Konut Fiyatları Haberleri

Merkez Bankası duyurdu: Konut fiyatlarında 4,5 yıl sonra ilk!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin konut fiyat endeksini yayımladı. Buna göre konut fiyat artışı 2019 Aralık'tan bu yana ilk kez enflasyonun ardında kaldı. Şubat ayında bir önceki yıla göre artış oranı yüzde 58,31 oldu.

Finans 24-04-2024 10:49

Konut fiyatlarında iki yılın en yavaş yıllık artışı

Konut fiyat endeksi Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 67,96 artarak Aralık 2021'den bu yana en yavaş yıllık artışını kaydetti.

Finans 18-03-2024 10:33

İngiltere'de oturmak Eyüpsultan'dan daha ucuz: İstanbul'da konut fiyatları Avrupa'yla yarışıyor

Konut fiyatlarındaki artış öyle bir hale geldi ki artık İngiltere'den ev almak İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinden ev almaktan daha kolay. Eyüpsultan'da en ucuz sıfır daire fiyatları 6-8 milyon TL arasında değişiyor. Bununla beraber İngiltere'deki yeni bir evin fiyatı yurt dışı yatırımını bir kez daha akıllara getirdi.

Finans 12-03-2024 14:13

Boş konuttan vergi, hisseli kiracılık… Merkez Bankası tek tek açıkladı: Kiraları düşürecek adımlar atılıyor

Konut fiyatları ve kiralar için Merkez Bankası’ndan açıklama geldi. Enflasyon Raporu'nda bu konuya geniş bir yer ayıran TCMB, kira fiyatlarında düşüşü getirecek önerilerini tek tek sıraladı. Bu kapsamda Merkez Bankası kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi gibi noktalara dikkat çekti.

Finans 14-02-2024 08:10

Kira fiyatı karmaşası! Emlakçılar 'yüzde 15 geriledi' dedi: Kiracılar ‘biz kimseden duymadık…’ diye tepki gösterdi

Günlük kiralık evlere getirilen tedbirler ve kentsel dönüşüm sürecince süreçlerin sona ermesi konut stokunu arttırdı. Bu gelişme kiralık konut fiyatlarını yüzde 15’e kadar düşürdü. Emlak sektörü temsilcileri bu düşüşün devam edeceği görüşünü savunuyor. ‘Fiyatlar olması gereken yere geri geldi’ diyorlar. Ev sahipleri ve kiracılar ise aynı şeyi düşünmüyor.

Finans 14-12-2023 11:40

Emlakçılar da şaşkın! Her ay ilan yeniliyorlar: Ev çok alan yok

Konut piyasasında durgunluk devam ederken, talep ise geçtiğimiz aylara göre yüzde 50 düştü. Emlakçılar, her ay ilan yenilediklerini, ortalama konut fiyatlarının ise 2,5 milyon TL’den başlayıp, 4-5 milyon TL’ye kadar devam ettiğini söyledi.

Finans 24-10-2023 14:29

1 Kasım’da uygulanmaya başlanacak! Konut satışı ve kiralarda her şey sil baştan: Detaylar ortaya çıktı

1 Kasım'dan itibaren emlak satışlarına e-Devlet üzerinden kimlik doğrulama şartı geliyor. Kurulacak olan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ile sahte ilanların önüne geçilecek. Peki emlak sektöründe fiyat istikrarı için çok önemli olan bu adım ile neler değişecek? Emlakçılar merak edilen konuya ilişkin detayları açıkladı.

Finans 23-10-2023 11:10

Kıyıda tek bir yer bile kalmadı! Antalya'da satılık konut ilanlarında dikkat çeken ifade: 150 milyon lira...

Antalya'da önceki yıllarda konut sahipleri ile emlak şirketleri 'uygun fiyat', 'deniz manzaralı', 'geniş balkon', 'lüks', 'site içerisinde' gibi özelliklerle ilan verirken, son dönemlerde 'vatandaşlığa uygun' başlığıyla konulan ilanlar dikkat çekti. Sektör temsilcileri bunun ev sahibi ya da emlakçıların reklam çalışması için yaptığını dile getirdi. Ayrıca kıyı şeridinde inşaat yapmak için yer kalmadığını da açıkladılar.

Finans 11-10-2023 11:52

Otomobil fiyatlarının ardından konut fiyatları da geriledi! İlanlardaki o detay dikkat çekti! 3 günde 260 bin lira…

Yüksek enflasyonun da etkisi ile birlikte son yıllarda yaşanan konut fiyatlarındaki yükseliş sonunda durdu. Otomobil piyasasının ardından sevindiren bir haber de konut fiyatlarından geldi. Borsa’daki hareketlilik ve mevduat faizlerinin artması yatırımcıyı konut piyasasından çekince fiyatlar düşüşe geçti. 250 bin ila 500 bin lira arasında konut fiyatlarında gerileme yaşanıyor. İşte konut piyasasında son durum…

Finans 07-10-2023 08:27

'2. elde yüzde 15'lere varan düşüş, 0 araçlarda kampanyalarla yüzde 20 indirim' Bakan Bolat açıkladı: '6 ay sonrasına' denilirken şimdi 3 saat! Emlakta köpük kalktı mı?

Emlak ve araç piyasasındaki gelişmeler merakla takip ediliyor. Ev ve araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar fiyatlardaki değişimleri merak ederken Ticaret Bakanı Ömer Bolat, canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Uygulamalarla, araç piyasasında stokların ortaya çıktığını ifade eden Bolat, 3 ay 6 ay sonrasına araç gelebilir denilirken şimdi 3 saat, 24 saat sonrasına araç teslim edildiğini vurguladı. Araç ve konut fiyatlarındaki köpüğün kalktığını söyleyen Bolat, düşüşleri işaret etti.

Finans 06-10-2023 11:55

Artış sürüyor! Konut Fiyat Endeksi açıklandı: İstanbul, Ankara, İzmir'de... Aylık yüzde 7,3

Ev sahibi olmak isteyenler tarafından konut fiyatları sürekli olarak takip ediliyor. Uzun bir süredir konut fiyatlarındaki artış, vatandaşın gündemindeki yerini korurken son olarak TCMB, güncel Konut Fiyat Endeksi verilerini paylaştı. Konut Fiyat Endeksi (KFE) temmuzda aylık yüzde 7,3 ve yıllık yüzde 94,7 artışla 988,5 seviyesinde gerçekleşti.

Finans 18-09-2023 15:40

Dünyanın en pahalı konutları bizde! ABD’de yüzde 0,7, Türkiye’de yüzde 132,8… Dikkat çeken araştırmada ‘3 büyük şehir’ detayı

Dünyada konut fiyatlarında en çok artış Türkiye’de yaşandı. İngiltere merkezli danışmanlık şirketinin araştırmasına göre, Türkiye 56 ülke içinde yüzde 132,8’lik artışla ilk sırada yer aldı. Fiyatların en çok arttığı şehirler ise Ankara, İzmir ve İstanbul oldu.

Finans 28-08-2023 10:47

Konut fiyatlarındaki artış isyan ettirdi! Yüzde 30 zam yolda artık yabancılara bile pahalı geliyor…

Emlak fiyatları her geçen gün artınca, satışlar geçen yıla göre yarı yarıya düştü, bazı yerlerde durma noktasına geldi. Emlak uzmanları, fiyatların yabancılara bile pahalı geldiğini açıklayarak önümüzdeki günlerde neler beklendiği anlattı. Kredi kullanımlarının kısıtlanması ve kredi faizlerindeki artış da satışları olumsuz etkiledi. İşte konut piyasasındaki son durum…

Finans 22-07-2023 08:09

İstanbul'da ev almak isteyenler dikkat! Merkez Bankası duyurdu: 36 bin liraya yükseldi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mayıs ayı Konut Fiyat Endeksini (KFE) yayımladı. Buna göre, Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında arttı. İstanbul'da evlerin ortalama metrekare fiyatı ise 36 bin liraya yükseldi.

Finans 18-07-2023 14:59

Konut kredisi faizleri yüzde 4’ün üzerine yükseldi: Müteahhitler zam yapmak için beklemede: ‘Fiyatlarımızı yüzde 100 artırabiliriz…’

Konut satışları azalırken, müteahhitler maliyet artışlarını yansıtmak için konut kredi faizlerinde düşüş bekliyor. Bu yılın ilk 5 ayında konut satışları yüzde 16.3 düşerken, inşaat maliyetlerinde artış sürüyor. İşçilik maliyetleri yüzde 104.8’e çıkarken, yetkililer konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’in altına inmesi halinde fiyatları yüzde 100 artırabileceklerini söyledi.

Finans 13-07-2023 15:17

Kiracı sorunu evin fiyatını da düşürdü! ‘Türkiye’de böylesi ilk kez oluyor, devran tersine döndü’

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu, sektör uzmanlarının ifadesiyle Türkiye tarihinde ilk kez devran tersine döndü! Ev satışlarında kiracılı evler kira getirisinin hazır olması anlamına gelmesi nedeniyle eskiden avantaj halindeyken yüzde 25 zam sınırıyla yetinmek istemeyen ev sahipleri artık gayrimenkulü ellerinden çıkarmanın peşine düştü, üstelik değerinden daha da ucuza. Uzmanlar kiracılı ev satışlarındaki hareketliliğe dikkat çekerken kiracılı ev satın alanlara da yol haritasını anlattı.

Haber 14-06-2023 08:28

Tunceli, Kayseri, Mersin... Satılıkta yüzde 14, kiralıkta yüzde 17 artış! GİB, 45 bin konut için 'fahiş fiyat var' dedi

Şubat ayında deprem olmasaydı fiyat artışını deprem illeri ve çevre iller için yüzde 8, büyükşehirler için yüzde 10; kira artışını ise deprem illeri için yüzde 4, çevre iller için yüzde 6, büyükşehirler için yüzde 9 olarak öngörülmüştü. Ancak deprem sonrasında bölgedeki illerde satılık konut fiyatlarında ortalama yüzde 14, konut kiralarında ise ortalama yüzde 17 artış kaydedildi. Mersin'de yazlık konutlar bile satışa çıkarken yaklaşık 45 bin konutta fahiş fiyat artışı tespit edildi.

Finans 07-03-2023 11:25

'Yüzde 80'i kadar nakit...' Heyecanlandıran orta gelir konut kampanyasının önündeki engel! 'En fazla 500 bin TL kredi...'

Ev alacak orta gelirliler yeni konut kampanyasını araştırıyor. 0,69 oranla düşük konut kredisi faizi ve 15 yıl vade imkanından yararlanmak isteyenlerin ev arayışında karşılarında kampanyanın önünde engel gibi duran bir durum var. Bu engel, vergi kaçırmak için satış fiyatının çok altına değer gösteren müteahhitler. Sıfır ev arayanlara, bankaya gerçek satışla giderlerse satış yapılamayacağı söyleniyor. Kimisi 'En fazla 500 bin kredi' yanıtını alırken kimisinden de yüzde 80’i kadar nakit isteniyor.

Finans 13-01-2023 13:25

'Daha fazla beklemeyin' diyerek açıkladı! Konut fiyatlarındaki artış... 'Yüzde 40 oranında...' Kira fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Şimdi ev alınır mı?

Ev sahibi olmak isteyenler ve evini satmayı düşünenler konut piyasasında son dönemde yaşanan hareketliliğin ne yönde devam edeceğini merak ediyor. Özellikle şu anda ev almak mantıklı mı sorusu gündemdeki yerini korurken bir yandan da ev kiralarındaki yükseliş dikkat çekiyor. Ev sahibi olmayan vatandaşlar ise ev kiraları düşecek mi diye merak ediyor. Peki, konut fiyatlarındaki artış ne olacak? Emlak uzmanı Nilüfer Kas "Daha fazla beklemeyin" diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.

Finans 12-01-2023 11:03

‘Dar gelirli’ diye girdiler yüzde 250 zam! Ellerinde fenerlerle eylem yaptılar ‘Ev taksidini geçti…’

Satılık ve kiralık ev fiyatlarındaki artış herkesin gündeminde. Ev alacaklar ya da kiralık ev arayanlar fiyatlardan şikayet ederken evi olanların ve kiracıların gündemindeyse aidat zamları var. Bazı sitelerde aidatlara fahiş zam yapıldığı belirtilirken İstanbul Küçükçekmece'deki bir sitede vatandaşlar bu yüzden eylem yaptı. 1 yılda aidata yüzde 250 zam yapıldığını söyleyen vatandaşlar, sitenin dar gelirli bir site olduğunu belirterek tepki gösterdi. Bir vatandaş ise "Evi taksidini geçti" dedi.

Finans 09-01-2023 09:53

Ölmek artık daha pahalı... Arsa fiyatları artınca mezar fiyatları da uçtu! Rakamlar dudak uçuklatıyor

Son dönemde arazi fiyatları ve konut fiyatları hızla artınca, mezar fiyatları da pahalandı. Antalya kent merkezindeki mezarlıkta aile mezarı almak isteyenlerin 24 metrekare için 250 bin, 12 metrekare için 125 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Sadece kefen fiyatları da yıl içinde 850 liradan bin 100 liraya yükseldi. Özel şirketlerin 1 yıl önce 4 bin 750 liraya gerçekleştirdiği cenaze nakil, yıkama ve kefenleme ücreti ise 7 bin lira oldu. İşte detaylar...

Haber 06-01-2023 10:35

Hem fiyatları hem vergileri artıyor! Ev hayali kuranlar bu haber sizi ilgilendiriyor... Sadece 25 gün kaldı

1 Ocak’tan itibaren değişiyor. Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor. Maliye, SPK ve BDDK ile iş birliği yapıyor, artık daha yüksek olacak! Yeni atılacak adım ile güncel rayiç bedel üzerinden vergi alınması gündemde. Yeni sistemin inşaat sektöründe vergi maliyetlerini arttırması beklenirken, sektör temsilcileri bu durumda ev fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.

Finans 06-12-2022 07:57

Fiyat artışları gündemden düşmüyordu! Konut sektöründen iyi haberler geldi: 300 bin TL düştü

Fiyat artışları yüzde 100’ü geçen ve arz sorunları yaşanan konut sektöründen iyi haberler geliyor. Hükümetin sosyal konut projesiyle birlikte kiralık daire fiyatlarındaki artış durdu. Emlakçılar, kiralık daire fiyatlarının projeyle birlikte sabit kaldığını söyleyerek, satılık dairelerde de gerileme yaşandığını kaydetti. Bununla beraber ortalama 3 milyon lira olan daireler, 2 milyon 700 bin lira civarına kadar düştü.

Finans 10-11-2022 15:46

Konut satışları düştü ama Ruslar Türkiye'den ev almaktan vazgeçmedi! Bir yılda yüzde 199 arttı

2021'in sonunda başlayıp 2022'nin Ağustos ayına kadar süren tarihte Türkiye'de fiyatı en çok artanların başında konut fiyatları yer alıyordu. Yabancıya konut satışlarının da tartışma yarattığı bu dönemde Türkiye'den en çok konut alan yabancılar Rus vatandaşları oldu. Rusların Türkiye'de yaptığı konut yatırımı yılın 9 ayında 2021'in aynı dönemine göre yüzde 199 artarak 9 bin 311 adede ulaştı.

Finans 16-10-2022 19:36

Türkiye 150 ülkeyi geride bıraktı! Konut fiyat artışında İstanbul zirvede

Dünya üzerinde yapılan konut araştırmasında dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. İstanbul son bir yıl içerisinde yüzde 184.9 ile 150 kent arasında zirvede yer alırken, Ankara yüzde 165.4 ile ikinci, İzmir yüzde 150.9 ile üçüncü sırada yer buldu. Ülkemizdeki kentlerin zirvede yer almasının en büyük nedeni artan enflasyon, inşaat maliyetleri ve arz eksikliği olarak tespit edildi.

Finans 05-10-2022 12:03

Türkiye bu haberi bekliyor! Orta gelir grubu için yeni konut kampanyası! Faiz düşecek, ev fiyatları ve peşinatta indirim...

TOKİ’nin sosyal konut projesinin yankıları sürerken hükümet, bu kez de Emlak Konut aracılığı ile orta gelir grubu için yeni bir konut kampanyasının adımını daha atmaya hazırlanıyor. Kampanyanın şartlarının görüşülmesi için bugün bir toplantı yapılacağı öğrenilirken edinilen bilgilere göre, faizlerin aşağı çekilmesi, ev fiyatlarında indirim yapılması ve istenilen peşinat miktarının düşürülmesi konusunda adım atmaya hazırlanılıyor. İşte son dakika konut haberinin detayları…

Finans 29-09-2022 07:50

TOKİ sosyal konut sonrası evler elde kaldı: Satış değil, alış hız kesti: Fiyatlar 200 bin lira geriledi ama...

TOKİ sosyal konut projesi ile ev fiyatlarında beklenen düşüş yavaş yavaş başladı. İki haftada fiyatlarda 200 bin liralık gerileme oldu. Ancak vatandaşlar proje sonrası ucuz eve kavuşma hayali ile beklemeye geçerken sektörde yaprak kıpırdamaz hale geldi. Emlakçıların vitrinlerinde ilanlar değişmemeye başladı. Emlakçılar konuya ilişkin, ““Elimizde önceden ev az vardı ama talep çoktu. Şu an ise konut fazla talep az” yorumunda bulundu.

Finans 24-09-2022 09:53

81 il için tek tek açıklandı! Dikkat çeken tablo: İşte konutta son 3 yılın karnesi…

Satılık ev fiyatları ve kiralardaki artışa ilişkin son yapılan çalışmadan gelen veriler emlak sektöründeki durumu ortaya koydu. Yapılan araştırmada Türkiye’nin 81 ilindeki konut metrekare satış fiyatları ile kiralarının son üç yıllık değişimi masaya yatırıldı. Buna göre bir konutun ortalama fiyatı 1 milyon 410 bin TL’ye yükseldi. İstanbul’da kiralık konutta değer artışı ise son bir yılda yüzde 223 oldu. Peki fiyatlar 3 yılda hangi ilde nasıl değişti? İşte 81 il için merak edilen o tablo...

Finans 20-09-2022 15:29

Konut fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken sözler! O tarihi işaret etti

Konut fiyatlarındaki hareketlilik ev sahibi olmak isteyenlerin gündeminde. Ev fiyatları düşecek mi yoksa yükselecek mi sorusunun yanıtı merak edilirken son dönemde emlak piyasasındaki ev fiyatlarında gerçekleşen astronomik artışlardan sonra peş peşe sosyal konut projeleri açıklanmıştı. Sosyal konut projelerinin açıklanmasıyla artışların düşmeye başlaması piyasalarca olumlu karşılandı. Emlak uzmanları, şimdiden fiyatlarda yüzde 10’a yakın bir düşüş yaşandığını belirtirken 2023 yılını işaret etti.

Finans 08-09-2022 18:29

Ev almak isteyenler, ev satacaklar dikkat! Ofisler konut oluyor: ‘Fiyatlar hızla düşüşe geçecek’ diyerek duyurdu

“Ev fiyatları düşecek mi?” ya da “Konut fiyatları ne zaman ucuzlayacak” sorusu milyonlarca vatandaşın en çok merak ettiği konular arasında. Fiyat artışları yüzde 100’ü geçen ve arz sorunları yaşanan konutta yeni adım atıldı. Ülke genelinde 4 milyon metrekare büyüklüğünde kiralanamayan ya da satılamayan ofisler konuta dönüşebilecek. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, “Atılan bu adım konuttaki talebi azaltır ve dolayısıyla fiyatlar da hızla düşüşe geçer” diye konuştu.

Finans 20-08-2022 09:42

Son dakika: Konutta fahiş fiyat açıklaması: Bakan Nebati net konuştu: Gereken neyse yapıyoruz, yapacağız

Son dakika... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışlarına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatıldığını duyurdu. Bakan Nebati gayrimenkul sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarının yakından takip edildiğini ifade ederek, “Gereken neyse yapıyoruz, yapacağız” dedi.

Finans 13-08-2022 10:12

Bakan Nebati açıkladı: Konut fiyatlarına yeni düzenleme sinyali!

Fiyat İstikrarı Komitesi dün Hazine Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplandı. Toplantıda başta gıda fiyatları olmak üzere konut piyasası için alınan tedbirler masaya yatırıldı. Yapılan açıklamada konut fiyatlarındaki artışa karşı yeni önlemler alınabileceğine ilişkin kritik bir sinyal verildi.

Finans 10-08-2022 08:52

Konutta yüksek fiyat sorunu için flaş iddia! Anadolu’ya göç başladı: En az 4 milyon kişi…

Satılık konut ve kira fiyatlarındaki artış devam ederken enflasyonun yüzde 80’i bulmasıyla ters göç riski ortaya çıktı. Özellikle İstanbul’da yüzde 170 artış olan kira fiyatlarından sonra birçok memur, maaşa denk gelen kiralar ve artan hayat pahalılığı nedeniyle görece ucuz Anadolu kentlerine tayin istiyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş konuya ilişkin çok çarpıcı bir yoruma imza atarken, metropol şehirlerin boşaltılacağını ve İstanbul’dan en az 4 milyon kişinin göç edeceğini dile getirdi.

Finans 03-08-2022 07:55

Ev almak isteyenlere kötü haber! Konut fiyatları neden yükseliyor? İşte cevabı...

Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi verilerini açıklamıştı. Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de yine yüzde 10'un üzerinde artışlar göze çarpmıştı. Peki konut fiyatlarında artış sürecek mi? Konut fiyatları neden yükseliyor? İşte ev almak isteyen vatandaşların merak ettiği konu ile ilgili detaylar...

Finans 26-07-2022 19:49

Konutta yeni düzenleme geldi! Fiyatlar düşmeye başladı

Satılık hem de kiralık ev fiyatlarındaki yüzde yüzün üzerindeki artış sonrası hükümet harekete geçmişti. Yeni düzenleme ile menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na verme zorunluluğu getirmişti. Özellikle emlak fiyatlarının gerçek değerinin üzerinde gösterilmesi ve emlak piyasasında yapılan manipülasyonların önüne geçilmesi için çıkartılan düzenleme sonuçlarını göstermeye başladı.

Finans 30-06-2022 10:30

Bakan Kurum söz verdi! Dar gelirliler için konut açıklaması...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Milletimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; dar gelirli olup da ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar; konutlar inşa etmeye, yeni yuvalar kurmaya, yavrularımızı mutlu etmeye; aşkla, şevkle, azimle devam edeceğiz" dedi.

Finans 24-06-2022 23:29

Kira fiyatları yüzde 152 arttı! Vatandaş çözümü böyle buldu

Kira fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın gündeminden düşmüyor. Türkiye genelinde kiralar ise son 1 yılda yüzde 152, son 4 yılda ise yüzde 233 artış gösterdi. Yüksek kiraları ödeyemeyen vatandaşlar ise kendince çözüm buldular. Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi ilçelerde yaşayan bazı vatandaşlar, Sancaktepe, Beylikdüzü, Esenyurt gibi ilçelere bakmaya başladı.

Finans 13-06-2022 09:13

SON DAKİKA | Kira zammında 'yüzde 25' sınırı resmen yürürlükte! Bir yıl boyunca geçerli olacak

Son dakika haberi: Konut kiralarındaki yüksek zamlara karşı alınan yeni karar yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeyle birlikte kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırıldı. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar gereçli olacak düzenlemeyle birlikte, ev sahipleri kiracıları zorla çıkaramayacak, tahliye davaları reddedilecek.

Finans 12-06-2022 08:42

Ev fiyatlarını doğrudan etkileyen veri açıklandı! Rekor seviyeye yükseldi

Konut fiyatlarını direkt olarak etkileyen veriyi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıkladı. TÜİK Nisan ayı inşaat maliyet endeksi verilerine göre konut inşaa etmenin maliyeti rekor seviyelere yükselerek bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 106,60 arttı.

Finans 10-06-2022 12:00

Rekor artış! Satılık konut yüzde 172, kiralar yüzde 152 arttı

Konut sektmründe satılık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com’un verilerine göre Türkiye genelinde Mayıs ayı itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 172 seviyesinde. Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 9 bin 363 TL oldu. Türkiye genelinde kiralar ise son 1 yılda yüzde 152, son 4 yılda ise yüzde 233 artış gösterdi. Satılık ve kiralıkta yıllık değer artışının en yüksek olduğu ilin Antalya olması dikkat çekti.

Finans 08-06-2022 15:43

Artan konut fiyatlarıyla ilgili çarpıcı teklif: AVM'lerin konuta dönüşmesi lazım

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül son dönemde artan kira fiyatlarını eleştirerek, “Birçok alışveriş merkezi şu anda boş. Bu alışveriş merkezlerinin de mutlaka konuta dönüşmesi lazım. Yabancılara konut satışına hiç olmazsa iki yıllık ara verilmesinde fayda var” dedi.

Haber 04-06-2022 20:06

Ucuz konut için 'hazine arazisi' kararında ilk adım atıldı! 32 ilde 385 arsa satışa çıktı

Konut fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçmek için bir dizi önlemler açıklayan ve bunlara yenilerini de eklemek için adımlar atan hükümet, geçtiğimiz günlerde hazine arazilerinin ucuz konut yapılması adına satışa çıkacağını duyurmuştu. Bu karar sonrası ilk hamle geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 32 ilde 400'e yakın arsayı satışa çıkardı? Peki araziler hangi şartla verilecek? İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 04-06-2022 10:08

Fırsatçılar iş başında! Düzenleme yürürlüğe girmeden fiyatlar arttı

13 Haziran’da yürürlüğe girecek olan değişiklikle, yabancıların konut satın alarak vatandaşlık alma hakkı tanıyan taşınmaz satın alma bedelini 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseliyor. Kararın yürürlüğe girmesine sayılı günler kala bazı gayrimenkul sahipleri konut fiyatlarında artışa gidiyor. Bu karar öncesi konutlarının fiyatı bu rakamlara yakın olan bazı ev sahipleri rakamı 400 bin dolar üzerine çıkardı.

Finans 03-06-2022 14:51

Konut fiyatları yükseldi yatırımcı arsaya yöneldi!

Konut piyasasında fiyatlar geçen yıldan bu yana yüzde 150 arttı. Konut fiyatlarındaki yükselişle beraber yatırımcı arsa alımlarına yöneldi. Arsa ve araziye olan talep, bir önceki yıla göre yüzde 29,6 arttı. Arsalara olan ilgi, fiyatların yükselmesine neden oldu. Konut imarlı arsalardaki fiyat artışında Antalya yüzde 131 ile ilk sırada.

Finans 03-06-2022 09:25

Fahiş konut fiyatları için düğmeye basıldı! Artık zorunlu oldu

Hükümet satılık hem de kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçmek için adımlar atmaya devam ediyor. 10 gün içinde Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme geçici olacak. Kira artış oranı konusunda sabit oran uygulamasına gidilecek.

Finans 01-06-2022 09:34

Ev alıp-satacaklar dikkat! Tapu işlemleri noterlerde yapılabilecek

Ev alıp-satacaklar ilgilendiren yeni dönem başlıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından ev alıp satacakları doğrudan ilgilendiren bir açıklama geldi. Bozdağ, tapu işlemlerinin artık noterlerde yapılacağını duyurdu.

Finans 31-05-2022 17:09

Konutta fiyatları düşürecek adım resmen atıldı: Resmi Gazete'den duyuruldu

Konut satış ve kiralama ile ilgili çok kritik bir karar alındı. Bir süredir hem satılık hem de kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçmeye çalışan hükümet, menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na verme zorunluluğu getirdi. Bu karar Türkiye’de uygulanılması düşünülen Hollanda modeli için ilk hamle olarak yorumlandı.

Finans 31-05-2022 08:52

Hazine arazisine konut projesinde kimler nasıl ev sahibi olacak, kiralar düşecek mi? Canlı yayında dikkat çeken açıklama

Son dakika haberi: Hazine arazisine konut projesi geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşların ev yapabilmesi için hazine arazilerinin satışa çıkarılacağını söyledi. Bakan Kurum'un açıklaması sonrası herkes 'Hazine arazisine konut projesi'nin detaylarını merak etmeye başladı. Vatandaşlar "Hazine arazisine konut projesiyle kimler nasıl ev sahibi olacak? Ev fiyatları ve kiralar düşecek mi?" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte tüm detaylar...

Finans 30-05-2022 10:39

Yeni ucuz konut hamlesi: Arazi kamudan, ev vatandaştan! İşte yeni modelin detayları

Konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan fahiş artışlara karşı ilgili bakanlıklar yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da bu konuda yeni bir adım atmak için hazırlanıyor. Bakanlık, sosyal konutun yanında altyapılı konut arsaları satışı yapmak için kolları sıvadı. Bakan Murat Kurum, Hazine arazilerini vatandaşın kendisi için konut yapması adına uygun şartlarda satışa çıkaracaklarını açıkladı. İşte yeni modelin detayları!

Finans 29-05-2022 10:01