Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haberleri

Geleceğin adli bilimcileri olay yeri canlandırmasıyla delil incelemeyi öğreniyor

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde yeni açılan Adli Bilimler Bölümündeki 41 öğrenciye, delilden suçluya giden yolun incelikleri uygulamalı anlatılıyor - Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Harun Şener: - "Olay yerini yansıtacak şekilde uygulamalar yapıyoruz. Başımızdan geçen, ulusal veya uluslararası medyaya yansıyan haberlerden, gerçek olaylardan da bahsediyoruz"

Yurthaber 29-03-2022 11:20

Kütahya'da 20 yıldır yürüyemeyen kazazede yeniden adım atmaya başladı

Trafik kazasında omurgası kırılınca tekerlekli sandalyeye mahkum kalan ancak 5 ay önce başlayan yeni tedavi sürecine cevap veren Abdullah Yiğit: - "Tekrar ayağa kalkabilmek, aynanın karşısında desteksiz ayakta durabilmeyi görebilmek çok güzel bir duygu. Tam anlamıyla sağlığıma kavuşarak hastaneden ayrılacağıma inanıyorum"

Yurthaber 19-10-2021 11:02

Geleceğin adli bilimcilerini yetiştirecek üniversite programı bu yıl açılacak

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu: - "Suçla mücadelede dünyanın önde gelen ülkeleriyle aynı hızda hatta bir adım önde olmamız gerekiyor. İleri teknolojide birtakım cihazların kullanılması artık elzem oldu. Bu anlamda bu ihtiyacı görerek yeni bir meslek grubuna özgün üniversitemizde bölüm açtık" - "Adli Bilimler Bölümümüzde hukuka yardımcı olmak amacıyla delillerin toplanması ve bunların analiz edilmesi anlamındaki çalışmaların yapılması amaçlanıyor. Öğrencilerimiz delillerin olay yerinden toplanmasından analizine kadar bu alandaki her şeyi öğrenecek"

Yurthaber 19-05-2021 11:11

Diğer Haber Etiketleri

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.