Kredi Kartı Haberleri Ve Son Dakika Kredi Kartı Haberleri

Kredi Kartı Haberleri Ve Son Dakika Kredi Kartı Haberleri

Kredi kartı, bankaların veya çeşitli finans kuruluşlarının müşterilerine verdiği ve ödeme yapmaya yarayan bir araçtır. Kredi kartı sahipleri anlaşmalı POS cihazı bulunan yerlerden alışveriş yaparken nakit para ile ödeme yapmak yerine kredi kartı ile ödeme yapmayı tercih edebilirler. Bu şekilde yapılan harcamaların ödemesi aylık olarak bankaya yapılır. Bu ödeme tek seferde olabileceği gibi taksitle de olabilmektedir. Bankalar kredi kartı hizmeti için müşterilerinden kart aidatı veya başka bir ad altında bir ücret talep edebilmektedir. 2019 rakamlarına göre Türkiye’de yıllık kredi kartı dağıtımı sayısı 4,5 milyona ulaşmıştır.

Kredi Kartı Haberleri

Kartlı ödemeler haziranda 1,27 trilyon liraya ulaştı

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla haziranda yapılan toplam ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98 artarak 1,27 trilyon liraya ulaştı.

Finans

Sakın o linklere tıklamayın! Kart aidatı iadesi almak isterken dolandırılabilirsiniz! DMM'den açıklama geldi

"Meclis kararıyla vatandaşlara son 3 senelik kart aidatlarının iade edileceği" iddialarına ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. DMM iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve dolandırıcılık amaçlı olduğunun altını çizdi.

Finans

Kurban Bayramı'nda kartla 132,3 milyar liralık ödeme yapıldı

Arife ve dört bayram gününü kapsayan Kurban Bayramı'nda kartla ödemeler 132,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. En fazla ödeme 45,4 milyar lira ile arife günü yapıldı, en fazla ödeme yapılan sektör 29,4 milyar lira ile market sektörü oldu.

Finans

Merkez Bankası önlem almıştı ama... Her yeni 82 kredi kartında bir kişi!

Merkez Bankası'nın kredi kartlarına yönelik önlemlerine karşın yasal takibe alınanların sayısında artış kaydedildi. Ocak-Mayıs döneminde 513 bin kredi kartı kullanıcısı borcundan dolayı yasal takibe alındı.

Finans

Kredi Kartı

Kredi Kartı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kredi Kartı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Chargeback (Ters İbraz) nedir? Chargeback (Ters İbraz) nasıl yapılır?

Modern alışveriş dünyasında, özellikle internet üzerinden yapılan işlemler, tüketicilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Ancak, bazen bu işlemler beklenmedik sorunlarla karşılaşabilir. İşte tam bu noktada chargeback (ters ibraz) devreye girer. Chargeback, kredi kartı veya banka kartı ile yapılan bir işlemde haksızlığa uğrayan tüketicinin, harcama tutarını geri almasını sağlayan bir mekanizmadır.

Finans

Kredi kartı borç yapılandırma nedir, nasıl yapılır? Kredi kartı yapılandırma şartları

Kredi kartları, modern finansal hayatındaki araçlardan biridir. Alışverişten seyahat harcamalarına, fatura ödemelerinden acil ihtiyaçların karşılanmasına kadar birçok alanda kullanılır. Ancak, kredi kartı borcunun kontrolsüz bir şekilde birikmesi, bireyler için ciddi finansal sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, kredi kartı borcunu yönetmek ve gerektiğinde borç yapılandırma seçeneklerini değerlendirmek büyük önem taşır. Peki, kredi kartını yapılandırmak mümkün mü?

Finans

Temassız ödeme nedir, nasıl yapılır? Temassız ödemelerde işlem limiti ne kadar?

Temassız ödeme işlemi, akıllı telefonlar ile kredi / banka kartlarında mevcut olan çeşitli teknolojiler sayesinde aktif olarak kullanılabilir. Bu işlemin üst limiti ise temassız ödemenin kaç TL’ye kadar yapılabildiğini gösterir. Buna ek olarak temassız ödemenin nasıl aktifleştirildiği açıklanırken bu işlemde kullanılabilen farklı ödeme araçları dikkate alınmalıdır.

Finans

Yüksek limitli ve limitsiz kredi kartı nasıl alınır?

Kredi kartları modern finansal hayatın vazgeçilmez araçlarıdır. Bu kartlar dünya genelinde milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır. Ancak kredi kartlarının en dikkat çekici yönlerinden biri sahip oldukları limitlerdir.

Finans

Çalışmayan bir kişi kredi kartı alabilir mi, nasıl alır?

Modern dünyada kredi kartları günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası hâline gelmiştir. Kredi kartları beklenmedik durumlarda hayat kurtarıcı olabilir. Ancak düzenli bir gelir kaynağı olmadan çalışmayan kişiler için kredi kartı çıkartmak ve taksitleri ödemek oldukça zor olabilir.

Finans

Bahşiş yasası istiyorlar! Kartlı ödemede 'Yüzde 10 kesinti' talebi... 10 yıl önce maaşın 5-6 katıydı şimdi ise yüzde 1

10 yıl önce maaşın 5-6 kat üstünde bahşiş aldıklarını belirten garsonlar şimdi yüzde 1'e bile sevinirken, kredi kartıyla yapılan ödemeler garsonların bahşişini de vurdu. Kartla ödemede müşteri gönüllü olarak hesaba bahşiş eklese de banka komisyonu, vergi derken o para adeta kuşa dönüyor. 100 TL'den sadece 55 TL'nin kendilerine kaldığını belirten sektör çalışanları, patronlarla bir araya geldi. İki taraf da "Bahşişte kesinti yüzde 10'a insin" çağrısı yaptı.

Finans

Kredi kartları için 2 yıl sonra değişiklik! Bugün resmen uygulamaya geçiyor: 750 liradan 1500 liraya çıkıyor

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiren değişiklik bugün başlıyor. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 33 oranında artış yaşayan kredi kartı ile temassız ödeme işlemleri 2 yıl aranın ardından değişiyor. Bu kapsamda 750 TL olan kredi kartı temassız işlem limiti iki kat artırılarak 1500 TL’ye çıkarılıyor.

Finans

Restoran fişindeki detayı son anda fark etti! Hafta sonu için ekstra para aldılar... Sosyal medyadan böyle ifşa ettiler

Avustralya'da bir restoranda ödeme yaptığı fişini paylaşan kadın ücretin beklendiğinden daha yüksek olması üzerine ek ücreti vurgulayınca sosyal medyada gündem oldu. Reddit'te yapılan paylaşımda kadın kendisinden 4 dolar (yaklaşık 131 TL) komisyon ücreti alınması üzerine kullanıcıları uyarmak için harekete geçti.

Trend

Kredi puanı nedir, ne işe yarar ve nasıl yükseltilir?

Kredi notu olarak adlandırılan ölçüt sayesinde bir bireyin finansal risk durumunun analiz edilmesi mümkün hâle gelir. Bu nedenle kredi notunun bankacılık, sigortacılık ve diğer finansal alanlarda önemli bir gösterge olarak nitelendirildiği bilinir. Kredi puanının yükseltilmesi amacıyla çeşitli finansal alışkanlıkların edinilmesi gerekir. Bunlar arasında ödeme planına sadık kalma ve çeşitli hesapları kontrol altında tutma gibi hususlar bulunur.

Finans

Yüzde 10'dan yüzde 20'ye... Neredeyse hepsi yapıyor: İşletmelerde 'komisyon' oyunu! Uzman isim uyardı: Faiziyle geri alabilirsiniz!

İşletmelerdeki fahiş fiyatlar gündemdeyken bir de 'komisyon' oyunu dikkat çekti. Neredeyse her işletmenin kartlı ödemeler için uyguladıkları 'komisyon' yüzde 10'dan yüzde 20'ye kadar uzanıyor. İşletmelerin aldığı bu 'komisyon' ücreti yasal mı? Uzmanlar ne diyor? Ödenen ücret geri alınabilir mi? İşte detaylar...

Finans

Zincir marketlerde yeni gelişme! 8 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak: Bazı şubelerde nakit işlem kaldırılıyor!

Çok bilinen bir zincir marketin ödeme sistemiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Marketin bazı şubelerinde nakit ödeme işlemi kaldırılıyor. Yeni uygulamanın 8 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı müşterilere duyuruldu.

Finans

3D Secure nedir? 3D Secure ne işe yarar? 3D Secure ile nasıl ödeme yapılır?

Pek çok ülkede aktif olarak kullanılan 3D Secure güvenlik protokolü hem kredi kartı kullanıcıları hem de banka ve e-ticaret firmaları için önem arz eder. Bu nedenle kredi kartı kullanıcılarına 3D Secure sisteminin faydaları, aktifleştirilmesi ve kullanımı hakkında detaylı bilgi sunulmalıdır. Böylelikle kısa sürede aktif hâle getirilebilen 3 boyutlu güvenlik protokolünden faydalanan kart kullanıcıları özel bilgilerini riske atmadan ödeme yapabilir.

Finans

Kredi kartı limitleri ve taksitler için düzenleme! Faiz oranı artışı da durduramadı: Maaşın 4 ila 8 katı arasında belirlenecek

Kredi kartı nakit avans çekim faizlerinin yükseltilmesi gibi adımlar paraya ihtiyacı olan vatandaşı engelleyemedi. Kredi kartı kullanımındaki verilere yansıyan bu hızlı artış sonrası ekonomi yönetiminin yeni bir adım atacağı iddia edildi. Bu kapsamda kredi kartı kullanımı için kısıtlayıcı bazı adımların atılması beklenirken detaylar da ortaya çıktı. Uzmanlar öncelikli olarak kredi kart limitlerinin sınırlandırılması ve taksit sayılarının azaltılmasına yönelik düzenleme bekliyor.

Finans

Kredi kartı ile alışverişte 'kart numarası' devri bitiyor: Tarihi duyurdular

2030 yılında Avrupa'da çevrimiçi alışverişlerde kredi kart numarası girmenin zorunlu olmadığı bir uygulama hayata geçirilecek. Bu uygulamada 16 haneli kart numaraları yerine rastgele oluşturulmuş "token"lar kullanılacak. Tokenler, cihaz ve platformdan bağımsız olarak çalışacak ve biyometrik doğrulama ile tek bir tıklamayla ödeme yapılmasını sağlayacak.

Finans

Kredi kartında tarihsel ortalama aşıldı: Bankalar borcu olanları yakın takibe aldı!

Sıkı para politikasının etkisiyle kredi kartı harcamalarındaki büyüme hızı düştü. Mart sonunda kredi kartı harcamalarındaki 13 haftalık yıllıklandırılmış büyüme hızı yüzde 50'ler seviyesine geriledi. Mayıs sonunda kredi kartı harcamaları, bireysel ve ticari kartlarda artış gösterdi ancak büyüme hızları düştü. Merkez Bankası’nın raporuna göre kredilere olan borç tutarı artarken, faize bırakılan borçların oranı tarihsel ortalamayı aştı. Bankalar ise bu durumu yakın takibe aldı.

Finans

TMO'dan kredi kartı kararı!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), sanayici ve ihracatçılara, ticari kredi kartıyla kabuklu fındık alma imkanı getirdiğini açıkladı. Karar için, "Sanayicimiz ile ihracatçımızı rahatlatmak istedik" değerlendirmesi yapıldı.

Finans

DMM'den kredi kartlarıyla ilgili o iddialara yalanlama: 'Piyasaların işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz'

Kredi kartlarıyla ilgili "3 ay peş peşe sadece ‘asgari ödeme’ yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak" iddialarının ardından İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Açıklamada "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK), asgari ödemesini yapan kredi kartı kullanıcılarının kartının kullanımına kapatılmasına yönelik bir çalışması veya düzenlemesi bulunmamaktadır. Piyasaların işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz" denildi.

Finans

Kredi kartı limitleri Merkez Bankası'nın radarında! Faizler de artınca tablo ağırlaştı: 'Banknot kullanımı azaldı' dedi, milyonlara uyarı yaptı

Aktif kredi kartı kullanıcı sayısı 30 milyona basamak dayarken kredi kartı limitleri hakkında Merkez Bankası’ndan dikkat çeken bir uyarı yapıldı. TCMB, yüksek kredi kartı limitlerinin, bireylerde gelirleriyle uyumlu olmayan harcama davranışına yol açabildiğini dile getirdi. Bu sebeple gelir ile uyumlu limit belirlenmesi uyarısında bulundu.

Finans

Konya başı çekiyor, İstanbul'un sıralaması şaşırttı! Kredi kartı borçları en çok artan iller belli oldu

Enflasyonla mücadele kapsamında kredi kullanımının sınırlanmasına yönelik son dönemde yeni önlemler alınmıştı. Merkez Bankası bu kapsamda adımlar atmaya devam ederken en çok kredi kartı borcuna sahip iller sırasıyla belli oldu. En çok kredi kartı kartı kullanılan il olan İstanbul'un sıralaması dikkat çekti. Başı çeken il ise İç Anadolu'dan! İşte il il kredi kartı borçları sıralaması ve çarpıcı detaylar...

Finans

Esnaflar dikkat: Kredi kartı ile büyük oyun! Tuzağı kuranlar bu kez turistler…

Özellikle turistik bölgelerde iş yapan esnafa son zamanlarda şeytanın bile aklına gelmeyecek dolandırıcılık yöntemleriyle saldırılıyor. Art niyetli turistlerin bu seferki hedefi İstiklal Caddesi'ndeki bir kadın giyim mağazası oldu. Alışverişinin ödemesini kartla yapan turistin mağazadan çıktıktan sonra yaptığı pes dedirtti. İşte olayın tüm detayları!

Manşet

Kartlı ödemeler artttı! Kredi kartı birinci sırada

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla nisan ayında yapılan ödemelerin toplam tutarı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 107 artarak 1 trilyon 127,8 milyar liraya yükseldi.

Finans

Kredi kartı sınırlaması, mevduat faizleri… Bankalar 'Herkes nasibini alacak' diyerek çağrı yaptı

Kredi kartı kullanımı, eflasyonla mücadelede hükümetin öncelendirdikleri listesinin en başlarında yer alan konulardan bir tanesi. Nakit çekim ve gecikme faizleri halihazırda artırılmış olan kredi kartı kullanımı için bankalardan çağrı geldi. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, tüketimin sakinleşmesi için kredi kartlarına sınırlama getirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca mevduat faizleri hakkında da ‘Mevduat faizleri ortalama bir banda oturdu” yorumunu yaptı.

Finans

Kredi kartı çıkışıyla çok konuşulan Buket Aydın'a Özgür Demirtaş'ın yanıtı soruldu! Sevgili imasında bulunmuyor

Gazeteci Buket Aydın'ın 'kredi kartı' çıkışı uzun süre sosyal medyanın diline dolanmıştı. Aydın, o sözlerine Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın verdiği yanıtla ilgili açıklama yaptı. Rolex saat tartışmasıyla ilgili sitem eden Buket Aydın ayrıca "Benim de gay arkadaşlarım var ama bunun özendirilmesi küresel bir oyun” sözleriyle dikkat çekti.

Manşet

TOBB Başkanı'ndan ticari kredi kartları için çağrı! Taksit kısıtlarını kaldırabiliriz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Ticaret-sanayi odalarına üye küçük işletmelere yönelik de yeni bir kredi destek sistemi kurabiliriz. Ticari kredi kartlarındaki taksit kısıtlarını kaldırabiliriz." çağrısını yaptı.

Finans

Kredi kartı faizleri artırılmıştı: Merkez Bankası’nın planı işe yaradı: Karttan nakit çekime sert fren

Kredi kartı nakit çekim faiz oranları Mart ayının ortasında yüzde 5 seviyesine yükseltilmişti. Merkez Bankası’nın aldığı karar sonrası Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) verilerinde dikkat çeken bir değişim yaşandı. Buna göre Mart ayına bir önceki aya göre kredi kartından nakit çekim yüzde 26.3 oranında geriledi. Ancak kredili mevduat hesaplarının bakiyesinde büyüme devam ediyor.

Finans

Merkez Bankası adımı attı ama harcamalar devam etti: 323 bin kişi kredi kartı borcu nedeniyle takibe düştü

Merkez Bankası kredi ve kredi kartları için ilave adımlar atsa kredi kartı harcamaları devam etti. 323 bin kişi bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düştü.

Finans

Merkez Bankası adımı attı ama harcamalar devam etti: 323 bin kişi kredi kartı borcu nedeniyle takibe düştü

Merkez Bankası kredi ve kredi kartları için ilave adımlar atsa kredi kartı harcamaları devam etti. 323 bin kişi bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düştü.

Finans

Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiriyor: Faiz oranlarında artış sorusuna böyle yanıt verdi!

Milyonlarca kredi kartı kullananları yakından ilgilendiren yanıt! Alınan önlemlere rağmen kullanımı rekor kıran kredi kartlarında faiz oranlarının artırılıp artırılmayacağı merak ediliyordu. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan merakla beklenen soruya böyle yanıt verdi.

Finans

Kredi kartı asgari ödeme kredi notunu düşürür mü? Kredi kartı asgari ödeme sicili bozar mı?

Günlük yaşamda nakit çekmek, elektronik ortamda ya da yüz yüze alışveriş yapmak gibi çeşitli amaçlarla kullanılan kredi kartlarının dönem borcu her ay hesap kesim tarihinde hesaplanır. Bu borcun belirli bir kısmı ise asgari ödeme olarak hesaplanır. Peki, asgari ödeme kredi notunu düşürür mü?

Finans

33 milyondan fazla işlemde kullanıldı! Noterlik ücretinde kredi kartı kullanımında artış

Noterlik işlemlerinde kredi kartıyla ödeme imkanının getirildiği 3 Şubat 2020'den bugüne kadar 33 milyon 481 bin 625 işlemde kredi kartı kullanıldı, işlem hacmi 20 milyar 913 milyon 595 bin 105 lira olarak kayıtlara geçti.

Finans

Kredi kartı asgari ödeme tutarı nedir, kredi kartı asgari ödeme tutarı nasıl hesaplanır?

Kredi kartı kullanımının oldukça yaygın olduğu bilinirken bu kartların borç tutarları ile ödeme günlerinin nasıl belirlendiği sıklıkla araştırılır. Bir kredi kartının asgari ödeme tutarı ile son ödeme tarihinin bilinmesi ise bu noktada önem arz eder. Kredi kartından ay boyunca harcama yapan bir kişinin hesap kesim tarihinden sonra son ödeme gününe kadar en az asgari ödeme tutarında belirtildiği kadar ödeme yapması gerekir. Peki, kredi kartı asgari ödeme tutarı nasıl hesaplanır?

Finans

Kredi kartı, IBAN, vergi… Bankalar komisyonu artırınca her şey değişti! ‘Bunu biz istemedik, mecbur kaldık’

Kredi kartı ile alışverişte bankalar komisyon ücretini artırınca düzen değişti. Esnaf artık IBAN kullanmaya başladı. Bankaların aldıkları komisyon ücretine 5 kat zam yapınca IBAN üzerinden ödeme kabul etmeye başlayan esnaf “Bunu biz istemedik, mecbur bırakıldık. Fiş-fatura kesmeyenler tespit edilip cezaları kesilsin” ifadelerini kullanmaya başladı. İşte kredi kartı ile IBAN çıkmazı arasında kalan esnafın isyanının detayları…

Finans

Banka kartı ve kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Temmuz'da değişiyor: BDDK yazı gönderdi, 1500 lira olacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalara yazı gönderdi. Buna göre temassız kartlarda şifresiz işlem limiti 1 Temmuz 2024'ten itibaren 1500 lira olacak.

Finans

Kredi kartı kullanımı yurt dışında da yankı buldu! Fitch'den Merkez Bankası'na çağrı: 'Finansal koşulları sıkılaştır...'

Türk bankalarının bireysel kredi kartı kredilerindeki hızlı büyüme nedeniyle risk altında olduğu belirtildi. ABD'li kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, kredi kartı kredilerinin yüzde 162 oranında büyüdüğünü ve Merkez Bankası'nın finansal koşulları sıkılaştırmasının gerekliliğine işaret etti.

Finans

'IBAN'a yolla' dönemi bitiyor! Maliye peşlerine düştü, ceza yağdıracak: Kredi kartı ile alışverişte POS cihazlarını yeniden çalıştıracak hamle

Son dönemlerde işletmelerin ödemeleri IBAN üzerinden talep ettiğine yönelik şikayetler arttı. Maliye, bu yöntemi kullanan işletmelerin peşine düştü. Vergi müfettişleri, sürekli para gönderilen banka hesaplarını incelemeye aldı. Ayrıca Maliye'nin gelir ile harcama uyumuna yönelik analizlerini de hızlandırdığı bildirildi.

Finans

Kredi ve kredi kartı kararları sonrası vakalar arttı! Nakit paraya ihtiyacı olanın adresi tefeciler oldu: ‘Faizler arttı yeni sözleşme yapacağız’ deyip darp ettiler

Nakit para ihtiyacını kredi ve kredi kartı ile sağlayan vatandaş sıkı para politikası kapsamında alınan kararların ardından rotasını bankalardan tefecilere çevirdi. Ancak bu durumu fırsat bilen tefeciler taksit ödemeleri devam ederken ‘faizler arttı yeni sözleşme yapacağız’ gibi dayatmalarla vatandaşları mağdur ediyor. Mahkemelerde davalar artarken hukukçular vatandaşları bu kişilere karşı uyarıyor.

Finans

Kredi kartı faizleri artırılmıştı! Merkez Bankası ve BDDK duyurdu: Bir yıl sonra ilk kez oluyor

Merkez Bankası, kredi kartı nakit çekim faizi, azami akdi faiz ve gecikme faizlerinde artışa gitmişti. Hızla büyüyen kredi kartı kullanımının önüne geçerek enflasyonu dizginlemek isteyen bankanın adımları işe yatamaya başladı. Buna göre kredi kartı harcamalarında 13 haftalık yıllıklandırılmış büyüme bu yıl ilk kez yüzde 100’ün altına Mart’ın son günlerinde geriledi. İhtiyaç kredisi faizleri ise kredi kartı faizlerini solladı.

Finans

Kredi kartı faizleri yükseldi! Merkez Bankası yeni kararları peş peşe duyurdu: O uygulama sona erdi

Kredi kartı faiz oranları ne, yükselecek mi? diye merak edilirken Merkez Bankası'ndan gece yarısı kararı geldi. Buna göre kredi kartı faizleri azami akdi faiz oranı yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e çıkarıldı. Merkez Bankası ayrıca kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisine ilişkin uygulamaya da son verdi.

Finans

Faiz artışı, düzenleme sinyali ve önlemler fayda etmedi! Kredi kartlarından yine rekor geldi!

Ekonomi yönetiminin kartlara düzenleme sinyali vermesi ve kredi kartlarındaki azami faiz oranlarının artması da işe yaramadı. Kredi kartları harcamalarında bir rekor da seçim haftasında geldi.

Finans

Mehmet Şimşek'i kızdıran bankacı ortaya çıktı! Kredi kartı düzenlemesi için müşterilere atılan mesajlar ortalığı karıştırdı: 1 Nisan'dan sonra...

Yerel seçimler öncesi, bazı bankaların müşterilerine attığı kredi kartı taksitleriyle ilgili mesajlar olay yaratmış. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çok sinirlendiği ve hemen kamu bankası genel müdürünü aradığı iddia edilirken, o ismin kim olduğu da ortaya çıktı. Söz konusu olayı doğrulayan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, BDDK ile yapılan toplantıya kadar tüm sürecin nasıl geliştiğini detaylarıyla anlattı.

Finans

Düzenleme sinyali verilmişti: Kartlı ödemeler rekor kırmaya devam ediyor

Milyonlarca kredi kartı kullanıcıları ilgilendiren düzenleme sinyali gündemdeyken kredi kartı harcamalarında yeni rekor geldi. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile 2023 yılında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 artarak 8 trilyon 241 milyar TL oldu.

Finans

Bankalar kredi musluklarını kesti... Otomobilde rota değişti! İşte yeni dönemin detayları

Merkez Bankası'nın ilave sıkılaşma adımlarının ardından ticari ve ihtiyaç kredilerinde büyüme sınırı düşürüldü. Bankalar kredi musluklarını kısarken otomobil almak isteyen vatandaşlar ise kredi kartıyla alımlara yöneldi.

Finans

Visa ve Mastercard anlaştı: ABD'de kredi kartı ücretleri sınırlanacak

Visa ve Mastercard kredi kartı ücretlerini sınırlamaya yönelik 30 milyar dolarlık anlaşmaya imza attı.

Finans

Kredi kartıyla alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! 'Bizim hakkımız' diyerek açıkladı: Ek komisyon... Camlara o yazıların asıldığını söyledi

Son dönemde bankaların, pos cihazı kullanan üye işletmelerin komisyon oranlarını yükseltmesi tüketicilere de yansımaya başladı. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, bazı işletmelerin kredi kartı komisyon oranlarındaki artışı tüketicilere yansıttığını belirterek, "Kredi kartıyla alışveriş yaparken ek komisyon alan işletmeleri tespit ederek, yasal yollara başvuracağız. Tüketicilerin mağduriyetini gidermek için gereken her türlü adımı atacağız." dedi.

Finans

Nakit çekim faizi artmıştı! Kredi kartı kullanım faizi için gözler saat 14.00’te! ‘Bankalar gerekli işlemi yapmaya başladı’ diyerek anlattılar

Merkez Bankası faiz kararı sonrası kredi kartı için yeni bir hamlenin gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Gözler saat 14.00’e çevrilirken uzmanlardan kritik bir değerlendirme geldi. Ekonomist Hikmet Baydar, Merkez Bankası’nın bankalara sıkılaştırma adımları için sözlü yönlendirmelerde bulunduğunu dile getirdi. Baydar, “Ekstra bir düzenleme olabilir ancak şu anda zaten bankalar gerekli olan işlemleri yapmaya başladılar” ifadelerini kullandı.

Finans