Kütüphanecilik Haberleri

8. Heritage İstanbul 15-17 Mayıs'ta düzenlenecek

TG EXPO tarafından organize edilen koruma, restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri fuar ve konferansı 8. Heritage İstanbul, bu yıl 15-17 Mayıs'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

Yurthaber 09-01-2024 14:57

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı kütüphaneci alımı şartları nelerdir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? sorusunun yanıtı Bakanlıktan yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yapılan açıklamaya göre; çalıştırılmak üzere sözleşmeli 465 kütüphaneci alınacak. PekiKültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı kütüphaneci alımı şartları nelerdir? Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Haber 23-03-2022 13:47

TRT, kütüphanenin en eğlenceli halini sesli kitap özelliğiyle kullanıma açtı

Türkiye’nin en kapsamlı dijital çocuk kütüphanesi olması hedeflenen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kullanıma açılan “TRT Çocuk Kitaplık”, bugün itibarıyla tüm uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirilebilecek. Uygulama, eğlenceli ve eğitici kitapları ve sürprizlerle dolu interaktif içerikleriyle çocuklara benzersiz bir sesli kitap deneyimi sunacak.

Haber 23-04-2021 12:08

Teknolojiyi de arkamıza alıp kütüphaneciliğimizi ilerletmemiz mümkün

Doç. Dr. Işıl İlknur Sert: - "Teknolojiyi de arkamıza alıp, kütüphaneciliğimizi ilerletmemiz mümkün. Biz gelişen teknolojiyle birlikte e-kitapların ortaya çıkması, elektronik kaynaklarının artmış olmasını sanki kütüphanecilik bitiyormuş gibi gözlemliyoruz. Halkta böyle bir imaj oluşabiliyor ama kesinlikle böyle değil" - "Halk kütüphanelerini öne çıkarmamız lazım. Ön plana çıkarırsak eğer, halkımız kütüphanelerin değerini daha da iyi anlayacak" - "Milli Eğitim Bakanlığından okul kütüphanelerine emek ve destek vermelerini rica ediyoruz. Bilgi ve belge yönetimi mezunlarını da burada istihdam etmelerini istiyoruz. Ancak bu şekilde eğitim alanında yeni atılımlar yapılabileceğini düşünüyoruz" - "Teknolojiyle kütüphanelerin iç içe olduğunu, hiçbir şekilde birinin diğerinin yerini alamayacağını ve birlikte bu ülkeyi kalkındırabileceğini bilmemiz, bizim de her türlü yeniliği insanlara sunacak şekilde kütüphanelerimizi geliştirmemiz gerekiyor"

Haber 30-03-2019 11:05