Kuzey Amerika Haberleri

Fitch: Kuzey Amerika’daki çoğu finansal sektörün görünümü kötüleşiyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Kuzey Amerika'daki çoğu finansal sektörün görünümünün kötüleştiğini bildirdi. Birçok sektörde karların düştüğüne değinilen açıklamada, sıkılaşan kredi koşullarının gecikmeli etkisine yanıt olarak ekonomi yavaşlarken talebin daha da düşmesinin beklendiği dile getirildi.

Finans 07-01-2024 15:37

'Süper meyve': Faydası saymakla bitmiyor! Yapılan yatırımı kısa sürede amorti ediyor... O ilde yetişecek

Sağlığa faydası saymakla bitmeyen, anavatanı Kuzey Amerika olan ve 'süper meyve' olarak bilinen aronya, artık Kırklareli’nde de yetiştirilecek. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projede aronya meyvesi sahip olduğu geniş pazara ek olarak yaş ve kuru meyve bakımından yüksek ekonomik değer kazandırması açısından tercih edildi. Üstelik 'süper meyve' aronya, yapılan yatırımı kısa sürede amorti ediyor.

Haber 25-04-2022 22:38

TEMSA’dan Kuzey Amerika pazarına özel elektrikli otobüs

"Kuzey Amerika, TEMSA’nın büyüme planlarında en öncelikli pazarların başında geliyor. Bu pazarda yaklaşık 8 yıldır büyük bir başarı sergiledik"

Yurthaber 26-02-2022 10:58

Ana vatanı Kuzey Amerika, Trabzon'da yok satıyor: Daha hasada başlamadan aronya meyvesi tükendi

Trabzon’da halk arasında 'süper meyve' olarak bilinen aronya meyvesinin 4 yıl süren deneme üretimleri tamamlandı. Taleplere yetişemediklerini anlatan aronya yetiştiricisi Tayfun Kandaz, ''2018 yılı Mayıs ayında aronya meyvesini deneme amaçlı bahçeme diktim. Daha sonra sağlığa olan faydaları nedeniyle bahçemi genişlettim ve bu meyvenin üretimine başladım. Aronya yetiştirdiğimi duyanlar merak edip bahçeme geldiler. Daha hasadıma başlamadan aronya meyvem tükendi'' dedi.

Haber 17-09-2021 09:43

Kuzey Amerika

Kuzey Amerika Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kuzey Amerika Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Korkunç olay! Çocuklarını nehir kenarına terk ettiler

ABD'de Rio Grande Nehri'nde devriye gezen askerler, terk edilmiş iki çocukla karşılaştı. Çocukların yanına iliştirilen notta Honduraslı kardeşler yazması dikkat çekerken, polis merkezinden yapılan açıklamada ''Terk edilen çocukların olduğunu bilmek yürek parçalayıcı ve sinir bozucu'' denildi.

Haber 16-09-2021 12:24

CNN muhabirinin böcekle imtihanı! Tepkisi viral oldu

CNN'in ABD Kongre baş muhabiri Manu Raju'nun omzuna konan bir ağustos böceği, muhabirin büyük panik yaşamasına neden oldu. Raju, böceği ani bir hareketle üzerinden atarken yaşadığı panik kameralara yansıdı.

Haber 29-05-2021 10:14

Ağustos böcekleri 17 yıl sonra çiftleşmek için yeryüzüne çıktı

Kuzey Amerika'ya özgü bir tür ağustos böceği olarak bilinen kırmızı gözlü, kanatlı siyah böcekler (cicada), 17 yıl aradan sonra çiftleşmek için tekrar yeryüzüne çıktı. En son 2004'te yeryüzüne çıkan "Brood X" türü böcekler, üremek için yeryüzüne çıktığı ABD'nin yaklaşık 15 eyaletinde meraklılarının ilgisini çekiyor.

Haber 27-05-2021 12:25

Kuzey Amerika kökenli istilacı böcek, Doğu Anadolu'ya giriş yaptı

Kökeni Kuzey Amerika'ya dayanan 10 yıl önce Türkiye'ye Avrupa'dan giren ve çam ağaçlarına ciddi anlamda zarar veren, antepfıstığı ile badem ağaçlarını da etkileme ihtimali olduğu değerlendirilen istilacı böcek Leptoglossus Occidentalis'ın Doğu Anadolu'ya kadar ulaştığı tespit edildi.

Haber 16-04-2021 14:37

Kuzey yarımküre

Kuzey yarımküre, Dünya'yı ekvator hizasından bölen hayalî bir düzlemin üstünde (kuzeyde) kalan yarısıdır. 0° paraleli ile 90° kuzey paraleli arasında yer alır. Güneyde kalan kısma ise güney yarımküre denir. Dünya'nın kuzey yarımküresi, birçok ülkeyi ve dünya nüfusunun yaklaşık %90'ını kapsamaktadır.

Haber 16-03-2021 13:11