Küresel Piyasalar Haberleri

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

ABD ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 ile beklentilerin üzerinde büyürken, beklentileri aşan büyüme verisi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadeleyi "yumuşak iniş" ile sonlandırabileceği ve ekonomiye zarar vermeyeceği öngörüsünü destekliyor.

Finans

Teknoloji şirketlerinde satış baskısı: Küresel piyasalar negatif seyrediyor

Yoğunlaşan bilanço sezonunda önemli teknoloji şirketlerinin finansal sonuçlarının beklentileri karşılayamaması yatırımcı kararlarını etkilemeye devam ediyor. Küresel piyasalarda negatif seyir hakim.

Finans

Biden kararı etkiledi: Küresel piyasalarda karışık seyir!

ABD'de seçim sürecine ilişkin gelişmeler yatırımcıların odağındaki yerini korurken, bilanço sezonu da yoğunlaşıyor. Küresel piyasalarda karışık seyir hakim.

Finans

Borsa, emtia, dolar... Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı

Küresel piyasalar, ABD başkanlık seçimlerinde Başkan Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle ortaya çıkan belirsizliklerin ardından yeni haftaya temkinli başladı.

Finans

Küresel Piyasalar

Küresel Piyasalar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Küresel Piyasalar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Küresel piyasaların gündeminde ABD büyüme verisi var

Merkez bankalarının şahin politikalarında sona yaklaşılırken, ABD seçimlerinin sonuçlarının oluşturacağı olası belirsizlikler küresel piyasalarda risk iştahını törpüledi. Dünya genelinde ABD merkezli hava yolu şirketleri başta olmak üzere şirketler, havalimanları, bankalar, bazı medya kuruluşları ve Londra Borsası'nda, Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike sistemlerindeki yazılım sorunu da küresel piyasalarda risk algısını artırdı.

Finans

Dünya genelinde sistemler çöktü, piyasalar böyle hareketlendi! Satış baskısı arttı, hisselerde düşüş var! Kayıp yüzde 18'i buldu

Dünya genelinde internet sistemlerinde yaşanan yazılım arızası küresel piyasaları da etkiledi. Küresel iletişim kesintisinin ardından küresel piyasalarda satış baskısı arttı. Yazılım sistemi arızalanan Microsoft'un hisselerinde de yüzde 2'yi aşan düşüşler görüldü.

Finans

Küresel piyasalarda negatif seyir

Merkez bankalarının şahin politikalarında sona yaklaşılırken, ABD seçimlerinin sonuçlarının oluşturacağı olası belirsizlikler risk iştahını törpülemeye devam ediyor. Teknoloji hisselerindeki düşüş ve belirsizlik nedeniyle küresel piyasalarda negatif seyir hakim.

Finans

Küresel piyasalarda gözler ECB'nin faiz kararında!

Küresel piyasalarda teknoloji şirketleri etkisi sürerken gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildi.

Finans

ABD'den gelen veriler sonrası küresel piyasalarda karışık seyir

Küresel piyasalar ABD'nin enflasyon verilerinin ardından karışık seyrediyor. Dün ülkede açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Finans

ABD'de mortgage faizleri yüzde 7'yi gördü, başvurular gerilemeye devam etti

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7 olurken mortgage başvuruları yüzde 0,2 azaldı. MBA Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan, son dönemde mortgage faizlerindeki artışın, talebi yavaşlattığını belirtti. Kan, satın alma başvurularının bazı destek programlarının etkisiyle hafif artış gösterdiğini, yeniden finansman başvurularının ise artan faiz oranlarına paralel olarak art arda dördüncü haftada azalış gösterdiğini kaydetti.

Finans

Fed Başkanı'nın konuşması sonrası küresel piyasalarda karışık seyir

ABD Merkez Bankası Jerome Powell'ın faiz açıklamasının ardından küresel piyasalarda karışık seyir takip ediliyor. Dün ABD Senatosu'nda Fed'in Para Politikası Raporu'nu sunan Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir şekilde hareket ettiğine dair daha fazla güven kazanana kadar politika faizini düşürmenin uygun olmayacağını belirtti.

Finans

SON DAKİKA: Tüm dünyanın gözü onun konuşmasındaydı! Fed Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması: Hedefi duyurdu!

Son dakika haberi... Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Senato Bankacılık Komitesi'nde altı aylık para politikası sunumunu yapıyor. Altın, dolar, borsa... Küresel piyasaların gözü bu açıklamadaydı. Powell'dan faiz indirimine ilişkin açıklama geldi. Powell, "Olası yön, doğru zamanda politikayı gevşetmeye başlamamızdır. Bir sonraki politika hamlesinin faiz artışı olması olası değil" diye konuştu.

Finans

Küresel piyasalarda gündem ABD'de açıklanacak enflasyon verileri

Küresel piyasalarda, gelecek hafta gözler bu ülkede açıklanacak enflasyon verileri ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'dan gelecek değerlendirmelere çevrildi.

Finans

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,34 yükselişle 10.909,45 puandan başladı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,18 ile gıda içecek olurken, en çok kaybettiren yüzde 0,03 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı ve kimya oldu.

Finans

Küresel piyasaların gündemi yoğun! Gözler ABD istihdam verisinde

Küresel piyasalar, dünya genelinde yoğunlaşan seçim takvimi ve makroekonomik verilerden alınan sinyallerle karışık bir seyir izleniyor. Piyasalar bugün ABD'de açıklanacak istihdam verilerini takip ediyor.

Finans

Beklenen veriler geldi, küresel piyasalarda pozitif seyir!

ABD'de açıklanan veriler soğumaya işaret etti. Küresel piyasalarda pozitif seyir hakim oldu. Dünya genelinde seçimler nedeniyle siyasi gündemin yoğunlaşacağı bir döneme girilirken, önemli merkez bankaların para politikalarında atacağı adımlar belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Finans

Küresel piyasaların gözü yoğun veri gündeminde!

Küresel piyasalarda gözler yoğun veri gündemine çevrildi. Yılın geri kalanın önemli merkez bankalarının faiz indiriminin büyüklüğü ve hızıyla ilgili belirsizlik varlık fiyatlarını etkilemeye devam ederken, açıklanan veriler ve banka yetkililerinin sözle yönlendirmeleri piyasalarda oynaklığı artıyor.

Finans

Küresel piyasalar Fed Başkanı'na odaklandı

Küresel piyasalarda gözler Fed Başkanı Powell'a çevrildi.Dünya genelinde bazı merkez bankaları uzun bir aranın ardından yılın ilk yarısında faiz indirimi adımı atarken, yılın ikinci yarısında söz konusu adımların ne sıklıkla atılacağı sorusu varlık fiyatlarını etkiliyor.

Finans

Fed'den daha fazla ipucu aranıyor: Küresel piyasalarda temkinli seyir

ABD'de son dönemde açıklanan veriler karışık sinyaller verirken, Fed yetkililerinin politika faizini düşürmek için aceleci davranmayacaklarına yönelik açıklamalarının devam etmesi, pay piyasalarında yatırımcıların "bekle-gör" tutumunu benimsemesine neden oluyor.

Finans

Küresel piyasalarda karışık seyir

Pay piyasalarında, teknoloji hisseleri düşüş eğilimini üst üste üçüncü işlem gününe taşımasına karşın söz konusu eğilimin diğer sektörleri etkilemediği görülüyor. ABD Merkez Bankası'ndan da gelen sinyaller sonrası küresel piyasalarda karışık seyir hakim.

Finans

Sinyaller sonrası küresel piyasalarda karışık seyir

Küresel piyasalarda ABD'den gelen veriler ve ABD Merkez Bankası yetkililerinin değerlendirmeleri sonucu karışık seyir hakim. ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon verisi ile bu hafta açıklanan perakende satışlar verisi Fed'in bu yıl faiz indirmine gideceğine yönelik beklentilerini desteklemesine karşın dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları verisi karışık sinyaller verdi.

Finans

Fed'den sonra sıra BoE'de! Küresel piyasalar faiz kararına odaklandı

Küresel piyasalar BoE'nin faiz kararına odaklandı. İngiltere'de yıllık enflasyon son üç yılın en düşük noktasına ulaşırken, Temmuz 2021'den beri ilk kez enflasyon BoE'nin resmi enflasyon hedefiyle aynı seviyede kayıtlara geçti.

Finans

Fed faiz kararını açıkladı, küresel piyasalar böyle etkilendi!

ABD'de enflasyonu sonrası piyasalarda pozitif seyir hakimken ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz indirimi beklentisini bire düşürmesinin ardından piyasalarda karışık seyir hakim. ABD'de dün açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta aylık bazda değişim göstermezken yıllık bazda yüzde 3,3 artışla beklentilerin altında kaldı. Böylece, ülkede enflasyon mayısta, Temmuz 2022'den bu yana ilk kez aylık bazda değişim göstermedi.

Finans

Küresel piyasaların gözü Fed'in faiz kararında

Küresel piyasalar bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına odaklandı. Fed'in bugün faizi sabit bırakması beklenirken Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasındaki sinyaller de önümüzdeki döneme işaret verecek. Veriler ve faiz kararı öncesinde para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 57, kasımda ise yüzde 88'te bulunuyor.

Finans

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,05 yükselişle 10.003,41 puandan başladı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,66 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren yüzde 2,15 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Finans

Küresel piyasalar Fed'e odaklandı: Temkinli seyir hakim

Küresel piyasalar Fed öncesi temkinli seyrediyor. Dünya genelinde önemli merkez bankalarının enflasyonla mücadelede sona geldiğine yönelik beklentiler artmaya devam ederken, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ülke ekonomisine ilişkin karışık sinyaller vermesi fiyatlamaları zorlaştırıyor.

Finans

Küresel piyasaların gözü ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde

Küresel piyasalar ABD'nin tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Analistler, söz konusu verilerin, uzun zamandır güçlü duruşunu koruyan ve Fed'in faiz indirimi konusunda elini zayıflatan istihdam piyasasında soğuma sinyalleri veridiğini vurgulayarak, tarım dışı istihdam verisinin de beklentilerin altında kalması durumunda bankanın faiz indirimine eylülde başlama ihtimalinin artabileceğini söyledi.

Finans

Küresel piyasalarda ECB'nin faiz kararı bekleniyor

Küresel piyasalarda Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz kararı ile Başkan Christine Lagarde'ın açıklamaları yatırımcıların odağına yerleşti. ​ Analistler, ECB'nin 25 baz puanlık faiz indirimine gideceğine kesin gözüyle bakıldığını belirtiyor.

Finans

Küresel piyasalarda karışık seyir: Yatırımcıların odağında yoğun veri gündemi var

Küresel piyasalarda karışık seyir hakimken yatırımcılar odağını bugün açıklanacak verilere çevirdi. Dün, ABD'de açıklanan Tedarik Yönetim Enstitüsünün (ISM) imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) mayısta 48,7'ye inerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşirken, bu durum imalat sektöründeki daralmanın sürdüğüne işaret etti.

Finans

Küresel piyasalarda 'büyüme' etkisi! Karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda ABD büyüme verisi sonrası karışık seyir hakim. Analistler, büyüme verisindeki aşağı yönlü revizyonda tüketici harcamalarındaki yavaşlamanın etkili olduğunu belirterek, bu durumun Fed'in bu yıl faiz indirimine gideceğine ilişkin beklentileri destekleyebileceğini söyledi.

Finans

Küresel piyasalar ABD büyüme verilerine odaklandı: Negatif seyrediyor

Küresel piyasalar ABD'nin büyüme verileri öncesinde negatif seyrediyor.

Finans

Küresel piyasalarda ABD enflasyonu ve Fed belirsizliği: Karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD'de enflasyon ve ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine başlayacağı tarihe ilişkin endişeler hakim. Piyasalar karışık seyrediyor. Analistler, söz konusu verinin ekonomik aktivitedeki canlılığa işaret ettiğini belirterek, bugün yayımlanacak olan Fed'in Bej Kitap raporundan bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara dair ipuçları aranacağını söyledi.

Finans

Faiz indirimi beklentileri ötelendi! Küresel piyasalarda negatif seyir

ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indirimine ilişkin beklentilerin iki ay ötelenmesinin ardından küresel piyasalarda da negatif seyir hakim. ABD'de açıklanan makroekonomik veriler güçlü sinyaller vermeye devam ederken, söz konusu veriler Fed yetkililerinin enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla kanıt görmek istedikleri ve faiz indirimi konusunda aceleci davranılmaması gerektiğine yönelik sözle yönlendirmelerini destekledi.

Finans

Küresel piyasalarda Fed ve Nvidia etkisi!

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tutanaklarındaki sinyaller ve Nvidia'nın rekor gelir açıklamasının ardından karışık seyrediyor. Yurt içinde ise gözler saat 14.00'te Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında.

Finans

Küresel piyasalarda gözler Nvidia'nın bilançosunda!

Küresel piyasalarda gözler bugün açıklanması planlanan Nvidia'nın bilançosuna çevrildi. Fed yetkililerinin, faiz indirimine ilişkin aceleci davranılmaması gerektiğini vurgulamaya devam etmeleri pay piyasalarında risk iştahını kısmen törpülerken, bugün dev çip üreticisinin bilançosunu açıklamasının ardından hisse ve sektör bazlı oynaklığın artması da bekleniyor.

Finans

Küresel piyasalarda Fed yönlendirmeleri etkisi! Karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "temkinli" sözle yönlendirmelerinin ardından karışık bir seyir hakim. Nvidia yatırımcıların odağında. Şirketin hisse fiyatının yıl başından bu yana yüzde 90'ın üzerinde değer kazanması dikkati çekti.

Finans

Veri sinyalleri sonrası küresel piyasalarda karışık seyir!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin temkinli duruşlarını korumaya devam etmesi ve açıklanan verilerden alınan sinyallerle karışık bir seyir izliyor. Yurt içinde veri gündemi yoğunken emekli, memur ve memur emeklileri Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı Piyasa Katılımcılar Anketi'ne odaklanmış durumda.

Finans

Altın, dolar, borsa, Bitcoin... Hepsini etkiledi, Küresel piyasalarda enflasyon verisi rüzgarı!

Altın, dolar, Euro, borsaların beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından küresel piyasalar pozitif seyrediyor.

Finans

Küresel piyasaların gözü ABD enflasyonunda!

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerine çevrildi. Dünya genelinde enflasyon ve resesyon endişelerinin varlık fiyatlarına etkisinin sınırlı da olsa gerilediği görülürken, pay piyasaları rekor seviyelerde seyretmeye devam ediyor.

Finans

Küresel piyasalarda gündem ABD enflasyon verileri ve Fed Başkanı'nın konuşması!

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak istihdam verisi ve faiz indirimine gideceği beklentileri artan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını takip edecek.

Finans

Küresel piyasalarda Fed fiyatlaması! Pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) eylülde faiz indirimine gidebileceğine ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor. ABD'de dün açıklanan makroekonomik verilerin para piyasalarındaki fiyatlamaları olumlu yönde etkilemesi varlık fiyatlarına da yansıdı. Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 4 Mayıs ile biten haftada 231 bin kişiyle geçen yıl ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Finans

Küresel piyasalarda FED beklentisi: Pozitif seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine bu sene başlayacağına yönelik fiyatlamaların güçlü kalması risk iştahını beslemeye devam ediyor.

Finans

Küresel piyasalar Fed haftası: Pozitif seyirle başladı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Karar öncesi küresel piyasalarda pozitif seyir hakim. Enflasyonla mücadelenin beklenenden daha uzun sürebileceğine ilişkin sinyaller veren makroekonomik veriler ve Fed yetkililerinin şahin tonlu yönlendirmeleri, bankanın faiz indirimlerine daha geç başlayabileceğine yönelik endişeleri artırıyor.

Finans

Küresel piyasalarda petrol ve gaz keşifleri yarıya düştü, maliyetler ikiye katlandı

Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nun raporuna göre, geçen yıl toplam 5 milyar varil petrol eş değeri gaz ve petrol keşfi yapılırken bunun 340 milyar metreküpe denk gelen yüzde 40'lık kısmını doğal gaz, yüzde 60'ını petrol oluşturdu.

Finans

Küresel piyasalarda Fed etkisi: Karışık seyrediyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede politika alanının daraldığına yönelik korkular varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor. Küresel piyasalar karışık seyrediyor.

Finans

Küresel piyasalarda İran-İsrail etkisi! Negatif seyrediyor

Küresel piyasalarda, İsrail ile İran arasındaki gerilimin daha da artabileceği endişesi ve ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerle negatif bir seyir izleniyor.

Finans

Küresel piyasalarda 'belirsizlik' endişesi: Karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ederken, bugün yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.

Finans

Küresel piyasalarda Fed Başkanı etkisi

Küresel piyasalarda Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması sonrası negatif seyir izleniyor. Fed'in yakın zamanda faiz indirimine başlamayacağı endişesi arttı.

Finans

Küresel piyasalarda Orta Doğu gerilimi etkisi: Negatif seyrediyor

Orta Doğu'da jeopolitik riskler sıcaklığını korurken, dün ABD'de açıklanan perakende satışların martta yüzde 0,7 artışla piyasa beklentilerini aşmasının ardından pay piyasalarında risk algısının arttığı görülüyor.

Finans