastalıklarından biri. Göz akı ile göz kapağının iç kısmını örten konjonktiva tabakasının iltihaplanmasının konjonktivit olarak adlandırılıyor.

Haber 30-11-2022 15:33

Koronavirüs gözlerde konjonktivit yaparak bulaşabilir uyarısı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Evereklioğlu: - "Her hastada konjonktivit olacak diye bir durum yok ama o yolla da bulaşabildiği yönünde yayınlarımız var. Konjonktivit olduktan sonra kişinin göz yaşı elde edilip analiz yapıldığında burada ciddi miktarda koronavirüsle ilgili bulgulara rastlanmış" - "Kontak lens kullanıyorsanız ara vermeniz gerekir. Koronavirüs kontak lensler üzerine yapışarak daha uzun süre kalmakta ve bizi yine risk altına sokabilmektedir. Dereceli, derecesiz ya da güneş gözlüklerimizi kullanacağız" - "Ağzımız ve burnumuzu maskelerle koruduğumuz gibi gözlerimizi de mümkün olduğu kadar, varsa gözlüklerimizi kullanarak, koruyucu gözlükler ya da dışarıda gezerken güneş gözlüklerimizi kullanarak, mekanik bariyer oluşturup korumamız gerekiyor"

Yurthaber 01-04-2020 11:07

Koronavirüsün yeni belirtisi tespit edildi: Konjonktivit

ABD'li doktorlar, gün geçtikçe dünyaya yayılan ve her geçen gün yeni bir belirtisi ortaya çıkan koronavirüsün yeni bir belirtisi olabileceğini açıkladı. Yapılan incelemelerde bazı hastalarda halk arasında kırmızı göz hastalığı olarak bilinen konjonktivit belirtilerinin olduğu tespit edildi.

Haber 29-03-2020 07:29

'Yanak yanağa öpüşmeyin'

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş ışınlarının göze olan zararlarına dikkat çeken uzmanlar, kırmızı göz hastalığı olarak bilinen konjonktivit hastalığına dikkat çekiyor.

Haber 07-06-2013 18:03